Mikä olisi pahinta, mitä voisi tapahtua, jos heittäisi ripsivärinsä hiivattiin? Luonnolliset silmät ovat nyt trendikkäät. Kuva: Shutterstock
Mikä olisi pahinta, mitä voisi tapahtua, jos heittäisi ripsivärinsä hiivattiin? Luonnolliset silmät ovat nyt trendikkäät. Kuva: Shutterstock

Catwalkeilla on näkynyt luonnollisia, meikittömän näköisiä silmiä. Uskaltaisitko sinäkin? Vinkki: ripsarittomien silmien pariksi sopii hienosti vahva huulipuna.

Miksi niin moni sutii aamuisin uskollisesti kasvoilleen edes jonkinlaisen silmämeikin? 

Aivan. Käsi ylös, joka ei tunne näyttävänsä ilman sitä kelmeältä olmilta, jonka silmät ovat mahdollisesti imeytyneet takaraivoon.

Mutta silmämeikitön look on vähän cool. Syksyn ja talven trendejä esittelevillä catwalkeilla paljaan näköisiä silmiä on ollut H&M:llä ja Guccilla. 

Ja tämähän tulee ilahduttamaan etenkin kiireisinä arkiaamuina (tämäkin aamu, sinullakin?), jolloin ripsivärin sohiminen ei huvita. Voisi vaihtaa silmämeikkiin kuluvan ajan pariin ylimääräiseen minuuttiin kahvikupin seurassa.

Mutta, huomio! Tyylin voi toteuttaa kahdella tavalla. Myös tämän – kuten kaiken elämässä – voi tehdä joko vaikeasti tai helposti.

1. Vaikea tie

Niinpä niin, "meikittömässä" silmämeikissä on edelleen kyse meikkaamisesta. Idea on sama kuin pitkään ja hartaasti puunatussa nude-lookissa: luonnollisen lopputuloksen tekeminen on kaukana yksinkertaisesta. Mutta tämä on hyvä vaihtoehto, jos kammoaa asunnosta poistumista täysin meikittömin silmin. Monelle tulisi ikävä ainakin tummien silmänalusten peitevoidetta.

Jätä ripsiväri pois, mutta korosta silmiä muilla keinoin. Taivuta ripset. Tee ohuenohut rajaus eyelinerilla ripsien tyveen pistetekniikalla, jossa ei vedetä luomien yli ronskisti vain viivaa. Katso lisää vinkkejä Harper's Bazaarista. Jos skippaa ripsivärin, lookiin sopii upeasti vahva huulipuna, kuten Nude-blogin Erikakin näyttää.

Kokeile myös kirkkaita huulia!

2. Helppo tie (tämä vaihtoehto on myös ihan ok)

Lähde ulos sellaisena kuin olet: älä meikkaa silmiä ollenkaan. Au naturel. Rähmä kannattaa kuitenkin muistaa poistaa, tulee vähän mukavampi olo.

Kysely

Lähtisitkö sinä töihin ilman ripsiväriä?

Kyllä, ihan hyvin voisin lähteä!
Kyllä, ihan hyvin voisin lähteä!
49.6%
En missään nimessä, olo olisi alaston.
En missään nimessä, olo olisi alaston.
29.1%
Kyllä, en meikkaa muutenkaan.
Kyllä, en meikkaa muutenkaan.
21.5%
Ääniä yhteensä: 316

Upeiden huulien salaisuus on sekä ihonhoidossa että silmää hämäävässä meikissä.

Ohuetkin huulet ovat ihan hyvät huulet, mutta jostakin kumman syystä tällä hetkellä vallalla tuntuu olevan ajatus, että isompi on parempi.

Muhkeammat huulet saadakseen ei kuitenkaan tarvitse mennä pistoshoitoihin, sillä hyvällä hoidolla ja huolellisesti tehdyllä huulimeikillä saa halutessaan roppakaupalla pulleutta.

1. Paras kosteuttaja = silmänympärysvoide

Jos huultensa haluaa näyttävän pulleammilta, kosteutus on olennaista. Mieti vaikka rusinaa; se on viinirypäle, josta kosteus on poistettu.

Vielä huulirasvaakin parempi kosteuttaja saattaa olla silmänympärysvoide. Se on tarkoitettu ohuelle iholle, ja sen koostumus imeytyy tehokkaasti. Hyvän yönaamion saa, kun levittää huulille ja niiden ympärille ensin silmänympärysvoidetta, ja voitelee huulet vielä huulirasvalla, Popsugar-sivuston artikkelissa vinkataan. Jos huulet ovat kuivat ja rohtuneet, kuorinta auttaa voiteita imeytymään ja tekee huulten pinnasta tasaisemman.

