Hyvä Hiuspäivä -kiertueella treenataan. Kuva: Sari Keurulainen
Hyvä Hiuspäivä -kiertueella treenataan. Kuva: Sari Keurulainen

Hius- ja meikkitaiteilija Mariela Sarkima neuvoo kikat, joilla saat kampauksen lyhyeen, puolipitkään ja pitkään tukkaan.

Hius- ja meikkitaiteilija Mariela Sarkiman Hyvä Hiuspäivä -kiertueella opetellaan hiustenlaiton niksejä. 

Miten muotoiluraudalla syntyy  kampaus lyhyeen, puolipitkään ja pitkään tukkaan?

Lyhyet: Saat hiuksiin kuohkeutta ja sulkamaisuutta, kun otat sormien väliin eri kokoisia hiuosioita ja liu'utat muotoilurautaa niitä pitkin tyvestä kohti latvaa kääntäen samalla kättä. Kuvittele kuorivasi keitettyä perunaa.

Puolipitkät: Föönatun näköinen, elegantti ja kuohkea kampaus syntyy, kun jaat hiukset kämmenen kokoisiin hiusosioihin ja tupeeraat niiden tyven yksi kerrallaan. Liu'uta niitä muotoiluraudan välissä laajalla kaarella ja käännä samalla kevyesti sisäänpäin. Näin tehdään Hollywood-tähtien upeat lookit.

Pitkät: Saat loihdittua tukkaan eloa ja liikettä liu'uttelemalla muotoilurautaa pystyasennossa eri suuntiin. Lämpölevyjen väliin voi napata eri kokoisia osioita, niin saat aikaan rennon seksikkään beach-tyylin.

Miten muotoiluraudalla saa kivoja, kestäviä ja luonnollisia kiharoita?

Nyrkkisääntö on, mitä suurempi hiusosio, sitä loivempi kihara. Muotoilurauta kannattaa kuitenkin pitää melko kuumana, noin 200-asteisena, jotta muotoilusta tulee kestävä. Luonnolliset valuvat laineet syntyvät, kun liu'utat muotoilurautaa pystyasennossa pitkin hiusosiota.

Mitä muotoilutuotteita olisi hyvä käyttää muotoiluraudan kanssa?

Muotoilutuote, varsinkin lämpösuoja, on tärkeä. Muotoiluraudan jatkuva käyttö köyhdyttää hiuksen kosteus- ja öljyvarastoa, ja hius kuivuu. Mitä kuivempi hius on luonnostaan, sitä vähemmän se kestää lämpömuotoilua.

Myös kemiallisesti käsitellyt – varsinkin permanentatut ja vaalennetut hiukset – vaativat erityishuomiota. Normaalikuntoiset ja värjätyt hiukset kestävät hyvin muotoilulaitteiden käyttöä, kunhan muistaa käyttää riittävän kosteuttavia pesu- ja hoitotuotteita.

Me Naiset on mukana Marielan Hyvä Hiuspäivä -kiertueella. Katso kiertueen ajat ja paikkakunnat täältä ja opi ammattilaisten opastuksella helpon hiustenlaiton salaisuudet.

Lue myös:

Mariela Sarkiman parhaat nettivinkit: Näin ostat amerikkalaisista nettikaupoista helposti

Näin teet kiharat muotoiluraudalla – katso video

Suurin osa asioista on hyvä hoitaa ajoissa, mutta ainakin yksi päätös on syytä jättää viime tippaan.

Jos rahaa, aikaa ja mielikuvitusta riittää, häihin valmistautumisesta voi tehdä loputtoman monimutkaisen prosessin. Morsiamille on tarjolla yhtä sun toista kauneuspalvelua, joita markkinoidaan lähes välttämättöminä hemmotteluina ja keinoina tehdä päivästä täydellinen – ettei sitten myöhemmin kaduta.

Mistä tässä suossa tunnistaa olennaiset kauneusvinkit ja -toimenpiteet? Paras neuvoja on kokemus: sekä jo avioon astelleiden vinkit että oma tieto siitä, miten tykkää hiuksensa ja meikkinsä laittaa ja miten oma iho tapaa käyttäytyä. 

Näiden häitä edeltävien kauneusvinkkien käyttöönottoa kannattaa silti jokaisen harkita:

1. Jos käytät ammattilaisen palveluita, avaa suusi

Häämeikin ja kampauksen teettäminen ammattilaisella voi olla hyvä keino hillitä hääpäivään liittyvää jännitystä. Keino kuitenkin toimii vain, jos oikeasti saat kampaajalta ja meikkaajalta sitä, mitä haluat.

Näytä kuvia ja keskustele niin kauan, että olet satavarma siitä, että olette samalla aaltopituudella. Hääpäivä (tai koemeikin ja -kampauksen tekopäivä) on huonoin mahdollinen päivä pitää suunsa kiinni siitä, että tämä ei nyt ole ihan sitä, mitä piti.

