Omena päivässä pitää kynnet kauniina! Kuva: Shutterstock
Omena päivässä pitää kynnet kauniina! Kuva: Shutterstock

Huolitellut, lakatut kynnet viimeistelevät tyylin. Näillä vinkeillä saat kynnet kasvamaan terveinä ja kauniina.

Kauniit ja hyväkuntoiset kynnet antavat huolitellun vaikutelman. Mutta miten kynnet saisi ensin kasvamaan mahdollisimman terveinä ja vahvoina? Missmillmag.com-sivusto opastaa.

Toimi näin:

1. Hoida kynsinauhojasi.
Kosteuta kynsinauhoja kynsinauhaöljyllä. Kynsinauhat suojaavat bakteereilta ja kynsisieneltä, joten älä revi niitä tai työnnä niitä taaksepäin.

2. Käytä kynsilakanpoistoainetta.
Älä rapsuta kynsilakkaa pois sormin, vaan käytä kynsilakanpoistoainetta. 

3. Syö fiksusti.
Useat ruoka-aineet ovat hyväksi kynsille. Esimerkiksi D-vitamiinia ja runsaasti proteiinia sisältävät ruuat ravitsevat heiveröisiä kynsiä. Hirabeautytips.com -sivuston mukaan esimerkiksi lohi, kananmuna, kana, pinaatti ja omena vahvistavat kynsiä.

4. Juo vettä.
Koko kroppa tarvitsee vettä uudistuakseen, myös kynnet. Runsas vedenjuonti myös tehostaa käsien verenkiertoa ja vahvistaa näin kynsiä.

5. Käytä suojakäsineitä.
Puhdistusaineiden kemikaalit haurastuttavat kynsiä. Käytä suojakäsineitä siivotessa ja tiskatessa.

6. Käytä viilaa.
Muotoilu viilalla on kynnelle hellempää kuin sen leikkaaminen.

7. Suojaa kylmältä ja kostealta.
Kosteus ja kylmyys haurastuttavat kynsiä ja saavat ne katkeilemaan helpommin. Kuivaa kynnet kunnolla käsienpesun jälkeen. Hanskat käteen, kun sää kylmenee!

8. Valitse kynsilakkasi tarkasti.

Koska kynsilakat sisältävät runsaasti kemikaaleja, voi jatkuva kynsien lakkaaminen vahingoittaa kynttä. Kellastuneet ja hauraat kynnet voi välttää antamalla kynsien välillä hengittää.

9. Älä hukuta kynsiä lakkaan.
Kun lakkaat kynsiäsi, anna jokaisen kerroksen kuivua rauhassa.

10. Älä pure kynsiä.
Onhan tämä selvää kaikille? Kynsien pureskelu saa aikaan vain tuhoa: röpelöiset ja muhkuraiset kynnet eivät kasva kauniisti.

Lue lisää:

Hollywood-tähti Vanessa Hudgens innostui Sini Sabotagen suunnittelemista kynsitarroista

Louboutininpunaiset kynnet lumoavat, mutta suolaiseen hintaan

Unohda kaikki, mitä sinulle on neuvottu kosteusvoiteen imeytymisestä! Beyoncén meikkitaiteilijan neuvolla meikkipohjasta tulee tasainen ja kosteutetun näköinen.

Julkkiksilla on huippumeikkaajat apunaan huolehtimassa siitä, että iho näyttää mahdollisimman hyvältä. Se on yksi meikin tärkeimmistä osa-alueista, mutta myös yllättävän vaikea saada onnistumaan omin käsin.

Onneksi voi ottaa oppia huipuilta, kuten Beyoncén meikkaajalta sir Johnilta, joka kertoi pienen mutta tärkeän pohjameikkikikan Popsugarin haastattelussa.

Kaikki riippuu meikkivoiteesta – tai oikeastaan siitä, milloin sen levittää.

Beyoncén täydellisen ihon salaisuus on se, että meikkivoide levitetään siinä vaiheessa, kun iho on vielä kasvovoiteen jäljiltä kostea.

Jep, eli juuri päinvastoin kuin neuvottu: kosteusvoiteen ei sittenkään pitäisi antaa kuivua ja imeytyä rauhassa, vaan meikkivoide kannattaa levittää heti rasvan jälkeen.

Tällä tavoin kosteusvoide ja meikkivoide sekoittuvat ja asettuvat kasvoille tiiviissä yhteistyössä. Tuloksena on hehkuva ja tasainen meikki, eikä kuivista kohdista pitäisi olla huolen häivää.

Ja mikä parasta – aikaa säästyy, kun kosteusvoiteen kuivumista ei tarvitse enää odotella!

Puuterimaisella luomivärillä tai poskipunalla saa huulille nopeasti väriä ilman sähläystä.

Kuorinta, kosteutus, rajaaminen ja huulipunan levitys – huulimeikin luominen voi ajatuksella ja huolella tehtynä viedä melko kauan aikaa. Kun aamulla on kiire mutta tekee silti mieli sipaista väriä huuliin, sotkut ja epätasaisuudet ottavat ihan erityisellä tavalla hermoon.

Onneksi apu löytyy läheltä, nimittäin luomiväripaletista tai poskipunasta. Perusteellisen, monivaiheisen huulimeikin voi korvata paljon nopeammalla ja rennommalla versiolla: huulirasvan päälle taputellulla puuterimaisella värillä.

Liian simppeliä toimiakseen? Kokeilimme, millaisen tuloksen meikkikikalla saa aikaan!

Näin se onnistuu:

  1. Kuori huulien iho tai ainakin kosteuta huulet hyvin, koska puuterimainen luomiväri tai poskipuna saattaa kuivattaa huulia.
  2. Valitse luomiväreistä tai poskipunista mieleinen sävy ja pyyhkäise väriä sormenpäähän. Jos et ole varma siitä, mitä aineita meikkisi sisältää, kannattaa kaiken varalta suosia luonnonkosmetiikkaa.
  3. Taputtele väri varovasti huulille. Pikkurillillä homma hoituu helpoiten kapeimmissa kohdissa.

Valmista! Tältä se näyttää:

Testaajan kommentit:

”Lopputulos on yllättävän hyvä: pigmenttiä riittää ja look on sopivan mattainen. Levittämiseen kului varmasti alle 30 sekuntia, joten siitä plussaa.

Luomivärin tai poskipunan käyttö toimii varmasti silloin, kun kasvoille haluaa nopeasti väriä. Näyttävään iltameikkiin se ei kuitenkaan ihan riitä. Päivän aikana luomiväri kului huulilta pois muutamassa tunnissa, joten tavallinen huulipuna vie pitkäkestoisuudessa voiton. Toisaalta väriä on helppo taputella sormella lisää, kun sävy alkaa kulua.

Lisäksi ainakaan ilman huulien rajaamista on turha toivoa kovin tarkkoja reunoja huulimeikilleen: sormella levittäessä lopputulos on vähän suttuinen. Kiva look sekin toki on varsinkin arkeen!

Antaisin arvosanaksi 4/5: erittäin sopiva kikka kiireisiin arkiaamuihin, mutta ei missään nimessä korvaa hyvää nestemäistä mattahuulipunaa.”