Julkkikset ovat jo useamman vuoden ajan suosineet ”nakumekkoja”. Tässä malli Bella Hadidin tyylinäyte. Kuva: Reuters
Julkkikset ovat jo useamman vuoden ajan suosineet ”nakumekkoja”. Tässä malli Bella Hadidin tyylinäyte. Kuva: Reuters

Läpinäkyviä vaatteita käyttävät julkkikset lisäävät myös tavisten ulkonäköpaineita. Tällä kertaa epävarmuutta pitäisi tuntea nänneistään.

Aivan kuin ulkonäköpaineita ei olisi jo tarpeeksi, niin nyt naiset ovat ottaneet jälleen uuden osan kehostaan tarkkailun alle: nännit.

Nännien vapautusrintama on jo useamman vuoden ajan ajanut naisten oikeutta yläosattomuuteen, ja myös julkkikset ovat ottaneet omakseen läpinäkyvien yläosien trendin. Nännit saavat näkyä – ja ovat jopa trendikkäät!

Näyttää kuitenkin siltä, että kaikkien mielestä mitkä tahansa nännit eivät kelpaa. Alkuvuonna The Plastic Surgery Group -kauneusklinikkaketju kertoi alan uusista tuulista, joihin nännien kauneusleikkaukset lukeutuvat. Niitä kyselevien naisasiakkaiden määrä oli kasvanut viime vuonna 30 prosentilla. Trendistä uutisoi muun muassa The Independent.

Myös The Daily Mail -sivuston tuoreessa artikkelissa kerrotaan, että naiset toivovat nänniensä olevan kuin näkemissään julkkiskuvissa: pienet, symmetriset, ulospäin törröttävät.

Niin sanottu ”pitkät päällä” -look on tällä hetkellä muodissa.

– Ihmiset kiinnittävät huomiota jokaiseen yksityiskohtaan. Rinta- tai nenäleikkaus ei enää riitä, vaan naiset haluavat hienosäätää jokaisen elementin kohdalleen. Nykyään se on mahdollista, newyorkilainen plastiikkakirurgi Norman Rowe sanoo sivuston haastattelussa.

Niin sanottu ”pitkät päällä” -look on tällä hetkellä muodissa. Sen lisäksi, että nännit saavat näkyä, ne saavat myös nöpöttää kuin koko ajan vähän viluttaisi.

Mutta onko se tavoittelemisen arvoinen tyyli? Teimme pikaisen kyselyn lähipiirissä, ja osa naisista myönsi tuskailleensa nänniensä ulkonäköä nuorempana.

”Olen vihannut nännejäni teini-iästä asti. Ongelma on, että nännipihat ovat lautasen kokoiset, ja nännien päät ovat matalat. Lisäksi väri on rusehtava. Siis todella luotaantyöntävät. Olen aina halunnut pienet, kauniinpunaiset nännit. Näin vanhemmiten olen päässyt jo asian yli. Tuntuu siltä, että nännini ovat tehtävänsä hoitaneet, kun niillä on kaksi lasta ruokittu”, kolmikymppinen nainen kertoi.

Nelikymppinen nainen kertoi tulleensa siihen tulokseen, että kokonaisuus on tärkeämpi kuin pilkunviilaus.

”Itse tuskailin aikoinaan sitä, että nännipihani tuntui olevan niin iso – pienitissisenä tuntui, että puolet rinnan pinta-alasta on nännipihaa. Sittemmin nännistä on tullut ihan evvk. Minulla ei ole enää nyanssien tajua, ehkä siksi, että olen ihan tyytyväinen rintoihini kokonaisuutena. Vasta joskus kolmekymppisenä tajusin, että miehistä ’pitkät päällä’ voi olla tosi kiihottavaa. Nännimuoti on pilkunviilausta – vähän kuin joskus teininä jätkät vaihtoivat autoonsa hienon ratin, vaikka alla oli vanha Corolla.”

