Vinkit tuoksutteluun. Kuva: Shutterstock
Vinkit tuoksutteluun. Kuva: Shutterstock

Tee tuoksutäsmäisku – ja monta muuta hajuvesivinkkiä.

Unohda vanha tapa, että suihkuttelet hajuvettä ilmaan ja kävelet sen jälkeen tuoksupilven läpi. Sen sijaan muista nämä täsmäpisteet: nilkat, polvitaipeet, rintakehä, alue korvien takana. Lisääkin löytyy! Hajuvettä voi suihkutella kehon lämpimiin paikkoihin, kuten alaselkään, vatsalle ja niskaan.

Tästä hajuveden suihkuttelusta on tosin monta eri koulukuntaa, josta jokainen uskoo omiin oppeihinsa. Ehkä sinun kannattaa löytää omat paikkasi ja uskoa niihin. Kunhan muistat perussäännön: laita hajuvettä hyvissä ajoin ennen kotoa lähtemistä ja hyvältä etäisyydeltä, jotta se ehtii asettua, ennen kuin lähdet muiden haisteltavaksi. Ja muista lisätä tuoksua pitkin päivää. Yksi Refineryn hajuvesijutun asiantuntijoista laittaa hajuvettä 1–3 kertaa päivässä riippuen siitä, kuinka voimakas sen tuoksu on.

Jos haluat, että tuoksu varmasti pysyy, kerrosta se. Käytä tuoksuöljyä hajuveden alla. Vielä samalta tuoksuva suihkugeeli, niin pakkaus – siis sinä – on valmis. Jos olet kokenut hajukonkari, voit tehdä eri kerroksen tuoksuilla kokeiluja. Alle myskiä, päälle vähän kukkasia esimerkiksi!

Ja vielä yksi hajuvesivinkki: käytä tuoksuja muuallakin kuin ihollasi. Pirskottele niitä lakanoille, vähän vaatteille, pieni tujaus takkiin ja vaikkapa sohvalle. Älä kuitenkaan hiuksiin, jotka voivat kärsiä hajuvesien alkoholista. Jos haluat pihistellä hajuveden kanssa, käytä kodin tuoksuttamiseen huonetuoksuja tai vaikka hajukynttilöitä.

Nuorekkaan ihon trendi on niin vahva, että vauvanpehmeän naaman saavuttamiseksi on kehitetty muun muassa istukan kantasoluihin perustuvia tuotteita. 

Ihoa hoidetaan – puhdistetaan ja rasvataan voiteilla – siksi, että se pysyisi terveenä ja hyvinvoivana, eikä tulehtuisi tai tuntuisi kireältä. Eikö?

Vastaus lienee kyllä, mutta ihonhoitoon tuntuu kuuluvan yhä enemmän kaikkea muutakin kuin puhdistusta ja kosteutusta. Ihanteellisen ihonhoitorutiinin pohdiskelu on nykyään ihan normaalia, lähes kiiltävän hehkuva iho on yksi vuoden tärkeimmistä meikkilookeista ja ihonhoitotrendeihin liittyy kohta enemmän piikkejä kuin voiteita. 

Refinery29-sivusto julkaisi hiljattain listauksen ihonhoidon kuumimmista ja kummimmista trendeistä. Listalle pääsivät mikroneulaus, eläinten immuunipuolustuksen tuottamat vasta-aineet, mikrobituotteet, pinnallisesti käytettävät täyteaineet ja istukkaperäiset kantasolut (kyllä, luit ihan oikein). 

Puhtia laiskoille soluille

Kun tiede kehittyy, keksitään koko ajan lisää keinoja, joilla ihon kuntoon voidaan vaikuttaa. Mikrobit ja elimistön tuottamat vasta-aineet voivat jonakin päivänä auttaa parantamaan aknen tai psoriasiksen.

Lisäksi Refinery29:n haastattelema ihotautilääkäri ennustaa, että vasta-aineita – joiden talteenottomenetelmissä on perinteisesti ollut isoja eläineettisiä ongelmia – voidaan tulevaisuudessa käyttää ikääntymisen merkkien peruuttamiseen. 

Kuten saatoit arvata, kasvojemme iho ei tarvitse istukasta tai napanuorasta eristettyjä kantasoluja voidakseen hyvin. Juttuun haastatellut ihotautilääkärit kuitenkin väittävät, että kantasolutuotteilla voidaan innostaa ”ikääntyviä tai laiskoja” soluja jakaantumaan, mikä puolestaan saa ihon näyttämään nuoremmalta. 

Ihonhoitoa vai ihonmuokkausta?

Vaikuttaa siltä, että merkittävä osa uusista ihonhoitotrendeistä on itse asiassa yrityksiä saada aikuinen iho näyttämään päiväkoti-ikäisen hipiältä. Nuorekasta ulkonäköä arvostetaan, joten ihonhoidossa – tai paremminkin ihonmuokkauksessa – ei kaihdeta keinoja.

Hehkuvan ja pehmeän vauvaihon tavoittelemisessa ei tietenkään ole mitään väärää. Lähes meikitön ja silti terveenä ja nuorena hehkuva iho on raikas trendi paksujen Instagram-pakkelien aikakaudella, mutta sen saavuttaminen ei ole kaikille mahdollista, ainakaan ilman pistoshoitoja ja mikroneularullia. 

Keski-ikäisen kasvot eivät näytä vauvan naamalta, vaikka olisi lutrannut suojakertoimen 50 aurinkovoiteella aina ennen ulos astumista ja aloittanut silmänympärysvoiteen käytön alakouluun mennessä. 

Täydellisen kiinteän ja nuorekkaan ihon vaatimus on kohtuuton, eikä ratkaisu siihen voi olla istukkaperäinen kantasoluvoide. 

Näyttävä mutta rento kampaus ei vaadi lämpökäsittelyjä tai suurta tuotearsenaalia.

Mitä toivot juhlakampaukselta? Aika moni havittelee näyttävyyttä ja juhlan tuntua, jotakin erilaista kuin tavallisena päivänä. Liian sliipattu ja kireä tukka ei kuitenkaan saisi olla, vaan rentouttakin kaivataan.

Ehkä siksi leteillä viimeistellyistä rennoista nutturoista on tullut niin suosittuja juhlakampauksia. 

Kampaajan tuolissa saat täydellisen kuohkean ja pitävän kampauksen, mutta onnistunut juhlanuttura on mahdollista loihtia myös omaan päähän – jopa ilman etukäteen kihartamista. Hiuslakkaa erityisempiä tuotteita ei tähän nutturaan tarvita. 

Katso videolta, miten letit ja nutturan voi yhdistää tyylikkään rennoksi juhlatukaksi.