Näyttävät pisamat saa aikaan myös meikkaamalla. Kuva: Shutterstock
Näyttävät pisamat saa aikaan myös meikkaamalla. Kuva: Shutterstock

Meikatut pisamat toimivat parhaiten, kun niistä tekee luonnollisen haaleita – paitsi jos haluaa irrotella kunnolla vaikkapa glitterillä.

Pisamaiset kasvot ovat ihanan kesäiset ja suloiset – paitsi tietenkin niiden mielestä, joilla on pisamia. Kaikille kasvoja koristavia pisteitä ei tule luonnostaan, ja muiden pisamia kadehtiessa tekee mieli meikata itselle samanlaiset.

Pisamien piirtäminen kasvoille on ollut muodissa jo pidemmän aikaa, mutta niiden tekeminen luonnollisen näköisiksi ei ole ihan helppoa. Tasaisen pyöreät tai liian tummat pisamat paljastavat heti, että ne ovat meikatut. Entä kuinka laajalle pisteitä kannattaa levittää pitkin kasvoja, riittävätkö poskipäät? Entä millä meikeillä saa parhaan tuloksen?

Keräsimme 3 vinkkiä, miten meikata luonnolliset pisamat sekä yhden ekstraneuvon, jos haluat irrotella pisamien kanssa vaikkapa juhannuksen festareilla.

1. Puuterimainen luomiväri tai kulmakynä

Tavallisin tapa luoda pisamia on käyttää joko ruskeita luomivärejä ja ohutta sivellintä tai ruskeaa kulmakynää. Siveltimellä tai kynällä saa vaivattomasti piirrettyä poskille ja nenälle erikokoisia pisteitä. Satunnaisia pisamia kannattaa töpötellä myös otsalle ja leukaluille, koska oikeatkaan pisamat eivät yleensä keskity pelkästään kasvojen keskelle. Pisamameikkiä voi haalentaa esimerkiksi sutimalla puuteria pisteiden päälle. Pisamien väri ja rajat haalistuvat hiukan, ja tulos on luonnollisen näköinen.

 

🔥🔥🔥 A huge thank you to my hair wizard @jordichch and Rianna at @evolve_hair_beauty for making all my ginger dreams come true 😍 I've had enough bleach to last me a lifetime 🙅 but I'm so obsessed. Not wearing any foundation and pretty much everything I'm wearing is @toofaced 🔥🔥🔥Eyes: Sweet Peach palette and Better Than Sex mascara Face: freckles are a mixture of eyeshadows and bronzers, but largely Warm Taupe from the @anastasiabeverlyhills Modern Renaissance palette, bronzer is @toofaced Chocolate Soleil, blush is Papa Don't Peach, highlight @anastasiabeverlyhills So Hollywood illuminator Brows: @toofaced Bullet Broof Brows in Universal Brunette with @benefitnz Gimme Brow on top Lips: @toofaced Melted Chocolate lipstick in Chocolate Milkshake 🔥✌

Henkilön Michelle 🌹 (@michefrances) jakama julkaisu

2. Nestemäinen rajausväri

Ruskean rajausvärin käytössä olennaista on piirtää muutama piste lähekkäin toisiaan, ja lisätä pisamia varovasti jatkamalla niitä sormella. Kun sormen painaa kuivumattomalle rajausvärille, väriä jää hiukan sormiin ja pisamat vaalenevat iholla. Kun samalla sormella töpöttelee kasvoja, syntyy lisää haaleita pisamia alkuperäisten sekaan. Pisamista tulee runsaat, ja sävyt vaihtelevat kuten oikeissakin pisamissa. Nestemäisen värin avulla pisamia saa levitettyä nopeasti ympäri kasvoja.

 

Intense faux freckles mini tutorial 🎥✨tag a bitch with freckles below!! 1. Use a brow mascara gel with a bush of your choice to apply freckles to desired areas. Then stipple that same area using your finger - make sure to do this before it dries down as it will quickly transfer and multiply the freckles you just created. These give the illusion that there are hundreds of freckles beneath your skin. When you look at freckles some are more diffused than others, which is what we create in the first step. 2. Use a waterproof brow gel with the same brush to create stronger, darker freckles in the same areas as before. Layering these freckles over the ones you created in step 1 give a more realistic appearance. Applying your freckles in layers with different mediums such as gels, powders, and pencils creates the best looking outcome. 3. Lightly apply powder over all freckles areas to diffuse and make them appear underneath the skin. • • • #fauxfreckles #fakefreckles #freckles #frecklestutorial #fakefrecklestutorial #anastasiabeverlyhills #morphebrushes #brows #glow #highlight #wowreport #willdoughty #makeup #dragqueen #beautyguru #morpheboy #gay #instagay #morphebabe #eyebrows #brows #makeup #makeupaddict #connecticutblogger#makeupartist #hudabeauty #eyebrows #beautyofig #makeupartistsworldwide #morphebrushes #gay #instagay #gayboy #youtube #myartistcommunity #maccosmetics @1minutemakeup @hudabeauty @vegas_nay @makeupartists_worldwide

Henkilön 🖤 Will Doughty (@willdoughty) jakama julkaisu

3. Maskeerausmeikkisieni

Naamiaisliikkeissä myytävää ja maskeeraukseen tarkoitettua “partasientä” voi soveltaa myös pisamien luomiseen. Huokoisella meikkisienellä saa huijattua kasvoihin parransängen tai verisen haavan, ja pisamat syntyvät samaan tapaan. Sieneen levitetään pieni määrä esimerkiksi ruskeaa nestemäistä rajausväriä, ja kun meikkiä painellaan sienellä kevyesti kasvoille, syntyy paljon tiheitä pisteitä.

