Silmänrajaus tehostaa katsetta niin arki- kuin juhlameikissä. Mutta kannattaako valita purkki, tussi vai kynä?

Utuiset unisilmät vai terävän tarkat rajat viivat ripsien tyvessä? Mikä tahansa look onnistuu, kun valitset silmänrajaukseen oikeanlaiset välineet.

Geelimäiset ja voidemaiset silmänrajausvärit ovat pysyviä ja helppokäyttöisiä. Ne levitetään siveltimellä suoraan purkista.

Puuterimainen rajausluomiväri levitetään kostutetulla siveltimellä. Moni luomiväri sopii käytettäväksi myös märkänä, jolloin sillä on helppo tehdä myös silmänrajaukset.

Nestemäisiä rajausvärejä on kahdenlaisia: sivellin- ja tussivärejä. Siveltimellä saa tehtyä siistin ja ohuen rajan aivan ripsien tyveen. Nestemäisellä tussirajauksella rajauksesta tulee paksumpi ja meikistä tulee näyttävämpi, mutta käsi ei saa vapista.

Silmämeikkikynät soveltuvat utuisemman rajauksen tekoon. Joidenkin kynien mukana on häivytyspää, joka on tarpeen pehmeän viivan teossa. Kajalia käytetään silmän sisäluomella, jotta katse korostuu.

Näillä vinkeillä rajauksesi onnistuu, vaikka käsi väpäjäisikin:

1. Taivuta ripset ennen rajauksen piirtämistä, niin ripsien rullaus ei sotke jo tehtyä viivaa.

2. Venytä silmäluomea kevyesti sormella, jotta saat vedettyä rajauksen täysin sileälle iholle. Silloin homma helpottuu.

3. Tue rajaava käsi poskea vasten tai aseta kyynärpää pöydälle. Näin käsi ei vapise.

4. Tee rajausviiva useammilla pienillä vedoilla. Kertavetäisyllä tulee harvoin sulavaa jälkeä.

Ammattilaisen vinkit rajaukseen

Neuvot antoi meikkaaja Heidi Reponen.
 

1. Jos käsi vapisee, mikä väline kannattaa valita?
Valitsisin alkuun kynän, sillä se on helpoin. Sen jälkeä voi korjailla pumpulipuikolla. Jos haluat rajauksesta tarkemman, tee se ensin kynällä ja piirrä päälle viiru nestemäisellä rajauksella. Katso silmää rajatessa alaviistoon ja hengitä suun kautta, niin silmä pysyy rentona eikä räpsy kaiken aikaa.

2. Miten kynärajauksesta saa pysyvän?
Pohjusta luomi ennen rajausta. Kiinnitä kynärajaus vielä painamalla sen päälle puuterimaista luomiväriä. Nestemäisen ja kynän välimuoto on voidemainen silmänrajaus. Se on usein kestävämpi kuin kynä ja helppokäyttöisempi kuin nestemäinen rajausväri. Kokeile myös vedenkestävää kynää.

3. Kannattaako alarajausta tehdä? Mikä välineeksi?
Tarkka alarajaus nestemäisellä rajausvärillä pienentää silmää. Pienisilmäiselle en sitä suosittelisi. Pehmeämpi rajaus onnistuu kynällä, ja kaikista utuisimman ilmeen saa tehtyä luomivärillä ja siveltimellä.

Joko olet kokeillut kestotrendikkääksi muodostunutta ruusukultaa silmämeikissä?

Ruusukulta on yksi viime vuosien selkeimmistä trendiväreistä, oli kyse sitten pukeutumisesta, koruista, sisustuksesta tai vaikka meikistä. Monikäyttöinen väri näyttää vain jatkavan voittokulkuaan myös meikissä. Se sopii niin kevyeen kesämeikkiin kuin syksyisen tummanpunaisten huulten pariksi. Jos et vielä ole testannut ruusukultaista meikkiä, nyt on aika.

Punertavien silmämeikkisävyjen käyttö kuitenkin epäilyttää monia. Siksi kokosimme takuuvarmat vinkit ruusukultaiseen silmämeikkiin.

1. Kimalla rohkeasti

Reilusti hohtavat sävyt ovat aina helppokäyttöisempiä kuin mattavärit, joiden häivyttäminen vaatii taitoa tai vähintäänkin aikaa. Kunnolla kimmeltävä luomiväri antaa anteeksi kiireessä tehdyn häivytyksen ja huutaa vähän kauemmaksikin, että tässä on nyt kyse silmämeikistä, ei punoittavista silmistä.

