Näiden vinkkien ansiosta et enää koskaan kärsi paakkuripsistä – ellet sitten itse halua.

Paakkuiset hämähäkkiripset ehkä ovat aika ajoin muodissa, mutta todellisuudessa moni haluaa ripsensä mieluiten tummina, pitkinä, tuuheina ja eroteltuina.

Paakkuja saattaa silti syntyä, vaikka levittäisi ripsivärin huolellisesti. Ripsareissakin on eroja, mutta paakkuja voi myös vältellä oikean levitystekniikan ja parin muun tempun avulla. Listasimme yleisimmät paakkujen syyt sekä ratkaisut niihin.

1. Liikaa väriä harjassa

Yleisin syy kökkööntymiseen on, että väriä levittyy ripsiin liikaa yhdellä kertaa. Hennot haituvat eivät kykene ottamaan kaikkea vastaan, ja massa saa ripset takertumaan toisiinsa klimpeiksi.

Ripsiväriharjasta kannattaakin pyyhkäistä ylimääräinen väri paperiliinaan, vaikka se tuntuisi tuhlaukselta. Etenkin ripsiväriharjan päähän jää yleensä klimppi, jonka saattaa onnistua pyyhkäisempään myös ripsarituubin suuaukkoon, jolloin niin paljon ei mene hukkaan.

Ylimääräinen ripsivärimassa voi aiheuttaa paakkuja, joten harja kannattaa viedä ripsiin paperin kautta. Kuva: Colourbox
Ylimääräinen ripsivärimassa voi aiheuttaa paakkuja, joten harja kannattaa viedä ripsiin paperin kautta. Kuva: Colourbox

2. Väärä tulokulma

Vaakasuuntaisen otteen lisäksi ripsiväriharjan voi esimerkiksi kääntää pystyyn, jolloin esimerkiksi alaripsiin pääsee paremmin käsiksi. Ripset kannattaa käydä huolellisesti läpi, ei vain harjata summittaisesti tyvestä kärkiä kohti. Etenkin ripsiväriharjan kärjellä saa tehtyä tarkkaa jälkeä.

Kerroimme jokin aika sitten myös taivutuskikasta, jonka avulla ripsiväriharjaa on näppärämpi käyttää. Lue juttu täältä.

3. Käsistä lähteneet kerrokset

Mitä enemmän ripsiväriä kerrostaa, sitä todennäköisemmin se myös paakkuuntuu. Onneksi jo yhdellä huolellisesti levitetyllä kerroksella saa aikaan megaräpsyt. Jotkut ripsivärit myös sopivat kerrostettavaksi paremmin kuin toiset – osan päälle on turha edes yrittää levittää toista kerrosta, kun ne ovat ehtineet kuivua.

4. Kampaamattomat ripset

Vaikka ripset paakkuuntuisivat, tilanne on vielä pelastettavissa, kun ripset kampaa värin ollessa vielä märkää. Jos on erityisen pitkä- ja kaarevaripsinen, ripsien selvittämisestä harjan avulla jo ennen värin levittämistä voi olla hyötyä.

5. Liian uusi tai vanha ripsiväri

Ripsivärien koostumuksissa on paljon eroja. Joskus ripsiväri on heti tuubin avaamisen jälkeen niin märkää, että paakkujen syntymistä on lähes mahdotonta välttää. Yleensä auttaa, kun ripsiväriä käyttää sinnikkäästi muutaman päivän. Massa ehtii kuivahtaa hieman, eikä harjassakaan ole enää niin paljon väriä kuin ensimmäisellä levityskerralla. Myös ykköskohdan pyyhkimisvinkki auttaa alkuun. 

Toinen ääripää on liian kuiva ripsari. Paksulla massalla on hankalaa saada aikaan nättiä lopputulosta, joten ripsivärin uusiminen lienee paikallaan. Hätäelvytykseen käyvät silmätipat, joilla massaa voi hieman notkistaa. Ripsivärit vanhenevat muutenkin muutamassa kuukaudessa, mutta syynä kuivahtamiseen voi olla myös osittain auki unohtunut korkki tai ripsiväriharjan pumppaaminen tuubissa.

Korvanlehdet somistetaan nyt useilla pienillä ja yhteensopivilla korvakoruilla.

Takavuosina teinit lävistyttivät innokkaasti korvanlehtiään – yksi reikä ei todellakaan riittänyt. Viime vuosina korvistrendeissä on kuitenkin suosittu näyttäviä, niin sanottuja statement-korvakoruja. Yhdet isot korut tai vain yksi iso koru toisessa korvassa ovat riittäneet.

Nyt pienet ja minimalistiset korvakorut ovat jälleen tulossa takaisin, mutta runsaina joukkoina. Ideana on stailata korvanlehti yhteensopivilla koruilla näyttäväksi. Yksittäiset korut voivat olla pieniä ja yksinkertaisia, mutta renkaiden, nappimallisten ja roikkuvien korujen yhdistelmästä syntyy kiinnostava kokonaisuus.

Mikäli korvanlehdessä sattuu olemaan enemmänkin reikiä (tai sellaisia innostuu ottamaan), yksi koru voi kulkea kahden reiän kautta.

