Suoristus- eli muotoilurauta on monipuolinen työkalu. Kuva: Shutterstock
Suoristus- eli muotoilurauta on monipuolinen työkalu. Kuva: Shutterstock

Ota nämä kikat käyttöön, niin ehdit nauttia kesästä muuallakin kuin kylpyhuoneen peilin edessä.

Kesähiuksilta toivoisi erityisesti yhtä asiaa – helppoutta. Kesä on aina vähän liian lyhyt, joten koko vuodenaikaa ei halua käyttää hiustenlaittoon.

Värjäys ja leikkaus tietenkin luovat perustan helpoille hiuksille, mutta myös stailauksella on väliä. Kokosimme parhaat kikat, joilla saat muotoiltua hiuksesi rentoon kesätyyliin vaivattomasti.

Lue myös: 8 helppoa juhlakampausta, jotka onnistuvat tumpeloltakin – kokosimme parhaat videot

1. Kiharra yön yli

Hiusten föönaaminen ja kihartaminen vie yleensä aikaa, mutta kun esityöt tekee jo illalla, hiukset kihartuvat yön aikana kuin itsestään. Myös hiukset kiittävät, kun ne säästyvät kuluttavalta lämpökäsittelyltä. Klassisten lettikiharoiden lisäksi kannattaa kokeilla hiusten kiertämistä yhdelle tai kahdelle nutturalle korkealle pään päälle – hiusten paksuudesta riippuen. Mitä pienempi nuttura, sitä tiukemmat laineista tulee.

Jos hiukset ovat todella pitkät tai paksut, kannattaa joko odotella hetki niiden kuivumista ennen nutturalle kiertämistä tai kuivata ne osittain hiustenkuivaajan avulla, sillä muuten hiukset ovat märät vielä aamullakin, kun ne avaa. Katso myös tästä jutustamme lisää vinkkejä hiusten kihartamiseen ilman lämpöä.

2. Puristele laineille!

Netti on pullollaan hienoja hiuskikkoja, mutta niistä kaikkein yksinkertaisin unohtuu monesti. Hiuksiin saa tekstuuria ihan vain puristelemalla niitä kevyesti haluamaansa muotoon. Hiusguru Ashley Streicher näyttää Byrdie-sivuston videolla, miten hän stailaa hiuksensa ilman lämpötyökaluja.

Olennaista on aloittaa puristelu hiusten ollessa vielä märät, mutta hiuksia ei kannata kosketella liikaa, ettei niistä tule pörröiset. Kun hiukset on puristeltu haluttuun muotoon, niiden annetaan kuivua. Hiuksia ei missään nimessä saa harjata! Kun hiukset ovat kuivat, kiharoita voi vielä selkeyttää puristelemalla niihin silottavaa ja laineita korostavaa muotoiluvoidetta.

3. Maailman helpoimmat surffilaineet

Kuivat ja suorat hiukset saa helposti laineille pelkän föönin ja muotoilutuotteen avulla, kertoo Popsugar-sivusto. Levitä hiusten pituuksiin voidemaista muotoilutuotetta, jaa hiukset kahteen osioon ja kierrä kumpaakin osiota itsensä ympäri niin, että muodostuu tiukkaa hiuspötkö. Föönaa kuivaksi ja lämpimäksi, anna jäähtyä hetki ja haro rennot laineet sormien avulla auki.

4. Ponnariton ponnari

Samassa Popsugarin artikkelissa todetaan, että hiuslenkki jättää suortuviin yleensä ikävän jäljen, sillä hiukset taittuvat lenkin kohdalta hieman. Jos hiukset haluaa laittaa kiinni, ne voi sitoa rennosti taakse myös parin hiussuortuvan avulla, jolloin säästyy myös ponnarinjäljeltä.

Tee näin: Ota kaksi hiusosiota, yksi aivan kummankin korvan takaa, ja sido ne toistensa ympäri niin, että muut hiukset jäävät väliin ”ponnarille”. Laita keskikohtaan yksi hiuspinni pitämään kampaus paikoillaan.

5. Lettikiharat suoristusraudan avulla

Hauskat kiharat esimerkiksi festareille saa tehtyä letittämällä hiukset muutamalla pienelle letille ja liu'uttamalla sitten suoristusrautaa pitkin jokaista lettiä. Kun letit avaa, lämpö on kihartanut hiukset hauskoille laineille. Mitä enemmän ja pienempiä lettejä, sitä tiukemmat kiharat.

6. Solmuponnari

Kaipaatko vaihtelua iänikuiselle letille? Leikkisä ponnari syntyy jakamalla hiukset kahteen osioon ja tekemällä niistä solmun. Toista niin pitkään kuin hiuksia riittää ja kiinnitä ohuella, läpinäkyvällä hiuslenkillä.

Kosteutta kaipaava iho nauttii voiteiden, öljyjen ja suihkeiden kerrostamisesta.

Korealainen ihonhoito villitsee nyt muuallakin maailmassa, eikä syyttä. Moni kokee saaneensa avun iho-ongelmiinsa aasialaisista menetelmistä ja tuotteista. Sieltä tänne ovat tulleet esimerkiksi ihoa hoitavat ja kosteuttavat BB-voiteet sekä tehokkaat kangasnaamiot.

Korealaiset ovat edelläkävijöitä myös ihonhoitotuotteiden kerrostamisessa. Heidän ihonhoitorutiineihinsa saattaa kuulua jopa kymmenen eri vaihetta ja useita tuotteita. Kerrostaminen sopii etenkin kuivaihoisille. Ensin levitetään helposti ihoon imeytyvät, ohuet ja kevyet tuotteet. Niiden päälle lisätään paksummat koostumukset, jotka saavat alla olevat tehoaineet pysymään ihossa ja tekemään taikojaan.

