Helppo opas otsiksen leikkaamiseen kotona.

Hiusmuotoilija Nina Björkman antaa ohjeet, miten leikkaat trendikkään otsiksen. Osallistu myös kilpailuun ja voita hiustuotteita.

1. Esivalmistelu

 

 

Pese hiukset, ja anna niiden kuivua itsestään tai puhalla hiustenkuivaajalla päälaelta alaspäin. Föönatessa haro tukkaa sormilla eteenpäin. Ravistele lopuksi päätä, jotta hiukset asettuvat luonnollisesti. Kampaa mahdolliset takut kevyesti selviksi.

2. Jaottelu

 


Jaa kammalla kolmiomainen osio päälaelta ohimolahdekkeisiin. Aloituskohta määräytyy hiusten mukaan. Mitä ohuempi tukka, sen korkeammalta pitää aloittaa, jotta otsatukasta tulee paksu. Jos hiuksesi ovat paksut, aloita matalammalta. Keskimääräinen mitta on parista sentistä viiteen.

 

3. Lyhennys

 


Aloita leikkaaminen otsiksen keskeltä lyhyimmästä kohdasta ja kaarra linjaa alaspäin piteneväksi ulkonurkkia kohden. Pidä sakset vaakatasossa ja leikkaa pienissä pätkissä. Mittaa sivut symmetrisiksi silmien mukaan.

 

4. Pehmennys

 

Laske leukaa hieman alas niin, että kampa mahtuu otsan ja hiusten väliin. Käytä kamman harvempaa puolta. Tee saksien kärjillä pystyasennossa sentin, puolentoista syvyydeltä pieniä klipsaisuja. Näin latva laskeutuu ja muotoutuu paremmin. 

 

 

1. Minkälainen otsis on nyt in?

Otsatukka peittää kasvoja runsaana, pehmeänä ja hieman ylikasvaneen näköisenä kulmakarvojen alapuolelle. Vaikutelma saa olla jopa peruukkimainen. Myös reunat ovat tärkeät, sillä nyt mennään 60-luvun ovaaliin, kasvoja kehystävään kaarevuuteen. Otsis jatkuu kuitenkin leveänä sivuille, joten se jättää kasvot esiin.

2. Mistä tiedän, sopiiko minulle ohut vai paksu otsis?

Jos hiuksesi ovat ohuet, selkeä otsatukka hämää koko tukan paksumman näköiseksi. Ohueksi rikottu, harsomainen otsis taas pehmentää kulmikkaita ja jykeviä kasvonpiirteitä.

3. Milloin kannattaa jättää otsis leikkaamatta?

Jos otsapyörre on kovin voimakas tai niitä on useampia. Mieti, kuinka paljon olet valmis näkemään joka aamu vaivaa siihen, että saat etutukan ”liimattua” kohdalleen ja vielä pysymään siinä. Tarkista hiusten luonnollinen kasvusuunta ennen kuin otat sakset käteesi.

 

4. Käykö otsatukka kaikille?

Oikein leikattuna kyllä. Otsatukalla voi tasapainottaa kasvojen suhteita. Matalaotsaiselle voi huijata korkealta alkavan otsatukan. Etuhiuksilla voi myös piilottaa leveää otsaa tai katkaista kasvojen pitkulaisuutta. Jos leuka on pieni ja otsa korkea, otsatukka on ehdoton. Muista, että otsis saa nenän esiin, koska se tuo huomion kasvojen keskiosaan.

5. Leikataanko tukka kuivana vai märkänä?

Märkänä saa tarkemman lopputuloksen, mutta kotiparturille turvallisin vaihtoehto on leikata kuivana. Silloin et leikkaa vahingossa liikaa, sillä kuivuessaan tukka nousee lyhyemmäksi. Jos haluat leikata tukan märkänä, jätä sentti nousuvaraa. Tukan täytyy olla puhdas, sillä muotoilutuotteet muuttavat hiusten rakennetta ja niiden omaa, luonnollista laskeutumista.

6. Keittiö- vai kynsisakset käyttöön?

Keittiöfiskarsien terä on otsikseen liian paksu. Se liu'uttaa hiukset pois terien välistä. Mitä ohuemmat sakset, sitä paremmin hiukset pysyvät paikallaan. Kynsisakset ovat keittiösaksia tarkemmat, mutta käyrät, jolloin jälkikin on helposti sen mukaista. Kotikäyttöön on parasta hommata leikkuusakset, joita löytyy ihan tavallisista tavarataloista.

