Seuraa näitä linjoja! Piirros: Helmi Järvinen
Seuraa näitä linjoja! Piirros: Helmi Järvinen

Meikkitaiteilija Piia Hiltunen opastaa, miten kulmat näyttävät varmasti hyviltä.

1. Ennen nyppimistä tarkastele kulmakarvojasi tarpeeksi kaukaa ja katso suoraan peiliin. Jos tihrustat kulmia käsipeilistä, kallistat auttamatta peiliä johonkin suuntaan, jolloin et erota kulmien todellista muotoa. Vaaleakulmaisten kannattaa levittää kulmiin värillistä kulmageeliä, jolloin kulman luonnollinen muoto pääsee esiin eikä niitä vahingossa nypi liikaa.

2. Kun asetat esimerkiksi meikkisiveltimen pystysuoraan nenänpieleen, löydät kulmakarvan alkupisteen. Merkkaa piste kulmakynällä. Jos sieraimesi ovat kovin leveät, ei sivellintemppu välttämättä toimi. Silloin kannattaa tarkastella silmän sisänurkkaa.

3. Kaaren korkein kohta on tärkein kulmakarvan muotoon vaikuttava tekijä. Käännä sivellin nyt noin 45 asteen kulmaan niin, että nenän pielestä kulkee suora linja pupillin kautta. Näin löydät kulman korkeimman kohdan. Merkkaa piste kulmakynällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Kallista sivellintä niin, että nenänpielen ja silmän ulkonurkan väliin jää jana. Näin löydät kohdan, jossa kulmakarvan tulisi päättyä. Merkkaa piste kulmakynällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5. Määritä kulmalle muoto hakemalla muutama tärkeä linja: kulmakarvan alapuolen ääriviivat sekä korkeimman kohdan kulma. Jos kulmien muoto on epämääräinen, vaalea korostuskynä tai valokynä auttaa löytämään oikean muodon.

6. On makuasia, meikkaatko kulmakarvat kauttaaltaan kynällä vai täytätkö vain aukkopaikat. Muista aina harjata kulmakarvat läpi, sillä se pehmentää jäljen.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla