Kuva Shutterstock
Kuva Shutterstock

Huulten huolellinen punaaminen vie sen verran aikaa, että meikin soisi selviävän siedättevän näköisenä syömisestä. Testasimme neljä erityyppistä punaa tositoimissa.

Huulipunat levitettiin pohjustamattomille huulille. Kuvat on otettu juuri ennen lounasta ja sen jälkeen. Arvosana muodostuu siitä, miten huulipuna kesti ja miltä se tuntui syödessä.

Mattapuna

Ennen ja jälkeen lounaan.

Himmeän mattapinnan jättävä Lumenen huulipuna tuntuu huulilla mukavan ohuelta. Se ei häiritse syömistä, ja muistan punan olemassaolon vasta, kun painan lopuksi leivänmurut huulilta varovasti lautasliinaan. Peilikuva paljastaa, että puolet punasta jäi ruokailuvälineisiin, mutta meikki on silti kohtuullisen helppo korjata.

Arvosana: 3/5

Lumenen Rasberry miracle -huulipuna, 14,90 €.

Kestokiilto


Ennen ja jälkeen lounaan.

Jane Iredalen kestopuna levitetään huulille kahdessa vaiheessa: ensin mattapinnan jättävä maalimainen väri, sitten kimmeltävä kiilto. Hämmästyttävää, että kokonaisuus tuntuu huulilla kohtuullisen miellyttävältä, mutta meikki ei juuri säikähdä edes jälkiuunileipää. Ainoa miinus siitä, että kiiltoon tarttuu murusia. Huulimeikki kaipaa lounaan jälkeen korkeintaan pientä fiksailua.

Arvosana: 5/5

Jane Iredalen Lip fixation -kestopuna, 39 €.

Nestemäinen puna

Ennen ja jälkeen lounaan.

Railakkaan oranssina hehkuva Diorin kiiltopuna on jotain huulipunan ja huulikiillon väliltä. Väripigmenttiä on niin reilusti, että huulten oma sävy peittyy kokonaan. Puna tuntuu syödessä suorastaan epämiellyttävältä, koska siihen tarttuu kaikki ja se tarttuu kaikkeen. Oranssia väriä löytyy ruokailun päätteeksi jopa sormista, mutta huulille sitä ei ole jäänyt juurikaan. Meikin saan käytännössä tehdä uudestaan kokonaan.

Arvosana: 2/5

Diorin nestemäinen Dior Addict Fluid stick -huulipuna, 42,20 €.

Kuultopuna

Ennen ja jälkeen lounaan.

Ohuen ohut Clarinsin kuultopuna tekee huulille vienon, ohuen kiillon. Ja jo sen perusteella voi arvata, miten tässä käy. Ja kyllä – muutama hörppy vesilasista, ja kaunis hohtelu on muisto vain. Toisaalta vahinko ei ole suuri, sillä meikki oli luonnollinen alunperinkin.

Arvosana: 2/5

Clarinsin Joli rouge -kiiltopunalipuna, 26,30 €.

Lue myös:

Helppo kauneuskikka – valkaise hampaat huulipunalla

Tiesitkö? Yksi puna – kolme lopputulosta

Hyvin valittu hiusväri voi raikastaa koko ilmeen hetkessä. 

Ikääntymisen merkkejä jarruttaviin, peitteleviin ja häivyttäviin tuotteisiin voi halutessaan käyttää sievoisen summan rahaa. Anti age -voiteita suurempi vaikutus ulkonäköön on kuitenkin hiusten värillä. 

Kampaaja Erik Jordan kehottaa Byrdie-sivustolla välttämään liian tummia ruskean sävyjä ja elotonta, tuhkaan taittavaa blondausta, ellet halua vaikuttaa ikäistäsi vanhemmalta. Asiantuntijan mukaan lämpimät sävyt ja useamman värisävyn värjäykset nuorentavat ulkomuotoa. 

Jos et ole innostunut harmaista hiuksista tai muun oman värin kasvattamisesta näkyviin, tutustu värjäyksiin, joilla yleisvaikutelma piristyy alta aika yksikön. 

