Ripsien taivuttaminen tuo heti lisää näyttävyyttä. Kuva: Reuters
Ripsien taivuttaminen tuo heti lisää näyttävyyttä. Kuva: Reuters

Puuterointi ja muut vinkit, joiden avulla saat ripsarista entistä enemmän irti.

Jo yksi ripsivärikerros riittää muuttamaan vaaleat haituvat näyttäviksi räpsyiksi, mutta joskus ripsien ehostamisessa enemmän on todellakin enemmän. Kokosimme vinkit, miten silmistä saa näyttävät ilman irtoripsiä.

1. Pohjusta ja taivuta

Jos pelkkä ripsiväri ei riitä, apuvälineiksi kannattaa ottaa ainakin ripsentaivutin. Suorat ripset näyttävät heti pidemmiltä, kun ne kaartuvat ylöspäin. Aloita painamalla taivuttimella kevyesti ripsien tyvestä muutaman sekunnin ajan ja etene painallus kerrallaan kohti ripsien kärkeä.

Kaupoissa on myynnissä myös pohjustustuotteita, jotka lisäävät ripsiin paksuutta ja pituutta. Monissa niistä on myös hoitavia ominaisuuksia, joten ripsensä saattaa saada samalla myös parempaan kuntoon.

2. Muista hytkytys ja räpäytys

Meikkitaiteilija Julie Harris kertoo Refinery29-sivuston artikkelissa levitystekniikasta, jolla ripsistä saa muhkeat. Ensin hän hytkyttää harjaa ripsien tyvessä, vetää sitä sitten kohti ripsien kärkeä ja kun harja on lähellä ripsien kärkeä, hän räpäyttää hitaasti silmäänsä. Räpäyttäminen saa ripset painumaan hieman voimakkaammin harjaa vasten, minkä ansiosta ne peittyvät kauttaaltaan värimassalla.

Ammattimeikkaajat sekoittelevat ripsivärejä estottomasti.

3. Puuteroi pörheämmiksi

Irtoripsivaikutelman saa helposti töpöttelemällä ripsiin irtopuuteria (tai vauvatalkkia) ripsarikerrosten levittämisen välissä. Levitä ensin kerros tai pari ripsiväriä. Puuteroi ripset sen jälkeen vanupuikon tai pienen meikkisiveltimen avulla niin, että ne näyttävät tuhkanharmailta. Sudi vielä lopuksi kerros väriä, jotta ripset näyttävät jälleen mustilta.

4. Käytä kahta eri ripsiväriä

Ammattimeikkaajat sekoittelevat ripsivärejä estottomasti. Kerros pidentävää alle ja vielä tuuheuttavaa päälle – jo alkaa tulla näyttävyyttä! Periaatteessa yhdelläkin ripsivärillä pärjää, kun etsii monitoimituotteen, jota voi kerrostaa ilman pelkoa paakkuripsistä. 

Hikitreenin ja hyvältä näyttävien hiusten yhdistäminen ei ole mikään ihan helppo nakki.

Aivan kuin ajan raivaaminen liikunnalle ei olisi tarpeeksi vaikeaa – sen lisäksi pitäisi vielä ehtiä käydä suihkussa ja pestä ja laittaa hiukset. Etenkin pitkätukkaisella jälkimmäiseen vierähtää helposti tovi jos toinenkin.

Jos on hikoillut rankasti, hiusten pesemättä jättäminen on harvoin vaihtoehto. Hätätapauksessa saattaa riittää, että föönaa hikisen kuontalon kuivaksi, mutta kovin kannattava ratkaisu se ei pidemmän päälle ole.

– Hiki saattaa tukkia päänahan huokosia ja aiheuttaa päänahan kuivumista sekä heikentää hiusten kasvua, hiusstylisti Giovanni Vaccaro kertoo StyleCaster-sivuston haastattelussa.

Katso jutustamme vinkit, joiden avulla föönaat hiukset nopeammin kuiviksi. Paljon treenaaville ja hikoileville Vaccaro suosittelee myös säännöllistä päänahan kuorintaa.

