Omena päivässä pitää kynnet kauniina! Kuva: Shutterstock
Omena päivässä pitää kynnet kauniina! Kuva: Shutterstock

Huolitellut, lakatut kynnet viimeistelevät tyylin. Näillä vinkeillä saat kynnet kasvamaan terveinä ja kauniina.

Kauniit ja hyväkuntoiset kynnet antavat huolitellun vaikutelman. Mutta miten kynnet saisi ensin kasvamaan mahdollisimman terveinä ja vahvoina? Missmillmag.com-sivusto opastaa.

Toimi näin:

1. Hoida kynsinauhojasi.
Kosteuta kynsinauhoja kynsinauhaöljyllä. Kynsinauhat suojaavat bakteereilta ja kynsisieneltä, joten älä revi niitä tai työnnä niitä taaksepäin.

2. Käytä kynsilakanpoistoainetta.
Älä rapsuta kynsilakkaa pois sormin, vaan käytä kynsilakanpoistoainetta. 

3. Syö fiksusti.
Useat ruoka-aineet ovat hyväksi kynsille. Esimerkiksi D-vitamiinia ja runsaasti proteiinia sisältävät ruuat ravitsevat heiveröisiä kynsiä. Hirabeautytips.com -sivuston mukaan esimerkiksi lohi, kananmuna, kana, pinaatti ja omena vahvistavat kynsiä.

4. Juo vettä.
Koko kroppa tarvitsee vettä uudistuakseen, myös kynnet. Runsas vedenjuonti myös tehostaa käsien verenkiertoa ja vahvistaa näin kynsiä.

5. Käytä suojakäsineitä.
Puhdistusaineiden kemikaalit haurastuttavat kynsiä. Käytä suojakäsineitä siivotessa ja tiskatessa.

6. Käytä viilaa.
Muotoilu viilalla on kynnelle hellempää kuin sen leikkaaminen.

7. Suojaa kylmältä ja kostealta.
Kosteus ja kylmyys haurastuttavat kynsiä ja saavat ne katkeilemaan helpommin. Kuivaa kynnet kunnolla käsienpesun jälkeen. Hanskat käteen, kun sää kylmenee!

8. Valitse kynsilakkasi tarkasti.

Koska kynsilakat sisältävät runsaasti kemikaaleja, voi jatkuva kynsien lakkaaminen vahingoittaa kynttä. Kellastuneet ja hauraat kynnet voi välttää antamalla kynsien välillä hengittää.

9. Älä hukuta kynsiä lakkaan.
Kun lakkaat kynsiäsi, anna jokaisen kerroksen kuivua rauhassa.

10. Älä pure kynsiä.
Onhan tämä selvää kaikille? Kynsien pureskelu saa aikaan vain tuhoa: röpelöiset ja muhkuraiset kynnet eivät kasva kauniisti.

Lue lisää:

Hollywood-tähti Vanessa Hudgens innostui Sini Sabotagen suunnittelemista kynsitarroista

Louboutininpunaiset kynnet lumoavat, mutta suolaiseen hintaan

Primer-tuotteet eivät ainoastaan auta meikkiä pysymään paremmin, vaan parhaimmillaan niillä saa monta ihmettä aikaiseksi iholle. 

Punoittaako ihosi meikistä huolimatta? Toivoisitko enemmän hehkua? Huolitellun meikin salaisuus on pohjustaminen.

Meikinpohjustusaineet ovat tuotteita, jotka levitetään iholle kosteusvoiteen jälkeen ennen muiden meikkien levittämistä. Pohjustaminen tekee meikkipohjan levityksestä helpompaa ja saa sen pysymään pidempään huoliteltuna. 

Listasimme asioita, joihin meikinpohjustustuotteet pystyvät. Huomioithan, että yksi tuote ei tee kaikkia ihmeitä ihollesi. Valitse tuotteet, joilla on haluamasi vaikutus. 

