Mitä herkkukynsiä Instagram onkaan pullollaan! Kuva: Shutterstock
Mitä herkkukynsiä Instagram onkaan pullollaan! Kuva: Shutterstock

Yhdellä lakalla koristellut kynnet ovat vain etäinen muisto, kun uppoudut näiden taitureiden tyylinäytteisiin.

Madeline Poole, @mpnails

Jos haluat ratsastaa kynsi­trendien korkeimmalla aallolla, etsi Instasta itseoppineen kynsitaiteilijan Madeline Poolen tili. Nykyisin Sally Hansenille töitä tekevä Madeline on oikea kynsimaailman it-tyttö. Jenkkinainen kehittelee huikeita tyylejä, joita voi bongata julkkisten ja muotinäytösten mallien näpeistä.

 

Reinterpreting the Tobias Rehberger designed Cross-body Hat Box by @mcmworldwide onto nails #mymcmart

A photo posted by Madeline Poole (@mpnails) on

 

Chelsea King, @chelseaqueen

Kuka sanoi, etteivät sarjakuvahahmoilla koristellut kynnet sopisi aikuisille? Ei ainakaan kynsitaiteilija Chelsea King. Naiselta luonnistuvat niin pastellisävyiset donitsikoristelut, ylisöpöt sarjakuvakynnet kuin katu-uskottavat geometriset kuvioinnitkin. Kuvien selaamiseen kannattaa varata tovi jos toinenkin, sillä käsi alkaa hamuta väistämättä lakkapulloa sitä mukaa kuin upeat kynnet vilisevät silmissä.

 

#NationalDonutDay nails 🍩 color info up on my blog: www.chelseaqueen.com

A photo posted by Chelsea King (@chelseaqueen) on

Pshiiit, @pshiiit_polish

Ranskalainen kynsibloggaaja Pshiiit on somen kynsikuningatar. Instassa ja Pinterestissä naisen kynsitaiteilut tulevat vastaan joka nurkan takaa, eikä suotta: minimalistiset koristelut ovat french chic -tyyliä parhaimmillaan. Jos olet aiemmin tyytynyt vain peruslakkaukseen, tästä on hyvä aloittaa uudelle tasolle siirtyminen. 

Michelle Humphrey, @nailsbymh

Räväytä kunnolla kesän kunniaksi ja vaihda jo tylsiksi käyneet tummat lakat neonsävyihin ja rehelliseen pinkkiin. Ota mallia Maybellinen kynsitaiteilija Michelle Humphreyn villeistä työnäytteistä ja lisää päälle vielä kerros paljetteja. Johan kimaltaa häikäisevästi! Myös hauskoja ideoita varpaankynsille.

 

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Juttua muokattu 20.6.2016 klo 10.01.

Hilseilevää päänahkaa voi auttaa yllättävän helposti.

Hilse. Lähes jokainen kärsii siitä jossakin vaiheessa elämäänsä, ja etenkin talven lämmitys- ja pipokausi on otollista aikaa pölisevälle päänahalle.

Vaikka hilse olisi tuttu seuralainen, Byrdie-sivuston mukaan moni on aika ulalla siitä, mistä todellisuudessa on kyse.

Useat syyttävät kuivaa päänahkaa, ja välttelevät pesua, jotta he eivat kuivattaisi ihoaan enempää. Hiusasiantuntija Elizabeth Cunnane Phillips sanoo jutussa, että se on täysin väärä lähestymistapa.

– Kun on kyse hilseilystä ja päänahan terveydestä, ensimmäinen asia, joka pitää tehdä, on pestä hiukset säännöllisemmin, hän ohjeistaa.

– Terveempi, puhtaampi päänahka tuo automaattisesti helpotuksen. On yllättävää, että monet eivät usko sitä.

Löydä oikea pesutahti

Hilseilyn syynä onkin kuivuutta useammin päänahan rasvoittuminen ja laiska peseminen. Siksi jo pelkkä tiiviimpi pesutahti voi auttaa hilseilyyn. Jos hiuksia pesee usein, sampoon on oltava hellävarainen. Phillips suosittelee etsimään sampoota, jossa on piroctone olamine -nimistä ainetta. Se estää sienten kasvua ja auttaa hilseilyyn ja kutinaan. Sinkki sen sijaan voi hillitä liiallista talineritystä. Myös päänahan kuorinta saattaa auttaa.

Hiustutkija Annikki Hagros-Koski kuitenkin kertoi aiemmassa jutussamme, että myös liiallinen hiusten peseminen on haitaksi, koska sampoiden säilöntäaineet tuhoavat päänahan normaaliflooraa ja heikentävät siten sen luontaista bakteeritasapainoa. Hänen mukaansa kaksi tai kolme kertaa viikossa riittää – ja silloin kun hiukset pesee, ne kannattaa puhdistaa kunnolla.


Jo pelkkä tiiviimpi pesutahti voi auttaa hilseilyyn.

Byrdien haastatteleman Phillipsin mukaan muita syyllisiä hilseeseen ovat hormonaaliset muutokset, kylmä sää, ravitsemustottumukset sekä stressi.

– Stressaantuneena ei tule tehtyä parhaita mahdollisia ravintovalintoja, mikä todennäköisesti tarkoittaa, että sokeria ja alkoholia kuluu enemmän. Se voi johtaa hilseilyyn.

Joissakin tutkimuksissa on myös havaittu, että maitotuotteet saattavat pahentaa hilseilyä. Phillipsin mukaan päänahkaa kannattaakin hoitaa kuten kasvojen ihoa: kokonaisvaltaisesti sekä ruokavaliolla, riittävällä puhdistamisella että oikeilla tuotteilla.

Hainhammas hiuksiin ja menoksi!

Hiusdonitsit, -pannat  ja rusetit tekivät jo paluun, mutta yksi menneiden vuosikymmenten klassikoista on pysytellyt toistaiseksi taka-alalla: hainhammas.

Tämä hiusklipsi näin:

Kuva: Colourbox
Kuva: Colourbox

Kaikenlaiset hiusasusteet ovat jälleen haluttua tavaraa, erityisesti retrotyyliset muovikapistukset 90- ja 2000-luvuilta. On siis enää vain ajan kysymys, milloin hainhammas putkahtaa näyttävästi katukuvaan.

Hiljaisia signaaleja on jo havaittavissa, ja hainhampaan ovat maininneet jutuissaan muun muassa tyylisivustot Marie Claire ja suomalainen Flounce.

Hainhammas ehkä menetti paikkansa kaikkein tyylikkäimpänä hiustenlaittovälineenä, mutta sen paluulle ei pitäisi olla mitään esteitä.

Hainhammas on nimittäin yksi kätevimmistä ja nopeimmista hiusasusteista: kokoa hiukset kasaan ja kiinnitä – valmista! Jopa sotkunutturan kasaaminen kestää ainakin kolme kertaa kauemmin.

Kysely

Käytätkö hainhammasta hiuksissasi?