Kuvat Jarmo Österman, Leena Aro, MVphotos, Getty Images, Bulls Press, L'Oreal Professionnel ja KC professional
Kuvat Jarmo Österman, Leena Aro, MVphotos, Getty Images, Bulls Press, L'Oreal Professionnel ja KC professional

Kauden kuumimmat hiustyylit­ syntyvät helposti ilman, että koko kampaus menee uusiksi. Miten olisi pinkki väriläiskä tai tuhman tytön polkka?

Värisuora

Värjätyt latvat olivat viime kauden hius­hitti. Osavärjäyksiä tehdään edelleen, mutta nyt väriläiskät­ on nostettu ylemmäs. Hiuksiin sävytetään vaakasuora palkkiraita tai yksittäinen laikku joko näyttävästi tai vain kevyenä häivähdyksenä. Leuan tai korvien kohdalla oleva vaalea sävy vie huomion kasvoihin ja tuo niihin valoa.

Kotikäyttöön turvallisimpia ovat poispestävät värit. Jos värin kanssa puuhastelu arveluttaa tai toiveissa on hillitty lopputulos, väriä voi laimentaa esimerkiksi muotovaahdolla tai hiuksiin jätettävällä hoitoaineella. Näppäräsorminen voi niiden avulla taiteilla myös tyylikkäitä liukuvärjäyksiä.

Tukka tulessa

Kevään ykköshiusväristä ei ole epäilystäkään: punaista sen olla pitää! Trendikkäin valinta on pinkki sen kaikissa sävyissä kalpeista pastelleista räiskyvään fuksiaan. Tyyli on vapaa: latvadippaukset, raidat tai koko pään värjäys – kaikki käy. Suosittua on myös yhdistellä eri punaisen sävyjä kuten vaikka oranssia ja pinkkiä. Pinkki istuu erityisen hyvin­ vaaleisiin hiuksiin, tummassa tukassa toimivat hienosti burgundinpunainen ja luumu.

Vaikka hailakka, poispestyn näköinen pinkki on nyt huippu­muodikas, punaisten värien­ yleinen ongelma on niiden nopea haalistuminen. Siksi värjäysten välillä kannattaa käyttää sävyttävää, väripigmenttejä sisältävää hoitoainetta tai hiusnaamiota. Ne elävöittävät sävyä ja tuovat tukkaan kiiltoa, jolloin väri nousee­ entistä paremmin esiin. Värjäystä voi tehostaa näppä­rästi myös poispestävillä hius­väreillä.

Tuhma polkka

 

Polkkatukkaa on pidetty kilttien tyttöjen juttuna, mutta nyt siihen tulee muutos. Uuden, rohkeamman tyylin juju on rouhea viimeistely, joka antaa mielenkiintoista vastapainoa selkeälle, tasapitkälle leikkaukselle.

Huolettoman kampauksen teossa­ ei voi epäonnistua, ja mitä huonompi hiuspäivä, sitä parempi. Muotoiluun ei tarvita kuin sormet ja mattaisen rakenteen antava tuote kuten suolasuihke, hiuspuuteri tai sprayvaha. Föönauksenkin voi unohtaa, sillä hiukset saavat jäädä viimeistelemättömän näköisiksi, eikä A-linjainen muoto kaipaa kohotusta tyveen.

Jos kutrit ovat pitkät ja polkka­tyyli kiinnostaa, ei välttämättä tarvitse marssia kampaajalle. Lookin voi myös feikata: pöyhi hiukset sekaisiksi, sido hartioiden korkeudelle löysä ponnari, kiepsauta se piiloon niskaan ja kiinnitä pinneillä.

Painovoimaa uhmaten

 

Tänä keväänä hiukset kohoavat kirjaimellisesti kohti kattoa. Myös ponnari- ja nuttura­kampaukset saavat olla iso­kokoisia. Jättitukkatrendi alkaa näkyä­ katukuvassa tosin vasta pipokauden jälkeen, sillä näiden kampausten kanssa hattu ei sovi päähän.

Kuohkeuden rakentamiseen tarvitaan hyvien muotoilu- ja viimeistelytuotteiden­ lisäksi fööni, iso pyörö- tai lapioharja sekä tupeerauskampa. Perinteinen muotovaahto auttaa tuuhentamaan hiuksia, mutta astetta jämäkämpää­ jälkeä antavat föönausgeelit tai geelivaahdot.

Kestävää kohotusta saa nostelemalla föönatessa hiusosioita napakasti harjalla tyvestä ylöspäin tai kuivaamalla hiukset pää alaspäin. Föönilämpimään tukkaan kannattaa kiertää isot tarra­rullat ja antaa hiusten jäähtyä ennen rullien poistamista. Hiukset on hyvä tupeerata­ kauttaaltaan, tiiviimmin tyvestä ja kevyemmin muualta. Lakkaa kannattaa suihkauttaa myös hiusten sisään, ei vain valmiin kampauksen päälle. Lopuksi päällihiukset vielä silotetaan, ja leijonanharja on valmis.­

Poskipunalla voi meikata itsensä näyttämään joko viettelevältä tai viattomalta.

