Kuva: <span class="photographer">Shutterstock </span>
Kuva: Shutterstock

Uudentyyppinen mikroneulausmenetelmä on suunniteltu häätämään kasvoilta juonteet, arvet ja pigmenttilaikut. Kokeilimme, onko laite lupausten väärti.

Mistä on kyse?

Dermapen-mikroneulaus tehdään kynämäisellä laitteella, joka tekee ihon täyteen pienenpieniä reikiä. Neulojen pituutta voi säätää, jolloin esimerkiksi juonteet saadaan myllättyä pohjia myöten. Neulat rei´ittävät ihon kohtisuoraan, jolloin neulaaminen ei revi ihoa, kuten perinteisessä rullaneulauksessa tapahtuu.

Miksi ihoa pitäisi neulata?

Ideana on saada iho puolustautumaan, jolloin kollageenin tuotanto tehostuu. Ihoon muodostuu ohuita kanavia, jotka kuljettavat ravintoaineita syviin kerroksiin. Näin juonteet madaltuvat ja ihon sävy tasoittuu. Myös herkät ja vaikeasti hoidettavat alueet, kuten huulen ympärykset, voidaan käsitellä. Neulaamista käytetään paljon myös raskaus- ja aknearpien hoitamiseen. Maahantuojan kuvamateriaalin perusteella hyvinkin vaikeiden arpien häivyttäminen onnistuu. Yleensä hoitokertoja tarvitaan 3–6, ja hoidot tulisi tehdä noin kuukauden välein.

Miltä se tuntuu?

Ensin kasvoille levitetään paksu kerros puuduttavaa geeliä. Neulaaminen aloitetaan otsasta, jotta kivuiliain vaihe saadaan heti alta pois. Sairaanhoitaja liikuttelee hoitopäätä pitkin otsaa, ja tunnen, miten neulat rummuttavat ihoani hurjalla vauhdilla. Käsittely tuntuu sen verran napakalta, että puren hammasta yhteen ja puristan käsiä nyrkkiin. Sitten kuitenkin helpottaa. Poskipäissäni on pigmenttilaikkuja, ja ne jynssätään läpi perusteellisesti. Samalla ihoon laitetaan vaalentavaa hoitoliuosta. Käsittely loppuu ihanaan, rauhoittavaan hoitonaamioon.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Millainen on lopputulos?

Näytän pari päivää rantalomailijalta, joka on unohtanut aurinkorasvan kotiin. Ihoni on ilmeisesti todella herkästi reagoivaa sorttia, ja se on punoittava ja hieman turpea muutaman päivän ajan. Käytän saamaani hoitotuotearsenaalia ja korkeaa aurinkosuojaa tunnollisesti. Parin päivän jälkeen iho alkaa hilseillä, ja samalla punoitus häviää. Viikon päästä kasvot ovat jo erittäin hyvässä – ja alkuperäistä paremmassa  – kunnossa. Ihon näyttää kuulaalta ja sen sävy on tasoittunut. Vaikuttaa myös, että nenän ja suun väliin jäävät nasolabial-juonteet ovat madaltuneet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Testipaikka: Lääkärikeskus Aava / Aava Naturalis Kamppi (Helsinki). Hoidon teki plastiikkakirurginen sairaanhoitaja Hannamari Dietz. Aava Kamppi on ensimmäinen paikka Suomessa, jossa hoito on otettu käyttöön.

Hinta: 400 € / ensimmäinen hoitokerta (sisältää kotihoitopaketin, jossa neljä hoitotuotetta). Seuraavat neulaukset 200 € / kerta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla