Neljä iki-ihanaa tähteä, joiden tv-look on harvinaisen onnistunut. Meikkaja Eeveleena Liedes vinkkaa, miten luot tähtien tyylin.

Kun Ruby Rose aloitti Orange Is the New Black -sarjassa, naiset ympäri maailmaa ihastuivat hänen hahmonsa Stella Carlinin androgyyniin lookiin. Hän korostaa tyttömäisiä piirteitään ja valloittavaa hymyään. 

Näin teet meikin: 

”Ruby Rosen meikin kulmakivet ovat tuuheat kulmakarvat ja ripset, voimakkaat huulisävyt ja kuulas iho. Hän luottaa meikkipohjassaan vain välttämättömiin: meikkivoiteeseen, peite-aineeseen ja aurinkopuuteriin. Poskipunan voi halutessaan jättää väliin, kun valitsee huuliin voimakkaan kiillon tai punan. Värikkäitä huulia tasapainottaa intensiivinen katse, joka onnistuu ekstrakerroksella ripsiväriä tai muutamalla irtotupsulla. Luonnostaan tuuheita kulmakarvoja kannattaa sukia ojennukseen kulmageelillä.” 

Must-tuotteet: 

1. Estelle & Thild Biohydrate -voide, sävy medium, peittää kevyesti, mutta kosteuttaa tehokkaasti, 30 €. 2. Lumene Miracle Blush Sorbet, sävy Kukkaniityllä, on pakattu kätevään jumbo-kynään, 12,90 €.  3. Rimmel Volume Colourist -maskara kevytsävyttää ripset, 12,90 €.
1. Estelle & Thild Biohydrate -voide, sävy medium, peittää kevyesti, mutta kosteuttaa tehokkaasti, 30 €. 2. Lumene Miracle Blush Sorbet, sävy Kukkaniityllä, on pakattu kätevään jumbo-kynään, 12,90 €. 3. Rimmel Volume Colourist -maskara kevytsävyttää ripset, 12,90 €.

 

 


Mad Men jätti loppuessaan tyhjän aukon monen sydämeen. Sarjan viehkeän punapään Joan Hollowayn eli Christina Hendricksin klassinen meikkilook oli suoraan 60-luvulta.

Näin teet meikin:

”Kirkkaanpunaisen huulipunan rinnalle löytyy tänä kesänä paljon punaisen vivahteita. Rusehtava puna on rohkean valinta iltatilaisuuteen. Tee kuten Christina Hendricks ja yhdistä se metalliseen luomiväriin. Kimalteet silmissä keventävät muuten maanläheistä meikkiä. Smokey eye -meikissä on tärkeintä rajata silmät aivan ripsen tyvestä, jotta tumman rajauksen ja ripsien väliin ei jää meikittömiä kohtia. Rajaus on naisellinen ja viimeistelee sumusilmämeikin.”

Must-tuotteet:


1. L’Oréal Paris Color Riche Rouge -paletista löytää taatusti suosikkinsa, 17,90 €.  2. Oriflame Giordani Gold -rajauksella onnistuu tarkka jälki, 22 €.  3. Luumun-punainen Chanel Illusion D’Ombre Long Wear Luminous 857 -voideluomi-väri, 40,30 €.
1. L’Oréal Paris Color Riche Rouge -paletista löytää taatusti suosikkinsa, 17,90 €. 2. Oriflame Giordani Gold -rajauksella onnistuu tarkka jälki, 22 €. 3. Luumun-punainen Chanel Illusion D’Ombre Long Wear Luminous 857 -voideluomi-väri, 40,30 €.

 

 


Girls-sarjan Shoshanna Shapiro on omaperäinen, nopeasti puhuva fashionista, joka ei kaihda riskejä. Hän blondasi tummat hiuksensa ja pukeutui manga-tyyliin, koska tiesi sen sopivan hänelle.

Näin teet meikin: 

”Zosia Mamet korostaa upeasti ruskeita silmiään paksulla rajauksella, jonka voi levittää jopa koko liikkuvalle luomelle. Päivämeikissä voimakkaan rajauksen kanssa toimii mattapintainen, persikkanuden sävyinen huulipuna. 

Tummat ja korostetut kulmakarvat sopivat vaaleaankin tukkaan. Hunajablondit voivat valita kulmiinsa lämpimiä ruskeita sävyjä, viileiden vaaleiden kannattaa suosia harmaita sävyjä. Tuuheat kulmat saavat mieluummin näyttää hieman rehottavilta kuin tussilla maalatuilta palkeilta.”

