Kaipaisivatko nämä kulmat tuuhennusta vai menevätkö ihan näin? Kuva: Shutterstock
Kaipaisivatko nämä kulmat tuuhennusta vai menevätkö ihan näin? Kuva: Shutterstock

Harvakulmaiset ovat saaneet yhden lisäkeinon pörheämpään lookiin: nimittäin kulmakarvatuuhennukset.

Sojottavatko kulmakarvat sinne sun tänne? Onko karvojen välissä aukkoja, joita ei voi naamioida peittoon maailman parhaimmallakaan kulmakynällä tai -puuterilla?

Ehkä ne näyttävät olemattomilta haituvilta.

Apuun tulevat kulmakarvatuuhennukset. Kyllä, ripsienpidennykset ovat vanha juttu, nyt viritetään samalla idealla kulmakarvoja. Kulmiin haetaan nimenomaan tuuheutta – pituutta kaivataan vain rajallisesti, sillä harva tavoittelee Rölli-lookia.

Allure-lehden toimittaja Renee Jaqcues testasi operaatiota ja raportoi siitä Allure-sivustolla. Katso Alluren jutusta ennen ja jälkeen -kuvat.          

Jaques piti kulmiaan harvoina ja halusi niihin ryhtiä. Kosmetologikin oli kutsunut niitä vähän tylysti 13-vuotiaan kulmiksi.

Ensin kulmat nypittiin, sitten tuuhennuksille hahmoteltiin paikat. Tuuhennukset liimattiin pinsettien avulla aitojen kulmien juureen. Käsittely kesti puoli tuntia ja maksoi 50 dollaria eli noin 46 euroa. Suomessa hinnat alkavat 50 eurosta – tuuhennuksia kannattaa tiedustella paikallisista hoitoloista.

Tuuhennuksia voi tehdä myös niille, joilla ei ole lainkaan kulmakarvoja, esimerkiksi syöpäpotilaille. Silloin ne liimataan suoraan ihoon ja toimenpide kestää kauemmin.

Suoraan ihoon kiinnitetyt tuuhennukset pysyvät Alluren mukaan 5–14 päivää, joten ne sopivat lähinnä erityistilaisuuksiin. Karvaan kiinnitettyjen pitäisi kestää viikkoja.

Kävi kuitenkin näin: Parissa päivässä toimittaja huomasi, että karvoja putoilee. Se siitä viikkojen kestosta, pah.

Hikitreenin ja hyvältä näyttävien hiusten yhdistäminen ei ole mikään ihan helppo nakki.

Aivan kuin ajan raivaaminen liikunnalle ei olisi tarpeeksi vaikeaa – sen lisäksi pitäisi vielä ehtiä käydä suihkussa ja pestä ja laittaa hiukset. Etenkin pitkätukkaisella jälkimmäiseen vierähtää helposti tovi jos toinenkin.

Jos on hikoillut rankasti, hiusten pesemättä jättäminen on harvoin vaihtoehto. Hätätapauksessa saattaa riittää, että föönaa hikisen kuontalon kuivaksi, mutta kovin kannattava ratkaisu se ei pidemmän päälle ole.

– Hiki saattaa tukkia päänahan huokosia ja aiheuttaa päänahan kuivumista sekä heikentää hiusten kasvua, hiusstylisti Giovanni Vaccaro kertoo StyleCaster-sivuston haastattelussa.

Katso jutustamme vinkit, joiden avulla föönaat hiukset nopeammin kuiviksi. Paljon treenaaville ja hikoileville Vaccaro suosittelee myös säännöllistä päänahan kuorintaa.

Hoida hiuksia samalla kun treenaat

Kun hiukset on pakko pestä jumpan jälkeen, Vaccarolla on ovela ajansäästövinkki kiireisille – hiusnaamion tai -öljyn levittäminen kuontaloon jo ennen treeniä! Nappaat kaksi kärpästä yhdellä iskulla, kun levität aavistuksen kostutettuihin hiuksiin hoitoaineen, laitat ne nutturalle ja lähdet kolisuttelemaan painoja. Muista vain pitää hoitotuotteen määrän kohtuullisena ja varoa sotkemasta välineitä hiuksillasi.

