Sotke kyntesi trendikkäästi maaliroiskeilla uudenvuoden kunniaksi.

Syvä sininen ja helmiäisvärit virittävät kynnet juhlaiskuun.

Tarvitset:

tummansinistä kynsilakkaa

vaaleansinistä kynsilakkaa

Vaaleanpunaista helmiäiskynsilakkaa

kullanväristä kynsilakkaa

kullanväristä glitterilakkaa

sellofaania tai muuta rypistyvää muovia

Vaihe 1


Lakkaa kynsiin kaksi kerrosta yönsinistä kynsilakkaa. Anna pinnan kuivua kunnolla.

Vaihe 2


Leikkaa sellofaanista pala ja rypistä se pieneksi mytyksi. Laita sen jälkeen paperin päälle tilkka vaaleansinistä kynsilakkaa ja dippaa rutisteltu sellofaani siihen. Painele ylimääräinen kynsilakka paperiin. Kuvioi muovilla kynnen pintaan maaliroiskeita.

Vaihe 3


Toista sama vaaleanpunaisella lakalla. Jos haluat muutamia kirkkaampia roiskeita, maalaa niitä varovaisesti kynsilakan harjan päällä. Harjastakin kannattaa pyyhkäistä ylimääräiset paperiin, jottei väriä hulahda liikaa kynnelle.

Vaihe 4


Sipaise vielä lisää roiskeita kullanvärisellä lakalla. Laita kultaisten kohtien päälle glitterilakkaa, jottai pinnasta tulee reilusti eläväinen.

Lisävinkit!

* Maaliroiskeet voi loihtia myös juomapillin avulla. Kasta pillin pää lakkaan ja puhalla parinkymmenen sentin päästä. Pillitekniikkaa käytettäessä kannattaa pitää käden alla suojapaperia. Myös kynnen sivut olisi hyvä teipata.

* Jos painelet roiskeita vain yhdellä värillä, lopputulos muistuttaa kivimarmoripintaa. Taiteile esimerkiksi valkoisen lakan päälle tummanharmaita tai mustia viiruja.

* Roiskeet erottuvat selkeimmin, jos pohjalakka on vaalea ja muut värit kirkkaita. Kokeile valkoista pohjaa ja neonvärisiä maaliroiskeita.

Tähän tyyliin käytetyt tuotteet: Essien tummansininen kynsilakkasävy Bobbing For Baubles, L’oréalin vaaleansininen kynsilakkasävy 853 Menthe Glace, IsaDoran vaaleanpunainen kynsilakkasävy 118 Sparkling Candy, Max Factorin kullansävyinen kynsilakka 01 Ivory, Monkin glitterilakka Gold.

Lue lisää:

Viikon kynsivinkki: Punainen pantteri

Siisti kynsilakka molempiin käsiin – tällä kikalla onnistut

Viisi täydellisintä hetkeä lakata kynnet

Hemmottele rohtuneita huulia kotitekoisella naamiolla.

Talvi tuo melkein väistämättä mukanaan kuivaakin kuivemmat huulet. Aina rasvaaminenkaan ei tunnu auttavan.

Ykkösvinkki rohtuneiden huulten hoitoon ja ehkäisyyn on kuitenkin huulten suojaaminen. WebMD-sivustolla selitetään, että huulissa ei ole talirauhasia, jotka tuottaisivat hoitavaa öljyä omasta takaa. Lisäksi huulet ovat lähes aina paljaat ja luonnonvoimien armoilla.

Syksyllä Helsingin Sanomien haastattelema asiantuntija neuvoi, että kannattaa valita huulirasva, jonka ainesosaluettelo on mahdollisimman lyhyt. Silloin tuote ei todennäköisesti sisällä mitään allergisoivaa tai ärsyttävää ainetta. Huulet voi suojata ja kosteuttaa vaseliinilla tai perusvoiteella. Jutussa ihotautilääkäri huomautti myös, että huulten kuivumisen syy saattaa olla ihotulehdus, jonka voi hoitaa viikon hydrokortisonikuurilla.

Kun perusasiat ovat kunnossa, huuliaan voi vielä helliä kotihoitolla, MyDomaine-sivusto suosittelee. Muun muassa näitä aineita voi kokeilla:

1. Kurkkunaamio

Kylmät kurkkuviipaleet tuntuvat mukavilta silmillä, mutta rauhoittavat ja kosteuttava kurkku on hyväksi myös huulille, koostuuhan se enimmäkseen vedestä. Lisäksi kurkku sisältää c-vitamiinia. MyDomaine suosittelee muussaamaan muutaman siivun ja levittämään mössön huulille naamioksi. 

