Nappipuna natsaa hiusten ja ihon väreihin.

Hehkuvan oranssi huulipuna on hyvä valinta näyttelijä Carey Mulliganille.

Kermanvaalea

Käytä: Lämpimän vaalealle iholle sointuvat parhaiten pehmeät ja murretut sävyt. Kokeile kullalla taitettuja nudevärejä, hempeää korallia, persikkaa ja kuparinpunaista oman ihonsävysi mukaan. Jos olet näyttävämpien värien ystävä, oranssiin vivahtava joulunpunainen on sinun valintasi.

Vältä: Jos punaat huulesi heleällä sävyllä, raikasta myös kasvojen ilmettä poskipunalla. Pelkkä maapuuteri tai rusehtava poskipuna ei tuo kasvoille hehkua.


Persikkaa: Oriflame Beauty Triple core Amazing peach, 13,90 €.
Korallia: Chanel Rouge coco 35 Chintz, 36,10 €.
Hiekkaa: IsaDora Perfect moisture 144 Nude glow, 12,50 €.
Malvaa: Maybelline Color sensational 620, Pink brown, 9,50 €.
Oranssia: Clarins Rouge prodige 118 Clementine, 25,90 €.

 

Posliinipinta

Näyttelijä Alexis Bledel on viileä sinisilmä, jota pukevat pinkit huulet.

Käytä: Viileän vaalealle iholle varmoja värejä ovat heleät ja raikkaat pinkit, vadelmanpunaiset ja roosat. Myös kirkkaanpunainen huulipuna tulee upeasti esiin kalpean kuulasta ihoa vasten, kunhan iho on tasainen. Jos haluat satsata näyttäviin huuliin, jätä silmämeikki kevyeksi.

Vältä: Unohda kellertävät ja oranssinpunaiset sävyt, sillä ne näyttävät helposti tunkkaiselta. Myös liian sinertäviä tulee karttaa, koska ne korostavat ihon punaisuutta.


Pastellipinkkiä: Shiseido Perfect rouge PK 421, 28 €.
Puuteripunaa: Lumene Wild Rose Natural lipstick 7 Pink nude, 9,90 €.
Nuderoosaa: Lancôme L’Absolu rouge 350 Incarnation, 33,50 €.
Ruusunpunaista: Clarins Joli rouge brilliant 10 Sorbet, 24,30 €.
Vadelmaa: Dior Rouge dior 444 Red muse, 36,90 €.

Lumikki

Fuksian värinen puna korostaa kauniisti laulaja Katy Perryn vaaleaa ihoa ja tummia hiuksia.

Käytä: Tummatukkaisen mutta vaaleaihoisen selkeät piirteet korostuvat parhaiten fuksian, viininpunaisen ja kanervan sävyillä. Tummien punien kanssa siisteimmän ja pysyvämmän lopputuloksen saat käyttämällä rajauskynää. Tarkista kuitenkin, että myös kynän sävy on viileä. Muuten huulipunan sävy voi muuttua ja taittua väärän sävyiseksi.

Vältä: Lämpimät kelta-, oranssi- ja ruskeapohjaiset värit sammuttavat helposti ihosi heleyden. Jos kasvoillasi on epäpuhtautta, varo myös liian vaaleita sävyjä.


Roosaa: Max Factor Xperience Sheer goss balm 05 Purple orchid, 9,50 €.
Fuksiaa: We Care Icon Magnetic lips 17 Perfect fuchsia, 6,90 €.
Kanervaa: YSL Rouge pur couture 4 Rouge vermillon, 34 €.
Luumua: Guerlain Rouge G le brilliant B 64 Bee, 48,80 €.
Marjapuuroa: Lumene Wild rose lipstick 21 Kanervaniitty, 10,90 €.

Hunajainen hipiä

Näyttelijä Leighton Meesterin lämpimän väriseen ihoon istuu
syvän sävyinen puna mainiosti.

Käytä: Ympäri vuoden päivettyneen näköinen iho kestää hyvin tummat ja kirkkaatkin sävyt. Suosi lohenpunaista, puolukkaa ja ruosteenpunaista. Sinä kuulut niihin onnellisiin, jotka voivat vetää huuliinsa räväkän sokkivärin ilman muuta meikkiä – ja se näyttää hyvältä.

Vältä: Kylmät, kuten pinkki- ja liilapohjaiset värit, tekevät ihosta samean. Huulten kunto paljastuu tumman punan alta näkyvämmin kuin vaalean, joten ota huulirasva tehokäyttöön.

 

Kupariroosaa: Sothys 32 Rose glamour, 32,72 €.
Lohenpunaista: Diego Dalla Palma Classic lipstick 17, 26,70 €.
Puolukkaa: Yves Rocher Moisturizing cream lipstick 33 Rouge pavot, 11,90 €.
Karpaloa: Lumene Wild Rose Lip shine 09, 10,90 €.
Syvää punaa: Elizabeth Arden Color intrigue effects 01 Poppy cream, 25,50 €.

