Omena päivässä pitää kynnet kauniina! Kuva: Shutterstock
Omena päivässä pitää kynnet kauniina! Kuva: Shutterstock

Huolitellut, lakatut kynnet viimeistelevät tyylin. Näillä vinkeillä saat kynnet kasvamaan terveinä ja kauniina.

Kauniit ja hyväkuntoiset kynnet antavat huolitellun vaikutelman. Mutta miten kynnet saisi ensin kasvamaan mahdollisimman terveinä ja vahvoina? Missmillmag.com-sivusto opastaa.

Toimi näin:

1. Hoida kynsinauhojasi.
Kosteuta kynsinauhoja kynsinauhaöljyllä. Kynsinauhat suojaavat bakteereilta ja kynsisieneltä, joten älä revi niitä tai työnnä niitä taaksepäin.

2. Käytä kynsilakanpoistoainetta.
Älä rapsuta kynsilakkaa pois sormin, vaan käytä kynsilakanpoistoainetta. 

3. Syö fiksusti.
Useat ruoka-aineet ovat hyväksi kynsille. Esimerkiksi D-vitamiinia ja runsaasti proteiinia sisältävät ruuat ravitsevat heiveröisiä kynsiä. Hirabeautytips.com -sivuston mukaan esimerkiksi lohi, kananmuna, kana, pinaatti ja omena vahvistavat kynsiä.

4. Juo vettä.
Koko kroppa tarvitsee vettä uudistuakseen, myös kynnet. Runsas vedenjuonti myös tehostaa käsien verenkiertoa ja vahvistaa näin kynsiä.

5. Käytä suojakäsineitä.
Puhdistusaineiden kemikaalit haurastuttavat kynsiä. Käytä suojakäsineitä siivotessa ja tiskatessa.

6. Käytä viilaa.
Muotoilu viilalla on kynnelle hellempää kuin sen leikkaaminen.

7. Suojaa kylmältä ja kostealta.
Kosteus ja kylmyys haurastuttavat kynsiä ja saavat ne katkeilemaan helpommin. Kuivaa kynnet kunnolla käsienpesun jälkeen. Hanskat käteen, kun sää kylmenee!

8. Valitse kynsilakkasi tarkasti.

Koska kynsilakat sisältävät runsaasti kemikaaleja, voi jatkuva kynsien lakkaaminen vahingoittaa kynttä. Kellastuneet ja hauraat kynnet voi välttää antamalla kynsien välillä hengittää.

9. Älä hukuta kynsiä lakkaan.
Kun lakkaat kynsiäsi, anna jokaisen kerroksen kuivua rauhassa.

10. Älä pure kynsiä.
Onhan tämä selvää kaikille? Kynsien pureskelu saa aikaan vain tuhoa: röpelöiset ja muhkuraiset kynnet eivät kasva kauniisti.

Lue lisää:

Hollywood-tähti Vanessa Hudgens innostui Sini Sabotagen suunnittelemista kynsitarroista

Louboutininpunaiset kynnet lumoavat, mutta suolaiseen hintaan

Iho kiittää, kun kurkuman ja hunajan vaikutukset yhdistää naamioon.

Nyt on kovat lupaukset. Reddit-sivuston kauneusgurut nimittäin hehkuttavat kasvonaamiota, jossa on vain kaksi keittiön kaapeista löytyvää ainesosaa – ja joka parantaa melkein kaikki iho-ongelmat.

Kehut ovat muun muassa tällaisia:

”Vau. Ihoni on kirkas, punoitus on melkein kokonaan poissa, enkä kärsi kuivuudesta. Huikeaa.”

”Tulehduksia hillitsevä, bakteereja ja sieniä tappava, punoitusta vähentävä, ultrakosteuttava...”

Ihmekasvonaamio sekoitetaan kurkumajauheesta ja hunajasta, joiden hyvät vaikutukset ovat olleet tiedossa jo pitkään. Nyt ne vain on tajuttu yhdistää ihonhoidossa, ja kaikkien aikojen DIY-naamio on syntynyt.

 

Turmeric Honey Face Mask 🙊 it looks weird I know! But the amount my skin has improved since using natural ingredients about 8 months ago and only natural 🍃.... has made a huge improvement and I mean HUGE! I did have pictures of my skin 8 months ago when it was really bad but they got deleted. I had atleast 10 cystic painful pimples on each side of my neck, could have been dermatitis and atleast 30 on my face 😫. I've suffered with acne since I was 15. I had tried multiple things cosmetic to fix it, I also tried antibiotics, proactive, birth control and accutane. With cleaning up my diet, my thoughts about my skin and switching to all natural ingredients, I barely suffer from acne anymore, I get the occasional one or two like everyone else😊 #naturalskincare #tumericmask #acnesufferer #tumerichoneymask

Henkilön Katie Elaine (@katieelainepletch) jakama julkaisu

Hunajanaamiota ylistetään myös Instagramissa. Katie Elaine kirjoitti ihonsa kunnon paranneen huomattavasti kahdeksan kuukauden luonnonkosmetiikkakokeilun jälkeen. Lisäksi hän korjasi ruokavaliotaan.

