Kuvat Shutterstock ja jarmo Österman
Kuvat Shutterstock ja jarmo Österman

Laura Ruohola, Raakel Lignell ja Teresa Välimäki paljastavat suven suosikkituotteensa.

Laura Ruohola, projektijohtaja, Kalajoen loma-asuntomessut 2014

"Tämän kesän ykköseksi on noussut Diorin huulilakka Addict fluid. Alun perin siinä houkutti makean näköinen hylsy, mutta sisältökin on järkyttävän hyvä. Kiiltävä väri pysyy huulilla hyvin, ja kapealla levityspäällä huulet saa muotoiltua ja rajattua siististi.

Olen hankkinut lakasta kaksi sävyä. 60-lukua henkivän vaaleanpunaisen yhdistän tummansinisiin vaatteisiin. kirkas punainen taas sopii täydellisesti turkoosin kesämekkoni ja saman sävyisten aurinkolasieni kanssa."

 

Diorin Addict fluid -huulilakkasävyt Mirage ja Aventure, 42,50 €.

Raakel Lignell, juontaja, kirjailija

"Kesällä kiinnitän etenkin vartalon hoitoon enemmän huomiota kuin talvella, jolloin kropalle riittää vain hieman öljyisempi pesuaine ja pikarasvaus.

Varsinkin mökkeillessä käytän saunahunajaa useamman kerran viikossa – se tekee kuivalle iholleni ihmeitä! Sitä on helppo käyttää: sen kun levittää iholle ja antaa sulaa löylyn lämmössä. Suosin raikkaita mintun tai eukalyptuksen tuoksuisia valmistuotteita tai sekoitan hunajasta, kookosöljystä ja merisuolasta tehokkaasti kuorivan seoksen. Ihosta tulee kimmoisa ja eloisa, eikä se kaipaa edes kosteusvoidetta."

 

Rennon Eucalyptus -saunahunaja, 7,95 €.

Teresa Välimäki, kokki ja ruoka-alan yrittäjä

"Meikittömyys kuuluu mielestäni kesään ja haluan antaa ihon hengittää. Vähennän kasvoille tulevaa kerrosta pikkuhiljaa ilmojen lämmetessä ja vaihdan meikkivoiteen suojakertoimelliseen kosteusvoiteeseen. Aurinkovoiteista en tykkää, sillä ne jättävät ihon usein nahkean tuntuisiksi. Kosteusvoiteen päälle painelen vähän puuteria ja viilaan silmänaluset kuntoon.

Suojaudun auringolta myös hatuilla, jotka ovat nyt muodikkaitakin. Hiukset kietaisen solmunutturalle tai letille, sillä vaalea tukka palaa helposti."

 

Blissin Fabulous face lotion SK 15, hinta 39,50 €.

Näyttävä juhlakampaus ei vaadi pitkää tukkaa.

Kymmenen eri tyyliä

Polkkatukkaisen Milabun kanava on aarreaitta vaihtelua kaipaavalle lyhyttukkaiselle. Kymmenen elegantin kampauksen ohjevideo on vain jäävuoren huippu hänen kekseliäistä kampausideoistaan.

Kuohkeat kiharat

Kapealla kiharruspuikolla tai suoristusraudalla kiharat saa loihdittua hyvinkin lyhyeen tukkaan.

Juhlanuttura polkkaan

Moni juhlakampaus perustuu siihen, että hiukset kiharretaan ensin. Tämä juhlava nutturaa muistuttava kampaus syntyy polkkamittaiseen tukkaan ilman esikäsittelyä.

Elegantti kampaus ihan lyhyisiin hiuksiin

Tyylikäs juhlakampaus on mahdollinen, vaikka osa hiuksista olisi vain muutaman sentin mittaisia. Chloe Brown, jonka kanavalla on muitakin kauniita kampauksia lyhyisiin hiuksiin, näyttää mallia.

Kierrettä ja kiharaa

Tämä kepeä ja kaunis lyhyen polkkatukan juhlakampaus ei vaadi letitystaitoja, vaan perustuu kihartamiseen ja hiusosioiden kieputtamiseen toistensa ympäri. 

Pinneillä ja hiuskoristeilla voi tehdä paljon lyhyttä tukkaa juhlakuntoon laittaessa. Näyttävä koriste muuttaa simppelinkin kampauksen hetkessä juhlavaksi.

Arkimeikin tekeminen voi olla yhtä helppoa kuin verkkareiden vetäminen jalkaan.

Verryttelyhousut ovat hyvä vertauskuva kaikille sellaisille asioille, jotka eivät varsinaisesti tuo lisää hohtoa elämään mutta joita ilmankaan ei pärjäisi.

Tällä hetkellä Redditissä pohditaan, mitkä ovat meikkipussiemme verryttelyhousuja. Siis tuotteita, jotka ovat ehkä vähän tylsiä, mutta joihin voi aina luottaa. Aiheesta kirjoittaa myös StyleCaster-sivusto. Innoituksena tuoreelle keskustelulle ovat toimineet emilynoel83:n ja Livloveshermakeupin Youtube-videot vuosilta 2016 ja 2017, joilla esiteltiin verkkarimeikkien käsite.

Verkkarimeikki on siis hauska, uusi nimitys tuotteelle, joka on todettu käytössä hyväksi. Usein tällaisen meikin tunnistaa siitä, että se tulee pakattua mukaan matkalle. Se voi olla tietty tuote tietyltä merkiltä tai sitten luottotuote värinsä ja käyttötarkoituksensa puolesta, esimerkiksi juuri oikeaa viininpunaisen sävyä oleva huulipuna.

Reddit-käyttäjät kertoivat, mitkä tuotteet ansaitsevat heidän mielestään verkkarimeikin aseman:

  1. ”Mikä tahansa, missä lukee sävytetty tai sävyttävä edessä. Sävyttävä päivävoide, sävyvoide ja niin edelleen.”
  2. ”Luomivärikynät. Vetäiset siitä vaan, häivytät sormilla ja näyttää kahdessa minuutissa siltä, että olet nähnyt paljonkin vaivaa.”
  3. ”Mikä tahansa ruskeanharmaa sävy luomivaossa.”
  4. ”Puuteri hillitsemään rasvaisuutta ja poskipuna, jotten näyttäisi haamulta. Tosin jos laiskottaa, jätän kasvoni paljaiksi.”
  5. ”Käytän vähintään ripsiväriä ja hillittyä huulipunaa lähestulkoon joka päivä.”
  6. ”Kulmakynä ja -geeli sekä maskara. Joskus pelkät kulmat.”

Mitkä ovat sinun verkkarimeikkejäsi? Kerro kommenteissa!