Nudemeikki näyttää kauneimmalta kuulaalla iholla. Kuva: Shutterstock
Nudemeikki näyttää kauneimmalta kuulaalla iholla. Kuva: Shutterstock

Nudemeikki on valintasi, jos haluat luoda vaikutelman, että näytät pökerryttävän hyvältä ilman meikkiä. Näin sen teet.

Täydellisen nudemeikin juju on siinä, että se saa kasvot näyttämään heleiltä, raikkailta ja luonnollisen kauniilta.

Homman vaikein kysymys kuuluukin: miten meikataan meikittömäksi? Huolettoman näköisen tyylin saavuttaminen vaatii huolellista toteusta.

Mutta ei hätää, tässä viisi vinkkiä täydellisen nudemeikin tekoon:

1. Kosteuta iho

Levitä puhtaalle iholle kosteusvoidetta. Jätä meikkivoide väliin ja peitä ainoastaan pahimmat punoitukset, tummat silmänaluset ja ihon epätasaisuudet peitevoiteella. Häivytä hyvin.

2. Varjosta ja valaise

Nudemeikissä korostetaan kasvojen muotoa, luuston rakennetta ja poskipäitä. Varjosta aavistus poskiluun alta tehostaaksesi kasvojen kolmiulotteisuutta. Oikean kohdan varjostukselle löydät taivuttamalla päätäsi sivulle niin, että korva lähes koskettaa hartiaa. Pyörittele siveltimellä esimerkiksi aurinkopuuteria siihen kohtaan, mihin luontainen varjo syntyy. Häivytä kohti korvaa.

Valoa poskipäille saa lisättyä valoa heijastavilla korostustuotteilla. Oikean kohdan valovoiteelle löydät taivuttamalla päätä toiselle sivulle. Korostusväri levitetään poskipäälle siihen kohtaan, johon valo luontaisestikin osuu.

3. Huolittele ripset ja kulmat

Kauniit kulmat antavat kasvoille ryhtiä. Harjaa kulmat ojennukseen kulmageelin avulla. Kulmakarvoja voit tarvittaessa täydentää aavistuksen kulmakynällä. Taputtele kynällä kevyesti väriä täydennettäviin kohtiin, mutta vältä viivojen vetämistä, jotta lopputulos on luonnollinen.

Nudemeikissä ripset eivät tarvitse ripsiväriä. Sen sijaan taivuta ripset kauniiksi. Jos ehdottomasti haluat lisätä ripsaria, harjaa ripsiin ohut kerros pidentävää maskaraa.

4. Meikkaa luonnonvalossa

Nudemeikki kannattaa tehdä luonnonvalossa. Ikkunan edessä meikatessa näkee, että lopputuloksesta tulee varmasti luonnollinen.

5. Huulille kiiltoa

Luonnollisimman kiillon huulille saa huulirasvalla. Myös ohut kerros huulikiiltoa sopii nudemeikkiin.

Lähde: Refinery29

Lue myös:

Unohda pakkeli! Näin teet ihanan kevyen meikin

Testissä nudesävyiset luomivärit

Taas täällä – siskonmakkarasuu

Sekaisin voideviidakossa? Testaa voidebaarissa itsellesi sopivin (Kaupallinen yhteistyö)

Löydä sisäinen pikkutyttösi ja solmi hiuksiisi soma rusetti – moderneja tapoja on monta.

Muotilehti Vogue kirjoitti jo alkuvuonna sivustollaan, että tämän syksyn muotinäytösten eturiviä yhdisti erityisesti yksi tyyli: hiuksiin rusetille solmittu nauha. Minimalistisen tyttömäinen kampaus toistui jo silloin myös syksyn catwalkeilla, esimerkiksi Tory Burchin ja Marchesan näytöksissä.

Nyt syksy on saapunut, ja kuinka ollakaan, Instagram on täynnä kuvia hiuksiin solmituista nauhoista. Trendikkäin materiaali tuntuu olevan sametti, ja väreissä toistuvat erityisesti musta ja vihreä.

Hiusnauha tuo kampaukseen hienovaraisella tavalla sitä jotain. Yksinkertainen, löysälle rusetille solmittu nauha sopii niin arkiponnariin kuin juhlakampauksenkin koristeeksi.

