Kim Kardashiankin tykkää pestä tukkansa harvoin. Sinäkin voit kokeilla! Katso tästä parhaat niksit, miten onnistua.

Mikä on trendikkäin hiusjippo juuri nyt? No se, ettei pese niitä juuri koskaan.

Hiustenpesukoulukuntia on ammattilaisten keskuudessa ainakin kaksi: toiset kannustavat pesemään hiukset vaikka joka päivä, toiset taas suosittelevat, että mitä harvemmin, sen parempi.

Kummallakin on syynsä: tiheään pesuun kannustaa esimerkiksi huoli päänahan kunnosta – joskin joillakuilla päänahka pysyy ihan hyvänä harvoillakin pesuväleillä. Pientä lähmää hiuksissaan katselevat mielellään esimerkiksi Kim Kardashian ja laulaja-lauluntekijä Lorde. 

Harvoin peseminen kuulostaa ehkä ällöltä, mutta siinä on paljon plussia. Ensinnäkin mitä vähemmän hiuksia sampoolla pesee, sitä vähemmän ne kuluvat ja sitä vähemmän hiuksista poistuu öljyjä, joiden on tarkoitus suojata hiussuomuja ja pitää päänahka kosteutettuna. Harvemmat pesut auttavat myös hiusväriä pysymään pidempään. 

Ja mikä tärkeintä: ei tarvitse koko ajan roikkua kiinni fööninvarressa, koska ihmisellä on elämässään huomattavasti parempaakin tekemistä. Aamuista vapautuu aikaa muulle kuin hiusten pesulle (ja pyyhekuivaamiselle, selvittelylle, muotoilutuotteiden levittämiselle, föönaamiselle ja pahimmassa tapauksessa vielä jonkinsorttiselle rautamuotoilulle).

Voi vaikkapa nukkua.

Ota siis käyttöön nämä Alluren niksit harvaan pesuun:

1. Tsekkaa hiustyyppisi

Kuinka harvoin juuri sinun kannattaa pestä hiuksesi? Se riippuu esimerkiksi hiustyypistäsi. Jos hiuksesi ovat kiharat, ne kestävät paremmin harvempaa pesua. Suoremmissa öljyt kulkeutuvat nopeammin hiusten latvoihin ja saavat ne näyttämään rasvaisemmilta.

2. Älä hötkyile

Aloita harventamalla pesuväliä joka toiseen päivään. Välissä voit suihkutella juuriin kuivasampoota. Lavuaarin yllä voi pestä nopeasti myös pelkän otsatukan, joka tuppaa rasvoittumaan aina nopeasti. Jos tämä pesuväli toimii, harvenna pesuja muutaman viikon päästä joka kolmanteen päivään.

3. Kun peset, pese oikein

Käytä sampoota vain päänahkaan, äläkä hiero sitä latvoihin. Latvat saavat kyllä tarvittavan annoksen, kun huuhtelet hiuksia. Vastaavasti älä pane hoitoainetta juuriin, jotta päänahka rasvoittuisi hitaammin. 

4. Aina voi vain huuhdella

Vesi voi riittää. Aina ei tarvitse aineita. Vesi sellaisenaan riittää esimerkiksi poistamaan hikeä.

5. Harkitse suihkumyssyä

Kurotteletko kaulaasi epämukavasti aamusuihkussa, kun yrität vältellä vesipisaroita? Joka päivä toistuvana rutiinina tämä voi jo alkaa ottaa päähän. Hanki suosiolla kunnon suihkumyssy ja lopeta kyyristely.

Ja muista: Valitse sopiva kampaus

Miten laittaa hiukset, jotka eivät ole nirskuvan puhtaat? Kuivasampoo saa auki olevat lookitkin toimimaan, mutta hyvä ratkaisu on myös vetäistä tukka letille tai sitoa poninhännälle. 

Lähde: Allure

Upeiden huulien salaisuus on sekä ihonhoidossa että silmää hämäävässä meikissä.

Ohuetkin huulet ovat ihan hyvät huulet, mutta jostakin kumman syystä tällä hetkellä vallalla tuntuu olevan ajatus, että isompi on parempi.

Muhkeammat huulet saadakseen ei kuitenkaan tarvitse mennä pistoshoitoihin, sillä hyvällä hoidolla ja huolellisesti tehdyllä huulimeikillä saa halutessaan roppakaupalla pulleutta.

1. Paras kosteuttaja = silmänympärysvoide

Jos huultensa haluaa näyttävän pulleammilta, kosteutus on olennaista. Mieti vaikka rusinaa; se on viinirypäle, josta kosteus on poistettu.

