Näyttävät pisamat saa aikaan myös meikkaamalla. Kuva: Shutterstock
Näyttävät pisamat saa aikaan myös meikkaamalla. Kuva: Shutterstock

Meikatut pisamat toimivat parhaiten, kun niistä tekee luonnollisen haaleita – paitsi jos haluaa irrotella kunnolla vaikkapa glitterillä.

Pisamaiset kasvot ovat ihanan kesäiset ja suloiset – paitsi tietenkin niiden mielestä, joilla on pisamia. Kaikille kasvoja koristavia pisteitä ei tule luonnostaan, ja muiden pisamia kadehtiessa tekee mieli meikata itselle samanlaiset.

Pisamien piirtäminen kasvoille on ollut muodissa jo pidemmän aikaa, mutta niiden tekeminen luonnollisen näköisiksi ei ole ihan helppoa. Tasaisen pyöreät tai liian tummat pisamat paljastavat heti, että ne ovat meikatut. Entä kuinka laajalle pisteitä kannattaa levittää pitkin kasvoja, riittävätkö poskipäät? Entä millä meikeillä saa parhaan tuloksen?

Keräsimme 3 vinkkiä, miten meikata luonnolliset pisamat sekä yhden ekstraneuvon, jos haluat irrotella pisamien kanssa vaikkapa juhannuksen festareilla.

1. Puuterimainen luomiväri tai kulmakynä

Tavallisin tapa luoda pisamia on käyttää joko ruskeita luomivärejä ja ohutta sivellintä tai ruskeaa kulmakynää. Siveltimellä tai kynällä saa vaivattomasti piirrettyä poskille ja nenälle erikokoisia pisteitä. Satunnaisia pisamia kannattaa töpötellä myös otsalle ja leukaluille, koska oikeatkaan pisamat eivät yleensä keskity pelkästään kasvojen keskelle. Pisamameikkiä voi haalentaa esimerkiksi sutimalla puuteria pisteiden päälle. Pisamien väri ja rajat haalistuvat hiukan, ja tulos on luonnollisen näköinen.

 

🔥🔥🔥 A huge thank you to my hair wizard @jordichch and Rianna at @evolve_hair_beauty for making all my ginger dreams come true 😍 I've had enough bleach to last me a lifetime 🙅 but I'm so obsessed. Not wearing any foundation and pretty much everything I'm wearing is @toofaced 🔥🔥🔥Eyes: Sweet Peach palette and Better Than Sex mascara Face: freckles are a mixture of eyeshadows and bronzers, but largely Warm Taupe from the @anastasiabeverlyhills Modern Renaissance palette, bronzer is @toofaced Chocolate Soleil, blush is Papa Don't Peach, highlight @anastasiabeverlyhills So Hollywood illuminator Brows: @toofaced Bullet Broof Brows in Universal Brunette with @benefitnz Gimme Brow on top Lips: @toofaced Melted Chocolate lipstick in Chocolate Milkshake 🔥✌

Henkilön Michelle 🌹 (@michefrances) jakama julkaisu

2. Nestemäinen rajausväri

Ruskean rajausvärin käytössä olennaista on piirtää muutama piste lähekkäin toisiaan, ja lisätä pisamia varovasti jatkamalla niitä sormella. Kun sormen painaa kuivumattomalle rajausvärille, väriä jää hiukan sormiin ja pisamat vaalenevat iholla. Kun samalla sormella töpöttelee kasvoja, syntyy lisää haaleita pisamia alkuperäisten sekaan. Pisamista tulee runsaat, ja sävyt vaihtelevat kuten oikeissakin pisamissa. Nestemäisen värin avulla pisamia saa levitettyä nopeasti ympäri kasvoja.

