Kuvat Shutterstock ja jarmo Österman
Kuvat Shutterstock ja jarmo Österman

Laura Ruohola, Raakel Lignell ja Teresa Välimäki paljastavat suven suosikkituotteensa.

Laura Ruohola, projektijohtaja, Kalajoen loma-asuntomessut 2014

"Tämän kesän ykköseksi on noussut Diorin huulilakka Addict fluid. Alun perin siinä houkutti makean näköinen hylsy, mutta sisältökin on järkyttävän hyvä. Kiiltävä väri pysyy huulilla hyvin, ja kapealla levityspäällä huulet saa muotoiltua ja rajattua siististi.

Olen hankkinut lakasta kaksi sävyä. 60-lukua henkivän vaaleanpunaisen yhdistän tummansinisiin vaatteisiin. kirkas punainen taas sopii täydellisesti turkoosin kesämekkoni ja saman sävyisten aurinkolasieni kanssa."

 

Diorin Addict fluid -huulilakkasävyt Mirage ja Aventure, 42,50 €.

Raakel Lignell, juontaja, kirjailija

"Kesällä kiinnitän etenkin vartalon hoitoon enemmän huomiota kuin talvella, jolloin kropalle riittää vain hieman öljyisempi pesuaine ja pikarasvaus.

Varsinkin mökkeillessä käytän saunahunajaa useamman kerran viikossa – se tekee kuivalle iholleni ihmeitä! Sitä on helppo käyttää: sen kun levittää iholle ja antaa sulaa löylyn lämmössä. Suosin raikkaita mintun tai eukalyptuksen tuoksuisia valmistuotteita tai sekoitan hunajasta, kookosöljystä ja merisuolasta tehokkaasti kuorivan seoksen. Ihosta tulee kimmoisa ja eloisa, eikä se kaipaa edes kosteusvoidetta."

 

Rennon Eucalyptus -saunahunaja, 7,95 €.

Teresa Välimäki, kokki ja ruoka-alan yrittäjä

"Meikittömyys kuuluu mielestäni kesään ja haluan antaa ihon hengittää. Vähennän kasvoille tulevaa kerrosta pikkuhiljaa ilmojen lämmetessä ja vaihdan meikkivoiteen suojakertoimelliseen kosteusvoiteeseen. Aurinkovoiteista en tykkää, sillä ne jättävät ihon usein nahkean tuntuisiksi. Kosteusvoiteen päälle painelen vähän puuteria ja viilaan silmänaluset kuntoon.

Suojaudun auringolta myös hatuilla, jotka ovat nyt muodikkaitakin. Hiukset kietaisen solmunutturalle tai letille, sillä vaalea tukka palaa helposti."

 

Blissin Fabulous face lotion SK 15, hinta 39,50 €.

Puuterin sijaan kasvoille kannattaa lisätä kosteutta, jotta meikki näyttää jälleen raikkaalta.

Kun työpäivän jälkeen pitää vielä edustaa freesin näköisenä, meikki yleensä vaatii pientä korjailua. Meikkivoiteen ja puuterin lisääminen kuitenkin tekee ihosta helposti hieman paakkuisen ja saa meikin näyttämään raskaalta.

Jos naamapesuun ja alusta aloittamiseen ei ole aikaa, kannattaa ottaa käyttöön meikkitaiteilija Mary Phillipsin E! Newsille kertomat korjailuvinkit. Phillips meikkaa muun muassa sellaisia nimiä kuin Jennifer Lopez, Chrissy Teigen ja Kardashianit.

Kuvauksissa ja edustustilaisuuksissa julkkisten meikin on pysyttävä jatkuvasti raikkaan näköisenä. Meikkipohjan korjailuun hän suosittelee kahta tuotetta: kosteusvoidetta ja kosteuttavaa kasvosuihketta.

– Yksi vinkki, josta todella pidän, on ottaa hieman Crème de la Mer -voidetta meikkivoidesiveltimeen ja levittää meikin päälle, hän kertoi.

Hän tietenkin suosittelee ökykallista luksusvoidetta, koska työskentelee La Mer -kosmetiikkamerkin kanssa. Uskallamme kuitenkin väittää, että mikä tahansa kevyt kosteusvoide ajaa asian.

Meikkitaiteilija Mary Phillips.

Aloita kosteuttavalla suihkeella – joskus jo se riittää virkistämään ihon ja meikin. Jos iho tuntuu kaipaavan enemmän kosteutta, suihkeen päälle voi lisätä vielä voidetta. Jos pelottaa, että kosteusvoiteen levittäminen pilaa alla olevan meikin, siveltimen sijaan voi myös kokeilla taputella voidetta kasvoille sormilla tai meikkisienen avulla. Kannattaa välttää vetäviä liikkeitä, jotta meikkivoide pysyy paikallaan.

– Lisää sitten hieman meikkivoidetta ja peitevoidetta, ja iho on jälleen raikas, Phillips selittää.

Järjestys on siis tämä: suihke, voide, meikki- ja peitevoide. Puuteriakin voi halutessaan lisätä niihin kasvojen kohtiin, joiden ei toivo kiiltelevän. 

Phillipsin vinkit sopivat etenkin kuivaihoisille. Jos iho on tyypiltään rasvoittuva, meikin korjailu kannattaa aina aloittaa painelemalla ylimääräinen öljy kasvopaperiin. Raikastavat kasvosuihkeet sopivat hyvin myös rasvoittuvalle iholle.

Katoavat hiuspinnit eivät ehkä olekaan vitsailun aihe.

Hukkuvat hiuspinnit (ja ponnarit) ovat niin yleinen riesa, että aiheesta syntyy jo meemejäkin. Hiuspinnejä ei ikinä löydy silloin, kun niitä tarvitsisi, mutta toisaalta esimerkiksi siivotessa niitä putkahtelee esiin mitä kummallisimmista paikoista.

 

But for real. #lostbobbypins #thestruggle 😂

Henkilön Rachel W. (@rachelthefett) jakama julkaisu

Hiuspinneistä olisi kuitenkin syytä pitää parempaa huolta. Byrdie-sivusto kertoo BusinessWaste-yrityksen tekemästä selvityksestä, jonka mukaan hiuspinnit ovat merkittävä rasite ympäristölle.

Ne on tehty metallista, joten jokaisen pienen pinnin valmistaminen kuluttaa luonnonvaroja. Yleensä ihminen ei kuitenkaan pärjää yhdellä pakkauksella pinnejä, vaan niitä tulee ostettua uusia sitä mukaa, kun vanhoja katoaa. Arvioiden mukaan miljoonista Britanniassa ostetuista hiuspinneistä kaatopaikalle päätyy vuosittain jopa 98 prosenttia. (Loput kaksi prosenttia piilottelevat sohvatyynyjen alla ja laatikoiden rakosissa.)

Samaisen tutkimuksen mukaan yhden hiuspinnin käyttöikä on lyhyt, vain kaksi viikkoa. Sen jälkeen se joko rikkoutuu ja päätyy roskiin tai katoaa. BusinessWaste ehdottaakin, että yritykset alkaisivat edes käyttää hiuspinnien valmistukseen kierrätysmateriaaleja.

Kesällä kerroimme myös toisesta kauneustuotteesta, joka on uhka ympäristölle: glitteristä. Muoviglitteriä ei tulisi huuhdella viemäriin, sillä se saattaa päätyä vesistöihin. Ratkaisu on kuitenkin jo olemassa, sillä glitteristä on kehitetty ekologisia, biohajoavia vaihtoehtoja.

Kysely

Hukkaatko hiuspinnejä?