 

Punaviiniglögi on kauden hitti niin mukissa kuin hiuksissakin.

Kun platinablondit ja pastellit on nähty, on jälleen syvän tummanpunaisen kuontalon vuoro.

Alkoholiteemaiset hiusvärit näyttävät jatkavan voittokulkuaan. Vielä kesällä trendihiusväri poimittiin olutsävyistä, mutta kauteen sopivasti paras värimalli löytyy tällä hetkellä punaviiniglögien maailmasta, Popsugar-sivusto kirjoittaa.

Instagramin perusteellakin vaikuttaa siltä, että hehkuviinin tai punaviiniglögin syvänpunainen sävymaailma inspiroi nyt monia.

 

LOVE this color😍😍😍🍷☀️ #socolor #matrix #hairartist #desiree_styles #prettyhair

Henkilön Desiree Henderson (@desiree_styles) jakama julkaisu

Tumma glögitukka sopiikin täydellisesti talveen, sillä yleensä kylmään aikaan suositaan syvempiä ja mausteisempia sävyjä – kesällä voi taas keventää ja iloitella kirkkailla väreillä.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että jos hiuksensa värjää kovin tummiksi, vaalentaminen on sen jälkeen taas oma operaationsa.

 

 

I'm in love with this color!! ➡️ swipe to see what she looked like before we started today. Crazy. #showponyhair

Henkilön Shelby Tymchuk (@shelbytymchuk) jakama julkaisu

Punaisen hiusvärin etuna on onneksi se, että väri haalistuu melko nopeasti. Jos hiuksia ei halua vaalentaa, takaisin klassiseen tummanruskeaan värjääminen onnistuu yleensä helposti, mutta sävyvalinnassa kannattaa käyttää apuna kampaajaa, jotta punainen häivyttyy hiuksista varmasti.

Joskus ei vain pysty pitämään näppejään erossa kasvoistaan. Lue vinkit, jotta osaat toimia sen jälkeen oikein.

Aina paraskaan tahdonvoima ei riitä siihen, että malttaisi olla puristelematta meheviä finnejä tai tyrkyllä olevia mustapäitä. Kaikki kyllä tietävät seuraukset: yleensä tulee käytettyä liikaa voimaa. Pahimmillaan iho menee jopa rikki.

Kokosimme vinkit räpläämisestä ärtyneen ihon hoitoon.

1. Rauhoita iho viileällä

Paras pika-apu on ihon painaminen jääpalalla, neuvoo InStyle. Viileys rauhoittaa punoitusta ja turvotusta.

2. Puhdista

Rikkoutunut iho ja sormenpäät ovat huono yhdistelmä, sillä koskettelu edistää bakteerien leviämistä kasvoilla. Puhdista iho, tarvittaessa esimerkiksi apteekista saatavalla, haavojen huuhteluun tarkoitetulla desinfiointiaineella.

3. Hoida voiteella

Ärtynyt iho ei kaipaa ylimääräisiä tuotteita, mutta rauhoittava kosteusvoide on yleensä paikallaan.

4. Vältä uudet houkutukset

Kun vahinko on jo tapahtunut, sen jälkeen voi vain odottaa, että iho paranee. Houkutus puristeluun saattaa herätä uudelleen, mutta nyt olisi parempi pitää näpit kurissa. Into the Gloss -sivustolla ehdotetaan, että kylpyhuoneen peiliin kiinnittää lapun, joka muistuttaa siitä, että ihoa ei saa puristella.

5. Hoida ihoa

Kun iho on alkanut parantua, arpia voi yrittää ehkäistä huolellisella ihonhoidolla. Popsugar-sivusto suosittelee luonnonmukaisia öljyjä sekä c-vitamiinia sisältäviä tehotiivisteitä, sillä niiden pitäisi parantaa ihon kuntoa. Myös erilaisia happoja sisältäviä kuorintoja ja ihon uusiutumista edistävää retinolia voi kokeilla.

6. Satsaa ennaltaehkäisyyn

Jos näpyt ovat yleinen vaiva, kannattaa kokeilla akneiholle tarkoitettuja hoitotuotteita. Jos nekään eivät tepsi, apua voi hakea ihotautilääkärin vastaanotolta. Kannattaa myös muistaa ihon suojaus: jos iholla on paljon arpia ja pigmenttimuutoksia, aurinkosuoja on erityisen tärkeä.