Oletko viileä vai lämmin?
  • Viileäväritteisellä on yleensä vaalean kuulas iho ja siniset tai harmaat silmät. Lämminsävyisen hipiä on pehmeän kermainen, ja se myös ruskettuu helposti. Silmät ovat vihertävät tai ruskeat.
  • Jos et tiedä kumpaan joukkoon kuulut, kurkkaa käsivarsien sisäpuolelle. Jos verisuonet kuultavat sinertävinä, ihosi on viileäsävyinen. Lämpimän ihon suonet ovat vihertävämmät ja vähemmän näkyvillä.
  • Käytätkö mieluummin hopeisia vai kultaisia koruja? Hopea saa viileän ihon näyttämään kirkkaalta, kun taas kulta samentaa sitä helposti. Lämminsävyistä ihoa kulta hehkuttaa entisestään.

Hilseilevää päänahkaa voi auttaa yllättävän helposti.

Hilse. Lähes jokainen kärsii siitä jossakin vaiheessa elämäänsä, ja etenkin talven lämmitys- ja pipokausi on otollista aikaa pölisevälle päänahalle.

Vaikka hilse olisi tuttu seuralainen, Byrdie-sivuston mukaan moni on aika ulalla siitä, mistä todellisuudessa on kyse.

Useat syyttävät kuivaa päänahkaa, ja välttelevät pesua, jotta he eivat kuivattaisi ihoaan enempää. Hiusasiantuntija Elizabeth Cunnane Phillips sanoo jutussa, että se on täysin väärä lähestymistapa.

– Kun on kyse hilseilystä ja päänahan terveydestä, ensimmäinen asia, joka pitää tehdä, on pestä hiukset säännöllisemmin, hän ohjeistaa.

– Terveempi, puhtaampi päänahka tuo automaattisesti helpotuksen. On yllättävää, että monet eivät usko sitä.

Löydä oikea pesutahti

Hilseilyn syynä onkin kuivuutta useammin päänahan rasvoittuminen ja laiska peseminen. Siksi jo pelkkä tiiviimpi pesutahti voi auttaa hilseilyyn. Jos hiuksia pesee usein, sampoon on oltava hellävarainen. Phillips suosittelee etsimään sampoota, jossa on piroctone olamine -nimistä ainetta. Se estää sienten kasvua ja auttaa hilseilyyn ja kutinaan. Sinkki sen sijaan voi hillitä liiallista talineritystä. Myös päänahan kuorinta saattaa auttaa.

Hiustutkija Annikki Hagros-Koski kuitenkin kertoi aiemmassa jutussamme, että myös liiallinen hiusten peseminen on haitaksi, koska sampoiden säilöntäaineet tuhoavat päänahan normaaliflooraa ja heikentävät siten sen luontaista bakteeritasapainoa. Hänen mukaansa kaksi tai kolme kertaa viikossa riittää – ja silloin kun hiukset pesee, ne kannattaa puhdistaa kunnolla.


Jo pelkkä tiiviimpi pesutahti voi auttaa hilseilyyn.

Byrdien haastatteleman Phillipsin mukaan muita syyllisiä hilseeseen ovat hormonaaliset muutokset, kylmä sää, ravitsemustottumukset sekä stressi.

– Stressaantuneena ei tule tehtyä parhaita mahdollisia ravintovalintoja, mikä todennäköisesti tarkoittaa, että sokeria ja alkoholia kuluu enemmän. Se voi johtaa hilseilyyn.

Joissakin tutkimuksissa on myös havaittu, että maitotuotteet saattavat pahentaa hilseilyä. Phillipsin mukaan päänahkaa kannattaakin hoitaa kuten kasvojen ihoa: kokonaisvaltaisesti sekä ruokavaliolla, riittävällä puhdistamisella että oikeilla tuotteilla.

Hainhammas hiuksiin ja menoksi!

Hiusdonitsit, -pannat  ja rusetit tekivät jo paluun, mutta yksi menneiden vuosikymmenten klassikoista on pysytellyt toistaiseksi taka-alalla: hainhammas.

Tämä hiusklipsi näin:

Kuva: Colourbox
Kuva: Colourbox

Kaikenlaiset hiusasusteet ovat jälleen haluttua tavaraa, erityisesti retrotyyliset muovikapistukset 90- ja 2000-luvuilta. On siis enää vain ajan kysymys, milloin hainhammas putkahtaa näyttävästi katukuvaan.

Hiljaisia signaaleja on jo havaittavissa, ja hainhampaan ovat maininneet jutuissaan muun muassa tyylisivustot Marie Claire ja suomalainen Flounce.

Hainhammas ehkä menetti paikkansa kaikkein tyylikkäimpänä hiustenlaittovälineenä, mutta sen paluulle ei pitäisi olla mitään esteitä.

Hainhammas on nimittäin yksi kätevimmistä ja nopeimmista hiusasusteista: kokoa hiukset kasaan ja kiinnitä – valmista! Jopa sotkunutturan kasaaminen kestää ainakin kolme kertaa kauemmin.

Kysely

Käytätkö hainhammasta hiuksissasi?