 

The cartilage of this #CuratedEar is pierced in three places: the Conch, the Helix, and the Tash Rook. The Conch holds a Diamond Four Ball Trinity, the Helix a pair of Plain Rings, and the Tash Rook a glowing Diamond Trinity. Each is unique, but are linked by their patterns of three and unifying, rich, Yellow Gold setting. (Shop this Style - Link in our Profile)⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 📷: @kevinthepiercer⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #mariatash #earcandy #diamond #CuratedEar #Conch #ConchPiercing #Helix #HelixPiercing #TashRook #TashRookPiercing #piercer #earrings #jewlery #piercing Malachite Hinged Hoop by @missomalondon

Henkilön Maria Tash (@maria_tash) jakama julkaisu

Yksi ”curated ear” -trendin edelläkävijöistä on korusuunnittelija Maria Tash, jonka luomukset ovat bloggareiden ja somevaikuttajien suosiossa. Tunniste #earparty eli korvabileet on noussut suosituksi Instagramissa.

Lisää inspiraatiota löytyy Instagramista myös tunnisteella #curatedear. Myös Pinterestiin kannattaa kurkata.

 

This look showcases large, stunning White Gold shapes in the upper cartilage, while adorning the lobe with smaller, daintier Yellow Gold pieces. The Tash Rook houses a show-stopping Diamond Star Garland, which fills up the majority of the upper ear's flat canvas, while its partner, the Invisible Diamond Eternity, completes the helix. Pieces in all shapes and sizes decorate the lobe, including a Diamond Flower and Diamond Lightning Bolt. (Shop this Style - Link in our Profile)⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 📷: @prikdpeterrobin⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #mariatash #earcandy #diamond #CuratedEar #helix #helixpiercing #tashrook #tashrookpiercing #piercer #earrings #jewlery #piercing

Henkilön Maria Tash (@maria_tash) jakama julkaisu

Korvakorujen yhdistelyssä symmetria ei ole olennaista – vaikka jokainen korvakoru voi olla erilainen. Korut kannattaa valita niin, että ne sopivat omaan tyyliin ja yhteen toistensa kanssa.

Erilaisten kivien yhdistely näyttää hauskalta, kun korvanlehdessä on useampi vierekkäinen reikä.
 

The Odette earring via @billiefaricyhyett.✨

Henkilön NATASHA SCHWEITZER JEWELLERY (@natashaschweitzer) jakama julkaisu

Graafisia muotoja vai pientä ja herkkää? Enää ei tarvitse valita, sillä tyylit näyttävät sopivan hyvin yhteen.
 

Pierced. #miniearrings #earparty #fiveandtwo

Henkilön HOMBRE (@hombrejewelry) jakama julkaisu

Pikkuruiset ja yksinkertaiset korut näyttävät hauskoilta, kun niitä on useita.

Kosteutta kaipaava iho nauttii voiteiden, öljyjen ja suihkeiden kerrostamisesta.

Korealainen ihonhoito villitsee nyt muuallakin maailmassa, eikä syyttä. Moni kokee saaneensa avun iho-ongelmiinsa aasialaisista menetelmistä ja tuotteista. Sieltä tänne ovat tulleet esimerkiksi ihoa hoitavat ja kosteuttavat BB-voiteet sekä tehokkaat kangasnaamiot.

Korealaiset ovat edelläkävijöitä myös ihonhoitotuotteiden kerrostamisessa. Heidän ihonhoitorutiineihinsa saattaa kuulua jopa kymmenen eri vaihetta ja useita tuotteita. Kerrostaminen sopii etenkin kuivaihoisille. Ensin levitetään helposti ihoon imeytyvät, ohuet ja kevyet tuotteet. Niiden päälle lisätään paksummat koostumukset, jotka saavat alla olevat tehoaineet pysymään ihossa ja tekemään taikojaan.

Pääsääntö on siis levittää tuotteet ohuesta paksumpaan. Ensin kasvo- ja/tai hoitovesi, sitten seerumi tai tehotuote, sitten öljy tai voide.

Kuulostaako hankalalta?

Popsugar-sivusto esittelee vaihtoehdoksi niin sanotun kerrosvoileipätekniikan. Se on ihonhoitoguru Caroline Hironsin helppo muistisääntö ihonhoitotuotteiden oikeaoppiseen käyttöön.

Kosteuttavaa kasvovettä tai -suihketta kannattaa Hironsin mukaan ajatella voileivän maustekastikkeena – majoneesina tai suomalaisittain levitteenä.

Ihonhoitokerrosvoileivän koostumus on siis seuraava:

  1. Puhdistus ja kuorinta (leipätaikina, jolle kaikki rakentuu)
  2. Kosteuttava suihke
  3. Öljy tai seerumi
  4. Kosteuttava suihke
  5. Kosteusvoide

Teoria ehkä ontuu hieman, sillä harva haluaa noin paljon kastiketta leipäänsä, mutta itse ajatus on hyvä. Kosteuttava hoitovesi tai kasvosuihke kosteuttaa kerrosten välissä ja ravitsee janoista ihoa. Muiden ihonhoitotuotteiden väliin kerrostettuna se ei myöskään pääse haihtumaan vaan nimenomaan jää ihoon antamaan kosteutta.