Kaikkien aikojen vaivattomin hiustyyli – ja samalla keräät katseita. Kuva: Shutterstock
Kaikkien aikojen vaivattomin hiustyyli – ja samalla keräät katseita. Kuva: Shutterstock

Sängystä ylös ja baanalle? Jätä kerrankin hiukset laittamatta – pääset vähemmällä ja imagostasi tulee kepeän rento.

Hiustenpesu, föönaus, käsittely ja viimeistely. Kuulostaako joka-aamuinen hiusrumba liiankin tutulta? Jätä se huomenna väliin!

Köllöttele laittautumisen sijaan puoli tuntia lisää sängyssä. Annat viikonlopun kunniaksi kyllästyttäville rutiineille kyytiä ja siinä sivussa miehetkin tykkäävät. Ihan tutkitusti.

Voucher Cloud -nettisivusto kysyi miehiltä, millaisesta naisten hiustyylistä he pitävät eniten, ja huolettoman näköinen sänkytukka vei ykkössijan. Huoleton hiustyyli sai miehet ajattelemaan, että nainen on rento tyyppi, joka ei puunaa itseään jatkuvasti peilin edessä.

Jotta aamupörrö kestäisi koko päivän...

Kaikki eivät kuitenkaan halua lähteä kaupungille suoraan sängystä. Me Naisten kauneustoimittaja Ia Luhtanen kertoi, miten huoleton tyyli tehdään, kun pelkkä sängystä nouseminen ei riitä.

1. Kunnon pohjatyö

"Huolellisesti huolimaton" –ilmaisu kertoo, mistä tässä tukkatyylissä on juju: kampaukseen on nähty vaivaa pohjatyössä, eli hiukset on esimerkiksi föönattu muotovaahdon kanssa, mutta viimeistely on rennon huoleton. Näin kampaus pysyy kuosissaan ilman, että sitä tarvitsee tärkätä lakalla.

2. Oikeat tuotteet

Jotta hiukset näyttävät aamupörröltä, käytetään ei-kovettuvia, joustavan pidon ja mielellään melko mattaisen lopputuloksen antavia tuotteita. Tällaisia ovat esimerkiksi hiuspuuterit ja suolasuihkeet. Liika kiilto ei sovi sotkukampauksiin.

3. Tupeeraa kauttaaltaan

Hiukset kannattaa tupeerata kevyesti kauttaaltaan, kun tekee esimerkiksi löysää nutturaa. Tupeerausta ei tarvitse kovasti yrittää silotella piiloon, vaan kevyt takkuisuus kuuluu asiaan. Muutaman hiussuortuvan voi vetäistä roikkumaan kasvojen sivuistoille ja niskaan.

– Letit, kierteet ja kaikenlaiset väkerrykset sopivat sänkykamarilookiin loistavasti, Ia muistuttaa.

Verkkosivuston kyselyssä miesten inhokkityyli oli "Barbie-tukka", eli hiustenpidennykset ja vitivalkoinen väri.

Lue myös:

Tuuheat hiukset yhdellä pesulla

No poo -hiustenpesutrendi tavoitti taviksetkin – mistä oikein on kyse?

Tätä kampausta huono hiuspäivä vain parantaa

Nopea ja helppo kampaus treenin jälkeen – näin teet sen

Unohda kaikki, mitä sinulle on neuvottu kosteusvoiteen imeytymisestä! Beyoncén meikkitaiteilijan neuvolla meikkipohjasta tulee tasainen ja kosteutetun näköinen.

Julkkiksilla on huippumeikkaajat apunaan huolehtimassa siitä, että iho näyttää mahdollisimman hyvältä. Se on yksi meikin tärkeimmistä osa-alueista, mutta myös yllättävän vaikea saada onnistumaan omin käsin.

Onneksi voi ottaa oppia huipuilta, kuten Beyoncén meikkaajalta sir Johnilta, joka kertoi pienen mutta tärkeän pohjameikkikikan Popsugarin haastattelussa.

Kaikki riippuu meikkivoiteesta – tai oikeastaan siitä, milloin sen levittää.

Beyoncén täydellisen ihon salaisuus on se, että meikkivoide levitetään siinä vaiheessa, kun iho on vielä kasvovoiteen jäljiltä kostea.

Jep, eli juuri päinvastoin kuin neuvottu: kosteusvoiteen ei sittenkään pitäisi antaa kuivua ja imeytyä rauhassa, vaan meikkivoide kannattaa levittää heti rasvan jälkeen.

Tällä tavoin kosteusvoide ja meikkivoide sekoittuvat ja asettuvat kasvoille tiiviissä yhteistyössä. Tuloksena on hehkuva ja tasainen meikki, eikä kuivista kohdista pitäisi olla huolen häivää.

Ja mikä parasta – aikaa säästyy, kun kosteusvoiteen kuivumista ei tarvitse enää odotella!

Puuterimaisella luomivärillä tai poskipunalla saa huulille nopeasti väriä ilman sähläystä.

Kuorinta, kosteutus, rajaaminen ja huulipunan levitys – huulimeikin luominen voi ajatuksella ja huolella tehtynä viedä melko kauan aikaa. Kun aamulla on kiire mutta tekee silti mieli sipaista väriä huuliin, sotkut ja epätasaisuudet ottavat ihan erityisellä tavalla hermoon.

Onneksi apu löytyy läheltä, nimittäin luomiväripaletista tai poskipunasta. Perusteellisen, monivaiheisen huulimeikin voi korvata paljon nopeammalla ja rennommalla versiolla: huulirasvan päälle taputellulla puuterimaisella värillä.

Liian simppeliä toimiakseen? Kokeilimme, millaisen tuloksen meikkikikalla saa aikaan!

Näin se onnistuu:

  1. Kuori huulien iho tai ainakin kosteuta huulet hyvin, koska puuterimainen luomiväri tai poskipuna saattaa kuivattaa huulia.
  2. Valitse luomiväreistä tai poskipunista mieleinen sävy ja pyyhkäise väriä sormenpäähän. Jos et ole varma siitä, mitä aineita meikkisi sisältää, kannattaa kaiken varalta suosia luonnonkosmetiikkaa.
  3. Taputtele väri varovasti huulille. Pikkurillillä homma hoituu helpoiten kapeimmissa kohdissa.

Valmista! Tältä se näyttää:

Testaajan kommentit:

”Lopputulos on yllättävän hyvä: pigmenttiä riittää ja look on sopivan mattainen. Levittämiseen kului varmasti alle 30 sekuntia, joten siitä plussaa.

Luomivärin tai poskipunan käyttö toimii varmasti silloin, kun kasvoille haluaa nopeasti väriä. Näyttävään iltameikkiin se ei kuitenkaan ihan riitä. Päivän aikana luomiväri kului huulilta pois muutamassa tunnissa, joten tavallinen huulipuna vie pitkäkestoisuudessa voiton. Toisaalta väriä on helppo taputella sormella lisää, kun sävy alkaa kulua.

Lisäksi ainakaan ilman huulien rajaamista on turha toivoa kovin tarkkoja reunoja huulimeikilleen: sormella levittäessä lopputulos on vähän suttuinen. Kiva look sekin toki on varsinkin arkeen!

Antaisin arvosanaksi 4/5: erittäin sopiva kikka kiireisiin arkiaamuihin, mutta ei missään nimessä korvaa hyvää nestemäistä mattahuulipunaa.”