Mihin kohtaan poskipuna kuuluu? Kysymykseen ei ole olemassa yhtä oikeaa vastausta. Eri poskipunasijoitteluilla saa aikaan erilaisia kasvomeikkejä.

Perinteisimmät levitystavat lienevät hymyileminen ja poskipäille levittäminen sekä poskipunan häivyttäminen viistosti kohti korvaa.

Muun muassa Hadideja, Kardashianeja ja Jennereitä meikkaava Patrick Ta paljastaa Alluren jutussa, mitä eroa eri poskipunatekniikoilla oikeastaan on. Levitystyyli kannattaa valita sen mukaan, millaisilta kasvojensa haluaa näyttävän.

Söpö ilme syntyy pyöreästi poskipäille levittämällä. Japanissa suositaan Tan mukaan jopa humalaisen vaikutelman luovaa tyyliä, jossa poskipunaa levitetään silmien alle ja nenänvarren yli.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Reunited With Angel @jennadewan Hair By @kathleen_hair Makeup By @patrickta Assisted By @jentioseco

Henkilön Patrick Ta (@patrickta) jakama julkaisu

Tokiossa vieraillessaan Ta myös huomasi, että trendikkäät kaupunkilaiset levittävät poskipunaa ohimoilleen.

– Se oli hyvin hienovaraista. Se ei näyttänyt muotilehtimäiseltä, vaan osalta heidän arkeaan.

Seksikkyys on enemmän Tan amerikkalaisten asiakkaiden mieleen. Heille meikkaaja sivelee poskipunaa poskipäiden korkeimmalle kohdille, jotta kasvot näyttävät moniulotteisemmilta ja kulmikkaammilta. Punaa ei kannata tuoda liian lähelle poskipäitä.

Instagram-meikkityylissä suositaan usein nimenomaan linjakkaampaa poskipunatyyliä.

Myös sävyllä on väliä. Söpöön tyyliin sopivat heleät pinkit ja raikkaat punaiset, seksikkääseen neutraalit ja murretut sävyt. Tan mukaan Japanilaiset ovat tosin siirtymässä pinkistä poskipunasta oranssin ja korallin sävyihin.

Syksyn trenditukka on taakse kammattu. Hiukset voi sukia takaraivolle joko jämptin sileästi tai rennosti sinne päin. Katso kuvat ja inspiroidu!

Kuin sormilla harotut

Poiret. Kuva: Imaxtree
Poiret. Kuva: Imaxtree

Jos hiuksia ei ehdi tai jaksa föönata ja puunata, ne voi vain sipaista sormilla taakse – ihan sama, mihin muotoon ne ovat sattuneet pesun jälkeen asettumaan. Kampaus on syntynyt! Jotta suortuvat pysyisivät paikallaan, ne saattavat vaatia tuekseen pari strategisesti aseteltua hiuspinniä.

Toispuoleiseksi tupsuksi

Dennis Basso. Kuva: Imaxtree
Dennis Basso. Kuva: Imaxtree

Hiusten latvat voi joko kammata niskan taakse piiloon tai jättää pilkottamaan korvan takaa. Polkkamittaisen tukan voi myös laittaa osittain kiinni niin, että latvat jäävät vapaiksi.

Sileänä wet lookina

Alexander Wang. Kuva: Imaxtree
Alexander Wang. Kuva: Imaxtree

Vauhdikas tyyli syntyy silottamalla hiukset huolella ja kiinnittämällä ne niskaan. Kiiltosuihke tai geeli tuo kampaukseen märkää hohtoa.

Romanttisesti laineilla

Ulyana Sergeenko. Kuva: Imaxtree
Ulyana Sergeenko. Kuva: Imaxtree

Suositun sotkunutturan voi tehdä keski- tai sivujakauksella tai kokonaan ilman jakausta. Ilmavat laineet tekevät kampauksesta pehmeän romanttisen.


5. Takaviistoon

Jil Sander. Kuva: Imaxtree
Jil Sander. Kuva: Imaxtree

Hiuksia ei tietenkään ole pakko kammata suoraan kohti peräseinää. Takaviistokin käy. Geeli pitää hiukset paikallaan ja luo trendikkään wet lookin.

Napakasti kiinni

Dennis Basso. Kuva: Imaxtree
Dennis Basso. Kuva: Imaxtree

Kampaus voi olla yhtä aikaa sileä ja rento. Kun sen tekee pelkästään sormilla mutta mahdollisimman tiukaksi, hiuksista ei tule liian viimeistellyt.

Niin, että kamman jäljet näkyvät

Mary Katrantzou. Kuva: Imaxtree
Mary Katrantzou. Kuva: Imaxtree

Jos hiukset ovat tyvestä likaiset, harvapiikkinen kampa ja pieni sipaisu geeliä tai vahaa auttavat hämäämään lookin, jossa pieni lähmäisyys näyttää tarkoitukselliselta.