Sumusilmämeikin kolme tärkeintä ohjetta: häivytä, häivytä ja häivytä. Kuva: Shutterstock
Sumusilmämeikin kolme tärkeintä ohjetta: häivytä, häivytä ja häivytä. Kuva: Shutterstock

Näyttävä juhlameikki syntyy, kun panee kaikki paukut joko kimaltaviin silmiin, näyttäviin huuliin tai kunnon räpsyripsiin.

Eletään taas sitä aikaa, kun kauneusvloggaajat esittelevät upeita juhlameikkejä – joiden toteuttaminen saattaa olla video-ohjeista huolimatta aloittelijalle vaikeaa.

Poimimme kuitenkin juhlameikkitutoriaalien joukosta kolme näyttävää tyyliä, joiden toteuttamiseen ei tarvita supervoimia. Toteuta sellaisenaan tai sovella omaan tyyliisi paremmin sopivaksi!

1. Kimaltava smokey eye

Myönnetään, voi näyttää vähän kuumottavalta, mutta keskeneräistä sumusilmämeikkiä ei kannata säikähtää. Ruotsalainen kauneusvloggaaja Linda Hallberg esittelee juhlameikin, joka syntyy vain kahdella luomivärillä. Jos musta tuntuu liian rajulta, silmämeikin voi tehdä millä tahansa muullakin sävyllä.

Mattamustaa väriä levitetään ensin liikkuvalle luomelle ja rajat häivytetään. Muodon voi valita itse sillä perusteella, mikä omille kasvoille sopii parhaiten. Silmäluomen keskelle sekä ylä- että alaluomelle levitetään metallisena hohtavaa luomiväriä ”halo”-efektin luomiseksi. Linda koristelee oman silmämeikkinsä vielä glitterillä ja liimaamalla iholle pieniä, askartelukaupoissa myytäviä tähtikuvioita. Näyttää vaikeammalta kuin onkaan!

2. Keskipisteenä huulet

KathleenLights-kanavalla joulun alla julkaistun videotutoriaalin keskipisteenä ovat punaiset huulet. Silmänrajaus täydentää klassisen tyylin, mutta näyttävänpunaiset, kiiltävä huulet toimivat vieläkin yksinkertaisemman silmämeikin parina. Jos punainen ei sykähdytä, vamppimainen tumma huulipuna on myös trendikäs vaihtoehto.

Runsaspigmenttisen ja kestävän huulimeikin salaisuus on, että se on tehty punan sijaan huultenrajauskynällä, ja päälle on levitetty sävytetty huulikiilto, jota joutunee toki lisäilemään illan mittaan. Se on pieni hinta superhelposta mutta samalla näyttävästä meikistä!

Lue myös: Vastahan ehdimme innostua mattapunasta! Huulikiilto tekee jo paluuta

3. Kevyt meikki, näyttävät ripset

Vuoden 2017 meikkitrendit puhuvat keveyden puolesta, mutta bilekaudella voi vielä herkutella näyttävillä irtoripsillä. Pitkät ja tuuheat ripset (joko omat tai keinotekoiset) muuttavat yksinkertaisenkin lookin kertaheitolla juhlavammaksi. Fleur DeForce -kanavan meikissä painopiste on ripsien lisäksi kauniisti hehkuvassa ihossa.

Nuorekkaan ihon trendi on niin vahva, että vauvanpehmeän naaman saavuttamiseksi on kehitetty muun muassa istukan kantasoluihin perustuvia tuotteita. 

Ihoa hoidetaan – puhdistetaan ja rasvataan voiteilla – siksi, että se pysyisi terveenä ja hyvinvoivana, eikä tulehtuisi tai tuntuisi kireältä. Eikö?