Must-tuotteet: 

1. YSL Couture Brow Palette 2 Medium to Dark -kulmapaletissa on kauniit puuterisävyt, 55 €.  2. Korres Zea Mays Blush 16 Pink -poskipuna antaa kevyen, terveen sävyn, 29,90 €.  3.  Bobbi Brown Long-Wear -luomivärikynän pysyvyys on huippuluokkaa, 32 €.
1. YSL Couture Brow Palette 2 Medium to Dark -kulmapaletissa on kauniit puuterisävyt, 55 €. 2. Korres Zea Mays Blush 16 Pink -poskipuna antaa kevyen, terveen sävyn, 29,90 €. 3. Bobbi Brown Long-Wear -luomivärikynän pysyvyys on huippuluokkaa, 32 €.

 

 


House of Cards -sarjan Robin Wright on politiikassa juonittelevana Claire Underwoodina upeampi kuin koskaan. Kynähameet ja luonnollinen nudemeikki huokuvat tyrmäävää itsevarmuutta.

Näin teet meikin: 

”Jos työpäiväsi venyvät yhtä pitkiksi kuin House of Cards -sarjan Robin Wrightilla, meikki kannattaa pohjustaa hyvin. Valitse kuivalle iholle kosteuttava ja ihoa silottava primer. Rasvoittuvalle iholle sopii matta-pinnan jättävä ja ihohuokosia häivyttävä pohjustaja.

Meikkivoide saa olla kevyt ja kuultava ja poskipuna pehmeä. Poskipäille suosittelen hehkua antavaa korostuspuuteria tai kuultovoidetta. Käytä niitä kuitenkin säästeliäästi. Meikkipohja näyttää näin huolitellulta, muttei liian meikatulta. Beiget ja ruskeat luomiväri-sävyt, klassinen kynärajaus ja ripsiväri riittävät silmissä. Huulille sopii kevyt nudekiilto.”

Must-tuotteet:


1. Giorgio Armani Maestro Glow -meikkivoide on henkäyksen-ohut, 65 €. 2. Lumene Bronzerilla loihdit luonnollisen päivetyksen, sävy Auringon kultaa, 17,50 €. 3. Urban Decay Naked3 -luomi-väripaletti sisältää peräti 12 nudesävyä, 54,90 €.
1. Giorgio Armani Maestro Glow -meikkivoide on henkäyksen-ohut, 65 €. 2. Lumene Bronzerilla loihdit luonnollisen päivetyksen, sävy Auringon kultaa, 17,50 €. 3. Urban Decay Naked3 -luomi-väripaletti sisältää peräti 12 nudesävyä, 54,90 €.

 

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Kuva: IMAXTree

Mikään ei ole ikuista, mutta meikin voi saada kestämään siistinä koko illan ajan – ilman, että sitä pitää olla jatkuvasti korjailemassa.

On niitä ihmisiä, jotka jaksavat käydä tunnin välein vessassa lisäämässä huulipunaa ja puuteroimassa nenän – ja sitten niitä, jotka haluavat laittaa meikit naamaan ja unohtaa niiden olemassaolon.

Jos kuulut jälkimmäiseen porukkaan, meikistä kannattaa yrittää tehdä mahdollisimman kestävä. Silloin riittää, että korkeintaan painelee ylimääräisen rasvan pois iholta kerran tai pari illan aikana.

Näillä vinkeillä saat meikin kestämään kovemmatkin kekkerit.

1. Suosi ohuita kerroksia

Jos meikin on tarkoitus kestää, tuotteet pitää tietenkin valita sieltä järeimmästä päästä. Suosi puteleita, joissa mainitaan pitkäkestoinen, vedenkestävä ja tahraamaton.

Myös levitystavalla on väliä. Ohuet, huolella ihoon työstetyt kerrokset kestävät pidempään kuin paksu pakkeli, joka saattaa levitä kesken hauskanpidon. Kostea meikkisieni on hyvä väline meikkivoiteen levittämiseen, sillä se imee itseensä ylimääräisen tuotteen ja jättää iholle vain tarvittavan määrän. Tarvittaessa sen avulla voi levittää vielä toisen kerroksen sinne, missä lisäpeitolle on tarvetta.

2. Kiinnitä ennen ja jälkeen

Meikkitaiteilija Andrew Sotomayor ei kiinnityssuihketta säästele. Bustle-sivuston jutussa hän kertoo suihkivansa tuotetta sekä ennen meikkivoidetta että sen jälkeen ja ennen ja jälkeen puuterointia.

