Kuva Shutterstock
Kuva Shutterstock

Asiantuntija neuvoo, kuinka pidät pensselit priimakunnossa pitkään.

Meikkisiveltimet kannattaa pestä kerran parissa viikossa.

– Marseille-saippua sopii siveltimien pesuun loistavasti, sillä se hoitaa siveltimen karvan öljyjä eikä kuivata niitä, kertoo Yves Saint Laurentin meikkitaiteilija Janita Salmensuo

Pese siveltimet näin:

Pese hellästi

Kastele siveltimen karvaosa ja pese karvat sormin painellen saippuan kanssa. Älä liota siveltimen karvoja, sillä siveltimen liimaus voi kärsiä siitä.

Kuivata lappeellaan

Tärkeintä pesuhommassa on se, missä asennossa siveltimen kuivattaa. Älä kuivata sitä pystyasennossa, sillä vesi valuu siveltimen sisään ja karvojen liimaukset irtoavat. Kuivata sivellin lappeellaan esimerkiksi pyyhkeen päällä niin, että karvaosa viettää aavistuksen verran alaviistoon.

– Kuivaan siveltimiä pesun jälkeen kevyesti pyyhkeellä ja sivelen karvat oikeisiin suuntiin, Salmensuo kertoo.

Desinfioi silloin tällöin

Ammattimeikkaajana Salmensuo desinfioi siveltimiään usein, mutta kotikäytössä sitä ei tarvitse tehdä säännöllisesti. Desinfiointi nimittäin kuluttaa siveltimien karvaa. Sivellin kannattaa silti desinfioida esimerkiksi haavan puhdistusnesteellä varsinkin, jos on kärsinyt silmätulehduksesta.

Nylonista valmistettua meikkivoidesivellintä voi silloin tällöin pestä myös astianpesuaineella, jotta kaikki meikkivoiteen öljy irtoaa.

Lue myös:

Oikea väline joka meikille – näin valitset kunnon siveltimet

Täydellinen rajaus – näin onnistut varmasti

Sekaisin voideviidakossa? Testaa voidebaarissa itsellesi sopivin (Kaupallinen yhteistyö)

Näyttelijä Oona Kareen hyväkuntoisten hiusten salaisuus on kookosöljy.

Näyttelijä Oona Kare leikkautti vuoden vaihteessa pitkät hiuksensa polkkamittaan.

– Se oli erittäin hyvä päätös. Pitkät hiukseni katkeilivat, kun niitä käsiteltiin töissä päivittäin. Olo on freesimpi, kun pitkät hiussuortuvat eivät kuumota niskassa. Hiusten leikkaamiseen tulee melkein himo: nytkin tekisi mieli lyhentää kunnolla.

Ahkera föönaaminen voi kuivattaa hiuksia. Siksi Oona välttää hiustenkuivaajan käyttöä. Hiustenhoidossa Oona luottaa perustuotteisiin.

– Kylpyhuoneestani ei löydy tyyriitä purkkeja. Kookosöljy on ehdoton suosikkini. Sillä saa palautettua kiillon hiuksiin.

– Olen huomannut, että stressi heikentää myös hiusten kuntoa. Sen vuoksi yritän huolehtia hyvinvoinnistani. Juon paljon vettä ja syön pähkinöitä, mutta eritoten nautin elämästä. Ajattelen, että kupoli kiiltelee, kun sisältä hohtaa positiivista valoa!

Raskausaika oli hyvä hetki totuttaa hiukset siihen, että pesen ne vain kaksi kertaa viikossa, Sofia Ruutu kertoo.

Malli ja bloggaaja Sofia Ruudun hiusfilosofiaan kuuluu pestä hiuksia mahdollisimman harvoin.

– Raskauden aikana totutin hiukseni siihen, että pesen ne ainoastaan kaksi kertaa viikossa. Mutta kun sitten pesen, toteutan homman aina huolella pitkän kaavan mukaan. Pesemisen jälkeen föönaan hiukseni kuiviksi ja taivutan latvat suoristusraudalla. Näin ne pysyvät muodossaan useampia päiviä, hän kertoo.

Sofia pitää luonnollisista hiuksista.

– Ajattelen, että useimmille ihmiselle sopii parhaiten mahdollisimman oman väriset hiukset, mutta hieman freesatumpana versiona.

– Koska hiuslaatuni on skandinaaviseen tapaan suhteellisen hento, tuon siihen volyymia sekä ryhtiä raidoittamalla hiukseni muutaman kerran vuodessa. Hiusten sävy pysyy luonnollisena, mutta tekstuuria antavat raidat helpottavat hiusten käsittelyä ja kirkastavat ilmettä, hän kertoo.