Vastaus lienee kyllä, mutta ihonhoitoon tuntuu kuuluvan yhä enemmän kaikkea muutakin kuin puhdistusta ja kosteutusta. Ihanteellisen ihonhoitorutiinin pohdiskelu on nykyään ihan normaalia, lähes kiiltävän hehkuva iho on yksi vuoden tärkeimmistä meikkilookeista ja ihonhoitotrendeihin liittyy kohta enemmän piikkejä kuin voiteita. 

Refinery29-sivusto julkaisi hiljattain listauksen ihonhoidon kuumimmista ja kummimmista trendeistä. Listalle pääsivät mikroneulaus, eläinten immuunipuolustuksen tuottamat vasta-aineet, mikrobituotteet, pinnallisesti käytettävät täyteaineet ja istukkaperäiset kantasolut (kyllä, luit ihan oikein). 

Puhtia laiskoille soluille

Kun tiede kehittyy, keksitään koko ajan lisää keinoja, joilla ihon kuntoon voidaan vaikuttaa. Mikrobit ja elimistön tuottamat vasta-aineet voivat jonakin päivänä auttaa parantamaan aknen tai psoriasiksen.

Lisäksi Refinery29:n haastattelema ihotautilääkäri ennustaa, että vasta-aineita – joiden talteenottomenetelmissä on perinteisesti ollut isoja eläineettisiä ongelmia – voidaan tulevaisuudessa käyttää ikääntymisen merkkien peruuttamiseen. 

Kuten saatoit arvata, kasvojemme iho ei tarvitse istukasta tai napanuorasta eristettyjä kantasoluja voidakseen hyvin. Juttuun haastatellut ihotautilääkärit kuitenkin väittävät, että kantasolutuotteilla voidaan innostaa ”ikääntyviä tai laiskoja” soluja jakaantumaan, mikä puolestaan saa ihon näyttämään nuoremmalta. 

Ihonhoitoa vai ihonmuokkausta?

Vaikuttaa siltä, että merkittävä osa uusista ihonhoitotrendeistä on itse asiassa yrityksiä saada aikuinen iho näyttämään päiväkoti-ikäisen hipiältä. Nuorekasta ulkonäköä arvostetaan, joten ihonhoidossa – tai paremminkin ihonmuokkauksessa – ei kaihdeta keinoja.

Hehkuvan ja pehmeän vauvaihon tavoittelemisessa ei tietenkään ole mitään väärää. Lähes meikitön ja silti terveenä ja nuorena hehkuva iho on raikas trendi paksujen Instagram-pakkelien aikakaudella, mutta sen saavuttaminen ei ole kaikille mahdollista, ainakaan ilman pistoshoitoja ja mikroneularullia. 

Keski-ikäisen kasvot eivät näytä vauvan naamalta, vaikka olisi lutrannut suojakertoimen 50 aurinkovoiteella aina ennen ulos astumista ja aloittanut silmänympärysvoiteen käytön alakouluun mennessä. 

Täydellisen kiinteän ja nuorekkaan ihon vaatimus on kohtuuton, eikä ratkaisu siihen voi olla istukkaperäinen kantasoluvoide. 

Näyttävä mutta rento kampaus ei vaadi lämpökäsittelyjä tai suurta tuotearsenaalia.

Mitä toivot juhlakampaukselta? Aika moni havittelee näyttävyyttä ja juhlan tuntua, jotakin erilaista kuin tavallisena päivänä. Liian sliipattu ja kireä tukka ei kuitenkaan saisi olla, vaan rentouttakin kaivataan.

Ehkä siksi leteillä viimeistellyistä rennoista nutturoista on tullut niin suosittuja juhlakampauksia. 

Kampaajan tuolissa saat täydellisen kuohkean ja pitävän kampauksen, mutta onnistunut juhlanuttura on mahdollista loihtia myös omaan päähän – jopa ilman etukäteen kihartamista. Hiuslakkaa erityisempiä tuotteita ei tähän nutturaan tarvita. 

Katso videolta, miten letit ja nutturan voi yhdistää tyylikkään rennoksi juhlatukaksi.