1. Suojaa auringolta

Kesällä voi valita pohjustustuotteen, jossa on suojakerroin. Näin saat suojattua kasvojesi ihoa palamiselta ilman erillisiä aurinkorasvoja meikin alla. 

2. Tasoittaa ihon sävyä

Meikinpohjustustuotteilla voi tasoittaa ihon sävyä, erityisesti jos kasvot punoittavat. Oikeaa tuotetta käyttämällä ihosi sävy säilyy tasaisena koko päivän. 

3. Peittää ihohuokoset

Laajentuneet huokoset voivat tuottaa valtavaa päänvaivaa. Niiden nujertamiseksi on monta keinoa, joista huokosten häivyttäminen pohjustustuotteella ei ole ollenkaan tehoton ratkaisu. Jotkut pohjustustuotteet voivat myös supistaa huokosia. 

4. Antaa kasvoille hehkua ja kuulautta

Kun haluat antaa kasvojesi loistaa, käytä hehkua lisäävää pohjustustuotetta joko meikkivoiteen alla tai meikkiin sekoitettuna. Kevyen meikin ystävät käyttävät hehkua tuovia tuotteita sellaisenaan ilman meikkivoidetta. 

5. Tekee ihosta tasaisemman

Kukapa ei haaveilisi tasaisesta ihosta! Epätasaisuuksiin ei auta pelkkä meikkivoide tai puuteri, vaan kauniin tasaisen ihon loihtimiseen kannattaa käyttää oikeanlaista pohjustustuotetta. 

6. Kosteuttaa 

Jos iho hilseilee kuivuuttaan, kannattaa valita pohjustustuote, joka kosteuttaa ihoa. Kosteuttavat primerit tuovat iholle lisää heleyttä. Niitä kannattaa käyttää erityisesti talviaikaan, jolloin iho on kuivimmillaan. 

7. Hoitaa ihoa

Vaikka meikinpohjustajat eivät ole ensisijaisesti hoitotuotteita, jotkut voivat sisältää ihoa hoitavia ainesosia. Tällaisia ovat erityisesti runsaasti vitamiineja ja antioksidantteja sisältävät luonnonkosmetiikka-primerit. 

Meikin keskipisteeksi riittää nyt yksi värikkäänä loistava luomivärisävy.

Ensin tulivat keväiset pastellit, ja kesää kohti mentäessä luomivärit muuttuvat aina vain kirkkaammiksi. Katso mallia julkkiksilta, jotka ovat ottaneet värikkäiden luomivärien trendin omakseen.

Neonvihreää

Meikkaaja Mai Quynh julkaisi kuvan näyttelijä Alison Brien häikäisevästä luomivärilookista. Sähäkän sävyn kanssa muu meikki kannattaa pitää minimalistisena.

Loistavaa laventelia

Olivia Munnin laventelinvioletti silmämeikki on Patrick Tan käsialaa.

Lämmintä keltaista

Näyttelijä Margot Robbie näyttää, että keltaisen luomivärin voi levittää aina kulmakarvoihin asti.

Sinistä ja lilaa

 

🌈 #lilycollins 💋

Henkilön Vincent Oquendo (@makeupvincent) jakama julkaisu

Hempeissäkin sävyissä voi olla näyttävyyttä. Meikkaaja Vincent Oquendo teki näyttelijä Lily Collinsille meikin, jonka väreissä näkyi vaaleanpunaista, lilaa ja vaaleansinistä.

Näyttävää kullankeltaista

Värikäs glittermeikki huomataan varmasti. Malli Gigi Hadidin luomilla hehkui kulta.

Trendikästä sinistä

 

LIBRA 🔷 #kkwxmario #kkwbeauty #kimkardashian #makeupbymario #mariodedivanovic

Henkilön MARIO FAN PAGE (@mariodedivanovic) jakama julkaisu

Sinisen luomivärin kanssa ei tarvitse himmailla. Kim Kardashian West ja meikkaaja Mario Dedivanovic nostivat klassikkosävyn jälleen pinnalle.