Vinkit neljälle ihotyypille. Nauti rauhassa ulkoliikasta. Ihosi ei kärähdä, kun valitset oikeat suojavoiteet. Aurinko on niin ihana – ja niin kavala. Mutta kun pitää arkijärjen ja suojavoiteen mukana, ei tarvitse lenkillä luikkia puskien varjoissa.

Suojakertoimia valitessa on hyvä tietää oma ihotyyppi, eli kuinka nopeasti aurinko polttaa ihon. Mitä lyhyemmän aikaa ihosi kestää aurinkoa palamatta, sitä isommat kertoi­met tarvitset. Esimerkiksi jos ilman suojaa iho palaa 10 minuutissa, suojakerroin 20 pidentää aikaa 200 minuuttiin. Lue myös voideputelin pikku präntti: on tärkeää, että tuote suojaa sekä UVA- että UVB-säteilyltä.

Tavallisin virhe suojavoiteiden käytössä on pihtaaminen. Jos rasvaa levittää kovin ohuelti, suojan teho heikkenee selvästi. Aikui­sen kropalle voidetta menee kertalevityksellä keskimäärin pari ruokalusikallista, kasvoille teelusikallinen.

Muista lisätä voidetta parin tunnin välein ja aina uimisen jälkeen.

1 Arka auringolle

• Hyvin vaalea iho, palaa erittäin herkästi, ei rusketu lainkaan.

• Kestää aurinkoa ilman suojakertoimia 5–10 minuuttia.

• Aloita erittäin korkean suojan voiteella, sopiva kerroin on esimerkiksi 50+. Kun iho tottuu aurinkoon, voit madaltaa kerrointa jonkin verran.

2 Palaa ja päivettyy

• Vaalea iho, jossa ehkä pisamia, palaa helposti, ruskettuu hitaasti.

• Suomessa toiseksi yleisin ihotyyppi.

• Kestää aurinkoa ilman suojakertoimia 10–20 minuuttia.

• Valitse korkeakertoiminen voide, esimerkiksi 20 tai 30. Totuta iho aurinkoon vähitellen.

3 Ruskettuu ripeästi

• Normaali iho, palaa harvoin, ruskettuu helposti.

• Suomessa yleisin ihotyyppi.

• Kestää aurinkoa ilman suojakertoimia 20–30 minuuttia.

• Keskitason suoja eli esimerkiksi kerroin 15 riittää Suomessa, kunhan muistat lisätä sitä päivän mittaan.

4 Kestää kaiken

• Tumma iho, palaa tuskin koskaan, ruskettuu erittäin nopeasti.

• Kestää aurinkoa ilman suojakertoimia 30–40 minuuttia.

• Yleensä matala suoja eli esimerkiksi kerroin 10 riittää. Alkukesällä, etelässä ja vesillä saatat tarvita tehokkaampaa suojaa.

Hainhammas hiuksiin ja menoksi!

Hiusdonitsit, -pannat  ja rusetit tekivät jo paluun, mutta yksi menneiden vuosikymmenten klassikoista on pysytellyt toistaiseksi taka-alalla: hainhammas.

Tämä hiusklipsi näin:

Kuva: Colourbox
Kuva: Colourbox

Kaikenlaiset hiusasusteet ovat jälleen haluttua tavaraa, erityisesti retrotyyliset muovikapistukset 90- ja 2000-luvuilta. On siis enää vain ajan kysymys, milloin hainhammas putkahtaa näyttävästi katukuvaan.

Hiljaisia signaaleja on jo havaittavissa, ja hainhampaan ovat maininneet jutuissaan muun muassa tyylisivustot Marie Claire ja suomalainen Flounce.

Hainhammas ehkä menetti paikkansa kaikkein tyylikkäimpänä hiustenlaittovälineenä, mutta sen paluulle ei pitäisi olla mitään esteitä.

Hainhammas on nimittäin yksi kätevimmistä ja nopeimmista hiusasusteista: kokoa hiukset kasaan ja kiinnitä – valmista! Jopa sotkunutturan kasaaminen kestää ainakin kolme kertaa kauemmin.

Kysely

Käytätkö hainhammasta hiuksissasi?

Punaviiniglögi on kauden hitti niin mukissa kuin hiuksissakin.

Kun platinablondit ja pastellit on nähty, on jälleen syvän tummanpunaisen kuontalon vuoro.

Alkoholiteemaiset hiusvärit näyttävät jatkavan voittokulkuaan. Vielä kesällä trendihiusväri poimittiin olutsävyistä, mutta kauteen sopivasti paras värimalli löytyy tällä hetkellä punaviiniglögien maailmasta, Popsugar-sivusto kirjoittaa.

Instagramin perusteellakin vaikuttaa siltä, että hehkuviinin tai punaviiniglögin syvänpunainen sävymaailma inspiroi nyt monia.

 

LOVE this color😍😍😍🍷☀️ #socolor #matrix #hairartist #desiree_styles #prettyhair

Henkilön Desiree Henderson (@desiree_styles) jakama julkaisu

Tumma glögitukka sopiikin täydellisesti talveen, sillä yleensä kylmään aikaan suositaan syvempiä ja mausteisempia sävyjä – kesällä voi taas keventää ja iloitella kirkkailla väreillä.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että jos hiuksensa värjää kovin tummiksi, vaalentaminen on sen jälkeen taas oma operaationsa.

 

 

I'm in love with this color!! ➡️ swipe to see what she looked like before we started today. Crazy. #showponyhair

Henkilön Shelby Tymchuk (@shelbytymchuk) jakama julkaisu

Punaisen hiusvärin etuna on onneksi se, että väri haalistuu melko nopeasti. Jos hiuksia ei halua vaalentaa, takaisin klassiseen tummanruskeaan värjääminen onnistuu yleensä helposti, mutta sävyvalinnassa kannattaa käyttää apuna kampaajaa, jotta punainen häivyttyy hiuksista varmasti.