 

Intense faux freckles mini tutorial 🎥✨tag a bitch with freckles below!! 1. Use a brow mascara gel with a bush of your choice to apply freckles to desired areas. Then stipple that same area using your finger - make sure to do this before it dries down as it will quickly transfer and multiply the freckles you just created. These give the illusion that there are hundreds of freckles beneath your skin. When you look at freckles some are more diffused than others, which is what we create in the first step. 2. Use a waterproof brow gel with the same brush to create stronger, darker freckles in the same areas as before. Layering these freckles over the ones you created in step 1 give a more realistic appearance. Applying your freckles in layers with different mediums such as gels, powders, and pencils creates the best looking outcome. 3. Lightly apply powder over all freckles areas to diffuse and make them appear underneath the skin. • • • #fauxfreckles #fakefreckles #freckles #frecklestutorial #fakefrecklestutorial #anastasiabeverlyhills #morphebrushes #brows #glow #highlight #wowreport #willdoughty #makeup #dragqueen #beautyguru #morpheboy #gay #instagay #morphebabe #eyebrows #brows #makeup #makeupaddict #connecticutblogger#makeupartist #hudabeauty #eyebrows #beautyofig #makeupartistsworldwide #morphebrushes #gay #instagay #gayboy #youtube #myartistcommunity #maccosmetics @1minutemakeup @hudabeauty @vegas_nay @makeupartists_worldwide

Henkilön 🖤 Will Doughty (@willdoughty) jakama julkaisu

3. Maskeerausmeikkisieni

Naamiaisliikkeissä myytävää ja maskeeraukseen tarkoitettua “partasientä” voi soveltaa myös pisamien luomiseen. Huokoisella meikkisienellä saa huijattua kasvoihin parransängen tai verisen haavan, ja pisamat syntyvät samaan tapaan. Sieneen levitetään pieni määrä esimerkiksi ruskeaa nestemäistä rajausväriä, ja kun meikkiä painellaan sienellä kevyesti kasvoille, syntyy paljon tiheitä pisteitä.

 

Fake freckles #stipplesponge #southerngirl #makeupaddict #maxfactor #cute #doll #tipsonmyblog #nananiamh

Käyttäjän @nananiamh jakama julkaisu

+ 1 Glitteriä kasvoille

Hohtavilla pisamilla, kuten myös sateenkaaripisamilla, saa aikaan hauskan meikin joka vangitsee varmasti katseen. Glitteriset pisamat on helppo taiteilla kasvoille ja ne sopivat erinomaisesti festareille, joilla glittermeikki on muutenkin muodissa. Meikki onnistuu esimerkiksi nestemäisellä glitterrajauskynällä. Jos tuote ei ole erityisen rakas, sen siveltimen terävää päätä voi rikkoa hiukan, jolloin kynää käyttämällä saa epätasaisia pisteitä aikaan. Uskaltaisitko kokeilla?

 

Feeling magical with metallic freckles! ✨ Make your own with silver eyeliner or eyeshadow or choose gold if you prefer 👑

Henkilön Phoebe (@veganunicorngirl) jakama julkaisu

 

Nestemäinen mattahuulipuna näyttää parhaimmillaan jumalaiselta, mutta pahimmillaan siltä, että lapsi on päässyt äidin meikkeihin käsiksi.

Supermattainen huulipunalook on trendikäs ja muutenkin aivan paras juttu: se kestää huulilla huomattavasti paremmin kuin tavallinen huulipuna ja näyttää upealta. Kirkkailla väreillä huulista saa  juhlavat, ja vaaleammat sävyt pitävät meikin puolestaan siistinä ja luonnollisena.

Ongelmana vain on, että nestemäistä mattahuulipunaa ei ihan tuosta noin vain levitetä huulille.

Lähes jokainen nestemäisiä huulipunia kokeillut tietää, millainen suo tuotteen käyttäminen voi pahimmillaan olla. Levittäminen sujuu ehkä hyvin, mutta yhtäkkiä väriä levähtääkin ihan väärään paikkaan – eikä sitä saa sormella pyyhkäisemällä enää pois. Lopputulos voi myös olla epätasainen ja kuiva.

