Scarlett näyttää. Tee perässä! Kuva: Reuters
Scarlett näyttää. Tee perässä! Kuva: Reuters

Jos et halua näyttää kuvissa Muumien Möröltä, kuuntele tämän miehen poseerausvinkit.

Kukapa nyt haluaisi näyttää valokuvissa laiskalta sohvaperunalta. Mutta niin vain nyt usein käy. Salaman välähtäessä ei muista ryhdistäytyä, vaan perhealbumiin tai Facebookiin ikuistuu jokin, joka näyttää Muumien Möröltä. Allure-lehti kysyi Paul Cavacolta, miten kuvissa kannattaisi olla, jos mielii näyttää edustavalta. Hän neuvoi muun muassa nämä kaksi tärkeää täkyä. Cavaco muuten vastaa Alluren julkkiskansista, joten hän jos joku tietää.

1. Kaksoisleuka piiloon

Hartioista se lähtee. Jos et halua edustaa kuvissa kurttuleukaisena, paina hartiat alas ja vähän taakse ja pidennä kaulaasi. Tuntuu hassulta, näyttää hyvältä! Varsinkin, jos sinua kuvataan edestä. Muista vielä painaa leukaasi vähän alas.

Näyttelijä Scarlett Johansson, 30, näyttää, miten se sujuu. Kuva: Reuters

2. Täydellinen kokovartaloposeeraus – tällainen se on

Okei, nyt meillä on hallussa ylävartalo. Entäs jos kuvaan pääsee ihan koko nainen? Silloin oikea asento on tällainen: Käännä vartaloasi hieman sivulle, mutta jätä hartiat kameran suuntaan. Työnnä toinen jalka eteesi, mutta jätä paino taemman jalan päälle. Tadaa! Alla näet, miten se menee käytännössä.

Laulaja Jordin Sparks, 25, on käynyt varmasti jotain poseerauskouluja. Vakoilimme kutsuvierastilaisuuksien kuvia kuvapankeista, ja monessa niistä Jordin poseeraa täydellisessä kuvausasennossa. Kuva: Reuters

Ja oli niitä asentoja muitakin. Cavacon mukaan sellaisen, joka joutuu istumaan kuvassa, pitäisi ottaa mallia ballerinoilta. Näin (täällä mallikuva): Älä istu lysyssä, vaan selkä suorana, rinta rottingilla, vatsa pingotettuna ja leuka madallettuna. Siis suomeksi: istu ryhdikkäänä. Jalat taas saavat pituutta, kun et ristikään niitä eteesi, vaan vähän sivuun. Osoita päällimmäisen jalkasi varpaalla lattiaan, niin koipesi näyttävät kertaheitolla myös jäntevämmiltä (mallikuva täällä).

Hikitreenin ja hyvältä näyttävien hiusten yhdistäminen ei ole mikään ihan helppo nakki.

Aivan kuin ajan raivaaminen liikunnalle ei olisi tarpeeksi vaikeaa – sen lisäksi pitäisi vielä ehtiä käydä suihkussa ja pestä ja laittaa hiukset. Etenkin pitkätukkaisella jälkimmäiseen vierähtää helposti tovi jos toinenkin.

Jos on hikoillut rankasti, hiusten pesemättä jättäminen on harvoin vaihtoehto. Hätätapauksessa saattaa riittää, että föönaa hikisen kuontalon kuivaksi, mutta kovin kannattava ratkaisu se ei pidemmän päälle ole.

– Hiki saattaa tukkia päänahan huokosia ja aiheuttaa päänahan kuivumista sekä heikentää hiusten kasvua, hiusstylisti Giovanni Vaccaro kertoo StyleCaster-sivuston haastattelussa.

Katso jutustamme vinkit, joiden avulla föönaat hiukset nopeammin kuiviksi. Paljon treenaaville ja hikoileville Vaccaro suosittelee myös säännöllistä päänahan kuorintaa.