”Vähän kuin joskus teininä jätkät vaihtoivat autoonsa hienon ratin, vaikka alla oli vanha Corolla.”

Sitä paitsi nännien nöpöttäminen sopii ehkä punaiselle matolle ja trendiklubille, mutta tuntuu monessa muussa tilanteessa sopimattomalta.

”Viikko sitten Barcelonan lentokentällä näin noin 50-vuotiaan naisen hihattomassa topissa ilman rintsikoita, nännit nöpöttäen rinnat lennokkaasti heiluen. Mielestäni näky sopisi oikein hyvin vaikka rantakadulle, mutta lentokentällä se ei näyttänyt yhtään luonnolliselta.”

”Itseäni joskus kiusaa, jos omat nännit näkyvät selvästi paidan alta, mutten myöskään jaksa stressata, kun näin käy. Ne ovat vain nännit, ja jokaisella sellaiset on.”

Nännien vapautusrintamankaan tarkoituksena tuskin oli vapauttaa vain yhdenlaisia nännejä näkyville. Kehopositiivisuuden aikakaudella ei todellakaan kaivata jälleen yhtä hyvin kapeaa ihannetta, johon kaikkien pitäisi pyrkiä.

Tavallinen äiti

Nyt halutaan: täydelliset nännit – ihanteena ”pitkät päällä” -look

Voi turhuuden turhuus. Miksi ihmeessä pitää näyttää joltain teinitytöltä vaaleanpunaisine nänneineen etenkin vielä vanhemmalla iällä. Kokonaisuus kuitenkin näyttää iän. Nännit yleensä tummuvat jo raskauden aikana ja imettäminen saa ne esiin. Rinnat pehmenevät ja laskeutuvat iän myötä. Ymmärrän rintojen pienennyksen terveysmielessä, jos on kovin suuret ja roikkuvat ja aiheuttavat hartiakipuja. Minulle ainakin terveys on kaikkein tärkeintä. Vaikka olisin miljonääri, moiseen leikkaukseen en menisi...
Lue kommentti

Pikkujoulukausi vaatii kirkkaan huulipunan, joka kestää, kestää ja kestää. Testasimme kauden uutuudet.

1. Tuhti peruspuna

Lupaus: Kosteuttava ja pehmeästi levittyvä huulipuna on kestävä ja säilyy huulilla koko päivän. Lopputulos on miellyttävä ja runsaspigmenttinen.

Kokemus: Puna levittyy huulille kauniisti ja tasaisesti. Etenkin rasvoittuvalla iholla puna alkoi levitä illan aikana juonteisiin huolellisesta rajauksesta huolimatta. Tuhti koostumus paakkuuntui kuiviin kohtiin ja juonteisiin. Pysyi huulilla keskivertopunaa paremmin, mutta ei lunastanut paikkaansa luottotuotteiden joukossa.

***½

Joe Blasco Lipstick True Red, 28,90 €

2. Ylellistä & täyteläistä

Lupaus: Voidemainen koostumus levittyy vaivattomasti ja peittää virheettömästi. Muotoilee huulia täyteläisellä värillä. Säilyy jopa 6 tuntia.

Kokemus: Todella kermainen jopa paksu koostumus levittyy kuivillekin huulille kauniisti. Ylellinen hylsy ei vahingossakaan aukea laukussa pyöriessään. Kuuden tunnin kesto jää haaveeksi, mutta väri on kohtuullisen kaunis vielä silloinkin, kun osa punasta on siirtynyt lasinreunaan.

***½

Estée Lauder Pure Color Envy Sculpting Lipstick 340 Envious, 39 €

3. Puolimattaa kestoa

Lupaus: Antaa pitkäkestoisen ja vahvan mattavärin. Sisältää öljyä, joten ei mattaisesta lopputuloksesta huolimatta kuivata huulia.

