Me Naiset
|
Jenni Junkala
55 minuuttia päivässä aikaa johonkin muuhun – kuulostaako houkuttelevalta? Kuva: Shutterstock
55 minuuttia päivässä aikaa johonkin muuhun – kuulostaako houkuttelevalta? Kuva: Shutterstock

Japanilaistaiteilijan kiehtovalle projektille olisi käyttöä arjessa.

Nainen ehostautuu 55 minuuttia päivässä. Vuodessa se tekee 355 tuntia, siis kokonaiset kaksi viikkoa. Mitä muuta ajalla voisi tehdä? Lähteä rantalomalle. Kuntoilla enemmän. Katsoa suosikkisarjaansa toisenkin jakson putkeen.

Japanilainen digitaiteilija Nobumichi Asai saattoi juuri esitellä meikkauksen tulevaisuuden. Hänen taideprojektissaan mallin kasvoille heijastetaan aidon näköisiä meikkejä, jotka elävät liikkeiden mukana. Asai käyttää työssään motion tracking- ja projection mapping -tekniikoita, ja hänen projektinsa kimpussa on työskennellyt niin elokuvissa käytettyjen CGI-efektien ammattilaisia kuin meikkitaiteilijoitakin.

Parhaimillaan Asain taideprojekti voi johtaa siihen, että teatterilavoilla näyttelijät saavat sekunneissa uudet kasvot ja catwalkeilla kulkevia malleja ei enää tarvitse puunata tunteja, kun meikki on suunniteltu etukäteen digitaalisesti. Entä missä vaiheessa pääsemme siihen pisteeseen, että kuka tahansa voi kantaa mukana pientä projektoria, jolla päivämeikki vaihtuu iltameikiksi alta aikayksikön? Tervetuloa tulevaisuus!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Katso videolta, mistä Nobumichi Asain projektissa on kyse.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lähteet: cnet.com ja Gizmodo

Lue myös:

Tulevaisuudessa ehkäisystäsi saattaa huolehtia kauko-ohjattava mikrosiru

Pukisitko tämän päällesi? Facebook-päivitykset tekevät mekosta läpinäkyvän

Sisältö jatkuu mainoksen alla