Liehuva letti on ihan jees, jos liehunta on hallittua. Kuva: Shutterstock.
Liehuva letti on ihan jees, jos liehunta on hallittua. Kuva: Shutterstock.

Ensitöiksi kannattaa vaihtaa harja luonnonharjaksiseen versioon ja luopua akryylipiposta.  

Iskeekö kipinää? Hiusten sähköistyminen on yksi klassisimmista tukan talviongelmista. Pakkanen ja rutikuiva huoneilma saavat hiukset kuivumaan ja yksittäiset suortuvat hylkimään toisiaan, jolloin ne leijuvat ilmassa. Varmimmin ilmassa leijailevat värjätyt tai vaalennetut hiukset. Paras tapa välttyä haituvilta on käyttää kosteuttavaa sampoota. Se ei kuitenkaan hoida hiusta liikaa ja latista näin kampausta. Etsi sampoosta kosteuttavaa E-vitamiinia ja hoitavia öljyjä. Kaikkein hennoimpia hiuksia öljysampoot saattavat latistaa.

Vaihda myös harja luonnonharjaksiseen versioon ja unohda vihdoin se akryylipipo. Hiuksiin jätettävä hoitoaine on myös oiva pika-apu, jota voi sivellä latvoihin pitkin päivää. Hiukset saavat tarvittavaa hoitoa ja muuttuvat hivenen raskaammiksi, jolloin haivenet pysyvät paremmin kurissa.

Täsmätuotteet ongelmaan:

1. Cailapin luonnonharjasharja selvittää takut ilman sähkötukan vaaraa, 13,90 €. 2. IdHAIR Belonger -muotoiluvoidetta voit sipaista myös kuiviin käsiin, 14 €. 3.  E-vitamiinia sisältävällä TRESemmén Luxurious Moisture -sampoolla voit huoletta pestä hiukset vaikka päivittäin, 8 €. 4.  Ennen föönausta käytettävä BC Moisture Kick -muotoiluvoide ravitsee kuivia suortuvia tehokkaasti, 18 €.
1. Cailapin luonnonharjasharja selvittää takut ilman sähkötukan vaaraa, 13,90 €. 2. IdHAIR Belonger -muotoiluvoidetta voit sipaista myös kuiviin käsiin, 14 €. 3. E-vitamiinia sisältävällä TRESemmén Luxurious Moisture -sampoolla voit huoletta pestä hiukset vaikka päivittäin, 8 €. 4. Ennen föönausta käytettävä BC Moisture Kick -muotoiluvoide ravitsee kuivia suortuvia tehokkaasti, 18 €.

Kampausvinkki!

Levitä hiuksiin voidemaista muotoilutuotetta ja pujota hiukset poolokauluksen alle. Talven trendikampaus ei ole koskaan ollut yhtä helppo.
Levitä hiuksiin voidemaista muotoilutuotetta ja pujota hiukset poolokauluksen alle. Talven trendikampaus ei ole koskaan ollut yhtä helppo.

Bonusvinkki!

Imeytä käsivoide käsiin ja silitä sen jälkeen sähköisiä hiuksia. Eipä lennä hiukset!

Nuorekkaan ihon trendi on niin vahva, että vauvanpehmeän naaman saavuttamiseksi on kehitetty muun muassa istukan kantasoluihin perustuvia tuotteita. 

Ihoa hoidetaan – puhdistetaan ja rasvataan voiteilla – siksi, että se pysyisi terveenä ja hyvinvoivana, eikä tulehtuisi tai tuntuisi kireältä. Eikö?

Vastaus lienee kyllä, mutta ihonhoitoon tuntuu kuuluvan yhä enemmän kaikkea muutakin kuin puhdistusta ja kosteutusta. Ihanteellisen ihonhoitorutiinin pohdiskelu on nykyään ihan normaalia, lähes kiiltävän hehkuva iho on yksi vuoden tärkeimmistä meikkilookeista ja ihonhoitotrendeihin liittyy kohta enemmän piikkejä kuin voiteita. 

Refinery29-sivusto julkaisi hiljattain listauksen ihonhoidon kuumimmista ja kummimmista trendeistä. Listalle pääsivät mikroneulaus, eläinten immuunipuolustuksen tuottamat vasta-aineet, mikrobituotteet, pinnallisesti käytettävät täyteaineet ja istukkaperäiset kantasolut (kyllä, luit ihan oikein). 

Puhtia laiskoille soluille

Kun tiede kehittyy, keksitään koko ajan lisää keinoja, joilla ihon kuntoon voidaan vaikuttaa. Mikrobit ja elimistön tuottamat vasta-aineet voivat jonakin päivänä auttaa parantamaan aknen tai psoriasiksen.

Lisäksi Refinery29:n haastattelema ihotautilääkäri ennustaa, että vasta-aineita – joiden talteenottomenetelmissä on perinteisesti ollut isoja eläineettisiä ongelmia – voidaan tulevaisuudessa käyttää ikääntymisen merkkien peruuttamiseen. 

Kuten saatoit arvata, kasvojemme iho ei tarvitse istukasta tai napanuorasta eristettyjä kantasoluja voidakseen hyvin. Juttuun haastatellut ihotautilääkärit kuitenkin väittävät, että kantasolutuotteilla voidaan innostaa ”ikääntyviä tai laiskoja” soluja jakaantumaan, mikä puolestaan saa ihon näyttämään nuoremmalta. 

Ihonhoitoa vai ihonmuokkausta?

Vaikuttaa siltä, että merkittävä osa uusista ihonhoitotrendeistä on itse asiassa yrityksiä saada aikuinen iho näyttämään päiväkoti-ikäisen hipiältä. Nuorekasta ulkonäköä arvostetaan, joten ihonhoidossa – tai paremminkin ihonmuokkauksessa – ei kaihdeta keinoja.

Hehkuvan ja pehmeän vauvaihon tavoittelemisessa ei tietenkään ole mitään väärää. Lähes meikitön ja silti terveenä ja nuorena hehkuva iho on raikas trendi paksujen Instagram-pakkelien aikakaudella, mutta sen saavuttaminen ei ole kaikille mahdollista, ainakaan ilman pistoshoitoja ja mikroneularullia. 

Keski-ikäisen kasvot eivät näytä vauvan naamalta, vaikka olisi lutrannut suojakertoimen 50 aurinkovoiteella aina ennen ulos astumista ja aloittanut silmänympärysvoiteen käytön alakouluun mennessä. 

Täydellisen kiinteän ja nuorekkaan ihon vaatimus on kohtuuton, eikä ratkaisu siihen voi olla istukkaperäinen kantasoluvoide. 

Näyttävä mutta rento kampaus ei vaadi lämpökäsittelyjä tai suurta tuotearsenaalia.

Mitä toivot juhlakampaukselta? Aika moni havittelee näyttävyyttä ja juhlan tuntua, jotakin erilaista kuin tavallisena päivänä. Liian sliipattu ja kireä tukka ei kuitenkaan saisi olla, vaan rentouttakin kaivataan.

Ehkä siksi leteillä viimeistellyistä rennoista nutturoista on tullut niin suosittuja juhlakampauksia. 

Kampaajan tuolissa saat täydellisen kuohkean ja pitävän kampauksen, mutta onnistunut juhlanuttura on mahdollista loihtia myös omaan päähän – jopa ilman etukäteen kihartamista. Hiuslakkaa erityisempiä tuotteita ei tähän nutturaan tarvita. 

Katso videolta, miten letit ja nutturan voi yhdistää tyylikkään rennoksi juhlatukaksi.