Kokemus: Mattahuulipunaksi tuote levittyy todella kermaisesti ja tuntuu jopa kosteuttavalta. Kuivahtaa aavistuksen, mutta ei täysin mataksi. Väri tarttuu alkuillasta lasinreunaan, mutta kohtuullisen hyvin pysyvää punaa tarvitsee korjailla ainoastaan pari kertaa.

****½

L'Oréal Paris Color Riche Matte Addiction 346 Scarlet Silhouette, 12,50 €

4. Edullinen valinta

Lupaus: Pehmeän pigmenttinen mattahuulipuna. Kevyessä, kermaisessa koostumuksessa yhdistyvät upea levittyvyys ja samettimainen mattapinta.

Kokemus: Kunnon mattainen puna. Muovihylsy meinasi aueta laukussa. Kaunis ja pigmenttinen sävy pysyi hyvin alkuillan. Muutaman tunnin jälkeen tuote alkoi kulua huulien sisäosista hieman röpelöisesti, ja punaa piti paikkailla. Hyvä hinta-laatusuhde, mutta pitkä ilta kaipaa luotettavampaa punaa.

***

Essence Matt Matt Matt Lipstick 05 Red-y or not?, 2,90 €

5. Yllätyslaatua!

Lupaus: Pitkäkestoinen huulipuna, joka jättää huulille pigmenttisen lopputuloksen ja kosteuttavan tunteen.

Kokemus: Pehmeän kermainen koostumus, josta tulee mieleen ylelliset merkkihuulipunat, vaikka kyseessä on ketjubrändin tuotos. Punaa jää hieman lasinreunaan, mutta yllätys: ruokailun jälkeen lisäpunaa ei tarvita. Hinta-laatusuhteensa vuoksi puna nousee pitkälle venyvien iltojen luottotuotteeksi!

*****

&Other Stories Lipstick Farandine Red, 15 €

6. Mattaista menoa

Lupaus: Mattahuulipuna, joka antaa väriä ja tekstuuria. Värikylläinen puna, joka kestää huulilla pitkään.

Kokemus: Antaa lupaamansa mattaisen lopputuloksen. Väri on todella syvä, mutta sopii yllättäen monelle ihonsävylle. Kuivuessaan tuntuu hieman kiristävänä huulilla – kannattaa kosteuttaa huulet hyvin etukäteen. Tämä kulttimaineinen tuote tekee kulumisenkin tyylillä.

****½

MAC Retro Matte Lipstick Ruby Woo, 21,90 €

7. Hoitoa huulille

Lupaus: Kiiltopuna, jossa on kosteuttava ja voimakaspigmenttinen koostumus. Sisältää hyaluronihappoa, joka antaa kosteutta ja täyteläisyyttä.

Kokemus: Kuivahuulisen pelastus, joka tuntuu hemmottelevalta huulihoidolta! Tuotteessa on kuultavaksi punaksi runsaasti pigmenttiä, mutta lopputulos on silti läpikuultavan heleä. Kuultava koostumus ei kuitenkaan ole se pitkäkestoisin, joten puna vaatii lisäystä illan mittaan useammankin kerran.

****

Masters Colors Youth Time 720, 29,75 €

8 Liukuen kuluva

Lupaus: Pitkäkestoinen puna, joka antaa täyteläisen värin vain yhdellä sipaisulla. Kermainen ja kevyt koostumus jättää täyteläisen ja kiiltävän värin.

Kokemus: Jo yksi kerros punaa antaa toden totta vahvan värin. Lopputulos ei ole vinyylisen kiiltävä, vaan pehmeän satiininen. Vaikka puna hiipuukin huulien sisäosasta, se ei lähde leviämään juonteisiin ja kuluu huulilta kauniin liukuvärimäisesti. Hurmaava vaniljan tuoksu.

****

Korres Morello Creamy Lipstick 54 Classic Red, 28 €

Jos nyt ihan rehellisiä ollaan, meikkaaminen todella on huijaamista. Ja sehän se vasta hauskaa onkin.