Kokosimme kuvia erilaisita hiusnauhatyyleistä – katso ja ota mallia! Hyviä ohjeita rusettikampauksiin löytyy tietenkin myös Youtubesta.

Ponnari ja rusetti

Perusponnarin päälle kietaistaan pätkä nauhaa, joka solmitaan rusetille. Toimii aina!

Nauha juhlanutturassa

Ohuttakin ohuempi nauha tekee juhlanutturasta kiinnostavan.

Jalokivisävyjä

Vihreissä ja punaisissa jalokivisävyissä hohtavat samettinauhat tuovat tyyliin ripauksen luksusta.

Rusetti sotkukampauksessa

 

This is going tone my new look for the season. I'm bringing back the bow 🎀

Henkilön Silver Fox Vinatge (@silverfox_vintage) jakama julkaisu

Etkö ehtinyt laittaa hiuksia? Kruunaa pörrö somalla rusetilla.

Herkkää pinkkiä

Niskanutturassakin on kaksi vaihtoehtoa: rusetin voi solmia joko sen päälle tai alle.

Pään ympäri

Nauhan voi tietenkin solmia pelkän ponnarin tai nutturan sijaan koko pään ympäri.

Isompi parempi

Ohut tai paksu nauha – sinä päätät. Isompikaan rusetti ei näytä liian isolta, kun väri on hillitty musta.

Ei neulakammoisille! Suosittua Youtube-kanavaa pitävä kauneusvloggaaja raportoi, miten hän pääsi eroon huulten keinotekoisesta muhkeudesta.

Moni haluaa nyt muhkeat huulet tubettajien ja tosi-tv-julkkisten vanavedessä, mutta mitä jos joskus tuleekin toisiin ajatuksiin ja haluaa muhkeudesta eroon?

Huulten täyteainepistokset eivät ole ikuisia, vaan ne poistuvat elimistöstä yleensä noin puolessa vuodessa. Tarvittaessa huuliin pistetyn hyaluronihappogeelin saa pois nopeamminkin, uusien pistosten avulla.

Lue myös: Muhkeat huulet pistoksilla? 7 asiaa, jotka kannattaa tietää ennen huulten täyttämistä

Suosittu kauneustubettaja Karen Sarahi Gonzalez eli iluvsarahii on julkaissut tuoreen videon, jolla hän näyttää, miten hankkiutui eroon huulissaan olevasta täyteaineesta. Hän kertoo täytättäneensä huuliaan useamman vuoden ajan suurilla määrillä täyteainetta. Vloggaaja myöntää, että hänellä täyttäminen lähti käsistä.

Vaikka Gonzalezin huuliin ei ole laitettu uusia pistoksia vuoteen, ainetta on jäljellä niin paljon, että se ei ole poistunut huulista itsekseen. Videolla hän kertoo olevansa tyytymätön huuliinsa, joissa täyteainetta on hieman väärissä paikoissa. Huuliin on muodostunut myös arpikudosta, kun täyteainetta on pistetty liian syvälle.

Jos täyteaineista haluaa eroon, huuliin pistetään ainetta, joka hajottaa täyteaineen. Sen jälkeen molemmat aineet poistuvat elimistöstä normaalin aineenvaihdunnan mukana. Gonzalezin käyttämän pistosekspertin mukaan aineen vaikutusaika on vuorokaudesta kahteen, mutta viimeistään viikossa huulten olisi pitänyt palautua lähtötilanteeseen. Toimenpide saattaa sattua hieman ja siitä seuraa yleensä hieman turvotusta, koska huuliin pistetään lisää nestemäistä ainetta.

Videon lopulla näkyvä ero entiseen on varsin vaikuttava. Gonzalez tosin joutui ottamaan vielä lisää pistoksia, koska hänen huulissaan oli niin paljon täyteainetta, ettei kaikki poistunut yhdellä pistoskerralla.

Jos huuliinsa haluaa muhkeutta täyteaineilla, kannattaa muistaa, ettei ainetta välttämättä voi vain lisätä ja lisätä, vaan välissä voi olla hyvä palata lähtötilanteeseen, jotta huulet pysyvät edes jossakin määrin luonnollisina.