2. Aloe vera

Lääkeaaloe eli aloe vera on yksi luonnon ihoa rauhoittavista ihmeaineista, ja sillä voi hoitaa myös huulia. Katso Youtubesta vinkit aaloen lehden leikkaamiseen. Säilytä lehden sisältä paljastuvaa geeliä ilmatiiviissä purkissa jääkaapissa. Sivele huulille päivittäin.


3. Vihreä tee -pussit

Vihreä tee sisältää antioksidantteja ja tanniineja, jotka kosteuttavat ihoa. Huljuta teepussia kuumassa vedessä, anna sen jäähtyä ja laita huulille muutamaksi minuutiksi. (Valmiin teen voit tietenkin juoda – antioksidantteja myös sisäisesti!) MyDomainen mukaan parhaan hyödyn saa, kun teepussihoidon toistaa päivittäin.

4. Ruusunlehdet ja maito

Sekoitus kuulostaa erikoiselta, mutta ruusunlehdet sisältävät ravitsevaa e-vitamiinia, maidon maitohapot kuorivat ihoa ja maidon sisältämä rasva kosteuttaa. Tiputa muutama ruusunlehti (raaka)maitoon likoamaan kahdeksi tai kolmeksi tunniksi. Kun ruusunlehdet ovat lionneet, muussaa ne tahnaksi ja levitä huulille. Huuhtele naamio kylmällä vedellä 20 minuutin vaikutusajan jälkeen.

Kun takaisin nukkumaan meneminen ei ole mahdollista, ratkaisu on meikkipussissa. 

Jos peilistä katsoo niin sanottu nukkuneen rukous, mutta tavoitteena ovat hehkuvat kasvot, kokeile näitä vinkkejä.

1. Valitse persikkaa 

Lämpimät meikkisävyt tuovat kasvoille hehkua paremmin kuin viileät värit. Jätä sinisen silmämeikin testaus tuonnemmaksi ja kokeile lämpimän persikansävyistä yhden värin meikkiä. Juhlavampaan tilaisuuteen sopii myös oranssin ja punaisen sävyissä hehkuva auringonlaskumeikki.

Faceonomics-kauneusblogia pitävä Lena on lämminsävyisten meikkien mestari. 

2. Käytä punertavaa peitevoidetta

Punaisten ja oranssien sävyjen hierominen silmien läheisyyteen ei ehkä tunnu intuitiivisesti hyvältä meikki-idealta, mutta Popsugarin mukaan lohenpunaiset ja oranssit (vaalealle iholle) sekä mangonväriset ja punaiset (tummalle iholle) peitevoiteet piilottavat parhaiten väsyneiden silmänalusten siniset sekä violetit sävyt. 

3. Sekoita meikkivoiteeseen kasvoöljyä

Öljyllä terästetty meikkivoide hellii talvikuivaa ihoa ja saa kasvot näyttämään heleiltä.

4. Lisää hohdetta luomille

Diskopallon lailla kimaltavat luomet ovat yksi vuoden 2018 kauneustrendeistä, mutta väsähtäneiden silmien herättämiseen riittää vähempikin kimallus. Meikkitaiteilija Neil Scibelli suosittelee Popsugarissa silmämeikkiin hohtavia metallisävyjä.

Hopeinen, reilusti metallinhohtoinen luomiväri kirkastaa väsyneimmänkin katseen.

Hopeaa ja persikkaa luomilla, eli varma piristys ilmeelle.

5.  Valitse kevyttä

Meikkitaiteilija Trish McEvoyn mukaan tönköt pakkelit saavat ihmisen näyttämään entistä väsyneemmältä. Kevyillä koostumuksilla sen sijaan voi saada ihmeitä aikaan. McEvoy suosittelee uupuneen näköisille kasvoille BB-voidetta meikkivoiteen sijaan, huulikiiltoa huulipunan sijaan ja voidemaista poskipunaa puuterisen sijaan.


6. Taivuta ripset

Ripsien taivutus on klassikkoniksi, joka toimii joka kerta: kaarevat ripset saavat silmät näyttämään avoimemmilta. Jos ripsilläsi on tapana suoristua heti taivutuksen jälkeen, lue vinkit kestävämpään kaarevuuteen.

7. Villi kortti: sudi poskipunaa luomille

Neil Scibelli kertoo Popsugarissa, että huippumalli Elle McPherson piristi kerran meikkinsä sipaisemalla pinkinsävyistä poskipunaa keskelle luomivakoa. Koko silmämeikki koheni kuulemma kertaheitolla. Scibelli suosittelee kokeilemaan pienellä määrällä pinkkiä puuterimaista punaa, joka levitetään luomivärisiveltimellä tai nimettömällä.