Tuuhea, sileä ja juhlava föönaus? Kyllä kiitos! Katso videolta, miten teet sellaisen itse.

Jokainen osaa kuivata hiuksensa hiustenkuivaajalla, mutta kampaajakäynnin jälkeistä ihanan sileää lopputulosta ei niin vain saakaan itse aikaiseksi, ellei oikea tekniikka ole hallussa.

Parturi-kampaaja Lotta Nikitin helsinkiläisestä kampaamo A-Studiosta näyttää videolla, kuinka hiuksiin saa föönattua kampauksen, joka sopii niin arkeen kuin juhlaan.

Katso videolta, miten föönaat hiukset vaihe vaiheelta. Video: Juulia Kalavainen

Hyvät välineet ovat tietenkin olennaiset. Laadukas pyöröharja silottaa hiukset, ja sen avulla latvoja voi taivuttaa haluamaansa suuntaan. Pyöröharja valitaan hiusten pituuden mukaan – mitä pidemmät hiukset, sitä isompi harja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hiustenkuivaajan päähän laitettava kapea suutin kohdistaa ilman tehokkaasti harjaan. Puhalla ilmaa aina kohti hiusten latvoja, jotta hiuksista ei tule pörröiset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Muotoilutuotteet auttavat sekä silottamisessa että tuuheuden lisäämisessä hiusten tyveen. Ennen muotoilevaa föönausta hiukset on hyvä puhaltaa lähes kuiviksi. Se myös nopeuttaa föönaamista.

Pyöröharja valitaan hiusten pituuden mukaan.

Tekniikassa olennaista on rauhallisuus. Jaa hiukset osioihin ja käy ne läpi suortuva kerrallaan. Nostele suortuvat harjan päälle ja pyöritä harjaa föönatessasi, jotta hiukset silottuvat kuivuessaan.

Lopputuloksen voi viimeistellä kuivasampoolla, kevyellä tuupeerauksella ja hiuslakalla.

Huomioi myös, että hiusten pituus lisää vaikeusastetta. Ei siis ole häpeä pyytää vaikkapa kaveria avuksi, jos pitkät hiukset haluaa saada föönattua juhlakuntoon!

Sisältö jatkuu mainoksen alla