Kuvat Jarmo Österman, Leena Aro, MVphotos, Getty Images, Bulls Press, L'Oreal Professionnel ja KC professional
Kuvat Jarmo Österman, Leena Aro, MVphotos, Getty Images, Bulls Press, L'Oreal Professionnel ja KC professional

Kauden kuumimmat hiustyylit­ syntyvät helposti ilman, että koko kampaus menee uusiksi. Miten olisi pinkki väriläiskä tai tuhman tytön polkka?

Värisuora

Värjätyt latvat olivat viime kauden hius­hitti. Osavärjäyksiä tehdään edelleen, mutta nyt väriläiskät­ on nostettu ylemmäs. Hiuksiin sävytetään vaakasuora palkkiraita tai yksittäinen laikku joko näyttävästi tai vain kevyenä häivähdyksenä. Leuan tai korvien kohdalla oleva vaalea sävy vie huomion kasvoihin ja tuo niihin valoa.

Kotikäyttöön turvallisimpia ovat poispestävät värit. Jos värin kanssa puuhastelu arveluttaa tai toiveissa on hillitty lopputulos, väriä voi laimentaa esimerkiksi muotovaahdolla tai hiuksiin jätettävällä hoitoaineella. Näppäräsorminen voi niiden avulla taiteilla myös tyylikkäitä liukuvärjäyksiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tukka tulessa

Kevään ykköshiusväristä ei ole epäilystäkään: punaista sen olla pitää! Trendikkäin valinta on pinkki sen kaikissa sävyissä kalpeista pastelleista räiskyvään fuksiaan. Tyyli on vapaa: latvadippaukset, raidat tai koko pään värjäys – kaikki käy. Suosittua on myös yhdistellä eri punaisen sävyjä kuten vaikka oranssia ja pinkkiä. Pinkki istuu erityisen hyvin­ vaaleisiin hiuksiin, tummassa tukassa toimivat hienosti burgundinpunainen ja luumu.

Vaikka hailakka, poispestyn näköinen pinkki on nyt huippu­muodikas, punaisten värien­ yleinen ongelma on niiden nopea haalistuminen. Siksi värjäysten välillä kannattaa käyttää sävyttävää, väripigmenttejä sisältävää hoitoainetta tai hiusnaamiota. Ne elävöittävät sävyä ja tuovat tukkaan kiiltoa, jolloin väri nousee­ entistä paremmin esiin. Värjäystä voi tehostaa näppä­rästi myös poispestävillä hius­väreillä.

Tuhma polkka

 

Polkkatukkaa on pidetty kilttien tyttöjen juttuna, mutta nyt siihen tulee muutos. Uuden, rohkeamman tyylin juju on rouhea viimeistely, joka antaa mielenkiintoista vastapainoa selkeälle, tasapitkälle leikkaukselle.

Huolettoman kampauksen teossa­ ei voi epäonnistua, ja mitä huonompi hiuspäivä, sitä parempi. Muotoiluun ei tarvita kuin sormet ja mattaisen rakenteen antava tuote kuten suolasuihke, hiuspuuteri tai sprayvaha. Föönauksenkin voi unohtaa, sillä hiukset saavat jäädä viimeistelemättömän näköisiksi, eikä A-linjainen muoto kaipaa kohotusta tyveen.

Jos kutrit ovat pitkät ja polkka­tyyli kiinnostaa, ei välttämättä tarvitse marssia kampaajalle. Lookin voi myös feikata: pöyhi hiukset sekaisiksi, sido hartioiden korkeudelle löysä ponnari, kiepsauta se piiloon niskaan ja kiinnitä pinneillä.

Painovoimaa uhmaten

 

Tänä keväänä hiukset kohoavat kirjaimellisesti kohti kattoa. Myös ponnari- ja nuttura­kampaukset saavat olla iso­kokoisia. Jättitukkatrendi alkaa näkyä­ katukuvassa tosin vasta pipokauden jälkeen, sillä näiden kampausten kanssa hattu ei sovi päähän.

Kuohkeuden rakentamiseen tarvitaan hyvien muotoilu- ja viimeistelytuotteiden­ lisäksi fööni, iso pyörö- tai lapioharja sekä tupeerauskampa. Perinteinen muotovaahto auttaa tuuhentamaan hiuksia, mutta astetta jämäkämpää­ jälkeä antavat föönausgeelit tai geelivaahdot.

Kestävää kohotusta saa nostelemalla föönatessa hiusosioita napakasti harjalla tyvestä ylöspäin tai kuivaamalla hiukset pää alaspäin. Föönilämpimään tukkaan kannattaa kiertää isot tarra­rullat ja antaa hiusten jäähtyä ennen rullien poistamista. Hiukset on hyvä tupeerata­ kauttaaltaan, tiiviimmin tyvestä ja kevyemmin muualta. Lakkaa kannattaa suihkauttaa myös hiusten sisään, ei vain valmiin kampauksen päälle. Lopuksi päällihiukset vielä silotetaan, ja leijonanharja on valmis.­

Sisältö jatkuu mainoksen alla