Adelen silmissä nähdään usein näyttävät rajaukset, mutta huomio kannattaa kiinnittää myös huolella meikattuihin silmänalusiin. Kuva: Shutterstock
Adelen silmissä nähdään usein näyttävät rajaukset, mutta huomio kannattaa kiinnittää myös huolella meikattuihin silmänalusiin. Kuva: Shutterstock

Tämän kikan ansiosta peitevoidetta ei tarvitse edes kiinnittää puuterilla.

Tummat silmänaluset? Helppo nakki: peitevoidetta pintaan ja piilossa ovat.

Haasteet alkavat kuitenkin peitevoiteen levittämisen jälkeen. Useimmilla on ohuessa silmänalusihossaan pikkuruisia (tai vähän isompia) ryppyjä, ja lisäksi iho silmien ympärillä on jatkuvassa liikkeessä. Päivän mittaan meikki kerääntyy helposti juonteisiin ja alkaa näyttää epätasaiselta. Meikin voi toki kiinnittää puuterilla, mutta sekään ei aina auta – ja puuteri saattaa tehdä lopputuloksesta liian pakkelimaisen.

Myös laulaja Adelen meikkitaiteilija Michael Ashton tunnistaa ongelman. Onneksi hänellä on myös takataskussaan vinkki, jonka hän ystävällisesti jakoi The Cutin toimittajalle.

Ratkaisu on pohjustustuotteen käyttäminen!

– Puuterin tupsutteleminen peitevoiteen päälle voi aiheuttaa paakkuja. Pohjustusvoide peitevoiteen alla ei sitä tee, hän kertoi.

Silmänalusiholle käy sama pohjustustuote kuin silmäluomillekin.

Maailmalla on myynnissä joitakin nimenomaan silmänalusiholle tarkoitettuja pohjustustuotteita, mutta Ashtonin mukaan silmänalusiholle käy sama pohjustustuote kuin silmäluomillekin. Sitä kannattaa siis sipaista luomien pohjustuksen jälkeen hieman myös silmien alle, vaikka tuubissa ei tästä käyttötarkoituksesta mitään vihjattaisikaan.

Pohjustustuote tasoittaa ihoa ja muodostaa suojaavan kalvon ihon ja peitevoiteen välille, joten voide ei pääse pakenemaan juonteisiin enää niin helposti.

Jos silmänaluset on kaikesta huolimatta pakko puuteroida, kannattaa kokeilla puuterin levittämistä kostutetulla meikkisienellä. Sienen kosteus auttaa puuteria sulautumaan meikkivoiteeseen ja ihoon ilman paakkuja ja pakkelimaista pintaa. Ota meikkisienen kärkeen pieni määrä (irto)puuteria ja painele se sienen avulla ihoon. Vältä vetäviä liikkeitä, jotta peitevoide pysyy paikallaan.

Joko olet kokeillut kestotrendikkääksi muodostunutta ruusukultaa silmämeikissä?

Ruusukulta on yksi viime vuosien selkeimmistä trendiväreistä, oli kyse sitten pukeutumisesta, koruista, sisustuksesta tai vaikka meikistä. Monikäyttöinen väri näyttää vain jatkavan voittokulkuaan myös meikissä. Se sopii niin kevyeen kesämeikkiin kuin syksyisen tummanpunaisten huulten pariksi. Jos et vielä ole testannut ruusukultaista meikkiä, nyt on aika.

Punertavien silmämeikkisävyjen käyttö kuitenkin epäilyttää monia. Siksi kokosimme takuuvarmat vinkit ruusukultaiseen silmämeikkiin.

1. Kimalla rohkeasti

Reilusti hohtavat sävyt ovat aina helppokäyttöisempiä kuin mattavärit, joiden häivyttäminen vaatii taitoa tai vähintäänkin aikaa. Kunnolla kimmeltävä luomiväri antaa anteeksi kiireessä tehdyn häivytyksen ja huutaa vähän kauemmaksikin, että tässä on nyt kyse silmämeikistä, ei punoittavista silmistä.

2. Muista ripsiväri

Kunnolla mustatut ripset kehystävät katseen ja tekevät luomiväristä viimeistellyn näköisen. Myös ripsien taivuttaminen kannattaa, meikkiguru Marianna Hewitt on muistuttanut. Varman päälle vetäjä piirtää silmiin myös mustat rajaukset.

