Ihan näin sokkona ei kannata hommaan ryhtyä. Kuva: Shutterstock
Ihan näin sokkona ei kannata hommaan ryhtyä. Kuva: Shutterstock

Tarvitseeko lomatukkasi pelastusta? Keittiösaksien ja kertakäyttöhaarukan avulla pääsee hätätilanteessa pitkälle.

Loma, ylikasvanut otsatukka eikä kampaajaa missään? Ei hätää, näillä ohjeilla otsiksen lyhentäminen onnistuu missä ja milloin vain.

1. Mitkä sakset?

Parhaan tuloksen saat tietysti oikeilla leikkuusaksilla. Jos niitä ei ole saatavilla, on tyydyttävä siihen, mitä laatikosta löytyy.

Keittiösaksien terät ovat melko paksut, joten keskity leikatessa siihen, että hiukset eivät pääse liukumaan pois terien välistä.

Kynsisakset ovat keittiösaksia tarkemmat, mutta ole varovainen, ettei lopputuloksesta tule käyrää.

Kampa auttaa pitämään hiukset paikallaan leikkauksen ajan. Hätätilanteessa kamman virkaa voi reissussa toimittaa vaikka kertakäyttöhaarukka.

2. Kuivana vai märkänä?

Tarkemman lopputuloksen saat, jos tukka on märkä, mutta turvallisinta on leikata kuivaa tukkaa. Silloin et napsaise vahingossa liikaa – kuivuessaan tukka nimittäin nousee lyhemmäksi.

Leikatessa tukan täytyy olla puhdas, sillä muotoilutuotteet muuttavat hiusten omaa, luonnollista laskeutumista.

3. Kerralla vai osissa?

Jos etuhiuksesi ovat paksut, kauniisti laskeutuvan otsatukan salaisuus on kaksiosaisessa leikkauksessa.

Jaa otsatukka ylä- ja alakerrokseen. Kiinnitä yläosio pinnillä ylös. Leikkaa otsiksen alakerros aavistuksen lyhyemmäksi kuin haluat lopputuloksen olevan. Irrota pinni, ja leikkaa yläkerros haluamasi mittaiseksi.

4. Mistä kohtaa aloittaa?

Aloita leikkaaminen otsiksen keskeltä lyhyimmästä kohdasta ja kaarra linjaa alaspäin piteneväksi ulkonurkkia kohden. Pidä sakset vaakatasossa ja leikkaa pienissä pätkissä. Mittaa sivut symmetrisiksi silmien mukaan.

Lue myös:

Kampaus kasvojen mukaan

Näyttävä juhlakampaus ei vaadi pitkää tukkaa.

Kymmenen eri tyyliä

Polkkatukkaisen Milabun kanava on aarreaitta vaihtelua kaipaavalle lyhyttukkaiselle. Kymmenen elegantin kampauksen ohjevideo on vain jäävuoren huippu hänen kekseliäistä kampausideoistaan.

Kuohkeat kiharat

Kapealla kiharruspuikolla tai suoristusraudalla kiharat saa loihdittua hyvinkin lyhyeen tukkaan.

Juhlanuttura polkkaan

Moni juhlakampaus perustuu siihen, että hiukset kiharretaan ensin. Tämä juhlava nutturaa muistuttava kampaus syntyy polkkamittaiseen tukkaan ilman esikäsittelyä.

Elegantti kampaus ihan lyhyisiin hiuksiin

Tyylikäs juhlakampaus on mahdollinen, vaikka osa hiuksista olisi vain muutaman sentin mittaisia. Chloe Brown, jonka kanavalla on muitakin kauniita kampauksia lyhyisiin hiuksiin, näyttää mallia.

Kierrettä ja kiharaa

Tämä kepeä ja kaunis lyhyen polkkatukan juhlakampaus ei vaadi letitystaitoja, vaan perustuu kihartamiseen ja hiusosioiden kieputtamiseen toistensa ympäri. 

Pinneillä ja hiuskoristeilla voi tehdä paljon lyhyttä tukkaa juhlakuntoon laittaessa. Näyttävä koriste muuttaa simppelinkin kampauksen hetkessä juhlavaksi.

Arkimeikin tekeminen voi olla yhtä helppoa kuin verkkareiden vetäminen jalkaan.

Verryttelyhousut ovat hyvä vertauskuva kaikille sellaisille asioille, jotka eivät varsinaisesti tuo lisää hohtoa elämään mutta joita ilmankaan ei pärjäisi.

Tällä hetkellä Redditissä pohditaan, mitkä ovat meikkipussiemme verryttelyhousuja. Siis tuotteita, jotka ovat ehkä vähän tylsiä, mutta joihin voi aina luottaa. Aiheesta kirjoittaa myös StyleCaster-sivusto. Innoituksena tuoreelle keskustelulle ovat toimineet emilynoel83:n ja Livloveshermakeupin Youtube-videot vuosilta 2016 ja 2017, joilla esiteltiin verkkarimeikkien käsite.

Verkkarimeikki on siis hauska, uusi nimitys tuotteelle, joka on todettu käytössä hyväksi. Usein tällaisen meikin tunnistaa siitä, että se tulee pakattua mukaan matkalle. Se voi olla tietty tuote tietyltä merkiltä tai sitten luottotuote värinsä ja käyttötarkoituksensa puolesta, esimerkiksi juuri oikeaa viininpunaisen sävyä oleva huulipuna.

Reddit-käyttäjät kertoivat, mitkä tuotteet ansaitsevat heidän mielestään verkkarimeikin aseman:

  1. ”Mikä tahansa, missä lukee sävytetty tai sävyttävä edessä. Sävyttävä päivävoide, sävyvoide ja niin edelleen.”
  2. ”Luomivärikynät. Vetäiset siitä vaan, häivytät sormilla ja näyttää kahdessa minuutissa siltä, että olet nähnyt paljonkin vaivaa.”
  3. ”Mikä tahansa ruskeanharmaa sävy luomivaossa.”
  4. ”Puuteri hillitsemään rasvaisuutta ja poskipuna, jotten näyttäisi haamulta. Tosin jos laiskottaa, jätän kasvoni paljaiksi.”
  5. ”Käytän vähintään ripsiväriä ja hillittyä huulipunaa lähestulkoon joka päivä.”
  6. ”Kulmakynä ja -geeli sekä maskara. Joskus pelkät kulmat.”

Mitkä ovat sinun verkkarimeikkejäsi? Kerro kommenteissa!