Martallekin sopii pitkä. Kuva: Shutterstock
Martallekin sopii pitkä. Kuva: Shutterstock

Oletko kuullut, että pitkä tukka pukee vain nuoria?

On täyttä puppua, että vanhemmalla naisella ei saisi olla pitkiä hiuksia. Usein luulon taustalla on työkaverin pisteliäs kommentti: ”Ai, sinä pidät vielä tuota pitkää tukkaa?” Pitkät, kauniit hiukset sopivat monelle ikään katsomatta. Joitain lyhyt malli vanhentaa turhaan.

Tee näin: Hoitamattomat kutrit eivät kaunista, joten pitkiäkin hiuksia on hyvä siistiä pari kolme kertaa vuodessa. Jos tukka ohenee, harkitse lyhyttä mallia. Leikkauksessa kannattaa säilyttää pehmeät linjat, sillä luonnollisuus on jyrkkää graafisuutta lempeämpää kasvoille.

Syksyn trendi: Kampaajalla tehtävät silottavat ja hoitavat hoidot yleistyvät entisestään. Hyväkuntoiset hiukset näyttävät nuorekkailta.

Lue myös:

Haaveissa pitkä tukka? Nämä 6 kikkaa nopeuttavat hiustenkasvua

5 askelta – näin kuivaat hiukset täydellisen tuuheiksi

Riitta H.

Onko lyhyt tukka kypsän naisen merkki?

Kunhan itse tykkää. Mikä ihmeen vimma ja tarve on kaikessa miellyttää toisia? Omassa päässähän se tukka on ja itse se kannetaan. Kyllä soisin vanhemmille ihmisille, että vihdoin otettaisiin se lupa olla ihan vaan oma itsensä. Niin ainakin itse nyt olen (yli 50v). Tukka liehuu... P.S. luulen, että moni lyhennyttää tukkaansa, koska se on ohentunut.
Lue kommentti

Hainhammas hiuksiin ja menoksi!

Hiusdonitsit, -pannat  ja rusetit tekivät jo paluun, mutta yksi menneiden vuosikymmenten klassikoista on pysytellyt toistaiseksi taka-alalla: hainhammas.

Tämä hiusklipsi näin:

Kuva: Colourbox
Kuva: Colourbox

Kaikenlaiset hiusasusteet ovat jälleen haluttua tavaraa, erityisesti retrotyyliset muovikapistukset 90- ja 2000-luvuilta. On siis enää vain ajan kysymys, milloin hainhammas putkahtaa näyttävästi katukuvaan.

Hiljaisia signaaleja on jo havaittavissa, ja hainhampaan ovat maininneet jutuissaan muun muassa tyylisivustot Marie Claire ja suomalainen Flounce.

Hainhammas ehkä menetti paikkansa kaikkein tyylikkäimpänä hiustenlaittovälineenä, mutta sen paluulle ei pitäisi olla mitään esteitä.

Hainhammas on nimittäin yksi kätevimmistä ja nopeimmista hiusasusteista: kokoa hiukset kasaan ja kiinnitä – valmista! Jopa sotkunutturan kasaaminen kestää ainakin kolme kertaa kauemmin.

Kysely

Käytätkö hainhammasta hiuksissasi?

Punaviiniglögi on kauden hitti niin mukissa kuin hiuksissakin.

Kun platinablondit ja pastellit on nähty, on jälleen syvän tummanpunaisen kuontalon vuoro.

Alkoholiteemaiset hiusvärit näyttävät jatkavan voittokulkuaan. Vielä kesällä trendihiusväri poimittiin olutsävyistä, mutta kauteen sopivasti paras värimalli löytyy tällä hetkellä punaviiniglögien maailmasta, Popsugar-sivusto kirjoittaa.

Instagramin perusteellakin vaikuttaa siltä, että hehkuviinin tai punaviiniglögin syvänpunainen sävymaailma inspiroi nyt monia.

 

LOVE this color😍😍😍🍷☀️ #socolor #matrix #hairartist #desiree_styles #prettyhair

Henkilön Desiree Henderson (@desiree_styles) jakama julkaisu

Tumma glögitukka sopiikin täydellisesti talveen, sillä yleensä kylmään aikaan suositaan syvempiä ja mausteisempia sävyjä – kesällä voi taas keventää ja iloitella kirkkailla väreillä.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että jos hiuksensa värjää kovin tummiksi, vaalentaminen on sen jälkeen taas oma operaationsa.

 

 

I'm in love with this color!! ➡️ swipe to see what she looked like before we started today. Crazy. #showponyhair

Henkilön Shelby Tymchuk (@shelbytymchuk) jakama julkaisu

Punaisen hiusvärin etuna on onneksi se, että väri haalistuu melko nopeasti. Jos hiuksia ei halua vaalentaa, takaisin klassiseen tummanruskeaan värjääminen onnistuu yleensä helposti, mutta sävyvalinnassa kannattaa käyttää apuna kampaajaa, jotta punainen häivyttyy hiuksista varmasti.