Likaisesta liimaletistä ei tarvitse kärsiä heti seuraavana päivänä. Kuva: Shutterstock
Likaisesta liimaletistä ei tarvitse kärsiä heti seuraavana päivänä. Kuva: Shutterstock

Haaveena hiustenpesu esimerkiksi viiden päivän välein? On muitakin konsteja kuin kuivasampoo.

1. Hylkää sampoo

Sampoon käytön lopettaminen eli no poo -metodi on tullut jäädäkseen. Jos konsti kiinnostaa, katso ohjeet tästä.

2. Tarkkana pesun jälkeen

Kriittinen hetki koittaa hiustenpesun jälkeen, kun tukka on vielä kostea. Jos haluat pitkän pesuvälin, vältä kiiltoa antavia muotoilutuotteita ja kaikkea, mikä sisältää kuivattavaa alkoholia tai silikonia, joka voi tehdä hiuksista raskaat. Parasta on käyttää kevyitä tuotteita kevyellä kädellä.

3. Näpit irti

Malta olla näpelöimättä hiuksia tai pöyhimästä juuri sormin, sillä käsistäsi siirtyy aina kuontaloon likaa ja rasvaa. Välttele myös yletöntä harjaamista, koska harjakset aktivoivat päänahan öljyntuotantoa. Apu voi olla myös harjan vaihdossa, sillä moni uskoo, että villisian harjaksesta tehty harja säästää hiuksia rasvoittumiselta.

4. Laadi viikkosuunnitelma

Päivä 1: Tämä on helppo, sillä hiuksesi ovat puhtaat. Älä kuormita niitä tuotteilla.

Päivä 2: Suihkuta juuriin tarvittaessa kuivasampoota.

Päivä 3: Tuperaa hieman juuria ja sido pitkät hiukset vaikka illmavalle nutturalle tai letille. Pörrötä kampausta, koska sotkuisessa lookissa rasvaisuus ei pistä silmään.

Päivä 4: Toista edellisen päivän toimenpiteet ja siirrä nuttura tai ponnari alas niskaan piiloon liioilta katseilta.

Päivä 5: Turvaudu hattuun tai pipoon, geelillä siloteltuun ponnariin tai suuntaa suihkuun.

5. Testaa puolipesua

Jos hiuksesi eivät ole varsinaisesti rasvoittuneet vaan vaikka hiestyneet treenatessa tai litistyneet sateessa, sinulla on kaksi vaihtoehtoa välttää sampoota: vesihuuhtelu ja puolipesu. Pelkkä vesi on hyvä vaihtoehto hikitreenin jälkeen. Jos taas juuret ovat rasvaiset, mutta pituudet kunnossa, kokeile puolipesua. Kiinnitä pitkät hiukset nutturalle ja kastele, vaahdota sampoolla ja huuhtele hiusraja kasvojesi ympäriltä ja muutama sentti pitkin jakausta. Tämä onnistuu loistavasti myös suihkussa, kun laitat suihkumyssyn muiden hiusten suojaksi. Nopeampaa kuin kokopesu, etkä menetä hiusten tymäkkää kolmannen päivän rakennetta!

Lähde: byrdie.com

Kosteutta kaipaava iho nauttii voiteiden, öljyjen ja suihkeiden kerrostamisesta.

Korealainen ihonhoito villitsee nyt muuallakin maailmassa, eikä syyttä. Moni kokee saaneensa avun iho-ongelmiinsa aasialaisista menetelmistä ja tuotteista. Sieltä tänne ovat tulleet esimerkiksi ihoa hoitavat ja kosteuttavat BB-voiteet sekä tehokkaat kangasnaamiot.

Korealaiset ovat edelläkävijöitä myös ihonhoitotuotteiden kerrostamisessa. Heidän ihonhoitorutiineihinsa saattaa kuulua jopa kymmenen eri vaihetta ja useita tuotteita. Kerrostaminen sopii etenkin kuivaihoisille. Ensin levitetään helposti ihoon imeytyvät, ohuet ja kevyet tuotteet. Niiden päälle lisätään paksummat koostumukset, jotka saavat alla olevat tehoaineet pysymään ihossa ja tekemään taikojaan.

Pääsääntö on siis levittää tuotteet ohuesta paksumpaan. Ensin kasvo- ja/tai hoitovesi, sitten seerumi tai tehotuote, sitten öljy tai voide.

Kuulostaako hankalalta?

Popsugar-sivusto esittelee vaihtoehdoksi niin sanotun kerrosvoileipätekniikan. Se on ihonhoitoguru Caroline Hironsin helppo muistisääntö ihonhoitotuotteiden oikeaoppiseen käyttöön.

Kosteuttavaa kasvovettä tai -suihketta kannattaa Hironsin mukaan ajatella voileivän maustekastikkeena – majoneesina tai suomalaisittain levitteenä.