Kevyesti treenaava pääsee vähemmällä. Jos pää ei ole kovin hikinen, Vaccaro antaa luvan jatkaa päivää pesemättä hiuksia. Hiusstylisti Dana Tizzo suosittelee samaisessa StyleCasterin jutussa levittämään hiusten tyveen kuivasampoota jo ennen treeniä, jotta kosteus ei siirry päänahasta hiuksiin.

Hyvä kampaus treeneihin on poninhäntä tai nuttura korkealla päälaella. Hiusrajassa olevien haituvien kostumista ja pörröttymistä voi yrittää estää hikitreeniin tarkoitetun hiuspannan avulla.

Iso-Britannian prinssi joutuu maksamaan varsin pitkän punnan pitääkseen tukkansa lyhyenä.

Iso-Britannian kruununprinssi William, 36, on tehnyt sen, minkä moni kaljuuntuva mies tekee jossain vaiheessa taivaltaan: hän on vetänyt hiuksensa ihan lyhyiksi. Uutinen ei ole sinänsä millään tavalla merkittävä, mutta se, kuinka paljon William on saanut rahaa uppoamaan parturikäyntiin, saa kyllä pohtimaan.

Brittilehti The Sunin mukaan Williamin siilitukan leikkaaminen maksoi nimittäin 180 puntaa eli siis yli 200 euroa. Monet brittiläiset Twitter-käyttäjät ovat olleet tiedosta varsin hämmentyneitä.

– En ole koskaan maksanut enempää kuin kympin hiustenleikkuusta. Tämä mies on ryöstetty, Patrick Smith kommentoi muiden muassa Twitterissä.

Mutta, lähteiden mukaan kalliille hinnalle on kuitenkin selitys!

Ensinnäkin, William käytti hiustenleikkauksessaan puolisonsa herttuatar Catherinen suosimaa kampaajaa. Ja kuten monet tietävät, Katen hiukset ovat monien ihailemat, joten niihin ei taatusti pääse käsiksi ihan kuka tahansa kampaussaksien heiluttelija.

Toiseksi, hiustenleikkuu on mitä todennäköisimmin suoritettu Williamin kotona Kensington Palacessa. Kampaaja on siis joutunut raahaamaan kaikki kampaamotarvikkeensa (eli siis ainakin sakset) ja itsensä studion ulkopuolelle. Ei siis ihan tavanomainen leikkuukeikka kuitenkaan!

Kolmanneksi, kuninkaallisten varat eivät hevillä lopu. Ehkäpä William haluaa tukea kansakuntansa parturiyrittäjiä maksamalla vähän ylimääräistä?

Vitsiä pakenevasta hiusrajasta

Prinssi Williamin kaljuuntuminen on vuosien varrella noussut eräänlaiseksi kuninkaalliseksi vitsiksi. Williamin pikkuveli Harry, 33, on tasaisin väliajoin kiusoitellut Williamia vetäytyvän hiusrajan takia.

– Hän on taatusti fiksumpi kuin minä, me varmistuimme siitä jo koulussa – samaan aikaan, kun hän alkoi kaljuuntua, Harry on todennut.

William itsekin on vaikuttanut suhtautuvan kevyesti hiustensa hupenemiseen. Kun Williamin esikoinen George syntyi vuonna 2013, prinssi vitsaili:

– Hänellä on paljon enemmän tukkaa kuin minulla, kiitos luoja!

Tässä vielä havainnollistava kuva siitä, kuinka suuri muutos prinssin hiuksissa on tapahtunut: 


William hiustenleikkuun jälkeen.
William ennen hiustenleikkuuta.