Lue myös: Leviääkö huulipuna päivän mittaan? Lainaa apu silmämeikistä

Kyseessä on kieltämättä vaativa meikkituote, mutta se on onneksi mahdollista kesyttää. Kokosimme 6 vinkkiä, joiden avulla aloittelijakin voi saavuttamaan täydellisen mattahuulipunalookin:

1. Kuori ja kosteutat huulet aina ennen huulipunan käyttöä.

Pehmeälle ja kosteutetulle huulelle on huomattavasti helpompi levittää tuotetta kuin kuivalle korpulle. Lisäksi jälki on tasaisempi, kun kuiva iho ei paakkuunnuta huulipunaa.

Lue myös: Rohtuneet ja halkeilevat huulet? Syyllinen saattaa löytyä hammastahnatuubista

2. Testaa ensin vaaleaa sävyä.

Jos mattahuulipunan kanssa on aloittelija, ei kannata ensimmäiseksi tarttua kirkkaan punaiseen tai tummanruskeaan sävyyn. Nudet ja huulien värin kanssa läheiset vaaleanpunaiset ovat varmoja valintoja kokeilijoille: vaikka tulos ei olisi ihan täydellinen, sitä on vaikea huomata.

Lue myös: Nyt on jännä kikka, jolla löydät parhaiten sopivan huulipunasävyn: vilkaise rintaliiviesi sisälle

3. Käytä huultenrajauskynää.

Kuten tavallisenkin huulipunan kanssa, tuotteen levittäminen on huomattavasti helpompaa kun huulet on jo rajattu. Todennäköisyys sille, että nestemäistä väriä leviää ympäri leukaa ja poskia, on myös pienempi. Kynällä kannattaa värittää hiukan myös huulia, jolloin huulipunan ja kynän rajat eivät ole turhan näkyvät.

4. Aloita pienellä määrällä.

Nestemäiset huulipunat ovat yleensä erittäin pigmenttisiä, joten pienellä määrällä saa paljon aikaan. Paksusta kerroksesta tulee helposti epätasainen, ja huulien rajojen sisäpuolella pysyminen on pienen tuotemäärän kanssa helpompaa.

5. Älä hiero huulia yhteen.

Monilla on tapana levittää huulipunaa ensin ylä- tai alahuulelle, sitten hieroa huulia yhteen ja jatkaa sen jälkeen punan levittämistä. Huulien yhteen hierominen kuitenkin häiritsee tuotteen kuivumista, ja huulipunasta tulee herkästi epätasainen: kun hieromisen jälkeen lisää uuden kerroksen huulipunaa jo kuivuneen tuotteen päälle, paakkuinen tulos on lähes taattu.

6. Pidä tehokasta meikinpoistoainetta ja vanupuikkoja lähellä.

Koska nestemäisen huulipunan on kuivuessaan tarkoitus pysyä sitkeästi paikallaan, sotkuja huulten ympäriltä on vaikea saada pois. Jos virheitä sattuu, pyyhkäise huulipuna meikinpoistoaineen ja vanupuikon avulla nopeasti pois. Sen jälkeen peitevoiteella voi korjata meikkivoidetta, jos sitä lähtee puhdistusprosessin aikana iholta.

Lähteet: Glamour, Bustle, Refinery29

Littanat, oudon muotoiset ja sähköiset ”pipohiukset” ovat monien pahin painajainen. Päähineestä ei kuitenkaan ole pakko luopua, kun hallitsee oikeat kikat.

Viilenevä sää vaatii yhä useammin pipon vetämistä päähän aamutuimaan. Harmi vain, että töihin tai kouluun päästyä päähine pitää ottaa pois, ja hiuksiin tuntuu syntyneen ihan uutta elämää – tosin ei kovin haluttua sellaista.