– Kylmä ilma saa ihon kuivumaan, mikä saattaa saada ihon imaisemaan kaiken kosteuden voidemaisista meikeistä, Sotomayor perustelee.

Suihke tuo iholle paljon kaivattua lisäkosteutta ja takaa sen, että meikkivoide ei ala heti näyttää kuivan kakkumaiselta.


3. Kestävyyttä kerrostamalla

Korostuspuuteri ja poskipuna katoavat kasvoilta yleensä ensimmäisinä. Hyvä tapa saada ne kestämään pidempään on levittää iholle ensin voidemainen tuote ja päälle vielä puuterimainen. Lopputuloksesta tulee intensiivisempi, ja puuterimainen tuote myös toimii voidemaisen kiinnittäjänä.

4. Käytä tuoretta maskaraa

Bustle-sivusto muistuttaa myös, että kuivahtaneen ripsivärin paikka on roskiksessa. Sillä saattaa saada vielä hetkellisesti nätiltä näyttävät ripset, mutta illan mittaan väri yleensä varisee silmien alle. Tuore ripsiväri sen sijaan toimii kuten sen pitääkin. Meikkaaja Mariela Sarkima on kertonut, että yleensä ripsiväri säilyy hyvänä noin neljä kuukautta. Mitä useammin ripsaria käyttää, sitä enemmän putkiloon päätyy ilmaa ja sitä nopeammin tuote myös kuivahtaa.

5. Silmämeikin pohjustusvoide on ystäväsi

Jos pitäisi valita yksi tuote, joka on mullistanut koko meikkauksen, se on silmämeikin pohjustusvoide. Sen avulla silmämeikki rajauksineen on oikeasti mahdollista saada kestämään pitkään, vaikka yläluomet olisivat vähän raskaampaakin sorttia. Silmämeikin pohjustusvoiteita on erilaisia, ja osa niistä myös tasoittaa ihon sävyä ja saa luomivärit toistumaan intensiivisempinä.

Kuivahtaneen ripsivärin paikka on roskiksessa.

6. Pelkkä huultenrajaus riittää

Klassinen juhlameikkikikka on värittää huulet ensin kauttaaltaan huultenrajauskynällä ja levittää sitten päälle huulipuna. Vaikka huulipuna kuluisi, rajausväri alla takaa sen, että huulet näyttävät edelleen punatuilta. Nykyiset huultenrajauskynät ovat kuitenkin niin hyviä, että ne käyvät meikkiin sellaisenaan. Niiden helposti levittyvä, mutta kestävä ja miellyttävä koostumus toimii kuin kestohuulipuna. Jos sävy on vielä lähellä huulten omaa sävyä, edes huulimeikkiä ei tarvitse korjailla koko iltana.

Sannin hiuksissa on aiemmin nähty myös liilaa sävyä. Kuva: Mikko Hannula ja Instagram

Petrolinväriset latvat toimivat myös tummassa tukassa. 

Laulaja Sannilla on kirjaimellisesti värikäs hiushistoria, mutta sininen tukka on pitkään ollut hänen tunnusmerkkinsä. Sinisen sävyistä Sannin päässä on nähty suurin piirtein kaikki: harmahtava savunsininen, kirkas turkoosi, pastellinen vaaleansininen, mustaan liukuva tummansininen... 

Nyt Sanni näyttää kuitenkin ottaneen varaslähdön uuteen vuoteen hiusvärinvaihdoksella. Hän julkaisi tänään Instagram-tilillään kuvan uudesta vihreästä – tai petrolinvärisestä, miten sen nyt ottaa – kuontalostaan. 

Kuvan perusteella hiusten tyvi on hyvin tummanruskea ja pituudet hohtavat syvänvihreinä. 

 

🥑🥝🥒💚

Henkilön SANNI (@sannivirallinen) jakama julkaisu

Seuraavaksi sitrussävyjä?

Sannin lisäksi moni muukin suomalainen on viihtynyt sinisessä tukassa viime vuosina. Samoin pinkin ja hattaran sävyt ovat olleet suosittuja.

Jos ennustaa pitää, seuraava iso trendi voivat olla vihreät ja keltaiset hiukset. Perusteluja piisaa:

Siinä missä vaaleimmat vihreän ja keltaisen sävyt vaativat alle hiuksia kuluttavan vaalennuksen, petrolinsävyä voi saada suoravärillä aavistuksen tummempiinkin hiuksiin. Helppokäyttöinen trendi siis.