Pääsääntö on siis levittää tuotteet ohuesta paksumpaan. Ensin kasvo- ja/tai hoitovesi, sitten seerumi tai tehotuote, sitten öljy tai voide.

Kuulostaako hankalalta?

Popsugar-sivusto esittelee vaihtoehdoksi niin sanotun kerrosvoileipätekniikan. Se on ihonhoitoguru Caroline Hironsin helppo muistisääntö ihonhoitotuotteiden oikeaoppiseen käyttöön.

Kosteuttavaa kasvovettä tai -suihketta kannattaa Hironsin mukaan ajatella voileivän maustekastikkeena – majoneesina tai suomalaisittain levitteenä.

Ihonhoitokerrosvoileivän koostumus on siis seuraava:

  1. Puhdistus ja kuorinta (leipätaikina, jolle kaikki rakentuu)
  2. Kosteuttava suihke
  3. Öljy tai seerumi
  4. Kosteuttava suihke
  5. Kosteusvoide

Teoria ehkä ontuu hieman, sillä harva haluaa noin paljon kastiketta leipäänsä, mutta itse ajatus on hyvä. Kosteuttava hoitovesi tai kasvosuihke kosteuttaa kerrosten välissä ja ravitsee janoista ihoa. Muiden ihonhoitotuotteiden väliin kerrostettuna se ei myöskään pääse haihtumaan vaan nimenomaan jää ihoon antamaan kosteutta.

Olet muodin harjalla, kun hankit tänä vuonna pottatukan tai rennon otsiksen. Entä miten tehdään ”kallis tukka”?

Rento otsis

Silmiä hipova, seksikäs otsatukka on nyt supertrendikäs. Brigitte Bardot -tyylinen otsis on ilmeeltään ihanan rento, ja pituus sopii yhteen melkeinpä minkä tahansa leikkauksen kanssa aina polkkatukasta lähtien. Jos et halua leikata otsista, tyyli on helppo myös feikata: tarjolla on tyylikkäitä lisäkkeitä, eikä kukaan osaa aavistaa, että otsatukka ei ole oma.

Graafinen kulho

Juuri ja juuri korvia hipova pottatukka on edelläkävijän ehdoton ykkösvalinta. Kulhomainen leikkaus muistuttaa huippumalli Linda Evangelistan ikonista tyyliä ja näyttää takuulla hyvältä kantajansa ikään katsomatta. Malli noudattelee yksinkertaisimmillaan kauttaaltaan tasaista mittaa, mutta sitä on helppo myös varioida esimerkiksi ajelemalla hiukset siiliksi korvien kohdalta tai niskasta. Leikkaus on laiskan laittajan unelma: pesun jälkeen kevyt suoristus riittää huolitellulta näyttävän tyylin luomiseen.

Lämmin hunajakulta

Tiedätkö tunteen, kun jotain tekisi mieli muuttaa, mutta et kuitenkaan ole varma, mitä se jotain olisi? Vastaus on hunajakulta. Lämmin hunaja on täydellinen välimallin sävy niin tummille kuin vaaleille hiuksille, jotka kaipaavat päivitystä lempeällä kädellä. Bronde-sävystä (blondi+brunette) on äärimmäisen helppo siirtyä myös kohti kesää lisäämällä vaaleampia raitoja päivien pidentymisen myötä.

Hempeä ruusukvartsi

Heittäydy mukaan yksisarvistrendiin ja piristä hiuksia hempeään pinkkiin taittavalla ruusukvartsin sävyllä. Väri herää henkiin täysin uudella tavalla, kun mukana on muutamaa eri pinkin ja ametistin sävyä. Koko tukkaa ei suinkaan tarvitse värjätä pastelliunelmaksi, vaan sävy näyttää upealta myös häivähdyksenä latvoissa tai ohuina raitoina vaalean tukan seassa kaikenpituisissa malleissa. Pastellivärit sopivat parhaiten blondeille, sillä muutaman pesun kestävät värit tarvitsevat vaalean pohjan erottuakseen.

Letin seuraava taso

Nosta letit täysin uudelle tasolle, ja solmi hiukset näyttävästi keskelle jakausta. Jämptit letit näyttävät upeilta kahden tai kolmen letin sarjoissa ja tarvitsevat rinnalleen vain yksinkertaisen niskaponnarin. Jos aika tai sorminäppäryys eivät riitä, korvaa letit kieputtamalla hiukset pieninä osioina kohti takaraivoa ja kiinnitä kieputukset ponnarin juureen pinneillä.

Syvä sivujakaus

Uusi tukka on helpoimmillaan yhden kammanvedon päässä. Vaihda jakauksen paikkaa keskeltä sivulle tai puolelta toiselle, ja kasvotkin näyttäytyvät yhtäkkiä uudessa valossa. Sivujakaus näyttää parhaalta piikkisuoran tukan tai lempeiden laineiden seuralaisena. Asettele etummaiset hiukset muka-huolettomasti osittain otsalle kehystämään kasvoja.

Kallis tukka

Miten julkkiksilla aina tuntuukin olevan täydellisen sileä ja kiiltävä tukka? Luksustukka on nyt erittäin hot, eikä sen saavuttamiseen onneksi tarvita miljoonia. Jos haluat pörrötukan taltuttamiseen ammattilaisapua, kampaajat tarjoavat erilaisia keratiinihoitoja, jotka silottavat hiukset parhaimmillaan viikkokausiksi. Kotona kiiltävä lopputulos syntyy laadukkaalla muotoiluraudalla sekä kiiltosuihkeella. Luksustukka pääsee parhaiten oikeuksiinsa tasaisessa leikkauksessa.