Haluatko kasvoja kehystävät suortuvat vai viivasuoran otsatukan?

Nopein tapa tehdä näkyvä muutos hiustyyliin on ottaa sakset käteen ja leikata itselleen otsatukka. Sosiaalisen median kauneusgurut väittävät, että se onnistuu keneltä tahansa, kunhan on tarkka, kärsivällinen ja seuraa ohjeita.

Varminta on tietenkin jättää hiusten leikkaaminen ammattilaisille, mutta jos olet rohkea kokeilija, kannattaa katsoa mallia esimerkiksi näistä videoista:

Luonnollinen otsis

Kauneusvloggaaja Adriana Braje näyttää videollaan, kuinka hän leikkasi oman otsatukkansa, joka häivyttyy luonnollisesti muiden hiusten sekaan. 

Kaikki vaiheet ovat nähtävissä tarkemmin videolla, mutta ideana on, että hiuksiin tehdään ensin jakaus suunnilleen korvasta korvaan. Loput hiuksista pannaan kiinni ja pois tieltä. Kun otsiksen leikkaa ensin hieman liian pitkäksi, sitä voi hioa myöhemmin suoremmaksi leikkaamalla vielä vähän lisää. Otsatukan muotoilua helpottaa myös sen leikkaaminen kahdessa kerroksessa.

Adriana Braje viimeistelee otsiksensa kääntämällä sakset pystyasentoon ja nipsimällä hiusten latvoihin pientä epätasaisuutta, jotta lopputulos näyttää pehmeän boheemilta.

Kun otsiksen leikkaa ensin hieman liian pitkäksi, sitä voi hioa myöhemmin suoremmaksi.

Suora otsis

Carly Humbert näyttää videollaan yhden klassisimmista otsistekniikoista, jossa otsahiuksiin tehdään kolmiomainen jakaus.

Otsistupsun latvat kierretään kerran ympäri ja sitten vain leikataan samalla, kun pidetään toisella kädellä latvoista kiinni. Tällä tavalla otsatukkaan tulee kevyt, luonnollinen kaarevuus. Sitä saa jäädä aavistus reunoille, mutta Carly viimeistelee otsiksensa leikkaamalla sen keskiosan aivan suoraksi. Terävät ja hyvät sakset takaavat skarpin lopputuloksen!

Kasvoja kehystävät suortuvat

Tubettaja ja meikkitaiteilija Camila Bravo saa kenet tahansa uskomaan, että kasvoja kehystävien suortuvien leikkaaminen on suorastaan naurettavan helppoa. Hän kostuttaa otsahiuksensa, kiertää hiusosion tiukasti moneen kertaan ympäri ja napsauttaa poikki. Uskaltaisikohan itsekin?

 

Press Play 🎥 ✂ Before Calling me Crazy, I been cutting my own side bangs since forever ago. I love how they come out just by doing what I am showing here , so I thought I should share with you guys. 😉 ❕ If you have curly hair like myself cut them alittle lower than the actual desire length because keep in mind the hair will shrink. ♦Eyes: @motivescosmeticsElement Color Box ( use referral code Kamilabravo for 💸 Off ) ♦Lashes: @shophudabeauty in Style Marilyn. I find this style to be the perfect lashes for when you want something simple on the eyes but you want your lashes to be poppin ! 😉 ♦Skin: Born This Way foundation from @toofaced (Light Beige) Age Rewind Concealer by @maybelline ( Light/Pale shade) ♦Set with @lauramercier Translucent Powder & Mineralize skin finish by mac. ♦Hoola Bronzer by @benefitcosmetics ♦Highlight Grace by @gerardcosmetics ✨ ♦ Lips : Serenity by @gerardcosmetics 💄 #kamilabravo #bangsturoial

Henkilön Camila Bravo (@kamilabravo) jakama julkaisu

Upeiden huulien salaisuus on sekä ihonhoidossa että silmää hämäävässä meikissä.

Ohuetkin huulet ovat ihan hyvät huulet, mutta jostakin kumman syystä tällä hetkellä vallalla tuntuu olevan ajatus, että isompi on parempi.

Muhkeammat huulet saadakseen ei kuitenkaan tarvitse mennä pistoshoitoihin, sillä hyvällä hoidolla ja huolellisesti tehdyllä huulimeikillä saa halutessaan roppakaupalla pulleutta.

1. Paras kosteuttaja = silmänympärysvoide

Jos huultensa haluaa näyttävän pulleammilta, kosteutus on olennaista. Mieti vaikka rusinaa; se on viinirypäle, josta kosteus on poistettu.

