Mikä näistä onkaan suosikkimme?
Mikä näistä onkaan suosikkimme?

Uudet älyvoiteet pureutuvat moneen ongelmaan, mutta toteutuvatko lupaukset?

Testasimme viittä hyvin erihintaista silmänympärysvoidetta. Löytyikö eroja? 

1. Ihon uudistaja

Lupaus Elinvoimaa antava anti-age-silmänympärysvoide ehkäisee silmäpusseja ja ihon ikääntymisen merkkejä.

Kokemus Neljänkympin rajapyykin jälkeen silmänympärys-ihoni on alkanut veltostua ja kuivua, vaikka muuten ihoni on normaali. Annostelu oli helppoa metallisella levittimellä. Tuote lunasti lupauksensa eli kosteutti ja kiinteytti talvi-ilman nuupahduttamaa ihoa. Kaksikymppiseltä en näyttänyt, mutta hieman pirteämmältä kuitenkin. Tepsi hyvin myös pieneen turvotukseen.

Testaaja, 42 v 

L’Oréal Paris Age Perfect Cell Renaissance -silmänympärysvoide, 27,90 €.

 

2. Kolmen sekunnin pikavirkistys

Lupaus Voide virkistää ja kirkastaa väsynyttä silmän-ympärysihoa välittömästi ja korjaa sitä perusteellisesti pitkällä aikajänteellä. Hierova aplikaattori tasoittaa turvotusta.

Kokemus Atooppisen ihoni takia minun on vaikea löytää sopivia tuotteita. Kevyt voide levittyy ja imeytyy hyvin. Heti ensi kerralla tunnen kihelmöintiä. Ehkä jotakin tapahtuu? Viikon käytön jälkeen iho näyttää kosteammalta ja hehkuvammalta. Ilahduin, miten hyvin voide sopi herkälle iholleni.

Testaaja, 42 v

Clinique Pep-Start -silmänympärysvoide, 35 e.

”Ehkä jotakin tapahtuu? ”

3. Elämyksellinen zen

Lupaus Voide on suunnattu tummille silmänalusille ja herkälle silmänympärysiholle, jossa näkyy jo juonteita ja muita ikääntymisenmerkkejä. 

Kokemus Pitkän linjan silmän-ympärysihon rasvailijana odotan voiteelta tuloksia. Lasipurkkipakkaus hivelee silmää. Silkinpehmeä, jopa kermainen koostumus tuntuu iholla ihanalta. Aloitin testauksen kovilla pakkasilla ja huomasin heti, miten pintakuivasta ihosta tuli siloisempi. Välitön ihastus!

Testaaja, 40 v

Sensai Cellular Performance -silmänympärysvoide, 105 €.

Lasipurkkipakkaus hivelee silmää.

4. Ihka ekaksi voiteeksi

Lupaus Kosteuttava ja ravitseva voide sopii ensimmäiseksi silmänympärysvoiteeksi.

Kokemus Ihoni on normaali kolmekymppisen iho, joka kuivuu varsinkin talvisin. Voide levittyy hyvin ja imeytyy nopeasti jättäen ihon mukavan mattaiseksi. Näin talviaikaan olisin kaivannut ehkä jopa lisäkosteutusta, mutta ainakaan tuote ei ärsytä tai turvota. Kelpo perustuote, kun järisyttäville muutoksille ei vielä ole tarvetta. Plussaa kivasta designista ja miedosta perusvoidemaisesta tuoksusta. 

Testaaja, 30 v 

ACO 25+ Eye Cream Protect & Restore Antiage -silmänympärysvoide, 18,35 €.

 

5. Väsymystä vastaan

Lupaus Hajusteeton voide lupaa ratkaisuja ikääntymisen merkkeihin. Kirkastaa, silottaa ja vähentää turvotusta.

Kokemus Viime aikoina silmänympärysihoni on osoittanut väsymisen merkkejä. Aluset ovat tummat ja turvoksissa, joten odotukset olivat korkealla. Voidetta on helppo annostella pumppupullolla. Huomaan heti, miten turvotus laskee ja värierot tasoittuvat. Testiviikkojen jälkeen iho on tasaisempi ja kosteutetumpi. Testaaja, 32 v 

TESTIVOITTAJA! Lumene Bright Now 360° -silmänympärysvoide, 19,90 €.

Silmänrajauksissa on muutosvoimaa. Kuvat: Marjut Laukia
Silmänrajauksissa on muutosvoimaa. Kuvat: Marjut Laukia

Silmänrajaus on helppo keino muuttaa koko kasvojen ilmettä, ainakin jos on kärsivällinen ja tarkkakätinen.

Kulmakarvojen kehutaan usein muuttavan koko kasvojen ilmettä, ja niinhän ne tekevätkin – katso vaikka tämä video. Mutta on sitä muitakin meikin osa-alueita, joilla voi vaikuttaa koko olemukseensa. Esimerkiksi silmänrajaus. 

Kokeilimme kuutta erilaista klassista rajausta ja kuvasimme todistusaineiston siitä, miten merkittävästi rajauksella voi vaikuttaa siihen, miltä silmät näyttävät ja miltä koko meikki vaikuttaa.