Hoida hiuksia samalla kun treenaat

Kun hiukset on pakko pestä jumpan jälkeen, Vaccarolla on ovela ajansäästövinkki kiireisille – hiusnaamion tai -öljyn levittäminen kuontaloon jo ennen treeniä! Nappaat kaksi kärpästä yhdellä iskulla, kun levität aavistuksen kostutettuihin hiuksiin hoitoaineen, laitat ne nutturalle ja lähdet kolisuttelemaan painoja. Muista vain pitää hoitotuotteen määrän kohtuullisena ja varoa sotkemasta välineitä hiuksillasi.

Kevyesti treenaava pääsee vähemmällä. Jos pää ei ole kovin hikinen, Vaccaro antaa luvan jatkaa päivää pesemättä hiuksia. Hiusstylisti Dana Tizzo suosittelee samaisessa StyleCasterin jutussa levittämään hiusten tyveen kuivasampoota jo ennen treeniä, jotta kosteus ei siirry päänahasta hiuksiin.

Hyvä kampaus treeneihin on poninhäntä tai nuttura korkealla päälaella. Hiusrajassa olevien haituvien kostumista ja pörröttymistä voi yrittää estää hikitreeniin tarkoitetun hiuspannan avulla.

Iso-Britannian prinssi joutuu maksamaan varsin pitkän punnan pitääkseen tukkansa lyhyenä.

Iso-Britannian kruununprinssi William, 36, on tehnyt sen, minkä moni kaljuuntuva mies tekee jossain vaiheessa taivaltaan: hän on vetänyt hiuksensa ihan lyhyiksi. Uutinen ei ole sinänsä millään tavalla merkittävä, mutta se, kuinka paljon William on saanut rahaa uppoamaan parturikäyntiin, saa kyllä pohtimaan.

Brittilehti The Sunin mukaan Williamin siilitukan leikkaaminen maksoi nimittäin 180 puntaa eli siis yli 200 euroa. Monet brittiläiset Twitter-käyttäjät ovat olleet tiedosta varsin hämmentyneitä.

– En ole koskaan maksanut enempää kuin kympin hiustenleikkuusta. Tämä mies on ryöstetty, Patrick Smith kommentoi muiden muassa Twitterissä.

Mutta, lähteiden mukaan kalliille hinnalle on kuitenkin selitys!

Ensinnäkin, William käytti hiustenleikkauksessaan puolisonsa herttuatar Catherinen suosimaa kampaajaa. Ja kuten monet tietävät, Katen hiukset ovat monien ihailemat, joten niihin ei taatusti pääse käsiksi ihan kuka tahansa kampaussaksien heiluttelija.

Toiseksi, hiustenleikkuu on mitä todennäköisimmin suoritettu Williamin kotona Kensington Palacessa. Kampaaja on siis joutunut raahaamaan kaikki kampaamotarvikkeensa (eli siis ainakin sakset) ja itsensä studion ulkopuolelle. Ei siis ihan tavanomainen leikkuukeikka kuitenkaan!

Kolmanneksi, kuninkaallisten varat eivät hevillä lopu. Ehkäpä William haluaa tukea kansakuntansa parturiyrittäjiä maksamalla vähän ylimääräistä?

Vitsiä pakenevasta hiusrajasta

Prinssi Williamin kaljuuntuminen on vuosien varrella noussut eräänlaiseksi kuninkaalliseksi vitsiksi. Williamin pikkuveli Harry, 33, on tasaisin väliajoin kiusoitellut Williamia vetäytyvän hiusrajan takia.

– Hän on taatusti fiksumpi kuin minä, me varmistuimme siitä jo koulussa – samaan aikaan, kun hän alkoi kaljuuntua, Harry on todennut.

William itsekin on vaikuttanut suhtautuvan kevyesti hiustensa hupenemiseen. Kun Williamin esikoinen George syntyi vuonna 2013, prinssi vitsaili:

– Hänellä on paljon enemmän tukkaa kuin minulla, kiitos luoja!

Tässä vielä havainnollistava kuva siitä, kuinka suuri muutos prinssin hiuksissa on tapahtunut: 


William hiustenleikkuun jälkeen.
William ennen hiustenleikkuuta.