– Hädin tuskin kärsin aknesta enää, minulle tulee satunnainen näppy tai pari, kuten kaikille muillekin, 15-vuotiaasta asti aknesta kärsinyt ja lukuisia muita hoitokeinoja kokeillut nainen kertoi.

Kaksi superainetta

Hunajalla on antibakteerisia ja -mikrobisia ominaisuuksia, joiden ansiosta se auttaa esimerkiksi sieni-infektioihin, psoriasikseen, kuivuuteen ja jopa palovammoihin, Marie Clairen haastattelema ihotautilääkäri Joshua Zeichner selittää. Kurkuman hyödyt ovat antibakteeristen ominaisuuksien lisäksi sen sisältämissä antioksidanteissa, joten mauste sopii aknen, pigmenttiläiskien ja ryppyjen hoitoon. Zeichner suositteleekin hunaja-kurkumanaamiota erityisesti akneiholle.

Halpa ja helppokin se on. Ota sen verran hunajaa, kun arvelet tarvitsevasi kasvoillesi – noin ruokalusikallinen on aika hyvä määrä. Sekoita siihen puoli teelusikallista jauhettua kurkumaa. Levitä seos kasvoille, anna vaikuttaa 10–20 minuuttia ja huuhtele pois.

Ensimmäisen kerran jälkeen ei kannata odottaa ihmeitä, mutta säännöllisessä käytössä ihon luvataan kirkastuvan, silottuvan ja rauhoittuvan.

Marie Claire huomauttaa, että vaaleahipiäisten kannattaa varautua siihen, että keltainen mauste värjää ihon väliaikaisesti. Sitä voi yrittää välttää sekoittamalla naamioon maitoa tai jogurttia tai pesemällä kasvot puhdistusöljyllä. Jos kärsii allergioista, myös hunaja-kurkumanaamiota on hyvä testata ensin pienelle alueelle.

Puuterin sijaan kasvoille kannattaa lisätä kosteutta, jotta meikki näyttää jälleen raikkaalta.

Kun työpäivän jälkeen pitää vielä edustaa freesin näköisenä, meikki yleensä vaatii pientä korjailua. Meikkivoiteen ja puuterin lisääminen kuitenkin tekee ihosta helposti hieman paakkuisen ja saa meikin näyttämään raskaalta.

Jos naamapesuun ja alusta aloittamiseen ei ole aikaa, kannattaa ottaa käyttöön meikkitaiteilija Mary Phillipsin E! Newsille kertomat korjailuvinkit. Phillips meikkaa muun muassa sellaisia nimiä kuin Jennifer Lopez, Chrissy Teigen ja Kardashianit.

Kuvauksissa ja edustustilaisuuksissa julkkisten meikin on pysyttävä jatkuvasti raikkaan näköisenä. Meikkipohjan korjailuun hän suosittelee kahta tuotetta: kosteusvoidetta ja kosteuttavaa kasvosuihketta.

– Yksi vinkki, josta todella pidän, on ottaa hieman Crème de la Mer -voidetta meikkivoidesiveltimeen ja levittää meikin päälle, hän kertoi.

Hän tietenkin suosittelee ökykallista luksusvoidetta, koska työskentelee La Mer -kosmetiikkamerkin kanssa. Uskallamme kuitenkin väittää, että mikä tahansa kevyt kosteusvoide ajaa asian.

Meikkitaiteilija Mary Phillips.

Aloita kosteuttavalla suihkeella – joskus jo se riittää virkistämään ihon ja meikin. Jos iho tuntuu kaipaavan enemmän kosteutta, suihkeen päälle voi lisätä vielä voidetta. Jos pelottaa, että kosteusvoiteen levittäminen pilaa alla olevan meikin, siveltimen sijaan voi myös kokeilla taputella voidetta kasvoille sormilla tai meikkisienen avulla. Kannattaa välttää vetäviä liikkeitä, jotta meikkivoide pysyy paikallaan.

– Lisää sitten hieman meikkivoidetta ja peitevoidetta, ja iho on jälleen raikas, Phillips selittää.

Järjestys on siis tämä: suihke, voide, meikki- ja peitevoide. Puuteriakin voi halutessaan lisätä niihin kasvojen kohtiin, joiden ei toivo kiiltelevän. 

Phillipsin vinkit sopivat etenkin kuivaihoisille. Jos iho on tyypiltään rasvoittuva, meikin korjailu kannattaa aina aloittaa painelemalla ylimääräinen öljy kasvopaperiin. Raikastavat kasvosuihkeet sopivat hyvin myös rasvoittuvalle iholle.