2. Valitse meikkivoiteen sävy viime tipassa

Jos teet meikkisi itse, sopivien tuotteiden ostaminen ajoissa kannattaa. Sääntöön on kuitenkin yksi poikkeus: Voguessa muistutetaan, että meikkivoiteen sävy kannattaa valita vasta kun hääpäivä on melkein käsillä. Varsinkin kesähäiden morsiamille tämä on tärkeä vinkki, koska kevytkin rusketus, tuli se sitten purkista tai auringosta, voi muuttaa keväällä käytössä olleen meikkivoidesävyn väärän väriseksi.

3. Aloita hiuspohdinta ajoissa

Meikkisuunnitelmia voi muuttaa vaikka häitä edeltävällä viikolla, mutta hiusten värin ja pituuden suhteen monikaan ratkaisu ei ole nopeasti toteutettavissa. Jos mielit suurta hiusmuutosta hääpäiväksi, aloita ajoissa.


4. Rauhoita hääviikko

Älä kokeile uusia ihonhoitotuotteita juuri ennen häitä, jotta et ärsytä ihoasi. Vaikka kuorintoja kehutaan ihoa heleyttäviksi, ole varovainen niiden kanssa häiden alla. Kuorinta voi tehdä hallaa iholle. 

5. Älä kikkaile

Ellei kikkailu ole tyylisi. Vakiovinkki morsiamille on, että häämeikkiin kannattaa tavoitella sellaista tyyliä, josta muutenkin tykkää. Omalta itseltä näyttäminen ei mene koskaan muodista.

Jos mietit, näyttävätkö tuuheat microblading-kulmat, korostusvoiteella kuorrutetut poskipäät tai muut trendikkäät kauneusilmiöt hassuilta hääkuvassa 20 vuoden kuluttua, niin vastaus on ”kyllä, mutta ei se mitään”.

Ihonhoitoko tylsää puurtamista? Ei siltä vaikuta.

Eläimellistä menoa

Eläinaiheisia naamioita löytyy nyt joka lähtöön. Vaihtoehtoja on kissasta pandaan ja lampaasta viidakon eläimiin. Naamiot eivät välttämättä näytä kasvoilla ihan yhtä herttaisilta kuin suloisissa pakkauskuvissa, mutta ainakin niistä saa hyvät naurut. Eläinnaamioiden hinnat ovat noin viisi euroa ja niitä valmistavat ainakin Berrisom, Skin79, MasqueBar, Kiko ja Holika Holika.

 

A post shared by Masque Bar (@mymasquebar) on

 

A post shared by Ania (@aniabienia) on

 

Paluu lapsuuteen

Hollywood-brändi Glamglow on tuonut markkinoille Sonic- ja My Little Pony -naamiot, joiden pakkauksissa seikkailevat suositut animaatiohahmot.

 

A post shared by 🦋 Suzana 🦋 (@beautymarked23) on

My Little Pony -naamioita on kolmea eri väriä, eikä niistä puutu glitteriä! Poninaamiota löytyy Suomessa ainakin Sokokselta (49,90 €).

 

A post shared by GLAMGLOW (@glamglow) on

Sonic-mutanaamio (n. 16 €) on yhtä sininen kuin ysäripelin siili ja muuttuu kuivuessaan metallinhohtoiseksi.

 

Arjen luksusta

Ylellisyyttä arkeensa kaipaava valitsee kullanhohtoisen kasvonaamion. Midaan kosketusta kasvoille tarjoavat ainakin Skin79, MasqueBar, Berrisom, Kiko, Oh K! ja Peter Thomas Roth. Osassa tuotteista on mukana aitoa kultaa. Naamiota valitessa kannattaa olla tarkkana, sillä hinnat vaihtelevat muutamasta eurosta yli sataseen.

 

A post shared by Masque Bar (@mymasquebar) on

 

Salaperäiselle kaunottarelle

Jos haluat vetää salamyhkäisen vaihteen silmään, venetsialaisnaamio on oiva valinta.

 

A post shared by Karolina Wójcik (@yuki_chan_13) on

Skin79:n kangasnaamiot (n. 4 €) tuovat kauneudenhoitoon juhlavaa tunnelmaa.

Berrisomin leikkimielisissä naamioissa (n. 4 €) voi kuvitella olevansa kiinalaisen oopperan tähti.

 

Kukkia ja hedelmiä

Lähestyvää kesää voi fiilistellä Kocostarin viipalenaamioilla (n. 5 €). Jos et tykkää hedelmistä, valitse tulppaanit tai auringonkukat.

 

A post shared by KOCOSTAR Nordic (@kocostarnordic) on

 

Romanttista pitsiä

Starskinin anti-age -naamioiden (n. 13 €) tuotekuvat antavat sensuellin pitsisen vaikutelman. Todellisuus ei ehkä tavoita ihan samaa esteetiikan astetta, mutta eivät nämä kaikkein pähkähulluimmasta päästäkään ole. 

 

A post shared by Joanna Rose Ejes (@joanna_rose___) on