Kun kroppa lepää, yövoide paiskii hommia. Testasimme uutuudet.

Yövoide – se paksu ja rasvainen kräämi, joka tahmaa tyynyliinankin? Ei enää. Voiteet ovat nykyisin ohuempia ja paremmin imeytyviä, vaikka niissä on entistä enemmän tehoaineita. Yövoiteita ei enää erota näppituntumallakaan päivävoiteista. Ja vaikka voide olisikin vähän täyteläisempi, se ei jää kasvojen pinnalle nahkeaksi kalvoksi. Koostumuksesta riippumatta tuntuu siltä, että iho hengittää.

Yövoide hyödyntää sitä, että iho uudistuu vilkkaasti yön aikana. Se korjaa ihoa ja auttaa sitä palautumaan. Päivävoide taas suojaa, joten sitä on turha levitellä kasvoille illalla, etenkin kun monissa on mukana aurinkosuoja.

Monilla kuivaihoisilla on ollut tapana vaihtaa talvella yövoide päiväkäyttöön, kun kosteusvoide ei ole riittänyt pitämään ihoa pehmeänä pakkasella. Miinuspuolena on ollut, että meikki on lähtenyt liikkeelle rasvaisen voiteen päältä. Kevyiden voiteiden kanssa tätä ongelmaa ei enää ole, sillä iho saa tarpeeksi hoitoa, mutta meikki pysyy paikoillaan.

Ei turhia hömpötyksiä

Favora Uudistava yövoide ikääntyvälle iholle, 25,90 €

Lupaus: Antaa iholle hehkua ja elinvoimaa häivyttäen pieniä juonteita. Vahvistaa ihon luonnollista toimintaa ja rauhoittaa.
Suositus yli 40-vuotiaille.

Kokemus: Ensinuuhkaisulla raikas mutta muuttuu nopeasti vähän pistäväksi – tehoaineiden tuoksuko tulee läpi? Ihan kiva, ja kaikki periaatteessa kohdallaan, mutta ei tästä kummoisia kiksejä saa. Hoitaa hommansa kuitenkin kelvollisesti: iho tuntuu aamulla pehmeältä ja kosteutetulta. Sopii sille, joka ei tahdo voiteeseensa mitään ylimääräisiä hömpötyksiä.

Tähdet: 3/5

Raikas jokanaisen voide

Nivea Visage Pure & natural Anti-wrinkle night care, 13,30 €

Lupaus: Tukee ihon uudistumisprosessia ja torjuu ikääntymisen merkkejä luonnonmukaisen arganöljyn ja takiaisuutteen avulla.

Kokemus: Tuoksussa on kukkamaista häivähdystä. Voiteessa on kivan kevyt tuntu, se on koostumukseltaan notkeaa ja imeytyy melko hyvin. Jättää iholle jännästi viilentävän tunteen. Voiteen levittämisen jälkeen kasvoille jää hillitty kiilto. Raikas ja kosteuttavan tuntuinen – sellainen jokanaisen yövoide.

Tähdet: 3½/5

Kuin kermavaahtoa

Olay Anti-wrinkle Aqua physics night, 10,95 €

Lupaus: Silottaa pieniä juonteita antamalla iholle välitöntä kosteutusta. Merileväuute suojaa ihoa ennenaikaiselta ikääntymiseltä. Suositus yli 30-vuotiaille.

Kokemus: Kuin ilmavaa kermavaahtoa – tosin vaaleansinistä sellaista – levittelisi! Pintakuiva iho otti tehokosteuttajan ilolla vastaan ja pienenpieni nipistely tuntui merkiltä siitä, että jotain tapahtuu. Ihastuin samettisen puuteriseen tunteeseen niin, että käytin voidetta myös meikin alla. Pitää ihon mattana paremmin kuin moni päivävoide!

Tähdet: 5/5

Luomuilijalle

Yves Rocher Lifting bio Anti-wrinkle night care, 15,90 €

Lupaus: Ravitseva yövoide tuo iholle kuulautta ja kimmoisuutta. Tasoittaa iän merkkejä ja tekee ihosta heleän. Yli 98 % luonnollisia ainesosia.

Kokemus: Purkki saa heti pisteitä muotoilusta: istuu hyvin käteen ja viistottuna aukeaa näpsäkästi vaikka rasvaisilla näpeillä. Koostumus on keskitäyteläinen ja pehmittävän, ei niinkään kosteuttavan tuntuinen. Ei tässä muuten mitään vikaa
ollut, mutta yrttinen tuoksu oli aivan liian voimakas
ja leijaili nenässä pitkään.

Tähdet: 3/5

Tymäkkä paketti

L’Oréal Paris Age perfect Intense nutrition night care, 17,90 €

Lupaus: Ravitsee, vahvistaa ja silottaa ihoa. Kuningatarhyytelö ja 10 eteeristä öljyä toimivat ryppyjä vastaan. Suositus yli 50-vuotiaille.

Kokemus: On se kumma, että yövoiteita hajustetaan niin voimakkaasti – ellei niiden sitten ole tarkoitus tainnuttaa uneen. Tämäkin on niin mausteisen makea, että tuntuu kuin sulaa tuoksukynttilää vetelisi naamaan. Muutenkin purkkiin on taidettu laittaa vähän liikaa kaikkea. Koostumus on supertuhti ja puteli painaa kuin kivi. Ehkä saharankuiva nahka kiittäisi, minun ei.

Tähdet: 2/5

Imeytyy hetkessä

Natuvive Age control repair night cream, 29 €

Lupaus: Nopeasti imeytyvä yövoide korjaa ja ehkäisee ikääntymisen merkkejä vihreän teen, rooiboksen ja E-vitamiinin avulla. Silkkiproteiini kosteuttaa.

Kokemus: Uh! Tunkkainen tuoksu tökkää heti nenään. Onneksi se häviää pikkuhiljaa – muuten olisi jäänyt voide käyttämättä. Lupauksensa mukaisesti imeytyy sukkelasti eikä jätä ihoa kiilteleväksi, mutta hieman nahkea fiilis pintaan jää. Muuten peruspasseli paketti kaiken kaikkiaan.

Tähdet: 3/5

Pehmeä lopputulos

No7 Protect & perfect Intense night cream, 32,50 €

Lupaus: C-vitamiinipitoinen yövoide elvyttää ihoa ja
tekee siitä kiinteämmän. Vähentää syviä juonteita ja suojaa ympäristösaasteiden haitoilta.

Kokemus: Kaunis purkki on lupaava, eikä sisältö petä. Kermaisen pehmeä voide liukuu iholle sulavasti ja tekee juuri sen mitä yövoiteen pitääkin: ihosta tulee superpehmeä. Tuoksu on ylellinen mutta mieto. Pieni miinus siitä, että purkki aukeaa helposti meikkipussissa tai laukun pohjalla pyöriessään.

Tähdet: 4½/5