 

Keep your addiction alive. Especially if it's makeup! 💄💋 - • Brows: Ebony dipbrow pomade @anastasiabeverlyhills • Eyes: Painterly paint pot @maccosmetics, Desert Dusk Palette @hudabeauty @shophudabeauty, Cheap Thrill lip topper @limecrimemakeup, Trooper liquid eyeliner @katvondbeauty • Lashes: Another Shot of Whispie from @velourlashesofficial • Face: @esteelauder Double wear foundation in Tawny, Orgasm blush @narsissist, Milk Chocolate soleil bronzer @toofaced, Custard radiant creamy concealer @narsissist, Translucent Setting Powder @lauramercierme @lauramercier • Highlighter: • Highly Wasted @colourpopcosmetics Lips: Underground lipstick @gerardcosmetics #musingsonszr #dubaiglam #wakeupandmakeup #hudabeauty #hudabeautydesertdusk #wakeupandmakeup #makeupjunkie #rosegoldmakeup #velourlashes #esteestories #lauramercierme #narsissist #mercierbyme #colourpop #colourpopme #fallmakeup #blendwithtrend #makeuptransformation

Henkilön Musings On Sheikh Zayed Road (@mariya.gg) jakama julkaisu

Rutkasti ripsiä ja musta rajaus, siinä näyttävän ruusukultameikin tärkeimmät apulaiset.

3. Valitse suosikkisävy

Ruusukulta on imarteleva meikkisävy hyvin monenlaiseen väritykseen. Oikeasti tärkeintä kuitenkin on, että luomivärin sävy miellyttää omaa silmää niin, että aina peilin ohi kulkiessa tekee mieli vinkata itselle silmää.

4. Kokeile yhden värin meikkiä

Ruusukulta on helppo sävy eleettömän tyylikkääseen yhden värin silmämeikkiin. Kun se on hallussa, voikin siirtyä meikkaamaan koko kasvot saman sävymaailman väreillä – ruusukulta toimii erinomaisesti siinäkin tarkoituksessa.

5. Yhdistä tummiin huuliin

Tummanpunainen huulipuna on jokasyksyinen hitti. Hempeät ruusuluomet ja viettelevät tummat huulet ovat täydentävät loistavasti toisiaan. Paras lopputulos syntyy, kun huulten ja luomien sävyt ovat molemmat joko kylmät tai lämpimät. 

Tummat huulet ja ruusukultaluomet ovat täydellinen pari.

Sinisen ripsivärin haut ovat lisääntyneet Pinterest-kuvapalvelussa 234 prosenttia.

Ensin tuli sininen luomiväri, nyt kasarivillitys ulottuu jo ripsiin. Byrdie-kauneussivusto kertoo, että sinisen ripsivärin Pinterest-haut ovat huimassa nousussa.

Eikä ihme, sillä tyyli näyttää jälleen hauskalta! Meikkitaiteilija Tina Turnbow neuvoo Byrdien jutussa, että sinisestä kannattaa tehdä koko kasvojen väripilkku. Muu meikki on hyvä pitää hillittynä.

– Kun ripsiväri on sininen, on tärkeää, että luomiväri ja rajaus ovat pehmeät, jotta ne eivät valtaa lookia, meikkaaja ohjeistaa.

Hän suosittelee pehmeää sinistä rajausta aivan ripsien tyveen, jotta sininen korostuu. Sen lisäksi yläluomelle voi lisätä mustan – tai miksei vaikka kultaisen tai hopeisen – rajauksen.

Siniset ripset näyttävät upeilta myös ilman mitään rajauksia. Silloin ne pääsevät todella pääosaan.

Arkityyliin voi tuoda vain ripauksen sinertävää väriä niin, että levittää ensin normaalisti mustaa tai tummanruskeaa ripsiväriä ja sen jälkeen sutii sinistä vain ripsien kärkiin.

Tyyliin vaikuttaa tietenkin eniten se, minkä sinisen sävyn ripsiinsä valitsee. Tumma laivastonsininen menee melkein mustasta, mutta miksei sävy voisi olla vähän räiskyvämpikin?