Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Uudentyyppinen mikroneulausmenetelmä on suunniteltu häätämään kasvoilta juonteet, arvet ja pigmenttilaikut. Kokeilimme, onko laite lupausten väärti.

Mistä on kyse?

Dermapen-mikroneulaus tehdään kynämäisellä laitteella, joka tekee ihon täyteen pienenpieniä reikiä. Neulojen pituutta voi säätää, jolloin esimerkiksi juonteet saadaan myllättyä pohjia myöten. Neulat rei´ittävät ihon kohtisuoraan, jolloin neulaaminen ei revi ihoa, kuten perinteisessä rullaneulauksessa tapahtuu.

Miksi ihoa pitäisi neulata?

Ideana on saada iho puolustautumaan, jolloin kollageenin tuotanto tehostuu. Ihoon muodostuu ohuita kanavia, jotka kuljettavat ravintoaineita syviin kerroksiin. Näin juonteet madaltuvat ja ihon sävy tasoittuu. Myös herkät ja vaikeasti hoidettavat alueet, kuten huulen ympärykset, voidaan käsitellä. Neulaamista käytetään paljon myös raskaus- ja aknearpien hoitamiseen. Maahantuojan kuvamateriaalin perusteella hyvinkin vaikeiden arpien häivyttäminen onnistuu. Yleensä hoitokertoja tarvitaan 3–6, ja hoidot tulisi tehdä noin kuukauden välein.

Miltä se tuntuu?

Ensin kasvoille levitetään paksu kerros puuduttavaa geeliä. Neulaaminen aloitetaan otsasta, jotta kivuiliain vaihe saadaan heti alta pois. Sairaanhoitaja liikuttelee hoitopäätä pitkin otsaa, ja tunnen, miten neulat rummuttavat ihoani hurjalla vauhdilla. Käsittely tuntuu sen verran napakalta, että puren hammasta yhteen ja puristan käsiä nyrkkiin. Sitten kuitenkin helpottaa. Poskipäissäni on pigmenttilaikkuja, ja ne jynssätään läpi perusteellisesti. Samalla ihoon laitetaan vaalentavaa hoitoliuosta. Käsittely loppuu ihanaan, rauhoittavaan hoitonaamioon.

Millainen on lopputulos?

Näytän pari päivää rantalomailijalta, joka on unohtanut aurinkorasvan kotiin. Ihoni on ilmeisesti todella herkästi reagoivaa sorttia, ja se on punoittava ja hieman turpea muutaman päivän ajan. Käytän saamaani hoitotuotearsenaalia ja korkeaa aurinkosuojaa tunnollisesti. Parin päivän jälkeen iho alkaa hilseillä, ja samalla punoitus häviää. Viikon päästä kasvot ovat jo erittäin hyvässä – ja alkuperäistä paremmassa  – kunnossa. Ihon näyttää kuulaalta ja sen sävy on tasoittunut. Vaikuttaa myös, että nenän ja suun väliin jäävät nasolabial-juonteet ovat madaltuneet.

Testipaikka: Lääkärikeskus Aava / Aava Naturalis Kamppi (Helsinki). Hoidon teki plastiikkakirurginen sairaanhoitaja Hannamari Dietz. Aava Kamppi on ensimmäinen paikka Suomessa, jossa hoito on otettu käyttöön.

Hinta: 400 € / ensimmäinen hoitokerta (sisältää kotihoitopaketin, jossa neljä hoitotuotetta). Seuraavat neulaukset 200 € / kerta.


Sinisen ripsivärin haut ovat lisääntyneet Pinterest-kuvapalvelussa 234 prosenttia.

Ensin tuli sininen luomiväri, nyt kasarivillitys ulottuu jo ripsiin. Byrdie-kauneussivusto kertoo, että sinisen ripsivärin Pinterest-haut ovat huimassa nousussa.

Eikä ihme, sillä tyyli näyttää jälleen hauskalta! Meikkitaiteilija Tina Turnbow neuvoo Byrdien jutussa, että sinisestä kannattaa tehdä koko kasvojen väripilkku. Muu meikki on hyvä pitää hillittynä.

– Kun ripsiväri on sininen, on tärkeää, että luomiväri ja rajaus ovat pehmeät, jotta ne eivät valtaa lookia, meikkaaja ohjeistaa.

Hän suosittelee pehmeää sinistä rajausta aivan ripsien tyveen, jotta sininen korostuu. Sen lisäksi yläluomelle voi lisätä mustan – tai miksei vaikka kultaisen tai hopeisen – rajauksen.

Siniset ripset näyttävät upeilta myös ilman mitään rajauksia. Silloin ne pääsevät todella pääosaan.

Arkityyliin voi tuoda vain ripauksen sinertävää väriä niin, että levittää ensin normaalisti mustaa tai tummanruskeaa ripsiväriä ja sen jälkeen sutii sinistä vain ripsien kärkiin.

Tyyliin vaikuttaa tietenkin eniten se, minkä sinisen sävyn ripsiinsä valitsee. Tumma laivastonsininen menee melkein mustasta, mutta miksei sävy voisi olla vähän räiskyvämpikin?

Näyttelijä Oona Kareen hyväkuntoisten hiusten salaisuus on kookosöljy.

Näyttelijä Oona Kare leikkautti vuoden vaihteessa pitkät hiuksensa polkkamittaan.

– Se oli erittäin hyvä päätös. Pitkät hiukseni katkeilivat, kun niitä käsiteltiin töissä päivittäin. Olo on freesimpi, kun pitkät hiussuortuvat eivät kuumota niskassa. Hiusten leikkaamiseen tulee melkein himo: nytkin tekisi mieli lyhentää kunnolla.

Ahkera föönaaminen voi kuivattaa hiuksia. Siksi Oona välttää hiustenkuivaajan käyttöä. Hiustenhoidossa Oona luottaa perustuotteisiin.

– Kylpyhuoneestani ei löydy tyyriitä purkkeja. Kookosöljy on ehdoton suosikkini. Sillä saa palautettua kiillon hiuksiin.

– Olen huomannut, että stressi heikentää myös hiusten kuntoa. Sen vuoksi yritän huolehtia hyvinvoinnistani. Juon paljon vettä ja syön pähkinöitä, mutta eritoten nautin elämästä. Ajattelen, että kupoli kiiltelee, kun sisältä hohtaa positiivista valoa!