Hiustenkuivaus on työrupeama, jota ei mielellään tee ennen aamukahvia. Kuva: Shutterstock
Hiustenkuivaus on työrupeama, jota ei mielellään tee ennen aamukahvia. Kuva: Shutterstock

On aina yhtä ihanaa, kun hiukset ovat kuivaamisen jälkeen tuuheat ja pehmeät. Tässä 7 kikkaa, jolla nopeutat kuivumisoperaatiota.

Argh, kiireinen aamu, mutta hiukset näyttävät auttamatta likaisilta, eikä kaapissa ole tietenkään luottotuotettasi kuivasampoota. Pakkohan ne on pestä. Women’s Health listasi keinot, joilla voit lyhentää föönaamiseen käyttämääsi aikaa. 

1. Satsaa kunnon hiustenkuivaajaan

Kannattaa sijoittaa kuivaajaan, jossa on  hyvät tehot. Suurempi wattimäärä tekee nimittäin työnsäkin nopeammin. Julkkistenkin hapsia stailanneen Sheenon Olsonin mukaan sopivanlämpöinen ja nopea ilmavirta helpottaa kuivumista huomattavasti. Ammattimaisia hiustenkuivaajia saa 100–200 eurolla. 

– Mikäli haluat erityisen sileät hiukset, hanki ioninen kuivaaja. Ioninen kuivaaja tuottaa negatiivisia ioneja, jotka rikkovat positiivisesti ladatut vesihiukkaset helpommin pois, kertoo Vanessa Ungaro, hiusstylisti ja newyorkilaisen Lauren+Vanessa-salongin omistaja. 

2. Poista ylijäämäkosteus hiuksista

Hiukset ovat suihkun jälkeen huokoisia, minkä vuoksi tukka imee paljon vettä. Rutistele hiuksia pyyhkeellä ja pidä niitä vähän aikaa pyyheturbaanin sisällä.

3. Vältä liiallista lotrailua hiuksiin jätettävien hoitoaineiden ja seerumien kanssa

– Erityisesti öljy- ja rasvapohjaiset hiuksiin jätettävät tuotteet hidastavat kuivumista, joten niiden kanssa kannattaa olla tarkkana. Jos haluat kuivata hiuksesi nopeasti, suosi kevyitä hiuksiin jätettäviä suihkeita ja lisää vain latvoihin, Olson neuvoo.

”Suosi kevyitä hiuksiin jätettäviä suihkeita ja lisää vain latvoihin.”

4. Harjaa huolella

Hyvä harja tekee elämästä paljon helpompaa. Samalla kun föönaat, kampaa hiuksia tyvestä latvoihin. Karheaharjaisella harjalla saat luotua hiukseen tarpeeksi jännitettä, joka venyttää ja lisää kutreihin sileyttä ja kiiltoa. Vanessa Ungaro suosittelee harjan käyttämistä kihartimen korvikkeena. Kun käärit hiukset harjan ympärille ja osoitat niihin kuumaa ilmaa, saat kauniit laineet.

5. Käytä suutinta

Nykyään kaikkien hiustenkuivaajien mukana tulee lisäke, jolla on helpompi puhaltaa ilmaa suoraan hiuksiin. Näin lämpö keskittyy varmimmin hiussuortuvaan eikä ympäröivään ilmatilaan.

6. Skippaa ihan alimmaisten hiusten kuivaus

Olsonin mukaan alimmaiset hiukset voi huoletta jättää kuivaamatta, sillä ne peittyvät hyvin muun hiuspehkon alle. Riittää, että kuivaat noin 80 prosenttia hiuksistasi ja lopuksi voit vaikkapa taivuttaa muutaman hiussuortuvan kihartimella.

Riittää, että kuivaat noin 80 prosenttia hiuksistasi.

7. Kokeile keratiinihoitoa

Vaikka hiuksesi tuottavat keratiini-proteiinia luonnollisesti, ylimääräinen vahvistus tekee aina terää. Kampaajasi voi antaa sinulle keratiinihoidon, joka ehkäisee erityisesti kihartumista. Keratiini voi lyhentää kuivausaikaa jopa 60 prosentilla, ja sen vaikutus voi kestää kolme kuukautta. Ungaro muistuttaa, että kannattaa käyttää sulfaatittomia sampoota ja hoitoainetta, sillä ne vievät keratiinin hiuksista.

 

Kosteutta kaipaava iho nauttii voiteiden, öljyjen ja suihkeiden kerrostamisesta.

Korealainen ihonhoito villitsee nyt muuallakin maailmassa, eikä syyttä. Moni kokee saaneensa avun iho-ongelmiinsa aasialaisista menetelmistä ja tuotteista. Sieltä tänne ovat tulleet esimerkiksi ihoa hoitavat ja kosteuttavat BB-voiteet sekä tehokkaat kangasnaamiot.

Korealaiset ovat edelläkävijöitä myös ihonhoitotuotteiden kerrostamisessa. Heidän ihonhoitorutiineihinsa saattaa kuulua jopa kymmenen eri vaihetta ja useita tuotteita. Kerrostaminen sopii etenkin kuivaihoisille. Ensin levitetään helposti ihoon imeytyvät, ohuet ja kevyet tuotteet. Niiden päälle lisätään paksummat koostumukset, jotka saavat alla olevat tehoaineet pysymään ihossa ja tekemään taikojaan.

Pääsääntö on siis levittää tuotteet ohuesta paksumpaan. Ensin kasvo- ja/tai hoitovesi, sitten seerumi tai tehotuote, sitten öljy tai voide.