Ihonhoitokerrosvoileivän koostumus on siis seuraava:

  1. Puhdistus ja kuorinta (leipätaikina, jolle kaikki rakentuu)
  2. Kosteuttava suihke
  3. Öljy tai seerumi
  4. Kosteuttava suihke
  5. Kosteusvoide

Teoria ehkä ontuu hieman, sillä harva haluaa noin paljon kastiketta leipäänsä, mutta itse ajatus on hyvä. Kosteuttava hoitovesi tai kasvosuihke kosteuttaa kerrosten välissä ja ravitsee janoista ihoa. Muiden ihonhoitotuotteiden väliin kerrostettuna se ei myöskään pääse haihtumaan vaan nimenomaan jää ihoon antamaan kosteutta.

Olet muodin harjalla, kun hankit tänä vuonna pottatukan tai rennon otsiksen. Entä miten tehdään ”kallis tukka”?

Rento otsis

Silmiä hipova, seksikäs otsatukka on nyt supertrendikäs. Brigitte Bardot -tyylinen otsis on ilmeeltään ihanan rento, ja pituus sopii yhteen melkeinpä minkä tahansa leikkauksen kanssa aina polkkatukasta lähtien. Jos et halua leikata otsista, tyyli on helppo myös feikata: tarjolla on tyylikkäitä lisäkkeitä, eikä kukaan osaa aavistaa, että otsatukka ei ole oma.

Graafinen kulho

Juuri ja juuri korvia hipova pottatukka on edelläkävijän ehdoton ykkösvalinta. Kulhomainen leikkaus muistuttaa huippumalli Linda Evangelistan ikonista tyyliä ja näyttää takuulla hyvältä kantajansa ikään katsomatta. Malli noudattelee yksinkertaisimmillaan kauttaaltaan tasaista mittaa, mutta sitä on helppo myös varioida esimerkiksi ajelemalla hiukset siiliksi korvien kohdalta tai niskasta. Leikkaus on laiskan laittajan unelma: pesun jälkeen kevyt suoristus riittää huolitellulta näyttävän tyylin luomiseen.

Lämmin hunajakulta

Tiedätkö tunteen, kun jotain tekisi mieli muuttaa, mutta et kuitenkaan ole varma, mitä se jotain olisi? Vastaus on hunajakulta. Lämmin hunaja on täydellinen välimallin sävy niin tummille kuin vaaleille hiuksille, jotka kaipaavat päivitystä lempeällä kädellä. Bronde-sävystä (blondi+brunette) on äärimmäisen helppo siirtyä myös kohti kesää lisäämällä vaaleampia raitoja päivien pidentymisen myötä.

Hempeä ruusukvartsi

Heittäydy mukaan yksisarvistrendiin ja piristä hiuksia hempeään pinkkiin taittavalla ruusukvartsin sävyllä. Väri herää henkiin täysin uudella tavalla, kun mukana on muutamaa eri pinkin ja ametistin sävyä. Koko tukkaa ei suinkaan tarvitse värjätä pastelliunelmaksi, vaan sävy näyttää upealta myös häivähdyksenä latvoissa tai ohuina raitoina vaalean tukan seassa kaikenpituisissa malleissa. Pastellivärit sopivat parhaiten blondeille, sillä muutaman pesun kestävät värit tarvitsevat vaalean pohjan erottuakseen.

Letin seuraava taso

Nosta letit täysin uudelle tasolle, ja solmi hiukset näyttävästi keskelle jakausta. Jämptit letit näyttävät upeilta kahden tai kolmen letin sarjoissa ja tarvitsevat rinnalleen vain yksinkertaisen niskaponnarin. Jos aika tai sorminäppäryys eivät riitä, korvaa letit kieputtamalla hiukset pieninä osioina kohti takaraivoa ja kiinnitä kieputukset ponnarin juureen pinneillä.

Syvä sivujakaus

Uusi tukka on helpoimmillaan yhden kammanvedon päässä. Vaihda jakauksen paikkaa keskeltä sivulle tai puolelta toiselle, ja kasvotkin näyttäytyvät yhtäkkiä uudessa valossa. Sivujakaus näyttää parhaalta piikkisuoran tukan tai lempeiden laineiden seuralaisena. Asettele etummaiset hiukset muka-huolettomasti osittain otsalle kehystämään kasvoja.

Kallis tukka

Miten julkkiksilla aina tuntuukin olevan täydellisen sileä ja kiiltävä tukka? Luksustukka on nyt erittäin hot, eikä sen saavuttamiseen onneksi tarvita miljoonia. Jos haluat pörrötukan taltuttamiseen ammattilaisapua, kampaajat tarjoavat erilaisia keratiinihoitoja, jotka silottavat hiukset parhaimmillaan viikkokausiksi. Kotona kiiltävä lopputulos syntyy laadukkaalla muotoiluraudalla sekä kiiltosuihkeella. Luksustukka pääsee parhaiten oikeuksiinsa tasaisessa leikkauksessa.