Meikki on muun muassa sitä varten, että itsensä voi halutessaan saada näyttämään vähän erilaiselta kuin saunanraikkaana. Silmiä voi korostaa, kasvoja muotoilla varjostuksilla ja huuliin saa meikillä väriä, kiiltoa ja kokoa.

Kokeile näitä tehokikkoja, kun kaipaat kasvoihisi sitä jotain.

1. Korosta, korosta ja korosta

Kun valo heijastuu jumalaisesti poskipäästä, voi hetken kuvitella olevansa Beyoncé tai Jennifer Lopez – siis tosi hehkeä ilmestys.

Helpoimmillaan korostuksen voi tehdä vaikka sipaisemalla vähän huulirasvaa kasvojen korkeimpiin kohtiin. Se tuo kasvoille kolmiulotteisuutta. Poskipäiden korkeimpaan kohtaan ja kulmaluulle levitetty, valoa heijastava korostus on kuin pieni kasvojenkohotus. Korostus silmien sisänurkissa ja liikkuvan luomen keskellä puolestaan avartaa katsetta. Kokeile myös korostusvärin sipaisemista nenänvarteen.

2. Nostetta kulmakarvoilla

 

tune in #movienightwithkarlie

Henkilön Kaia (@kaiagerber) jakama julkaisu

Okei, kuvassa oleva Kaia Gerber on saanut varsin hyvät geenit syntymässä, mutta huippumalli Cindy Crawfordin tyttären kulmakarvoista voi ottaa oppia jokainen. Kulmakarvat todella kehystävät kasvoja, ja tuuheiksi ja maltillisen kaareviksi muotoiltuina ne voivat jopa nuorentaa ilmettä. Jos ehdit meikata vain yhden kohdan kasvoista, kulmakarvat ovat valinta, jolla todella saa muutoksen aikaan.

3. Vaalea sisärajaus

 

Fluttery lashes #boldbrows #nudewaterline #browneyeshadow #flutterylashes #simpleeyes

Henkilön Makeup Lover (@makeuplover_xxo) jakama julkaisu

Suuremmat silmät? Helppoa, levitä vain nudesävyistä rajauskynää alaluomelle sisärajaukseksi. Toinen vaihtoehto on valkoinen, mutta se saattaa näyttää epäluonnolliselta.

Jos silmien esiin piirtämiseen on enemmän aikaa, avaramman katseen saa käyttämällä mustaa, ruskeaa ja vaaleaa. Mustaa yläluomelle, vaaleaa sisärajaukseksi ja ruskeaa alaluomelle ripsien alle.


4. Aurinkopuuteri muotoilee kevyesti

Joo joo, contouring pitää tehdä viileällä ja harmahtavalla sävyllä, joka muistuttaa varjoa. Aurinkopuuteri ja poskipuna ovat silti oikein hyviä tuotteita kasvojen muotoiluun, kun niitä levittää kevyellä kädellä. (Tarkoitus ei ole muuttua oranssinaamaiseksi.)

Aurinkopuuteria voi hyvin käyttää myös kalpealla iholla, mutta sävyvalinnassa kannattaa olla tarkkana. Kun sävy on oikea, puuteria voi tupsutella kasvojen reuna-alueille sekä poskille tuomaan kasvoille muotoa.

5. Varjosta alahuulen alta

 

@kimkardashian contouring and highlighting with the crème kits! Get yours at KKWBEAUTY.COM

Henkilön KKWBEAUTY (@kkwbeauty) jakama julkaisu

Ihan Kim Kardashianin tasoisiin varjostuksiin ja korostuksiin ei ole pakko ryhtyä. Kuvasta kannattaa kuitenkin poimia kätevä vinkki, jolla huulet saa näyttämään suuremmilta: aavistus varjostusväriä alahuulen alla. Muista erittäin huolellinen häivytys.