2. Muista ripsiväri

Kunnolla mustatut ripset kehystävät katseen ja tekevät luomiväristä viimeistellyn näköisen. Myös ripsien taivuttaminen kannattaa, meikkiguru Marianna Hewitt on muistuttanut. Varman päälle vetäjä piirtää silmiin myös mustat rajaukset.

 

Keep your addiction alive. Especially if it's makeup! 💄💋 - • Brows: Ebony dipbrow pomade @anastasiabeverlyhills • Eyes: Painterly paint pot @maccosmetics, Desert Dusk Palette @hudabeauty @shophudabeauty, Cheap Thrill lip topper @limecrimemakeup, Trooper liquid eyeliner @katvondbeauty • Lashes: Another Shot of Whispie from @velourlashesofficial • Face: @esteelauder Double wear foundation in Tawny, Orgasm blush @narsissist, Milk Chocolate soleil bronzer @toofaced, Custard radiant creamy concealer @narsissist, Translucent Setting Powder @lauramercierme @lauramercier • Highlighter: • Highly Wasted @colourpopcosmetics Lips: Underground lipstick @gerardcosmetics #musingsonszr #dubaiglam #wakeupandmakeup #hudabeauty #hudabeautydesertdusk #wakeupandmakeup #makeupjunkie #rosegoldmakeup #velourlashes #esteestories #lauramercierme #narsissist #mercierbyme #colourpop #colourpopme #fallmakeup #blendwithtrend #makeuptransformation

Henkilön Musings On Sheikh Zayed Road (@mariya.gg) jakama julkaisu

Rutkasti ripsiä ja musta rajaus, siinä näyttävän ruusukultameikin tärkeimmät apulaiset.

3. Valitse suosikkisävy

Ruusukulta on imarteleva meikkisävy hyvin monenlaiseen väritykseen. Oikeasti tärkeintä kuitenkin on, että luomivärin sävy miellyttää omaa silmää niin, että aina peilin ohi kulkiessa tekee mieli vinkata itselle silmää.

4. Kokeile yhden värin meikkiä

Ruusukulta on helppo sävy eleettömän tyylikkääseen yhden värin silmämeikkiin. Kun se on hallussa, voikin siirtyä meikkaamaan koko kasvot saman sävymaailman väreillä – ruusukulta toimii erinomaisesti siinäkin tarkoituksessa.

5. Yhdistä tummiin huuliin

Tummanpunainen huulipuna on jokasyksyinen hitti. Hempeät ruusuluomet ja viettelevät tummat huulet ovat täydentävät loistavasti toisiaan. Paras lopputulos syntyy, kun huulten ja luomien sävyt ovat molemmat joko kylmät tai lämpimät. 

Tummat huulet ja ruusukultaluomet ovat täydellinen pari.

Sinisen ripsivärin haut ovat lisääntyneet Pinterest-kuvapalvelussa 234 prosenttia.

Ensin tuli sininen luomiväri, nyt kasarivillitys ulottuu jo ripsiin. Byrdie-kauneussivusto kertoo, että sinisen ripsivärin Pinterest-haut ovat huimassa nousussa.

Eikä ihme, sillä tyyli näyttää jälleen hauskalta! Meikkitaiteilija Tina Turnbow neuvoo Byrdien jutussa, että sinisestä kannattaa tehdä koko kasvojen väripilkku. Muu meikki on hyvä pitää hillittynä.

– Kun ripsiväri on sininen, on tärkeää, että luomiväri ja rajaus ovat pehmeät, jotta ne eivät valtaa lookia, meikkaaja ohjeistaa.

Hän suosittelee pehmeää sinistä rajausta aivan ripsien tyveen, jotta sininen korostuu. Sen lisäksi yläluomelle voi lisätä mustan – tai miksei vaikka kultaisen tai hopeisen – rajauksen.

Siniset ripset näyttävät upeilta myös ilman mitään rajauksia. Silloin ne pääsevät todella pääosaan.

Arkityyliin voi tuoda vain ripauksen sinertävää väriä niin, että levittää ensin normaalisti mustaa tai tummanruskeaa ripsiväriä ja sen jälkeen sutii sinistä vain ripsien kärkiin.

Tyyliin vaikuttaa tietenkin eniten se, minkä sinisen sävyn ripsiinsä valitsee. Tumma laivastonsininen menee melkein mustasta, mutta miksei sävy voisi olla vähän räiskyvämpikin?