Vielä huulirasvaakin parempi kosteuttaja saattaa olla silmänympärysvoide. Se on tarkoitettu ohuelle iholle, ja sen koostumus imeytyy tehokkaasti. Hyvän yönaamion saa, kun levittää huulille ja niiden ympärille ensin silmänympärysvoidetta, ja voitelee huulet vielä huulirasvalla, Popsugar-sivuston artikkelissa vinkataan. Jos huulet ovat kuivat ja rohtuneet, kuorinta auttaa voiteita imeytymään ja tekee huulten pinnasta tasaisemman.

Silmänympärysvoide sopii hyvin myös huulimeikin alle, jos huulirasva tekee huulista liian tahmaisen ja liukkaan tuntuiset.

2. Rajaa vaalealla

Tehokas tapa lisätä huuliin muotoja on rajata ne reunojensa ulkopuolelta valkoisella kynällä tai hieman ihon sävyä vaaleammalla peitevoiteella ja häivyttää huolellisesti. Vaalea korostaa ja saa huulet näyttämään pulleammilta – katso vaikka The Beauty Department -sivuston ennen ja jälkeen -kuvat.

Jos haluaa viedä huulicontouringin vielä pidemmälle, alahuulen alle voi lisätä kevyesti tummaa varjostusta. Korostusten ja varjostusten ideana on, että vaalea tuo esiin ja tumma pienentää – niitä yhdistämällä kasvoille voi luoda vaikka minkälaisia muotoja.

3. Meikkaa pulleammiksi

Jos huulet ovat jo valmiiksi suuret, ne näyttävät suurilta myös kirkkailla ja tummilla väreillä maalattuina. Parhaiten huulia pullistaa kuitenkin vaaleus ja kiilto, joten nudesävyt ja huulikiilto ovat aina varmoja valintoja.

Kirkkaanpunaisetkin huulet voi saada suuremmiksi rajaamalla niitä aavistuksen isommiksi ja lisäämällä huulten keskiosaan vaaleutta, joka luo illuusion muodoista. Siihen voi käyttää vaaleampaa huulipunaa, valoa heijastavaa korostustuotetta tai valkoista rajauskynää. 

Marie Claire -sivusto neuvoo punaamaan ensin huulet ja piirtämään sen jälkeen valkoisella meikkikynällä huulten keskiosaan pystysuuntaisen viivan. Kun viivan häivyttää huolelliseti huulipunan sekaan, se vaalentaa punaa huulten keskeltä hieman eli saa aikaan pullistavan efektin.

Kun kynsilakanpoistoaine ei auta, täytyy tarttua mihinkäs muuhunkaan kuin vanhaan kunnon vetyperoksidipulloon.

Värikkäiksi lakatuilla kynsillä on yksi ikävä varjopuoli. Kun lakka poistetaan, kynsiin saattaa jäädä keltainen sävy, johon ei auta huolellinenkaan kynsilakanpoistoaineella hinkkaaminen.

Marie Claire kertoo jutussaan, mikä auttaa: vetyperoksidi.

Dermatologi Dana Sternin mukaan ensin kannattaa kuitenkin selvittää kellastumisen syy. Jos kynnet ovat jatkuvasti keltaiset, syypää ei välttämättä ole kynsilakka. Niin sanottu keltaisten kynsien syndrooma, jossa kynnet ovat paksuuntuneet ja käyrät, voi olla merkki terveysongelmista.

Jos kynnet tuntuvat normaaleilta, kellastumisen aiheuttaja on mitä todennäköisimmin kynsilakka. Värjäytymistä voi ehkäistä käyttämällä aluslakkaa.

Dana Sternin mukaan pieniä värjäytymiä voi yrittää poistaa harjaamalla kynnen pintaa valkaisevalla hammastahnalla ja kostealla kynsiharjalla. Jos se ei auta, hän suosittelee vetyperoksidiliuosta.

Näin kynnet saa valkaistua:

  1. Laita mukin tai kupin pohjalle sen verran vettä, että saat upotettua sormenpääsi nesteeseen. Sekoita joukkoon 3–4 ruokalusikallista vetyperoksidia. Vetyperoksidia myyvät apteekit, joista kannattaa kysyä sopivaa sekoitussuhdetta kynsien turvalliseen valkaisuun, sillä vetyperoksidia voi olla myynnissä erivahvuisina liuoksina.
  2. Upota kynnet liuokseen kahdeksi minuutiksi.
  3. Harjaa kynsien pintaa puhtaalla ja pehmeällä, liuokseen upottamallasi hammasharjalla.
  4. Huuhtele ja kuivaa kädet ja levitä käsivoidetta. Jos värjäytymät eivät poistu ensimmäisellä käsittelyllä, Stern suosittelee liottamaan kynsiä kaksi tai kolme kertaa viikossa, kunnes keltaisuus on poissa.