Me Naiset
|
Maarika Korhonen
Hiustenkuivaus on työrupeama, jota ei mielellään tee ennen aamukahvia. Kuva: Shutterstock
Hiustenkuivaus on työrupeama, jota ei mielellään tee ennen aamukahvia. Kuva: Shutterstock

On aina yhtä ihanaa, kun hiukset ovat kuivaamisen jälkeen tuuheat ja pehmeät. Tässä 7 kikkaa, jolla nopeutat kuivumisoperaatiota.

Argh, kiireinen aamu, mutta hiukset näyttävät auttamatta likaisilta, eikä kaapissa ole tietenkään luottotuotettasi kuivasampoota. Pakkohan ne on pestä. Women’s Health listasi keinot, joilla voit lyhentää föönaamiseen käyttämääsi aikaa. 

1. Satsaa kunnon hiustenkuivaajaan

Kannattaa sijoittaa kuivaajaan, jossa on  hyvät tehot. Suurempi wattimäärä tekee nimittäin työnsäkin nopeammin. Julkkistenkin hapsia stailanneen Sheenon Olsonin mukaan sopivanlämpöinen ja nopea ilmavirta helpottaa kuivumista huomattavasti. Ammattimaisia hiustenkuivaajia saa 100–200 eurolla. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Mikäli haluat erityisen sileät hiukset, hanki ioninen kuivaaja. Ioninen kuivaaja tuottaa negatiivisia ioneja, jotka rikkovat positiivisesti ladatut vesihiukkaset helpommin pois, kertoo Vanessa Ungaro, hiusstylisti ja newyorkilaisen Lauren+Vanessa-salongin omistaja. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Poista ylijäämäkosteus hiuksista

Hiukset ovat suihkun jälkeen huokoisia, minkä vuoksi tukka imee paljon vettä. Rutistele hiuksia pyyhkeellä ja pidä niitä vähän aikaa pyyheturbaanin sisällä.

3. Vältä liiallista lotrailua hiuksiin jätettävien hoitoaineiden ja seerumien kanssa

– Erityisesti öljy- ja rasvapohjaiset hiuksiin jätettävät tuotteet hidastavat kuivumista, joten niiden kanssa kannattaa olla tarkkana. Jos haluat kuivata hiuksesi nopeasti, suosi kevyitä hiuksiin jätettäviä suihkeita ja lisää vain latvoihin, Olson neuvoo.

”Suosi kevyitä hiuksiin jätettäviä suihkeita ja lisää vain latvoihin.”

4. Harjaa huolella

Hyvä harja tekee elämästä paljon helpompaa. Samalla kun föönaat, kampaa hiuksia tyvestä latvoihin. Karheaharjaisella harjalla saat luotua hiukseen tarpeeksi jännitettä, joka venyttää ja lisää kutreihin sileyttä ja kiiltoa. Vanessa Ungaro suosittelee harjan käyttämistä kihartimen korvikkeena. Kun käärit hiukset harjan ympärille ja osoitat niihin kuumaa ilmaa, saat kauniit laineet.

5. Käytä suutinta

Nykyään kaikkien hiustenkuivaajien mukana tulee lisäke, jolla on helpompi puhaltaa ilmaa suoraan hiuksiin. Näin lämpö keskittyy varmimmin hiussuortuvaan eikä ympäröivään ilmatilaan.

6. Skippaa ihan alimmaisten hiusten kuivaus

Olsonin mukaan alimmaiset hiukset voi huoletta jättää kuivaamatta, sillä ne peittyvät hyvin muun hiuspehkon alle. Riittää, että kuivaat noin 80 prosenttia hiuksistasi ja lopuksi voit vaikkapa taivuttaa muutaman hiussuortuvan kihartimella.

Riittää, että kuivaat noin 80 prosenttia hiuksistasi.

7. Kokeile keratiinihoitoa

Vaikka hiuksesi tuottavat keratiini-proteiinia luonnollisesti, ylimääräinen vahvistus tekee aina terää. Kampaajasi voi antaa sinulle keratiinihoidon, joka ehkäisee erityisesti kihartumista. Keratiini voi lyhentää kuivausaikaa jopa 60 prosentilla, ja sen vaikutus voi kestää kolme kuukautta. Ungaro muistuttaa, että kannattaa käyttää sulfaatittomia sampoota ja hoitoainetta, sillä ne vievät keratiinin hiuksista.

 

Vierailija

Pyytäisin sinua Maarika, että lukisit hutiloiden käännetyt tekstit edes kerran läpi ennenkuin tuuttaat sitä julkaise nappia. Esimerkiksi tuo kohta seitsemän on sellaista huttua, että mitäköhän informaatiota ihmisen siitä pitäisi saada?

Sisältö jatkuu mainoksen alla