Oikeasti sormia ei edes kannattaisi tunkea rasvapurkkiin, vaan ottaa voidetta puhtaalla spaattelilla, jotta bakteerit eivät leviä. Kuva: Shutterstock
Oikeasti sormia ei edes kannattaisi tunkea rasvapurkkiin, vaan ottaa voidetta puhtaalla spaattelilla, jotta bakteerit eivät leviä. Kuva: Shutterstock

Kosteuttavasta kasvovoiteesta on eniten hyötyä, kun sitä käyttää oikein.

Luulisi, että ihonhoidossa ei voi epäonnistua, jos pesee kasvonsa aamuin illoin ja levittää puhdistuksen jälkeen iholle kosteusvoiteen.

Ruahhahhah! Kauneusammattilaisilla riittää kyllä ohjeita niin pesemiseen kuin kosteuttamiseenkin. Kasvoja ei esimerkiksi kannata pestä suihkussa, koska liian kuuma ja kovalla paineella tuleva vesi saattaa vahingoittaa ihoa. Puhumattakaan monista muista asioista, jotka voi tehdä ”väärin” – tai joiden tekemiseen löytyy ainakin parempi vaihtoehto.

Kasvovoide vaikuttaa yksinkertaiselta tuotteelta: ota nokare pakkauksesta ja hiero naamaan. Se on jo hyvä alku. Mutta jos haluaa tehdä kaiken kuin oppikirjassa, tässä kootut vinkit kasvojen tehokkaaseen kosteuttamiseen:

1. Pese kädet ja kasvot

Hygienia tietenkin ennen kaikkea. Likaisilla näpeillä ei ole asiaa voidepurkkiin tai kasvoille. Kasvojenhoitorutiinin perinteiseen järjestykseen kuuluu tietenkin pesu ennen voiteiden levittämistä. Joko olet kokeillut tuplaputsausta?

2. Käytä ihotyypillesi sopivia tuotteita

Parhaiten toimivat tuotteet, jotka palvelevat ihon tarpeita. Rasvoittuva iho ei tarvitse enää paksua kosteusvoidetta, vaan ennemminkin rasvaisuutta hillitseviä, kevyitä tuotteita. Kuiva iho taas hyötyy enemmän kunnon kosteutuksesta kuin liian kevyistä voiteista. Lue täältä, miten selvität todellisen ihotyyppisi helposti.

Voiteen kannattaa antaa olla iholla ainakin minuutin verran ennen kuin päälle levittää toista tuotetta.

3. Yhdistele onnistuneesti muihin tuotteisiin

Huolellisesta ihonhoidosta huolimatta joskus käy niin, että levitettäessä kosteus- tai meikkivoide alkaakin rullautua iholla. Se jos jokin on todella ärsyttävää! Yleensä kyse on siitä, että iholla on jokin tuote, joka ei sovi yhteen toisen kanssa.

Ihotautilääkäri Fredric Brandt antoi Byrdie-sivustolle kolme vinkkiä tilanteen ratkaisemiseksi. Hän neuvoo, että voiteen kannattaa antaa olla iholla ainakin minuutin verran ennen kuin päälle levittää toista tuotetta. Lisäksi taputtelu on parempi levityskeino kuin hierominen. Lisäksi kannattaa tsekata tuotteen ainesosat: talkki ja rautaoksidi sekä mica- ja fluorphlogopite-nimiset aineet aiheuttavat usein rullautumista, joten ne kannattaa levittää viimeisenä.

4. Opettele oikea määrä

Ei liikaa muttei myöskään liian vähän. Tuotteesta ei ole hyötyä, jos sitä on liian vähän, ja voiteen lotraaminen iholle taas on silkkaa rahanhukkaa, koska ylimääräinen aine jää imeytymättä. Katso täältä, kuinka paljon kutakin ihonhoitotuotetta tarvitsee kerralla.

Korvanlehdet somistetaan nyt useilla pienillä ja yhteensopivilla korvakoruilla.

Takavuosina teinit lävistyttivät innokkaasti korvanlehtiään – yksi reikä ei todellakaan riittänyt. Viime vuosina korvistrendeissä on kuitenkin suosittu näyttäviä, niin sanottuja statement-korvakoruja. Yhdet isot korut tai vain yksi iso koru toisessa korvassa ovat riittäneet.

Nyt pienet ja minimalistiset korvakorut ovat jälleen tulossa takaisin, mutta runsaina joukkoina. Ideana on stailata korvanlehti yhteensopivilla koruilla näyttäväksi. Yksittäiset korut voivat olla pieniä ja yksinkertaisia, mutta renkaiden, nappimallisten ja roikkuvien korujen yhdistelmästä syntyy kiinnostava kokonaisuus.

Mikäli korvanlehdessä sattuu olemaan enemmänkin reikiä (tai sellaisia innostuu ottamaan), yksi koru voi kulkea kahden reiän kautta.