 

Fake freckles #stipplesponge #southerngirl #makeupaddict #maxfactor #cute #doll #tipsonmyblog #nananiamh

Käyttäjän @nananiamh jakama julkaisu

+ 1 Glitteriä kasvoille

Hohtavilla pisamilla, kuten myös sateenkaaripisamilla, saa aikaan hauskan meikin joka vangitsee varmasti katseen. Glitteriset pisamat on helppo taiteilla kasvoille ja ne sopivat erinomaisesti festareille, joilla glittermeikki on muutenkin muodissa. Meikki onnistuu esimerkiksi nestemäisellä glitterrajauskynällä. Jos tuote ei ole erityisen rakas, sen siveltimen terävää päätä voi rikkoa hiukan, jolloin kynää käyttämällä saa epätasaisia pisteitä aikaan. Uskaltaisitko kokeilla?

 

Feeling magical with metallic freckles! ✨ Make your own with silver eyeliner or eyeshadow or choose gold if you prefer 👑

Henkilön Phoebe (@veganunicorngirl) jakama julkaisu

 

Alle kympillä voi saada toimivan mattameikkivoiteen, hieman kevyttä sävyä – tai päänsäryn tuhdeista hajusteista.

Jos haussa on halpa meikkivoide, markettien meikkivalikoimasta on paljon apua. Esimerkiksi muutama vuosi sitten Suomeen tulleella Essencellä on valikoimassaan useampikin meikkivoide, jonka hinta jää viiden euron paikkeille. Ehkä kaikkein edullisimmin meikkivoiteensa saa Lidlistä. 

Alle kymmenen euron hintaluokassa valinnanvaraa on jo melko paljon. Myynnissä oleva sävyvalikoima tosin on monessa edullisessa meikkivoiteessa hyvin suppea, esimerkiksi kolme sävyä. Mattameikkivoidetta etsivä löytää edullisen tuotteen todennäköisemmin kuin kuultavaa tai hehkuvaa lopputulosta tavoitteleva. 

Entä laatu? Pikatestasimme kuusi alle kymmenen euron meikkivoidetta.

Perustavaraa ilman peittävyyttä

Cien Liquid Foundation, 3,99 euroa

Sopivan meikkivoidesävyn löytäminen Lidlistä ei ole ihan helppoa, sillä testerit ja peilit puuttuvat. Onneksi pakkauksissa on läpinäkyvät paneelit, joista pilkottavia sävyjä vertailen naamaani taskupeilin avulla. 

Itse meikkivoide on monin tavoin mitäänsanomatonta. Jälki ei ole ihan mattaa eikä ihan kuultavaa, tuoksu on mieto ja voide levittyy kohtalaisesti. Tavara ei ole kovin peittävää, joten erillinen peitevoide on tarpeen.

Meikkivoide kestää sitkeästi kasvoilla läpi jopa erittäin hikisen hot joogan. Iho ei meikit naamassa hikoilusta kylläkään ilahdu.


Tujua tuoksua

Essence Stay All Day 16 Hour Foundation, 4,69 euroa

Pumppupulloon pakattu Essence tuoksuu erittäin voimakkaasti. Jos et pidä hajusteista, älä mene lähelle tätä meikkivoidetta! 

Meikkivoide levittyy miellyttävästi ja peittää hyvin. Läheltä katsottuna juonteet ja kuivat kohdat korostuvat, mutta työpaikalla lopputulos saa kehuja. 

Tuote lupaa 16 tunnin pitoa. Sekaiholle kiilto ilmaantuu iltaan mennessä, kuivuuteen taipuvainen iho taas tuntuu entistä kuivemmalta. 

Meikkivoiteet vasemmalta oikealle: Nordic G!rl, Essence, Maybelline, Benecos, Rimmel ja Cien. Kaikki testatut meikkivoiteet myydään 30 millilitran pakkauksissa, joten meikkivoiteiden hinnat ovat vertailukelpoisia keskenään.
Meikkivoiteet vasemmalta oikealle: Nordic G!rl, Essence, Maybelline, Benecos, Rimmel ja Cien. Kaikki testatut meikkivoiteet myydään 30 millilitran pakkauksissa, joten meikkivoiteiden hinnat ovat vertailukelpoisia keskenään.

