Kuva Shutterstock
Kuva Shutterstock

Huulten huolellinen punaaminen vie sen verran aikaa, että meikin soisi selviävän siedättevän näköisenä syömisestä. Testasimme neljä erityyppistä punaa tositoimissa.

Huulipunat levitettiin pohjustamattomille huulille. Kuvat on otettu juuri ennen lounasta ja sen jälkeen. Arvosana muodostuu siitä, miten huulipuna kesti ja miltä se tuntui syödessä.

Mattapuna

Ennen ja jälkeen lounaan.

Himmeän mattapinnan jättävä Lumenen huulipuna tuntuu huulilla mukavan ohuelta. Se ei häiritse syömistä, ja muistan punan olemassaolon vasta, kun painan lopuksi leivänmurut huulilta varovasti lautasliinaan. Peilikuva paljastaa, että puolet punasta jäi ruokailuvälineisiin, mutta meikki on silti kohtuullisen helppo korjata.

Arvosana: 3/5

Lumenen Rasberry miracle -huulipuna, 14,90 €.

Kestokiilto


Ennen ja jälkeen lounaan.

Jane Iredalen kestopuna levitetään huulille kahdessa vaiheessa: ensin mattapinnan jättävä maalimainen väri, sitten kimmeltävä kiilto. Hämmästyttävää, että kokonaisuus tuntuu huulilla kohtuullisen miellyttävältä, mutta meikki ei juuri säikähdä edes jälkiuunileipää. Ainoa miinus siitä, että kiiltoon tarttuu murusia. Huulimeikki kaipaa lounaan jälkeen korkeintaan pientä fiksailua.

Arvosana: 5/5

Jane Iredalen Lip fixation -kestopuna, 39 €.

Nestemäinen puna

Ennen ja jälkeen lounaan.

Railakkaan oranssina hehkuva Diorin kiiltopuna on jotain huulipunan ja huulikiillon väliltä. Väripigmenttiä on niin reilusti, että huulten oma sävy peittyy kokonaan. Puna tuntuu syödessä suorastaan epämiellyttävältä, koska siihen tarttuu kaikki ja se tarttuu kaikkeen. Oranssia väriä löytyy ruokailun päätteeksi jopa sormista, mutta huulille sitä ei ole jäänyt juurikaan. Meikin saan käytännössä tehdä uudestaan kokonaan.

Arvosana: 2/5

Diorin nestemäinen Dior Addict Fluid stick -huulipuna, 42,20 €.

Kuultopuna

Ennen ja jälkeen lounaan.

Ohuen ohut Clarinsin kuultopuna tekee huulille vienon, ohuen kiillon. Ja jo sen perusteella voi arvata, miten tässä käy. Ja kyllä – muutama hörppy vesilasista, ja kaunis hohtelu on muisto vain. Toisaalta vahinko ei ole suuri, sillä meikki oli luonnollinen alunperinkin.

Arvosana: 2/5

Clarinsin Joli rouge -kiiltopunalipuna, 26,30 €.

Lue myös:

Helppo kauneuskikka – valkaise hampaat huulipunalla

Tiesitkö? Yksi puna – kolme lopputulosta

Näyttävä juhlakampaus ei vaadi pitkää tukkaa.

Kymmenen eri tyyliä

Polkkatukkaisen Milabun kanava on aarreaitta vaihtelua kaipaavalle lyhyttukkaiselle. Kymmenen elegantin kampauksen ohjevideo on vain jäävuoren huippu hänen kekseliäistä kampausideoistaan.

Kuohkeat kiharat

Kapealla kiharruspuikolla tai suoristusraudalla kiharat saa loihdittua hyvinkin lyhyeen tukkaan.

Juhlanuttura polkkaan

Moni juhlakampaus perustuu siihen, että hiukset kiharretaan ensin. Tämä juhlava nutturaa muistuttava kampaus syntyy polkkamittaiseen tukkaan ilman esikäsittelyä.

Elegantti kampaus ihan lyhyisiin hiuksiin

Tyylikäs juhlakampaus on mahdollinen, vaikka osa hiuksista olisi vain muutaman sentin mittaisia. Chloe Brown, jonka kanavalla on muitakin kauniita kampauksia lyhyisiin hiuksiin, näyttää mallia.

Kierrettä ja kiharaa

Tämä kepeä ja kaunis lyhyen polkkatukan juhlakampaus ei vaadi letitystaitoja, vaan perustuu kihartamiseen ja hiusosioiden kieputtamiseen toistensa ympäri. 

Pinneillä ja hiuskoristeilla voi tehdä paljon lyhyttä tukkaa juhlakuntoon laittaessa. Näyttävä koriste muuttaa simppelinkin kampauksen hetkessä juhlavaksi.

Arkimeikin tekeminen voi olla yhtä helppoa kuin verkkareiden vetäminen jalkaan.

Verryttelyhousut ovat hyvä vertauskuva kaikille sellaisille asioille, jotka eivät varsinaisesti tuo lisää hohtoa elämään mutta joita ilmankaan ei pärjäisi.

Tällä hetkellä Redditissä pohditaan, mitkä ovat meikkipussiemme verryttelyhousuja. Siis tuotteita, jotka ovat ehkä vähän tylsiä, mutta joihin voi aina luottaa. Aiheesta kirjoittaa myös StyleCaster-sivusto. Innoituksena tuoreelle keskustelulle ovat toimineet emilynoel83:n ja Livloveshermakeupin Youtube-videot vuosilta 2016 ja 2017, joilla esiteltiin verkkarimeikkien käsite.

Verkkarimeikki on siis hauska, uusi nimitys tuotteelle, joka on todettu käytössä hyväksi. Usein tällaisen meikin tunnistaa siitä, että se tulee pakattua mukaan matkalle. Se voi olla tietty tuote tietyltä merkiltä tai sitten luottotuote värinsä ja käyttötarkoituksensa puolesta, esimerkiksi juuri oikeaa viininpunaisen sävyä oleva huulipuna.

Reddit-käyttäjät kertoivat, mitkä tuotteet ansaitsevat heidän mielestään verkkarimeikin aseman:

  1. ”Mikä tahansa, missä lukee sävytetty tai sävyttävä edessä. Sävyttävä päivävoide, sävyvoide ja niin edelleen.”
  2. ”Luomivärikynät. Vetäiset siitä vaan, häivytät sormilla ja näyttää kahdessa minuutissa siltä, että olet nähnyt paljonkin vaivaa.”
  3. ”Mikä tahansa ruskeanharmaa sävy luomivaossa.”
  4. ”Puuteri hillitsemään rasvaisuutta ja poskipuna, jotten näyttäisi haamulta. Tosin jos laiskottaa, jätän kasvoni paljaiksi.”
  5. ”Käytän vähintään ripsiväriä ja hillittyä huulipunaa lähestulkoon joka päivä.”
  6. ”Kulmakynä ja -geeli sekä maskara. Joskus pelkät kulmat.”

Mitkä ovat sinun verkkarimeikkejäsi? Kerro kommenteissa!