Silmänympärysvoide sopii hyvin myös huulimeikin alle, jos huulirasva tekee huulista liian tahmaisen ja liukkaan tuntuiset.

2. Rajaa vaalealla

Tehokas tapa lisätä huuliin muotoja on rajata ne reunojensa ulkopuolelta valkoisella kynällä tai hieman ihon sävyä vaaleammalla peitevoiteella ja häivyttää huolellisesti. Vaalea korostaa ja saa huulet näyttämään pulleammilta – katso vaikka The Beauty Department -sivuston ennen ja jälkeen -kuvat.

Jos haluaa viedä huulicontouringin vielä pidemmälle, alahuulen alle voi lisätä kevyesti tummaa varjostusta. Korostusten ja varjostusten ideana on, että vaalea tuo esiin ja tumma pienentää – niitä yhdistämällä kasvoille voi luoda vaikka minkälaisia muotoja.

3. Meikkaa pulleammiksi

Jos huulet ovat jo valmiiksi suuret, ne näyttävät suurilta myös kirkkailla ja tummilla väreillä maalattuina. Parhaiten huulia pullistaa kuitenkin vaaleus ja kiilto, joten nudesävyt ja huulikiilto ovat aina varmoja valintoja.

Kirkkaanpunaisetkin huulet voi saada suuremmiksi rajaamalla niitä aavistuksen isommiksi ja lisäämällä huulten keskiosaan vaaleutta, joka luo illuusion muodoista. Siihen voi käyttää vaaleampaa huulipunaa, valoa heijastavaa korostustuotetta tai valkoista rajauskynää. 

Marie Claire -sivusto neuvoo punaamaan ensin huulet ja piirtämään sen jälkeen valkoisella meikkikynällä huulten keskiosaan pystysuuntaisen viivan. Kun viivan häivyttää huolelliseti huulipunan sekaan, se vaalentaa punaa huulten keskeltä hieman eli saa aikaan pullistavan efektin.

Kun kynsilakanpoistoaine ei auta, täytyy tarttua mihinkäs muuhunkaan kuin vanhaan kunnon vetyperoksidipulloon.

Värikkäiksi lakatuilla kynsillä on yksi ikävä varjopuoli. Kun lakka poistetaan, kynsiin saattaa jäädä keltainen sävy, johon ei auta huolellinenkaan kynsilakanpoistoaineella hinkkaaminen.

Marie Claire kertoo jutussaan, mikä auttaa: vetyperoksidi.

Dermatologi Dana Sternin mukaan ensin kannattaa kuitenkin selvittää kellastumisen syy. Jos kynnet ovat jatkuvasti keltaiset, syypää ei välttämättä ole kynsilakka. Niin sanottu keltaisten kynsien syndrooma, jossa kynnet ovat paksuuntuneet ja käyrät, voi olla merkki terveysongelmista.

Jos kynnet tuntuvat normaaleilta, kellastumisen aiheuttaja on mitä todennäköisimmin kynsilakka. Värjäytymistä voi ehkäistä käyttämällä aluslakkaa.

Dana Sternin mukaan pieniä värjäytymiä voi yrittää poistaa harjaamalla kynnen pintaa valkaisevalla hammastahnalla ja kostealla kynsiharjalla. Jos se ei auta, hän suosittelee vetyperoksidiliuosta.

Näin kynnet saa valkaistua:

  1. Laita mukin tai kupin pohjalle sen verran vettä, että saat upotettua sormenpääsi nesteeseen. Sekoita joukkoon 3–4 ruokalusikallista vetyperoksidia. Vetyperoksidia myyvät apteekit, joista kannattaa kysyä sopivaa sekoitussuhdetta kynsien turvalliseen valkaisuun, sillä vetyperoksidia voi olla myynnissä erivahvuisina liuoksina.
  2. Upota kynnet liuokseen kahdeksi minuutiksi.
  3. Harjaa kynsien pintaa puhtaalla ja pehmeällä, liuokseen upottamallasi hammasharjalla.
  4. Huuhtele ja kuivaa kädet ja levitä käsivoidetta. Jos värjäytymät eivät poistu ensimmäisellä käsittelyllä, Stern suosittelee liottamaan kynsiä kaksi tai kolme kertaa viikossa, kunnes keltaisuus on poissa.