Toisilla hiukset räjähtävät hallitsemattomalle pörrölle, toisilla tukka menee lyttyyn ja sähköiset kiekurat sojottavat sinne tänne.

Ei kuitenkaan syytä huoleen – hiukset ja kampaus ovat pelastettavissa muutamien niksien avulla. Bustle-sivustolla kerrotaan 7 vinkkiä, miten käyttää pipoa ja silti välttyä hiuskatastrofeilta:

1. Kuivaa hiukset aina ennen pipon käyttämistä

Pahin virhe, minkä piponkäyttäjä voi tehdä, on vetää myssy päähän kun hiukset ovat vielä märät. Kun hiukset ehtivät kuivua pipon sisällä, niitä on entistäkin vaikeampi muotoilla halutun näköisiksi. Pahimmillaan hiuksiin muodostuu epämääräisiä laineita ja möykkyjä, joiden taltuttamiseen tarvittaisiin kampaajatason taitoja.

2. Valitse löysempi malli

Mitä tiukempi pipo, sen pahemmat pipohiukset. Koska löysä päähine jättää hiuksille enemmän tilaa eikä litistä niitä, hiukset pitävät myös paremmin muotonsa ja ilmavuutensa.

3. Mieti materiaalia

Istuvuuden lisäksi myös pipon materiaalilla on paljon merkitystä. Karhea päähine tekee hiuksista helposti pörröiset, joten jos mahdollista, kannattaa valita kashmirista, silkistä tai angoravillasta tehty pipo.

4. Muista hiusten kosteutus

Jos ongelmana on erityisesti hiusten sähköisyys, kannattaa muistaa kosteuttaa hiuksia kunnolla. Se onnistuu kosteuttavilla tuotteilla, kuten sampoilla ja hiusnaamioilla, sekä vähentämällä lämpökäsittelyjä, kuten hiusten suoristamista.

Lue myös: Argh, miten kuiva tukka! Näin saat helposti lisää kosteutta

5. Valitse kampaus, joka antaa pahimman pörröisyyden anteeksi

Pientä pörröä ei kannata pelätä, päinvastoin: se voi toimia myös erinomaisena tyylikeinona. Aamulla kuivattuihin hiuksiin voi tehdä esimerkiksi pikaiset letit, ja kun pipon vetäisee työmatkan päätteeksi pois päästä, muutaman siloittavan liikkeen tai liuslakkasuihkauksen jälkeen kampauksessa on juuri sopivaa rentoutta.

Lue myös: Unohda föönaus! Kuumin hiustyyli on nyt luonnollisen pörröinen

6. Käytä muotoilutuotteita

Erityisesti suolasuihke tai muut tekstuuria antavat muotoilutuotteet voivat pelastaa hiukset littanaksi muuttumiselta. Muotoilutuotteiden ansiosta hiukan karheammaksi tulleet hiukset on helpompi pöyhiä takaisin muotoonsa.

7. Pelasta loppupäivä pikakampauksella

Jos muotoilutuotteilla läträämiselle tai lettien teolle ei ole aikaa, on littanat pipohiukset helpointa saada kuntoon pyöräyttämällä ne korkealle nutturalle vähäksi aikaa. Nuttura auttaa tuomaan hiuksiin taas volyymia ja muotoa, kun kampauksen irrottaa pään päältä esimerkiksi tunnin jälkeen.

SeKo

Tekeekö hattu hiuksistasi litteät ja sähköiset? 7 vinkkiä, miten vältyt ”pipohiuksilta”

Odotin että olisi ollut joku idea vaikka että pari paplaria tai kohotinta (jos joku sellaiset on keksinyt) päälihiusten alle, sormikiharat ja miten ne tehdään ja millä välineillä etteivät törrötä pipon sisällä. Kaikilla ei ole pitkää tukkaa ja niillä joilla on, varmaankin tuo kiinno laittoasia on tiedossa. Ainakaan aikuiselle naiselle tässä ei ollut mitään uutta.
Lue kommentti