Luutablondi

Hiusväritrendeihin kuuluu vanhojen hyvien hiusvärien nimeäminen jännittäväksi. Niinpä tummemman pohjavärin ja lämpimän vaaleiden raitojen yhdistelmä on nimeltään luutablondi. 

Täydellinen, eloisa lopputulos syntyy, kun pohjaväri on lähellä omaa sävyäsi ja raitoja tehdään luovasti eri tekniikoilla.

Näyttelijä Kim Basingerin, 64, blondit hiukset saavat syvyyttä tummemmasta tyvestä. 

Kultamansikka

Herkulliset hedelmäsävyt, kuten hunajameloni ja mansikkablondi, ovat tylsän tukan vastakohta. Näyttelijä Christina Hendricksin, 43, haalean oranssit hiukset käyvät esimerkistä.

Liukuväri tummasta vaaleaan

Malli Heidi Klumilla, 45, on hiuksissaan kauniin luonnollinen liukuväri. 

Valitse liukuvärin sävyt ihonvärisi ja hiustesi luonnollisen tummuusasteen mukaan. 

Rosé-samppanja

Pienikin ruusuinen vivahde tekee hiusväristä heti raikkaan näköisen, ja pastellitukka liitetään nuoruuteen ja leikkisyyteen. 

Näyttelijä ja malli Sienna Millerin, 36, hiuksissa on vain aavistus pinkkiä.

Toffeeraidat

Näyttelijä Halle Berryn, 51, tumma tukka on saanut kunnolla kermatoffeen värisiä raitoja. Jos luonnollinen värisi on tumma, kokeile lämpimän ruskeita raitoja. 

Kiire ja meikkivoiderajat, te ette ole tervetulleita näihin juhliin. 

Ammattilaisen meikkituolissa istuminen on ihanaa, mutta tyyristä. Niinpä erityisiin juhlapäiviinkin valmistautuessa täytyy usein ottaa meikkisuti kauniiseen käteen ja loihtia juhlameikki ihan itse. 

Etenkin sellaisina juhlapäivinä, joista jää muistoksi pitkä liuta valokuvia, paineet onnistua meikin kanssa ovat kovat. Kauniin ja kestävän meikin teko itse ei onneksi ole mikään mahdottomuus.

Britannian Elle haastatteli meikkitaiteilija Trish McEvoyta siitä, miten täydellisen juhlameikin voi tehdä itse omana hääpäivänään. Samat niksit pätevät muidenkin tärkeiden päivien meikkeihin.

Näin onnistut:

  1. Varaa puolitoista tuntia aikaa. Kyllä, oikeasti. Mestariteokset eivät synny kiireessä.
  2. Toimi järjestyksessä. Ensin hiukset, sitten meikki ja viimeisenä juhlavaatteet niskaan. Jos paita tai mekko pitää pukea pään yli, estä meikin ja juhlavaatteen ei-toivotut kohtaamiset pitämällä ohutta huivia kasvojen päällä pukeutuessasi.
  3. Luota tyyliisi. Juhlapäivänä on tarkoitus näyttää omalta itseltä, mutta vain vähän tavallista paremmalta. Hää- tai valmistujaispäivän aamu ei ole hyvä hetki tyylipoliittisille täyskäännöksille. 
  4. Harjoittele etukäteen. Harva saa irtoripset aseteltua ja silmät rajattua täydellisesti ensi yrittämällä. 
  5. Käytä arkimeikkiäsi perustana. Jos sinulla on tapana tehdä vahva meikkipohja arkiaamuisin, tee se juhlaankin – mutta jos arkimeikkisi koostuu ripsarista ja peitevoiteesta, voi juhlameikiksi riittää muutaman irtoripsitupsun ja heleän poskipunan lisääminen arkimeikkiin.
  6. Häivytä huolella. Kehnosti häivytetyn meikkivoiteen ja kaulan ihon välisen sävyeron ei pitäisi olla potrettien keskipiste.