Kuulostaako hankalalta?

Popsugar-sivusto esittelee vaihtoehdoksi niin sanotun kerrosvoileipätekniikan. Se on ihonhoitoguru Caroline Hironsin helppo muistisääntö ihonhoitotuotteiden oikeaoppiseen käyttöön.

Kosteuttavaa kasvovettä tai -suihketta kannattaa Hironsin mukaan ajatella voileivän maustekastikkeena – majoneesina tai suomalaisittain levitteenä.

Ihonhoitokerrosvoileivän koostumus on siis seuraava:

  1. Puhdistus ja kuorinta (leipätaikina, jolle kaikki rakentuu)
  2. Kosteuttava suihke
  3. Öljy tai seerumi
  4. Kosteuttava suihke
  5. Kosteusvoide

Teoria ehkä ontuu hieman, sillä harva haluaa noin paljon kastiketta leipäänsä, mutta itse ajatus on hyvä. Kosteuttava hoitovesi tai kasvosuihke kosteuttaa kerrosten välissä ja ravitsee janoista ihoa. Muiden ihonhoitotuotteiden väliin kerrostettuna se ei myöskään pääse haihtumaan vaan nimenomaan jää ihoon antamaan kosteutta.

Olet muodin harjalla, kun hankit tänä vuonna pottatukan tai rennon otsiksen. Entä miten tehdään ”kallis tukka”?

Rento otsis

Silmiä hipova, seksikäs otsatukka on nyt supertrendikäs. Brigitte Bardot -tyylinen otsis on ilmeeltään ihanan rento, ja pituus sopii yhteen melkeinpä minkä tahansa leikkauksen kanssa aina polkkatukasta lähtien. Jos et halua leikata otsista, tyyli on helppo myös feikata: tarjolla on tyylikkäitä lisäkkeitä, eikä kukaan osaa aavistaa, että otsatukka ei ole oma.

Graafinen kulho

Juuri ja juuri korvia hipova pottatukka on edelläkävijän ehdoton ykkösvalinta. Kulhomainen leikkaus muistuttaa huippumalli Linda Evangelistan ikonista tyyliä ja näyttää takuulla hyvältä kantajansa ikään katsomatta. Malli noudattelee yksinkertaisimmillaan kauttaaltaan tasaista mittaa, mutta sitä on helppo myös varioida esimerkiksi ajelemalla hiukset siiliksi korvien kohdalta tai niskasta. Leikkaus on laiskan laittajan unelma: pesun jälkeen kevyt suoristus riittää huolitellulta näyttävän tyylin luomiseen.

Lämmin hunajakulta

Tiedätkö tunteen, kun jotain tekisi mieli muuttaa, mutta et kuitenkaan ole varma, mitä se jotain olisi? Vastaus on hunajakulta. Lämmin hunaja on täydellinen välimallin sävy niin tummille kuin vaaleille hiuksille, jotka kaipaavat päivitystä lempeällä kädellä. Bronde-sävystä (blondi+brunette) on äärimmäisen helppo siirtyä myös kohti kesää lisäämällä vaaleampia raitoja päivien pidentymisen myötä.

Hempeä ruusukvartsi

Heittäydy mukaan yksisarvistrendiin ja piristä hiuksia hempeään pinkkiin taittavalla ruusukvartsin sävyllä. Väri herää henkiin täysin uudella tavalla, kun mukana on muutamaa eri pinkin ja ametistin sävyä. Koko tukkaa ei suinkaan tarvitse värjätä pastelliunelmaksi, vaan sävy näyttää upealta myös häivähdyksenä latvoissa tai ohuina raitoina vaalean tukan seassa kaikenpituisissa malleissa. Pastellivärit sopivat parhaiten blondeille, sillä muutaman pesun kestävät värit tarvitsevat vaalean pohjan erottuakseen.

Letin seuraava taso

Nosta letit täysin uudelle tasolle, ja solmi hiukset näyttävästi keskelle jakausta. Jämptit letit näyttävät upeilta kahden tai kolmen letin sarjoissa ja tarvitsevat rinnalleen vain yksinkertaisen niskaponnarin. Jos aika tai sorminäppäryys eivät riitä, korvaa letit kieputtamalla hiukset pieninä osioina kohti takaraivoa ja kiinnitä kieputukset ponnarin juureen pinneillä.

Syvä sivujakaus

Uusi tukka on helpoimmillaan yhden kammanvedon päässä. Vaihda jakauksen paikkaa keskeltä sivulle tai puolelta toiselle, ja kasvotkin näyttäytyvät yhtäkkiä uudessa valossa. Sivujakaus näyttää parhaalta piikkisuoran tukan tai lempeiden laineiden seuralaisena. Asettele etummaiset hiukset muka-huolettomasti osittain otsalle kehystämään kasvoja.

Kallis tukka

Miten julkkiksilla aina tuntuukin olevan täydellisen sileä ja kiiltävä tukka? Luksustukka on nyt erittäin hot, eikä sen saavuttamiseen onneksi tarvita miljoonia. Jos haluat pörrötukan taltuttamiseen ammattilaisapua, kampaajat tarjoavat erilaisia keratiinihoitoja, jotka silottavat hiukset parhaimmillaan viikkokausiksi. Kotona kiiltävä lopputulos syntyy laadukkaalla muotoiluraudalla sekä kiiltosuihkeella. Luksustukka pääsee parhaiten oikeuksiinsa tasaisessa leikkauksessa.