Vielä huulirasvaakin parempi kosteuttaja saattaa olla silmänympärysvoide. Se on tarkoitettu ohuelle iholle, ja sen koostumus imeytyy tehokkaasti. Hyvän yönaamion saa, kun levittää huulille ja niiden ympärille ensin silmänympärysvoidetta, ja voitelee huulet vielä huulirasvalla, Popsugar-sivuston artikkelissa vinkataan. Jos huulet ovat kuivat ja rohtuneet, kuorinta auttaa voiteita imeytymään ja tekee huulten pinnasta tasaisemman.

Silmänympärysvoide sopii hyvin myös huulimeikin alle, jos huulirasva tekee huulista liian tahmaisen ja liukkaan tuntuiset.

2. Rajaa vaalealla

Tehokas tapa lisätä huuliin muotoja on rajata ne reunojensa ulkopuolelta valkoisella kynällä tai hieman ihon sävyä vaaleammalla peitevoiteella ja häivyttää huolellisesti. Vaalea korostaa ja saa huulet näyttämään pulleammilta – katso vaikka The Beauty Department -sivuston ennen ja jälkeen -kuvat.

Jos haluaa viedä huulicontouringin vielä pidemmälle, alahuulen alle voi lisätä kevyesti tummaa varjostusta. Korostusten ja varjostusten ideana on, että vaalea tuo esiin ja tumma pienentää – niitä yhdistämällä kasvoille voi luoda vaikka minkälaisia muotoja.

3. Meikkaa pulleammiksi

Jos huulet ovat jo valmiiksi suuret, ne näyttävät suurilta myös kirkkailla ja tummilla väreillä maalattuina. Parhaiten huulia pullistaa kuitenkin vaaleus ja kiilto, joten nudesävyt ja huulikiilto ovat aina varmoja valintoja.

Kirkkaanpunaisetkin huulet voi saada suuremmiksi rajaamalla niitä aavistuksen isommiksi ja lisäämällä huulten keskiosaan vaaleutta, joka luo illuusion muodoista. Siihen voi käyttää vaaleampaa huulipunaa, valoa heijastavaa korostustuotetta tai valkoista rajauskynää. 

Marie Claire -sivusto neuvoo punaamaan ensin huulet ja piirtämään sen jälkeen valkoisella meikkikynällä huulten keskiosaan pystysuuntaisen viivan. Kun viivan häivyttää huolelliseti huulipunan sekaan, se vaalentaa punaa huulten keskeltä hieman eli saa aikaan pullistavan efektin.

Kun kynsilakanpoistoaine ei auta, täytyy tarttua mihinkäs muuhunkaan kuin vanhaan kunnon vetyperoksidipulloon.

Värikkäiksi lakatuilla kynsillä on yksi ikävä varjopuoli. Kun lakka poistetaan, kynsiin saattaa jäädä keltainen sävy, johon ei auta huolellinenkaan kynsilakanpoistoaineella hinkkaaminen.

Marie Claire kertoo jutussaan, mikä auttaa: vetyperoksidi.

Dermatologi Dana Sternin mukaan ensin kannattaa kuitenkin selvittää kellastumisen syy. Jos kynnet ovat jatkuvasti keltaiset, syypää ei välttämättä ole kynsilakka. Niin sanottu keltaisten kynsien syndrooma, jossa kynnet ovat paksuuntuneet ja käyrät, voi olla merkki terveysongelmista.

Jos kynnet tuntuvat normaaleilta, kellastumisen aiheuttaja on mitä todennäköisimmin kynsilakka. Värjäytymistä voi ehkäistä käyttämällä aluslakkaa.

Dana Sternin mukaan pieniä värjäytymiä voi yrittää poistaa harjaamalla kynnen pintaa valkaisevalla hammastahnalla ja kostealla kynsiharjalla. Jos se ei auta, hän suosittelee vetyperoksidiliuosta.

Näin kynnet saa valkaistua:

  1. Laita mukin tai kupin pohjalle sen verran vettä, että saat upotettua sormenpääsi nesteeseen. Sekoita joukkoon 3–4 ruokalusikallista vetyperoksidia. Vetyperoksidia myyvät apteekit, joista kannattaa kysyä sopivaa sekoitussuhdetta kynsien turvalliseen valkaisuun, sillä vetyperoksidia voi olla myynnissä erivahvuisina liuoksina.
  2. Upota kynnet liuokseen kahdeksi minuutiksi.
  3. Harjaa kynsien pintaa puhtaalla ja pehmeällä, liuokseen upottamallasi hammasharjalla.
  4. Huuhtele ja kuivaa kädet ja levitä käsivoidetta. Jos värjäytymät eivät poistu ensimmäisellä käsittelyllä, Stern suosittelee liottamaan kynsiä kaksi tai kolme kertaa viikossa, kunnes keltaisuus on poissa.