Katso ja päätä itse, millainen rajaus on imartelevin! Rajausten ulkonäkö toki riippuu erittäin paljon silmien muodosta. Tarkista tästä listasta, millainen rajaus sopii parhaiten silmiesi muotoon.

Vertailukuva

Jotta suuri rajausvertailu olisi uskottava, täytyy tietysti julkaista myös vertailukuva ilman rajauksia. Ripsiväri tosin tuo tummuutta ripsien tyveen.

1. Yläsisärajaus

Testaajan kommentti: Luulin, etteivät silmäni ole herkät, mutta auts! Yläluomen rajaaminen ripsien alapuolelta oli työn ja tuskan takana. Lopputulos kuitenkin palkitsee. Yläsisärajaus on siitä ihana rajaus, että se on helppo saada symmetriseksi.

2. Ohuen ohut rajaus

Testaajan kommentti: Mahdollisimman ohut tussirajaus tuo katseeseen terävyyttä ilman, että silmän muoto muuttuu miksikään. Tämän voisin ottaa arkikäyttöön.

3. Hieman paksumpi rajaus

Testaajan kommentti: Juuri sopivan paksuisen rajauksen luominen vaatii tarkkaa kättä, ja silmän ulkonurkan lähestyessä meinaa mennä sormi suuhun; miten tämän rajauksen saisi päätettyä tyylikkäästi? Lopputulos on kuitenkin nätti. 

4. Kissarajaus

Testaajan kommentti: Klassinen, näyttävä kissarajaus on yksi ikisuosikeistani, mitä meikkiin tulee. Harmi vain, että se ei sovi silmieni muotoon kovin saumattomasti. Rajaus näyttää kuvassa kivalta, mutta kun suljen silmäni, rajauksen yhtenäinen linja on mennyttä. 

Vaikka olen perehtynyt koottuihin kissarajausvinkkeihin, menee tämän rajauksen tuhraamiseen testin pisin aika. 

5. Alasisärajaus

Testaajan kommentti: Sisärajaus alaluomelle on lastenleikkiä yläluomen sisäpinnan rajaamiseen verrattuna. Koska silmämeikkikynästä ei lähde tarpeeksi väriä, taputtelen päälle geelimäistä rajausväriä. Tulos on intensiivinen – vähän liiankin.

6. Smoky eye -rajaus ylä- ja alaluomella

Testaajan kommentti: Nämä rajauskynällä ja luomivärillä luodut sumusilmät ovat niin voimakkaat, että iiriksetkin näyttävät tavallista kalpeammilta. Smoky eye -rajaus voisi toimia vahvan juhlameikin parina. Ainakin kulmakarvat pitäisi piirtää tummemmiksi.

Ruskealla rajauskynällä ja luomivärillä toteutettuna tämä meikki  näyttäisi paljon luontevammalta. Jos taas haluaisin seurata trendejä, lisäisin tähän lookiin vielä vähän kiiltoa.

Hikitreenin ja hyvältä näyttävien hiusten yhdistäminen ei ole mikään ihan helppo nakki.

Aivan kuin ajan raivaaminen liikunnalle ei olisi tarpeeksi vaikeaa – sen lisäksi pitäisi vielä ehtiä käydä suihkussa ja pestä ja laittaa hiukset. Etenkin pitkätukkaisella jälkimmäiseen vierähtää helposti tovi jos toinenkin.

Jos on hikoillut rankasti, hiusten pesemättä jättäminen on harvoin vaihtoehto. Hätätapauksessa saattaa riittää, että föönaa hikisen kuontalon kuivaksi, mutta kovin kannattava ratkaisu se ei pidemmän päälle ole.

– Hiki saattaa tukkia päänahan huokosia ja aiheuttaa päänahan kuivumista sekä heikentää hiusten kasvua, hiusstylisti Giovanni Vaccaro kertoo StyleCaster-sivuston haastattelussa.

Katso jutustamme vinkit, joiden avulla föönaat hiukset nopeammin kuiviksi. Paljon treenaaville ja hikoileville Vaccaro suosittelee myös säännöllistä päänahan kuorintaa.

Hoida hiuksia samalla kun treenaat

Kun hiukset on pakko pestä jumpan jälkeen, Vaccarolla on ovela ajansäästövinkki kiireisille – hiusnaamion tai -öljyn levittäminen kuontaloon jo ennen treeniä! Nappaat kaksi kärpästä yhdellä iskulla, kun levität aavistuksen kostutettuihin hiuksiin hoitoaineen, laitat ne nutturalle ja lähdet kolisuttelemaan painoja. Muista vain pitää hoitotuotteen määrän kohtuullisena ja varoa sotkemasta välineitä hiuksillasi.

Kevyesti treenaava pääsee vähemmällä. Jos pää ei ole kovin hikinen, Vaccaro antaa luvan jatkaa päivää pesemättä hiuksia. Hiusstylisti Dana Tizzo suosittelee samaisessa StyleCasterin jutussa levittämään hiusten tyveen kuivasampoota jo ennen treeniä, jotta kosteus ei siirry päänahasta hiuksiin.

Hyvä kampaus treeneihin on poninhäntä tai nuttura korkealla päälaella. Hiusrajassa olevien haituvien kostumista ja pörröttymistä voi yrittää estää hikitreeniin tarkoitetun hiuspannan avulla.