Me Naiset
|
Anu Kopola

Silmänrajaus tehostaa katsetta niin arki- kuin juhlameikissä. Mutta kannattaako valita purkki, tussi vai kynä?

Utuiset unisilmät vai terävän tarkat rajat viivat ripsien tyvessä? Mikä tahansa look onnistuu, kun valitset silmänrajaukseen oikeanlaiset välineet.

Geelimäiset ja voidemaiset silmänrajausvärit ovat pysyviä ja helppokäyttöisiä. Ne levitetään siveltimellä suoraan purkista.

Puuterimainen rajausluomiväri levitetään kostutetulla siveltimellä. Moni luomiväri sopii käytettäväksi myös märkänä, jolloin sillä on helppo tehdä myös silmänrajaukset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nestemäisiä rajausvärejä on kahdenlaisia: sivellin- ja tussivärejä. Siveltimellä saa tehtyä siistin ja ohuen rajan aivan ripsien tyveen. Nestemäisellä tussirajauksella rajauksesta tulee paksumpi ja meikistä tulee näyttävämpi, mutta käsi ei saa vapista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Silmämeikkikynät soveltuvat utuisemman rajauksen tekoon. Joidenkin kynien mukana on häivytyspää, joka on tarpeen pehmeän viivan teossa. Kajalia käytetään silmän sisäluomella, jotta katse korostuu.

Näillä vinkeillä rajauksesi onnistuu, vaikka käsi väpäjäisikin:

1. Taivuta ripset ennen rajauksen piirtämistä, niin ripsien rullaus ei sotke jo tehtyä viivaa.

2. Venytä silmäluomea kevyesti sormella, jotta saat vedettyä rajauksen täysin sileälle iholle. Silloin homma helpottuu.

3. Tue rajaava käsi poskea vasten tai aseta kyynärpää pöydälle. Näin käsi ei vapise.

4. Tee rajausviiva useammilla pienillä vedoilla. Kertavetäisyllä tulee harvoin sulavaa jälkeä.

Ammattilaisen vinkit rajaukseen

Neuvot antoi meikkaaja Heidi Reponen.
 

1. Jos käsi vapisee, mikä väline kannattaa valita?
Valitsisin alkuun kynän, sillä se on helpoin. Sen jälkeä voi korjailla pumpulipuikolla. Jos haluat rajauksesta tarkemman, tee se ensin kynällä ja piirrä päälle viiru nestemäisellä rajauksella. Katso silmää rajatessa alaviistoon ja hengitä suun kautta, niin silmä pysyy rentona eikä räpsy kaiken aikaa.

2. Miten kynärajauksesta saa pysyvän?
Pohjusta luomi ennen rajausta. Kiinnitä kynärajaus vielä painamalla sen päälle puuterimaista luomiväriä. Nestemäisen ja kynän välimuoto on voidemainen silmänrajaus. Se on usein kestävämpi kuin kynä ja helppokäyttöisempi kuin nestemäinen rajausväri. Kokeile myös vedenkestävää kynää.

3. Kannattaako alarajausta tehdä? Mikä välineeksi?
Tarkka alarajaus nestemäisellä rajausvärillä pienentää silmää. Pienisilmäiselle en sitä suosittelisi. Pehmeämpi rajaus onnistuu kynällä, ja kaikista utuisimman ilmeen saa tehtyä luomivärillä ja siveltimellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla