Kesän voimalauseet ovat ”keep it simple” ja ”keskity olennaiseen”. Kuva: Shutterstock
Kesän voimalauseet ovat ”keep it simple” ja ”keskity olennaiseen”. Kuva: Shutterstock

Kesällä aika käytetään johonkin ihan muuhun kuin meikkaamiseen. Nerokkailla keinoilla kaunistat kesäkasvot vain muutamalla tuotteella.


Sivele huulille ohut kerros kynäpunaa ja paina huulet paperiin. Pehmeäreunainen huulimeikki on huolettoman suloinen. Oriflamen The One -sarjan uusissa Express Lip Crayon -huulipunakynissä on kynämallisiksi tuotteiksi hyvä pigmentti, mutta myös hoitava karitevoita ja e-vitamiinia sisältävä koostumus. Sävy Fuchsia fantasy, 14 €.

 

1. Kerrosta väriä

Kynämäisistä huulipunista on jo muodostunut todellisia kesäklassikoita. Et tarvitse erillistä huultenrajauskynää, ja meikkaaminen onnistuu vaikka roadtripillä. Valitse mahdollisimman kosteuttava koostumus, jolloin kynä toimittaa myös huulirasvan virkaa. Kynämäiset huulimeikit ovat usein hieman läpikuultavia. Tuotetta on mahdollista myös kerrostaa intensiivisemmäksi. Voit siis meikata huulet aamulla luonnollisiksi ja muuttaa illaksi meikkiä näyttävämmäksi. Täydellistä!

Kynällä huulia on myös helppo muotoilla pulleammiksi. Väritä reunat tummemmiksi ja jätä keskiosa läpikuultavaksi.

 


Tupsuta paahteisen ruskeaa punaa posken korkeimmalle kohdalle ja häivytä kohti ohimoita. Isadora Perfect Blush -poskipunan sävy 68 Bronze Glow on täydellinen kesään, 14,90 €.

 

2. Paahteinen poskipuna

On olemassa kaksi koulukuntaa: aurinkopuuterinaiset ja poskipunanaiset. Paahteisena hehkuva poskipunasävy puhuttelee kumpaakin. Terrakotan ruskea, maltillisesti hehkuva poskipuna värittää kasvoille kauniin omenaiset rusoposket. Puna toimii myös aurinkopuuterin tavoin. Tupsuttele rohkeasti poskille, kasvojen sivuille, ohimoille ja otsalle.

Mikä parasta, mikään ei estä käyttämästä poskipunaa myös luomilla. Kasvoilla vallitsee täydellinen väriharmonia, kun luomiväri ja poskipuna ovat samaa sävyä.

 


Mustan ja valkoisen yhdistelmällä ei ole rajoja. Kokeile kokonaan valkoista rajausta tai meikkaa luomille 1960-lukulainen tuplarajaus. Essence Sculpting Eye Pencil -meikkikynän toinen pää on klassinen musta kajal ja toinen helmenhohtoinen valkoinen, 2,90 €.

 

3. Kaksipäinen taikasauva

Kaksipäiset kynät ovat mahtavia: kuin kaksi kynää yhden hinnalla. Mikä parasta, yleensä kynän kaksi sävyä vieläpä imartelevat toisiaan. Kun peilistä tuijottavat väsyneet, punoittavat silmät, toimii mustavalkoinen kaksipäinen kajalkynä melkein yhtä hyvin kuin silmätipat. Yksinkertaisimmillaan piirrä yläluomen ripsirajaan musta sisäkajal ja alaluomelle vaalea rajaus. Se avaa katseen.

 


Kultainen kynä näyttää tehokkaalta myös alaluomella. Maskaraa tai rajauksia ei edes tarvita. Kardashian Beauty Eye 2 Eye -kynän toisessa päässä on luomen pohjustustuote, toisessa päässä samppanjansävyinen voidemainen kultameikki, 11 €.

 

4. Midaksen kynä

Hohtavat voidemaiset meikkikynät ovat laiskan kesämeikkaajan pelastus. Kullanhohtoisen voidemeikin käyttötavat ovat lähes rajattomat. Piirrä ripsirajaan kultainen rajaus tai väritä kynällä koko liikkuva luomi ja häivytä sormin. Metalliset meikkikynät toimivat loistavasti myös muualla kasvoilla. Vedä sotamaalausmaiset viivat poskipäille, kulmaluulle ja pystysuoraan nenän keskelle ja häivytä sormin. Villein versio kultameikistä syntyy, kun värität huuletkin kultaisiksi.

Vinkki! Kokeile vaikka metallisävyjä värillisen huulipunan päällä.

 


Contour-paletti toimii miniatyyrikoossa myös luomilla. Väritä silmiin auringon paahtama smoky eye -meikki. Guerlainin aurinkopuuterit ovat kesämeikkien aatelisia. Terracotta Sun Trio -aurinkopuuteri ja contour-paletti sisältää kolme täysmattaa puuterisävyä, 64,90 €.

 

5. Muotoileva aurinkopuuteri

Pidä huolta, että aurinkopuuterissasi ei ole kimaltavia kiteitä. Puutereihin nimittäin pätee sama sääntö kuin luomiväreihinkin: mitä vähemmän valoa hohtavia partikkeleita, sitä enemmän pigmenttiä – ja siitähän me maksamme. Mattamainen aurinkopuuteri soveltuu täydellisesti myös kasvojen muotoiluun. Kun kasvot kesällä ruskettuvat, voi aurinkopuuteria tupsutella huolettomammin koko kasvoille. Muista kopsauttaa puuterisudista ylimääräiset hiput, ennen kuin viet sen poskelle.

Vinkki! Levitä vaaleinta sävyä poskipäille, otsan keskiosaan ja nenän keskelle.


Ryhdikkäät kulmat skarppaavat koko olemuksen. Kulmavärillä voi myös luoda luomille smoky eye -meikin. Estèe Lauder Multi-tasker-kulmameikki, 29,50 €.

 

6. Kulmavärien kunkku

Joskus sitä miettii, miten ikinä pärjäsi ilman jotakin tuotetta. Estèe Lauderin The Brow Multi-tasker -kulmakarvameikki on tällainen. Siinä yhdistyy jopa kolme kulmatuotetta: litteäpäinen kulmakynä, puuterinen kulmaväri ja kulmasivellin. Puuterinen sävy muistuttaa smoky eye -tuotteita, ja se toimittaa loistavasti myös luomivärin virkaa. Samaan tapaan myös kulmakynällä voi loihtia ruskean rajauksen ripsien tyveen.

 


Sekoita geelimäistä voidetta meikkivoiteeseen tai taputtele poskipäille saadaksesi luonnollisen, terveen kuullon. Glamglow Glowstarter Mega Illuminating Moisturizer -kosteusvoide viilentää, rauhoittaa ja tasaa ihon sävyä, mutta ennen kaikkea luo iholle ihanan hehkun, 39,90 €.

 

7. Valon tuoja

Kaunis meikki lähtee kauniista ja kosteutetuista kasvoista. Parhaimmillaan pelkkä kosteusvoide saa ihon näyttämään niin hyvältä, ettei meikkiä välttämättä edes tarvita – tai ainakin sitä tarvitaan vähemmän. Monet ihonhoitotuotteet ottavatkin nyt mallia meikeistä.

Olet muodin harjalla, kun hankit tänä vuonna pottatukan tai rennon otsiksen. Entä miten tehdään ”kallis tukka”?

Rento otsis

Silmiä hipova, seksikäs otsatukka on nyt supertrendikäs. Brigitte Bardot -tyylinen otsis on ilmeeltään ihanan rento, ja pituus sopii yhteen melkeinpä minkä tahansa leikkauksen kanssa aina polkkatukasta lähtien. Jos et halua leikata otsista, tyyli on helppo myös feikata: tarjolla on tyylikkäitä lisäkkeitä, eikä kukaan osaa aavistaa, että otsatukka ei ole oma.

Graafinen kulho

Juuri ja juuri korvia hipova pottatukka on edelläkävijän ehdoton ykkösvalinta. Kulhomainen leikkaus muistuttaa huippumalli Linda Evangelistan ikonista tyyliä ja näyttää takuulla hyvältä kantajansa ikään katsomatta. Malli noudattelee yksinkertaisimmillaan kauttaaltaan tasaista mittaa, mutta sitä on helppo myös varioida esimerkiksi ajelemalla hiukset siiliksi korvien kohdalta tai niskasta. Leikkaus on laiskan laittajan unelma: pesun jälkeen kevyt suoristus riittää huolitellulta näyttävän tyylin luomiseen.

Lämmin hunajakulta

Tiedätkö tunteen, kun jotain tekisi mieli muuttaa, mutta et kuitenkaan ole varma, mitä se jotain olisi? Vastaus on hunajakulta. Lämmin hunaja on täydellinen välimallin sävy niin tummille kuin vaaleille hiuksille, jotka kaipaavat päivitystä lempeällä kädellä. Bronde-sävystä (blondi+brunette) on äärimmäisen helppo siirtyä myös kohti kesää lisäämällä vaaleampia raitoja päivien pidentymisen myötä.

Hempeä ruusukvartsi

Heittäydy mukaan yksisarvistrendiin ja piristä hiuksia hempeään pinkkiin taittavalla ruusukvartsin sävyllä. Väri herää henkiin täysin uudella tavalla, kun mukana on muutamaa eri pinkin ja ametistin sävyä. Koko tukkaa ei suinkaan tarvitse värjätä pastelliunelmaksi, vaan sävy näyttää upealta myös häivähdyksenä latvoissa tai ohuina raitoina vaalean tukan seassa kaikenpituisissa malleissa. Pastellivärit sopivat parhaiten blondeille, sillä muutaman pesun kestävät värit tarvitsevat vaalean pohjan erottuakseen.

