Kuva Shutterstock
Kuva Shutterstock

Kaikki hiuslaadut eivät kestä päivittäin tehtyä kuumaa käsittelyä.

Olen käyttänyt muotoilurautaa parin kuukauden ajan, ja nyt huomaan, että hiusten latvat ovat kärähtäneet karheiksi. Uskallanko enää käyttää rautaa?

Muotoilurauta on hyvä laite hiustenmuotoiluun, mutta sillä voi tehdä myös tuhoja. Raudan lämpötila on yleensä yli 200 astetta, ja kuumuus kuluttaa hiuksia. Siksi hiuksiin pitää levittää lämpösuojasuihketta tai suojan sisältävää muotoilutuotetta ennen kuin ne käsittelee raudalla.

Riippuu hiuslaadusta ja hiusten kunnosta, millaista rasitusta tukka kestää. Paksut, hyväkuntoiset hiukset kestävät käsittelyä paljon paremmin kuin hennot ja blondatut.

Muotoile raudalla vain kuivia hiuksia. Kosteat hiukset eivät taivu kunnolla, jolloin niitä joutuu käsittelemään monta kertaa. Hiusten lämpötila nousee liian korkeaksi, jos samaa kohtaa käsittelee monta kertaa peräkkäin.

Jos kutrit tuntuvat kärsivän suojasuihkeesta huolimatta, rautaa kannattaa käyttää korkeintaan joka toinen päivä. Hiusten muotoilu ja kiillottaminen onnistuu myös perinteisillä papiljoteilla.

Katso kaikki Kauneustohtorin vastaukset täältä.

Onko sinulla kauneus- tai muotiaiheinen pulma, johon kaipaat vastausta? Lähetä kysymyksesi asiantuntijoidemme ratkaistavaksi täällä!

Hainhammas hiuksiin ja menoksi!

Hiusdonitsit, -pannat  ja rusetit tekivät jo paluun, mutta yksi menneiden vuosikymmenten klassikoista on pysytellyt toistaiseksi taka-alalla: hainhammas.

Tämä hiusklipsi näin:

Kuva: Colourbox
Kuva: Colourbox

Kaikenlaiset hiusasusteet ovat jälleen haluttua tavaraa, erityisesti retrotyyliset muovikapistukset 90- ja 2000-luvuilta. On siis enää vain ajan kysymys, milloin hainhammas putkahtaa näyttävästi katukuvaan.

Hiljaisia signaaleja on jo havaittavissa, ja hainhampaan ovat maininneet jutuissaan muun muassa tyylisivustot Marie Claire ja suomalainen Flounce.

Hainhammas ehkä menetti paikkansa kaikkein tyylikkäimpänä hiustenlaittovälineenä, mutta sen paluulle ei pitäisi olla mitään esteitä.

Hainhammas on nimittäin yksi kätevimmistä ja nopeimmista hiusasusteista: kokoa hiukset kasaan ja kiinnitä – valmista! Jopa sotkunutturan kasaaminen kestää ainakin kolme kertaa kauemmin.

Kysely

Käytätkö hainhammasta hiuksissasi?

Punaviiniglögi on kauden hitti niin mukissa kuin hiuksissakin.

Kun platinablondit ja pastellit on nähty, on jälleen syvän tummanpunaisen kuontalon vuoro.

Alkoholiteemaiset hiusvärit näyttävät jatkavan voittokulkuaan. Vielä kesällä trendihiusväri poimittiin olutsävyistä, mutta kauteen sopivasti paras värimalli löytyy tällä hetkellä punaviiniglögien maailmasta, Popsugar-sivusto kirjoittaa.

Instagramin perusteellakin vaikuttaa siltä, että hehkuviinin tai punaviiniglögin syvänpunainen sävymaailma inspiroi nyt monia.

 

LOVE this color😍😍😍🍷☀️ #socolor #matrix #hairartist #desiree_styles #prettyhair

Henkilön Desiree Henderson (@desiree_styles) jakama julkaisu

Tumma glögitukka sopiikin täydellisesti talveen, sillä yleensä kylmään aikaan suositaan syvempiä ja mausteisempia sävyjä – kesällä voi taas keventää ja iloitella kirkkailla väreillä.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että jos hiuksensa värjää kovin tummiksi, vaalentaminen on sen jälkeen taas oma operaationsa.

 

 

I'm in love with this color!! ➡️ swipe to see what she looked like before we started today. Crazy. #showponyhair

Henkilön Shelby Tymchuk (@shelbytymchuk) jakama julkaisu

Punaisen hiusvärin etuna on onneksi se, että väri haalistuu melko nopeasti. Jos hiuksia ei halua vaalentaa, takaisin klassiseen tummanruskeaan värjääminen onnistuu yleensä helposti, mutta sävyvalinnassa kannattaa käyttää apuna kampaajaa, jotta punainen häivyttyy hiuksista varmasti.