Muuten hyvä, mutta näpit irti kasvoista! Kuva: Shutterstock
Muuten hyvä, mutta näpit irti kasvoista! Kuva: Shutterstock

Tarkista nämä 8 päivittäistä rutiiniasi, ja hipiäsi kiittää.

Pienet tavat kaunistavat. Ota arjessa huomioon ainakin nämä:

1. Rajoita kasvojen ja hiusten näpräilyä. Epäpuhtaudet siirtyvät helpoiten sormilla kasvoille. Jos ihosi on sinulle stressilelu, vaihda näihin stressinhillintäkikkoihin.

2. Pese meikit. Ja pese ne oikein. Pakkelin naamaan jättäminen yöksi vanhentaa ihoasi ennenaikaisesti.

3. Tsekkaa kosmetiikasta päiväykset. Oikein säilytettynä kosmetiikka säilyy hyvänä, katso vinkit TÄSTÄ.

4. Kuori ihoa maltillisesti. Syväpuhdistavia hoitoja ei kannata innostua läträämään liikaa.

5. Pidä meikkisiveltimet puhtaina. Säännöllisellä pesulla bakteerit pysyvät poissa, etkä sudi niitä ihollesi.

6. Älä lainaa ripsaria kaverille, vaikka baarin vessassa pukkaisi kriisiä. Ihollesi eksyy sitä todennäköisemmin pöpöjä, mitä useampi daami käy meikkipussillasi.

7. Vältä hajuveden hieromista iholle. Kehosi lämpö saa monen tuoksun muuttamaan muotoaan, usein epätoivottuun suuntaan. 

 8. Kun sinua hermostuttaa, puretko huultasi? Ei hyvä. Huulien iho on superherkkä, ja se arvostaa hellävaraista rasvaamista.

Lue myös:

Haluatko yhtä upean ihon kuin Hollywood-tähdillä? Näin helposti sen saat

Nämä halvat kauneustuotteet ovat superlöytöjä

Nämä ovat meikkipussin pahimmat pöpöpesät

Uudet hajuvedet testissä – ruoka-alan ammattilaiset valitsivat suosikkinsa

Puuterin sijaan kasvoille kannattaa lisätä kosteutta, jotta meikki näyttää jälleen raikkaalta.

Kun työpäivän jälkeen pitää vielä edustaa freesin näköisenä, meikki yleensä vaatii pientä korjailua. Meikkivoiteen ja puuterin lisääminen kuitenkin tekee ihosta helposti hieman paakkuisen ja saa meikin näyttämään raskaalta.

Jos naamapesuun ja alusta aloittamiseen ei ole aikaa, kannattaa ottaa käyttöön meikkitaiteilija Mary Phillipsin E! Newsille kertomat korjailuvinkit. Phillips meikkaa muun muassa sellaisia nimiä kuin Jennifer Lopez, Chrissy Teigen ja Kardashianit.

Kuvauksissa ja edustustilaisuuksissa julkkisten meikin on pysyttävä jatkuvasti raikkaan näköisenä. Meikkipohjan korjailuun hän suosittelee kahta tuotetta: kosteusvoidetta ja kosteuttavaa kasvosuihketta.

– Yksi vinkki, josta todella pidän, on ottaa hieman Crème de la Mer -voidetta meikkivoidesiveltimeen ja levittää meikin päälle, hän kertoi.

Hän tietenkin suosittelee ökykallista luksusvoidetta, koska työskentelee La Mer -kosmetiikkamerkin kanssa. Uskallamme kuitenkin väittää, että mikä tahansa kevyt kosteusvoide ajaa asian.

Meikkitaiteilija Mary Phillips.

Aloita kosteuttavalla suihkeella – joskus jo se riittää virkistämään ihon ja meikin. Jos iho tuntuu kaipaavan enemmän kosteutta, suihkeen päälle voi lisätä vielä voidetta. Jos pelottaa, että kosteusvoiteen levittäminen pilaa alla olevan meikin, siveltimen sijaan voi myös kokeilla taputella voidetta kasvoille sormilla tai meikkisienen avulla. Kannattaa välttää vetäviä liikkeitä, jotta meikkivoide pysyy paikallaan.

– Lisää sitten hieman meikkivoidetta ja peitevoidetta, ja iho on jälleen raikas, Phillips selittää.

Järjestys on siis tämä: suihke, voide, meikki- ja peitevoide. Puuteriakin voi halutessaan lisätä niihin kasvojen kohtiin, joiden ei toivo kiiltelevän. 

Phillipsin vinkit sopivat etenkin kuivaihoisille. Jos iho on tyypiltään rasvoittuva, meikin korjailu kannattaa aina aloittaa painelemalla ylimääräinen öljy kasvopaperiin. Raikastavat kasvosuihkeet sopivat hyvin myös rasvoittuvalle iholle.

Katoavat hiuspinnit eivät ehkä olekaan vitsailun aihe.

Hukkuvat hiuspinnit (ja ponnarit) ovat niin yleinen riesa, että aiheesta syntyy jo meemejäkin. Hiuspinnejä ei ikinä löydy silloin, kun niitä tarvitsisi, mutta toisaalta esimerkiksi siivotessa niitä putkahtelee esiin mitä kummallisimmista paikoista.

 

But for real. #lostbobbypins #thestruggle 😂

Henkilön Rachel W. (@rachelthefett) jakama julkaisu

Hiuspinneistä olisi kuitenkin syytä pitää parempaa huolta. Byrdie-sivusto kertoo BusinessWaste-yrityksen tekemästä selvityksestä, jonka mukaan hiuspinnit ovat merkittävä rasite ympäristölle.

Ne on tehty metallista, joten jokaisen pienen pinnin valmistaminen kuluttaa luonnonvaroja. Yleensä ihminen ei kuitenkaan pärjää yhdellä pakkauksella pinnejä, vaan niitä tulee ostettua uusia sitä mukaa, kun vanhoja katoaa. Arvioiden mukaan miljoonista Britanniassa ostetuista hiuspinneistä kaatopaikalle päätyy vuosittain jopa 98 prosenttia. (Loput kaksi prosenttia piilottelevat sohvatyynyjen alla ja laatikoiden rakosissa.)

Samaisen tutkimuksen mukaan yhden hiuspinnin käyttöikä on lyhyt, vain kaksi viikkoa. Sen jälkeen se joko rikkoutuu ja päätyy roskiin tai katoaa. BusinessWaste ehdottaakin, että yritykset alkaisivat edes käyttää hiuspinnien valmistukseen kierrätysmateriaaleja.

Kesällä kerroimme myös toisesta kauneustuotteesta, joka on uhka ympäristölle: glitteristä. Muoviglitteriä ei tulisi huuhdella viemäriin, sillä se saattaa päätyä vesistöihin. Ratkaisu on kuitenkin jo olemassa, sillä glitteristä on kehitetty ekologisia, biohajoavia vaihtoehtoja.

Kysely

Hukkaatko hiuspinnejä?