Linda Hallberg (oik.) kävi perjantaina avaamassa Helsingissä NYX-meikkimerkin osaston Sokokselle. Kuva: Liisa Valonen
Linda Hallberg (oik.) kävi perjantaina avaamassa Helsingissä NYX-meikkimerkin osaston Sokokselle. Kuva: Liisa Valonen

Somekauneustähti Linda Hallberg kertoo myös kauheimmat meikkimokat.

Supersuositun ruotsalaisen kauneusbloggaajan Linda Hallbergin, 28, salaisuus on tämä: hän ei meikkaa perusruskeita luomia, vaan värittää ne milloin pinkillä, keltaisella tai sinisellä sävyllä. Tai kaikilla niillä samalla kertaa. Värivalinnat ovat yllättäviä ja poikkeuksellisia – mutta siitä huolimatta ne näyttävät hyviltä.

Omintakeisella tyylillään hän on kerännyt Instagram-tililleen yli 800 000 seuraajaa. Youtube taas on täynnä hänen tutorial-videoitaan, joissa Linda opastaa tyylien saloja ruotsiksi. Amerikkalaissaiteilla jopa iloitaan siitä, että Lindan ohjeita on kiva katsoa, vaikkei ymmärtäisi ruotsia lainkaan. Lindan blogi onkin suurin pohjoismainen kauneusblogi.

– Minulle tämä on ihan normaalia työtä. Ennen tein kaikenlaisia töitä saadakseni edes vuokran maksettua, nyt teen töitä vieläkin enemmän, mutta asiaa, josta nautin. Olen käytännössä töissä 24/7, Linda sanoo.

Perjantaina hän kävi avaamassa Helsingissä NYX-meikkimerkin osaston Sokokselle. Paikalla odotti satoja suomalaisfaneja, ja Linda hurautti paikalle tyylikkäästi limusiinilla.

Tätäkö se superbloggaajan arki on?

– Hah, tätä tapahtuu oikeasti harvoin! Olen ollut limusiinissa vain pari kertaa aiemmin. Minulla ei ole ”normipäivää”, mutta päiväni ovat helposti yli 12-tuntisia.

”Normaali ammatti”

Suomessa suosituimpien bloggaajien kohdalla on puhuttu tuhansien eurojen kuukausitienesteistä. Sanotaan, että vain kourallinen suomalaisia ammattilaisia yltää esimerkiksi kuudenkin tuhannen euron palkkoihin.

Linda ei halua määritellä tienestejään, vaan sanoo tienaavansa ”ihan normaalisti”.

– Ruotsissa tämä on ihan normaali ammatti. Päivitän blogia kolmesti päivässä, teen freelancetöitä meikkitaiteilijana, käyn keikoilla, teen yhteistyökampanjoita. Muun muassa kaikesta sellaisesta ne tulot koostuvat.

”Olen kohdannut kateuttakin.”

Linda korostaa, että jos haluaa menestyä, työtä vaaditaan paljon.

– Olen kohdannut joskus kateuttakin. Joku saattaa heittää, että istut vain koneen ääressä ja meikkaat.

Contouring ei kiinnosta

Tämän kevään kuumimmat meikkitrendit ovat Lindan mielestä nämä: 

  • sinisen paluu silmiin
  • punaiset huulet
  • glitter, joka palaa vähitellen meikkeihin.

Pahimmat mokat taas ovat käyttää liian tummaa meikkivoidetta ja nukkua meikki kasvoilla.

– Olen tavannut monta ihmistä, jotka jatkavat seuraavana päivänä samalla meikillä. Se on kammottava ajatuskin!

– Myöskään contouringista en ole oikein innostunut. Miksi muotoilla omat kasvot eri mallisiksi kuin ne oikeasti ovat? Mieluummin korostaa omia kasvojaan kauniisti.

Nuorekkaan ihon trendi on niin vahva, että vauvanpehmeän naaman saavuttamiseksi on kehitetty muun muassa istukan kantasoluihin perustuvia tuotteita. 

Ihoa hoidetaan – puhdistetaan ja rasvataan voiteilla – siksi, että se pysyisi terveenä ja hyvinvoivana, eikä tulehtuisi tai tuntuisi kireältä. Eikö?