Hoida hiuksia samalla kun treenaat

Kun hiukset on pakko pestä jumpan jälkeen, Vaccarolla on ovela ajansäästövinkki kiireisille – hiusnaamion tai -öljyn levittäminen kuontaloon jo ennen treeniä! Nappaat kaksi kärpästä yhdellä iskulla, kun levität aavistuksen kostutettuihin hiuksiin hoitoaineen, laitat ne nutturalle ja lähdet kolisuttelemaan painoja. Muista vain pitää hoitotuotteen määrän kohtuullisena ja varoa sotkemasta välineitä hiuksillasi.

Kevyesti treenaava pääsee vähemmällä. Jos pää ei ole kovin hikinen, Vaccaro antaa luvan jatkaa päivää pesemättä hiuksia. Hiusstylisti Dana Tizzo suosittelee samaisessa StyleCasterin jutussa levittämään hiusten tyveen kuivasampoota jo ennen treeniä, jotta kosteus ei siirry päänahasta hiuksiin.

Hyvä kampaus treeneihin on poninhäntä tai nuttura korkealla päälaella. Hiusrajassa olevien haituvien kostumista ja pörröttymistä voi yrittää estää hikitreeniin tarkoitetun hiuspannan avulla.

Iso-Britannian prinssi joutuu maksamaan varsin pitkän punnan pitääkseen tukkansa lyhyenä.

Iso-Britannian kruununprinssi William, 36, on tehnyt sen, minkä moni kaljuuntuva mies tekee jossain vaiheessa taivaltaan: hän on vetänyt hiuksensa ihan lyhyiksi. Uutinen ei ole sinänsä millään tavalla merkittävä, mutta se, kuinka paljon William on saanut rahaa uppoamaan parturikäyntiin, saa kyllä pohtimaan.

Brittilehti The Sunin mukaan Williamin siilitukan leikkaaminen maksoi nimittäin 180 puntaa eli siis yli 200 euroa. Monet brittiläiset Twitter-käyttäjät ovat olleet tiedosta varsin hämmentyneitä.

– En ole koskaan maksanut enempää kuin kympin hiustenleikkuusta. Tämä mies on ryöstetty, Patrick Smith kommentoi muiden muassa Twitterissä.

Mutta, lähteiden mukaan kalliille hinnalle on kuitenkin selitys!

Ensinnäkin, William käytti hiustenleikkauksessaan puolisonsa herttuatar Catherinen suosimaa kampaajaa. Ja kuten monet tietävät, Katen hiukset ovat monien ihailemat, joten niihin ei taatusti pääse käsiksi ihan kuka tahansa kampaussaksien heiluttelija.

Toiseksi, hiustenleikkuu on mitä todennäköisimmin suoritettu Williamin kotona Kensington Palacessa. Kampaaja on siis joutunut raahaamaan kaikki kampaamotarvikkeensa (eli siis ainakin sakset) ja itsensä studion ulkopuolelle. Ei siis ihan tavanomainen leikkuukeikka kuitenkaan!

Kolmanneksi, kuninkaallisten varat eivät hevillä lopu. Ehkäpä William haluaa tukea kansakuntansa parturiyrittäjiä maksamalla vähän ylimääräistä?

Vitsiä pakenevasta hiusrajasta

Prinssi Williamin kaljuuntuminen on vuosien varrella noussut eräänlaiseksi kuninkaalliseksi vitsiksi. Williamin pikkuveli Harry, 33, on tasaisin väliajoin kiusoitellut Williamia vetäytyvän hiusrajan takia.

– Hän on taatusti fiksumpi kuin minä, me varmistuimme siitä jo koulussa – samaan aikaan, kun hän alkoi kaljuuntua, Harry on todennut.

William itsekin on vaikuttanut suhtautuvan kevyesti hiustensa hupenemiseen. Kun Williamin esikoinen George syntyi vuonna 2013, prinssi vitsaili:

– Hänellä on paljon enemmän tukkaa kuin minulla, kiitos luoja!

Tässä vielä havainnollistava kuva siitä, kuinka suuri muutos prinssin hiuksissa on tapahtunut: 


William hiustenleikkuun jälkeen.
William ennen hiustenleikkuuta.