Mattaa monessa sävyssä

Maybelline FIT Me!, 8,70 euroa

Halpismeikkivoiteista Maybellinen voide on ainoa, josta on tarjolla laaja sävyvalikoima. 16 sävyn joukosta löytyy myös pari tumman ihon sävyä – niitä ei ole tarjolla muissa tämän hintaluokan meikkivoiteissa. 

Meikkivoide on juoksevaa ja hyvin levittyvää eikä käyttökokemus näin ollen muistuta tunkkaisista teinivuosista. Tuoksukin on mieto. Putelin kyljessä luvataan mattaa jälkeä ja ihohuokosten katoamista. Ihohuokoset ovat kyllä tallella meikkaamisen jälkeenkin, mutta lopputulos on tosiaan sopivan matta. 

FIT Me! on perustoimiva mattameikkivoide.


Täydellistä tasaisuutta

Rimmel Stay Matte Liquid Mousse Foundation, 8,90 euroa

Rimmelin liisterimäinen meikkivoide muistuttaa teinivuosien meikkivoiteita, eli kyseessä on todella tuhti tapaus. Ennen levittämistä ajattelen, ettei tämä tökötti naamassa kehtaa lähteä ihmisten ilmoille.

Vaikutelma on jotain vahanuken ja posliininuken väliltä.

Stay Matte saa hämmästyttävän hyvin aivan kaikki epäpuhtaudet piiloon, muttei luo kuitenkaan täysin pakkelimaista efektiä kasvoille. Yleisvaikutelma on silti nukkemainen – jotain vahanuken ja posliininuken väliltä. 

Tuoksu ja koostumus ovat kummalliset, mutta tuote on pysyy hyvin sekaihoisen naamassa päivän ilman kiiltoefektiä. Tuote toimii mainiosti, jos kaipaa iholleen täydellistä tasaisuutta.

Kevyttäkin kevyempää

Nordic G!rl Best Ma(t)te Forever Matte Foundation by Lumene, 8,90 euroa

Jos olisi olemassa termi ensimeikkivoide, Lumenen Nordic G!rl sarjan meikkivoide menisi siihen kategoriaan. Mattameikkivoiteeksi nimitetty tuote on niin ohutta ja läpikuultavaa, että siitä tuskin jäisi kiusallisia meikkivoiderajoja, vaikka sitä levittäisi maalitelalla. 

Kasvot eivät ainakaan tunnu tahmeilta tai pakkeloiduilta, mutta mattavaikutuksen havaitseminen jää mielikuvituksen varaan. Nordic G!rl sopii erittäin luonnollista lookia etsivälle. 

Meikkivoiteet vasemmalta oikealle: Nordic G!rl, Essence, Maybelline, Benecos, Rimmel ja Cien. Cien-meikkivoiteen ostopaikassa Lidlissä ei ollut testereitä, joten sopivan sävyn ostaminen ei aivan onnistunut.
Meikkivoiteet vasemmalta oikealle: Nordic G!rl, Essence, Maybelline, Benecos, Rimmel ja Cien. Cien-meikkivoiteen ostopaikassa Lidlissä ei ollut testereitä, joten sopivan sävyn ostaminen ei aivan onnistunut.

Kuultavaa luonnonkosmetiikkaa

Benecos Light Liquid Foundation, 9,99 euroa

Tokmannin Benecos-valikoimaan kuuluu kaksi meikkivoidesarjaa, joista kummastakin on tarjolla kolme sävyä – mutta eri sarjoissa on eri sävyt. 

Voide on rakenteeltaan melko tuhtia ja tahmeaa, sen oloista, kuin sen sisään olisi vispattu ilmaa. Meikki ei tunnu levittyvän kovin hyvin, mutta yllättäen lopputulos on onnistunut. Meikkivoide sulautuu ihoon kauniisti.

Kasvot tuntuvat tahmaisilta pitkin päivää, mutta kaunis kuultava lopputulos säilyy iltaan asti.

Ohuthiuksisen kannattaa leikitellä jakauksellaan, sillä se saa kuontalon näyttämään tuuheammalta.

Ohuita hiuksiaan on turha vihata – siksi olemme listanneet 10 syytä rakastaa niitä, esimerkiksi ajan ja rahan säästymisen.

Paljon on myös tehtävissä, jotta hiukset näyttäisivät kuohkeammilta. Yksi helpoimmista tempuista on jakauksella leikittely. Byrdie-sivuston artikkelissa neuvotaan, että ohuille hiuksille sopii parhaiten sekainen jakaus.

– Älä kampaa hiuksia siistille jakaukselle. Pidä jakaus sotkuisena ja suunnattuna taakse kohti päälakea. Älä myöskään kasvata hiuksia liian pitkiksi, kampaaja Scott Ade neuvoo jutussa.

Sotkuinen jakaus kannattaa ehdottomasti tehdä pään sivuun. Silloin sen voi heilauttaa kesken päivän toiselle puolelle – ja tadaa, hiuksissa on taas reilusti pöyhkeyttä!

Jos aikaa ja valmiutta panostamiseen löytyy enemmän, pohjalle voi tehdä kampaamotason föönauksen, joka näyttää takuulla tuuhealta.