Vastaus lienee kyllä, mutta ihonhoitoon tuntuu kuuluvan yhä enemmän kaikkea muutakin kuin puhdistusta ja kosteutusta. Ihanteellisen ihonhoitorutiinin pohdiskelu on nykyään ihan normaalia, lähes kiiltävän hehkuva iho on yksi vuoden tärkeimmistä meikkilookeista ja ihonhoitotrendeihin liittyy kohta enemmän piikkejä kuin voiteita. 

Refinery29-sivusto julkaisi hiljattain listauksen ihonhoidon kuumimmista ja kummimmista trendeistä. Listalle pääsivät mikroneulaus, eläinten immuunipuolustuksen tuottamat vasta-aineet, mikrobituotteet, pinnallisesti käytettävät täyteaineet ja istukkaperäiset kantasolut (kyllä, luit ihan oikein). 

Puhtia laiskoille soluille

Kun tiede kehittyy, keksitään koko ajan lisää keinoja, joilla ihon kuntoon voidaan vaikuttaa. Mikrobit ja elimistön tuottamat vasta-aineet voivat jonakin päivänä auttaa parantamaan aknen tai psoriasiksen.

Lisäksi Refinery29:n haastattelema ihotautilääkäri ennustaa, että vasta-aineita – joiden talteenottomenetelmissä on perinteisesti ollut isoja eläineettisiä ongelmia – voidaan tulevaisuudessa käyttää ikääntymisen merkkien peruuttamiseen. 

Kuten saatoit arvata, kasvojemme iho ei tarvitse istukasta tai napanuorasta eristettyjä kantasoluja voidakseen hyvin. Juttuun haastatellut ihotautilääkärit kuitenkin väittävät, että kantasolutuotteilla voidaan innostaa ”ikääntyviä tai laiskoja” soluja jakaantumaan, mikä puolestaan saa ihon näyttämään nuoremmalta. 

Ihonhoitoa vai ihonmuokkausta?

Vaikuttaa siltä, että merkittävä osa uusista ihonhoitotrendeistä on itse asiassa yrityksiä saada aikuinen iho näyttämään päiväkoti-ikäisen hipiältä. Nuorekasta ulkonäköä arvostetaan, joten ihonhoidossa – tai paremminkin ihonmuokkauksessa – ei kaihdeta keinoja.

Hehkuvan ja pehmeän vauvaihon tavoittelemisessa ei tietenkään ole mitään väärää. Lähes meikitön ja silti terveenä ja nuorena hehkuva iho on raikas trendi paksujen Instagram-pakkelien aikakaudella, mutta sen saavuttaminen ei ole kaikille mahdollista, ainakaan ilman pistoshoitoja ja mikroneularullia. 

Keski-ikäisen kasvot eivät näytä vauvan naamalta, vaikka olisi lutrannut suojakertoimen 50 aurinkovoiteella aina ennen ulos astumista ja aloittanut silmänympärysvoiteen käytön alakouluun mennessä. 

Täydellisen kiinteän ja nuorekkaan ihon vaatimus on kohtuuton, eikä ratkaisu siihen voi olla istukkaperäinen kantasoluvoide. 

Näyttävä mutta rento kampaus ei vaadi lämpökäsittelyjä tai suurta tuotearsenaalia.

Mitä toivot juhlakampaukselta? Aika moni havittelee näyttävyyttä ja juhlan tuntua, jotakin erilaista kuin tavallisena päivänä. Liian sliipattu ja kireä tukka ei kuitenkaan saisi olla, vaan rentouttakin kaivataan.

Ehkä siksi leteillä viimeistellyistä rennoista nutturoista on tullut niin suosittuja juhlakampauksia. 

Kampaajan tuolissa saat täydellisen kuohkean ja pitävän kampauksen, mutta onnistunut juhlanuttura on mahdollista loihtia myös omaan päähän – jopa ilman etukäteen kihartamista. Hiuslakkaa erityisempiä tuotteita ei tähän nutturaan tarvita. 

Katso videolta, miten letit ja nutturan voi yhdistää tyylikkään rennoksi juhlatukaksi.