Letin seuraava taso

Nosta letit täysin uudelle tasolle, ja solmi hiukset näyttävästi keskelle jakausta. Jämptit letit näyttävät upeilta kahden tai kolmen letin sarjoissa ja tarvitsevat rinnalleen vain yksinkertaisen niskaponnarin. Jos aika tai sorminäppäryys eivät riitä, korvaa letit kieputtamalla hiukset pieninä osioina kohti takaraivoa ja kiinnitä kieputukset ponnarin juureen pinneillä.

Syvä sivujakaus

Uusi tukka on helpoimmillaan yhden kammanvedon päässä. Vaihda jakauksen paikkaa keskeltä sivulle tai puolelta toiselle, ja kasvotkin näyttäytyvät yhtäkkiä uudessa valossa. Sivujakaus näyttää parhaalta piikkisuoran tukan tai lempeiden laineiden seuralaisena. Asettele etummaiset hiukset muka-huolettomasti osittain otsalle kehystämään kasvoja.

Kallis tukka

Miten julkkiksilla aina tuntuukin olevan täydellisen sileä ja kiiltävä tukka? Luksustukka on nyt erittäin hot, eikä sen saavuttamiseen onneksi tarvita miljoonia. Jos haluat pörrötukan taltuttamiseen ammattilaisapua, kampaajat tarjoavat erilaisia keratiinihoitoja, jotka silottavat hiukset parhaimmillaan viikkokausiksi. Kotona kiiltävä lopputulos syntyy laadukkaalla muotoiluraudalla sekä kiiltosuihkeella. Luksustukka pääsee parhaiten oikeuksiinsa tasaisessa leikkauksessa.
 

Upeiden huulien salaisuus on sekä ihonhoidossa että silmää hämäävässä meikissä.

Ohuetkin huulet ovat ihan hyvät huulet, mutta jostakin kumman syystä tällä hetkellä vallalla tuntuu olevan ajatus, että isompi on parempi.

Muhkeammat huulet saadakseen ei kuitenkaan tarvitse mennä pistoshoitoihin, sillä hyvällä hoidolla ja huolellisesti tehdyllä huulimeikillä saa halutessaan roppakaupalla pulleutta.

1. Paras kosteuttaja = silmänympärysvoide

Jos huultensa haluaa näyttävän pulleammilta, kosteutus on olennaista. Mieti vaikka rusinaa; se on viinirypäle, josta kosteus on poistettu.

Vielä huulirasvaakin parempi kosteuttaja saattaa olla silmänympärysvoide. Se on tarkoitettu ohuelle iholle, ja sen koostumus imeytyy tehokkaasti. Hyvän yönaamion saa, kun levittää huulille ja niiden ympärille ensin silmänympärysvoidetta, ja voitelee huulet vielä huulirasvalla, Popsugar-sivuston artikkelissa vinkataan. Jos huulet ovat kuivat ja rohtuneet, kuorinta auttaa voiteita imeytymään ja tekee huulten pinnasta tasaisemman.

Silmänympärysvoide sopii hyvin myös huulimeikin alle, jos huulirasva tekee huulista liian tahmaisen ja liukkaan tuntuiset.

2. Rajaa vaalealla

Tehokas tapa lisätä huuliin muotoja on rajata ne reunojensa ulkopuolelta valkoisella kynällä tai hieman ihon sävyä vaaleammalla peitevoiteella ja häivyttää huolellisesti. Vaalea korostaa ja saa huulet näyttämään pulleammilta – katso vaikka The Beauty Department -sivuston ennen ja jälkeen -kuvat.

Jos haluaa viedä huulicontouringin vielä pidemmälle, alahuulen alle voi lisätä kevyesti tummaa varjostusta. Korostusten ja varjostusten ideana on, että vaalea tuo esiin ja tumma pienentää – niitä yhdistämällä kasvoille voi luoda vaikka minkälaisia muotoja.

3. Meikkaa pulleammiksi

Jos huulet ovat jo valmiiksi suuret, ne näyttävät suurilta myös kirkkailla ja tummilla väreillä maalattuina. Parhaiten huulia pullistaa kuitenkin vaaleus ja kiilto, joten nudesävyt ja huulikiilto ovat aina varmoja valintoja.

Kirkkaanpunaisetkin huulet voi saada suuremmiksi rajaamalla niitä aavistuksen isommiksi ja lisäämällä huulten keskiosaan vaaleutta, joka luo illuusion muodoista. Siihen voi käyttää vaaleampaa huulipunaa, valoa heijastavaa korostustuotetta tai valkoista rajauskynää. 

Marie Claire -sivusto neuvoo punaamaan ensin huulet ja piirtämään sen jälkeen valkoisella meikkikynällä huulten keskiosaan pystysuuntaisen viivan. Kun viivan häivyttää huolelliseti huulipunan sekaan, se vaalentaa punaa huulten keskeltä hieman eli saa aikaan pullistavan efektin.