Karheat lakanat voivat aiheuttaa iho-oireita ja hiusten katkeilua. Kuva: Shutterstock
Karheat lakanat voivat aiheuttaa iho-oireita ja hiusten katkeilua. Kuva: Shutterstock

Kauneusunet kannattaa uusimpien tietojen mukaan jättää väliin.

Nyt se on todistettu: nukkuminenkin on pahasta! Kaikki maailman aurinkorasvat, ihohoidot ja luksustuotteet eivät Shefinds-sivuston mukaan auta mitään, jos nukumme väärin.

Näillä kahdeksalla ohjeella säilytät ihosi ja hiuksesi hyväkuntoisina unienkin aikana.

1. Pese kasvosi ennen nukkumaanmenoa.

Meikki todella kannattaa poistaa ennen nukkumaanmenoa. Hätäinen ja kovakourainen pesu ei tosin ole hyvästä, vaan kasvot tulee pestä hyvillä tuotteilla ja hellästi hieroen. Jos nukkuu meikit naamalla, tyynyliina pitäisi vaihtaa joka päivä. Muuten tyynyssä alkaa muhia bakteerilauma.

2. Vaihda tyynyliinasi tarpeeksi usein.

Vaikka meikit pesisikin joka ilta huolellisesti ennen nukkumaanmenoa, bakteerit pesiytyvät silti tyynyyn ajan myötä. Suositusten mukaan tyynyliina tulisikin vaihtaa vähintään kerran viikossa.

3. Käytä pehmeitä liinavaatteita.

Jos karhea tyynyliina hankaa kasvoja joka yö kahdeksan tunnin ajan, ihoon rypistyy ja kollageenin tuotanto hipiässä vähenee vähenee. Karheat tyynyliinat myös imaisevat itseensä kasvovoiteet. Karheus voi myös aiheuttaa hiuksien katkeilua ja pörröisyyttä. Jos haluat ottaa oikein varman päälle, vaihda liinavaatteet silkkiin ja satiiniin.

4. Käytä oikeanlaisia yövoiteita.

Yöaikaan voi hyvin käyttää kosteuttavia voiteita tai naamioita, jotka muuten saisivat ihon kiiltämään rasvaisen näköisenä. Oikeiden tuotteiden avulla iho ehtii korjata vaurioitaan yön aikana.

5. Nuku mieluiten selälläsi.

Vatsalla tai kyljellä nukkuminen aiheuttavat painaumia, ihon veltostumista ja antavat bakteereille hyvän paikan muhia.

6. Lepää hiukset kiinni.

Jos jätät hiukset huolettomasti auki mennessäsi nukkumaan, hiustesi rasva siirtyy tyynyliinaan ja ihollesi – varsinkin, jos hiustenpesusta on jo hetki aikaa. Tukka kannattaa sitaista kiinni yöksi tai laittaa vaikka leteille.

7. Nuku riittävästi.

Hyvin nukuttu yö tekee ihmeitä ihollekin. Säännöllisyys on myös tärkeää: älä nuku arkena liian vähän ja viikonloppuna liian paljon. Pyri nukkumaan saman verran joka yö.

8. Älä juo vaan hengitä.

Lasi viiniä ennen nukkumaanmenoa voi tehdä hyvää mielelle, mutta ei iholle. Sama sääntö pätee jopa veteen, sillä jos juo runsaasti vettä ennen nukkumaanmenoa, neste saattaa kertyä silmäpusseihin ja aiheuttaa turvotusta. Muista myös hengittää kunnolla! Syvään hengittäminen ennen nukkumaanmenoa siirtää tehokkaasti happea kehomme jokaiseen soluun ja auttaa myös ihoa pysymään paremmassa kunnossa.

Lue lisää:

Energiatankkaus elvyttää nuupahtaneen ihon

Kuori iho ja valkaise hampaat - 5 tapaa käyttää suolaa kauneudenhoidossa

Valvottaako stressi? Näin valmistaudut nukkumaanmenoon

Näyttävä mutta rento kampaus ei vaadi lämpökäsittelyjä tai suurta tuotearsenaalia.

Mitä toivot juhlakampaukselta? Aika moni havittelee näyttävyyttä ja juhlan tuntua, jotakin erilaista kuin tavallisena päivänä. Liian sliipattu ja kireä tukka ei kuitenkaan saisi olla, vaan rentouttakin kaivataan.

