Kuva Shutterstock
Kuva Shutterstock

Asiantuntija neuvoo, kuinka pidät pensselit priimakunnossa pitkään.

Meikkisiveltimet kannattaa pestä kerran parissa viikossa.

– Marseille-saippua sopii siveltimien pesuun loistavasti, sillä se hoitaa siveltimen karvan öljyjä eikä kuivata niitä, kertoo Yves Saint Laurentin meikkitaiteilija Janita Salmensuo

Pese siveltimet näin:

Pese hellästi

Kastele siveltimen karvaosa ja pese karvat sormin painellen saippuan kanssa. Älä liota siveltimen karvoja, sillä siveltimen liimaus voi kärsiä siitä.

Kuivata lappeellaan

Tärkeintä pesuhommassa on se, missä asennossa siveltimen kuivattaa. Älä kuivata sitä pystyasennossa, sillä vesi valuu siveltimen sisään ja karvojen liimaukset irtoavat. Kuivata sivellin lappeellaan esimerkiksi pyyhkeen päällä niin, että karvaosa viettää aavistuksen verran alaviistoon.

– Kuivaan siveltimiä pesun jälkeen kevyesti pyyhkeellä ja sivelen karvat oikeisiin suuntiin, Salmensuo kertoo.

Desinfioi silloin tällöin

Ammattimeikkaajana Salmensuo desinfioi siveltimiään usein, mutta kotikäytössä sitä ei tarvitse tehdä säännöllisesti. Desinfiointi nimittäin kuluttaa siveltimien karvaa. Sivellin kannattaa silti desinfioida esimerkiksi haavan puhdistusnesteellä varsinkin, jos on kärsinyt silmätulehduksesta.

Nylonista valmistettua meikkivoidesivellintä voi silloin tällöin pestä myös astianpesuaineella, jotta kaikki meikkivoiteen öljy irtoaa.

Lue myös:

Oikea väline joka meikille – näin valitset kunnon siveltimet

Täydellinen rajaus – näin onnistut varmasti

Sekaisin voideviidakossa? Testaa voidebaarissa itsellesi sopivin (Kaupallinen yhteistyö)