 

The cartilage of this #CuratedEar is pierced in three places: the Conch, the Helix, and the Tash Rook. The Conch holds a Diamond Four Ball Trinity, the Helix a pair of Plain Rings, and the Tash Rook a glowing Diamond Trinity. Each is unique, but are linked by their patterns of three and unifying, rich, Yellow Gold setting. (Shop this Style - Link in our Profile)⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 📷: @kevinthepiercer⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #mariatash #earcandy #diamond #CuratedEar #Conch #ConchPiercing #Helix #HelixPiercing #TashRook #TashRookPiercing #piercer #earrings #jewlery #piercing Malachite Hinged Hoop by @missomalondon

Henkilön Maria Tash (@maria_tash) jakama julkaisu

Yksi ”curated ear” -trendin edelläkävijöistä on korusuunnittelija Maria Tash, jonka luomukset ovat bloggareiden ja somevaikuttajien suosiossa. Tunniste #earparty eli korvabileet on noussut suosituksi Instagramissa.

Lisää inspiraatiota löytyy Instagramista myös tunnisteella #curatedear. Myös Pinterestiin kannattaa kurkata.

 

This look showcases large, stunning White Gold shapes in the upper cartilage, while adorning the lobe with smaller, daintier Yellow Gold pieces. The Tash Rook houses a show-stopping Diamond Star Garland, which fills up the majority of the upper ear's flat canvas, while its partner, the Invisible Diamond Eternity, completes the helix. Pieces in all shapes and sizes decorate the lobe, including a Diamond Flower and Diamond Lightning Bolt. (Shop this Style - Link in our Profile)⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 📷: @prikdpeterrobin⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #mariatash #earcandy #diamond #CuratedEar #helix #helixpiercing #tashrook #tashrookpiercing #piercer #earrings #jewlery #piercing

Henkilön Maria Tash (@maria_tash) jakama julkaisu

Korvakorujen yhdistelyssä symmetria ei ole olennaista – vaikka jokainen korvakoru voi olla erilainen. Korut kannattaa valita niin, että ne sopivat omaan tyyliin ja yhteen toistensa kanssa.

Erilaisten kivien yhdistely näyttää hauskalta, kun korvanlehdessä on useampi vierekkäinen reikä.
 

The Odette earring via @billiefaricyhyett.✨

Henkilön NATASHA SCHWEITZER JEWELLERY (@natashaschweitzer) jakama julkaisu

Graafisia muotoja vai pientä ja herkkää? Enää ei tarvitse valita, sillä tyylit näyttävät sopivan hyvin yhteen.
 

Pierced. #miniearrings #earparty #fiveandtwo

Henkilön HOMBRE (@hombrejewelry) jakama julkaisu

Pikkuruiset ja yksinkertaiset korut näyttävät hauskoilta, kun niitä on useita.

Kosteutta kaipaava iho nauttii voiteiden, öljyjen ja suihkeiden kerrostamisesta.

Korealainen ihonhoito villitsee nyt muuallakin maailmassa, eikä syyttä. Moni kokee saaneensa avun iho-ongelmiinsa aasialaisista menetelmistä ja tuotteista. Sieltä tänne ovat tulleet esimerkiksi ihoa hoitavat ja kosteuttavat BB-voiteet sekä tehokkaat kangasnaamiot.

Korealaiset ovat edelläkävijöitä myös ihonhoitotuotteiden kerrostamisessa. Heidän ihonhoitorutiineihinsa saattaa kuulua jopa kymmenen eri vaihetta ja useita tuotteita. Kerrostaminen sopii etenkin kuivaihoisille. Ensin levitetään helposti ihoon imeytyvät, ohuet ja kevyet tuotteet. Niiden päälle lisätään paksummat koostumukset, jotka saavat alla olevat tehoaineet pysymään ihossa ja tekemään taikojaan.

Pääsääntö on siis levittää tuotteet ohuesta paksumpaan. Ensin kasvo- ja/tai hoitovesi, sitten seerumi tai tehotuote, sitten öljy tai voide.

Kuulostaako hankalalta?

Popsugar-sivusto esittelee vaihtoehdoksi niin sanotun kerrosvoileipätekniikan. Se on ihonhoitoguru Caroline Hironsin helppo muistisääntö ihonhoitotuotteiden oikeaoppiseen käyttöön.

Kosteuttavaa kasvovettä tai -suihketta kannattaa Hironsin mukaan ajatella voileivän maustekastikkeena – majoneesina tai suomalaisittain levitteenä.

Ihonhoitokerrosvoileivän koostumus on siis seuraava:

  1. Puhdistus ja kuorinta (leipätaikina, jolle kaikki rakentuu)
  2. Kosteuttava suihke
  3. Öljy tai seerumi
  4. Kosteuttava suihke
  5. Kosteusvoide

Teoria ehkä ontuu hieman, sillä harva haluaa noin paljon kastiketta leipäänsä, mutta itse ajatus on hyvä. Kosteuttava hoitovesi tai kasvosuihke kosteuttaa kerrosten välissä ja ravitsee janoista ihoa. Muiden ihonhoitotuotteiden väliin kerrostettuna se ei myöskään pääse haihtumaan vaan nimenomaan jää ihoon antamaan kosteutta.