Ehkä siksi leteillä viimeistellyistä rennoista nutturoista on tullut niin suosittuja juhlakampauksia. 

Kampaajan tuolissa saat täydellisen kuohkean ja pitävän kampauksen, mutta onnistunut juhlanuttura on mahdollista loihtia myös omaan päähän – jopa ilman etukäteen kihartamista. Hiuslakkaa erityisempiä tuotteita ei tähän nutturaan tarvita. 

Katso videolta, miten letit ja nutturan voi yhdistää tyylikkään rennoksi juhlatukaksi.

Silmänrajauksissa on muutosvoimaa. Kuvat: Marjut Laukia
Silmänrajauksissa on muutosvoimaa. Kuvat: Marjut Laukia

Silmänrajaus on helppo keino muuttaa koko kasvojen ilmettä, ainakin jos on kärsivällinen ja tarkkakätinen.

Kulmakarvojen kehutaan usein muuttavan koko kasvojen ilmettä, ja niinhän ne tekevätkin – katso vaikka tämä video. Mutta on sitä muitakin meikin osa-alueita, joilla voi vaikuttaa koko olemukseensa. Esimerkiksi silmänrajaus. 

Kokeilimme kuutta erilaista klassista rajausta ja kuvasimme todistusaineiston siitä, miten merkittävästi rajauksella voi vaikuttaa siihen, miltä silmät näyttävät ja miltä koko meikki vaikuttaa.

Katso ja päätä itse, millainen rajaus on imartelevin! Rajausten ulkonäkö toki riippuu erittäin paljon silmien muodosta. Tarkista tästä listasta, millainen rajaus sopii parhaiten silmiesi muotoon.

Vertailukuva

Jotta suuri rajausvertailu olisi uskottava, täytyy tietysti julkaista myös vertailukuva ilman rajauksia. Ripsiväri tosin tuo tummuutta ripsien tyveen.

1. Yläsisärajaus

Testaajan kommentti: Luulin, etteivät silmäni ole herkät, mutta auts! Yläluomen rajaaminen ripsien alapuolelta oli työn ja tuskan takana. Lopputulos kuitenkin palkitsee. Yläsisärajaus on siitä ihana rajaus, että se on helppo saada symmetriseksi.

2. Ohuen ohut rajaus

Testaajan kommentti: Mahdollisimman ohut tussirajaus tuo katseeseen terävyyttä ilman, että silmän muoto muuttuu miksikään. Tämän voisin ottaa arkikäyttöön.

3. Hieman paksumpi rajaus

Testaajan kommentti: Juuri sopivan paksuisen rajauksen luominen vaatii tarkkaa kättä, ja silmän ulkonurkan lähestyessä meinaa mennä sormi suuhun; miten tämän rajauksen saisi päätettyä tyylikkäästi? Lopputulos on kuitenkin nätti. 

4. Kissarajaus

Testaajan kommentti: Klassinen, näyttävä kissarajaus on yksi ikisuosikeistani, mitä meikkiin tulee. Harmi vain, että se ei sovi silmieni muotoon kovin saumattomasti. Rajaus näyttää kuvassa kivalta, mutta kun suljen silmäni, rajauksen yhtenäinen linja on mennyttä. 

Vaikka olen perehtynyt koottuihin kissarajausvinkkeihin, menee tämän rajauksen tuhraamiseen testin pisin aika. 

5. Alasisärajaus

Testaajan kommentti: Sisärajaus alaluomelle on lastenleikkiä yläluomen sisäpinnan rajaamiseen verrattuna. Koska silmämeikkikynästä ei lähde tarpeeksi väriä, taputtelen päälle geelimäistä rajausväriä. Tulos on intensiivinen – vähän liiankin.

6. Smoky eye -rajaus ylä- ja alaluomella

Testaajan kommentti: Nämä rajauskynällä ja luomivärillä luodut sumusilmät ovat niin voimakkaat, että iiriksetkin näyttävät tavallista kalpeammilta. Smoky eye -rajaus voisi toimia vahvan juhlameikin parina. Ainakin kulmakarvat pitäisi piirtää tummemmiksi.

Ruskealla rajauskynällä ja luomivärillä toteutettuna tämä meikki  näyttäisi paljon luontevammalta. Jos taas haluaisin seurata trendejä, lisäisin tähän lookiin vielä vähän kiiltoa.