Miksi ostaa uutta kynsilakkaa, kun sen voi sekoittaa vanhoista? Näillä vinkeillä säästät selvää rahaa meikeissä.

Pohjia myöten

Jos hiusgeeli tai meikkivoide on jämähtänyt tuubin pohjalle, laita putkilo hetkeksi kuumaan veteen. Aine notkeutuu ja saat puristettua sen ulos. Voit myös leikata tuubin keskeltä poikki ja kaapia viimeiset rippeet ulos. Kappaleet voi ujuttaa toisiinsa kiinni, ja käytettävää riittää vielä päiväksi tai pariksi.

Pöllähtikö puuteria?

Irtopuuteria saattaa helposti tupsahtaa liikaa. Kun naama näyttää jauhopussissa dipatulta ja iho tuntuu kuivalta, kosteussuihke auttaa. Jos olet jo tehnyt silmämeikin, suihkuta kosteutta ensin kämmeniin ja taputtele vasta sitten kasvoille. Muussa tapauksessa voit sumuttaa suihketta suoraan kasvoille.

Kökkö ripsiväri

Ripsiväri on meikeistä se, jonka vaihtamisen kanssa ei kannata nuukailla. Kun harja haiskahtaa tai värimassa kuivuu, on aika ostaa uusi. Värin elvyttäminen vedellä on ehdottomasti kielletty, koska se saa bakteerit muhimaan nopeasti, ja pahimmassa tapauksessa voit saada silmätulehduksen.

Vinkki! Älä heitä ripsiväriä pois, kun se on finaalissa. Pese harjaosa, niin saat siitä hyvän kulmaharjan.

Älä laimenna

Sampoota tai hoitoainetta ei kannata laimentaa lisäämällä pulloon vettä. Ne menevät helposti pilalle, eikä tuote toimi, kuten sen on tarkoitus.

Tumma meikkivoide

Kesällä hankittu meikkivoide saattaa olla turhan tumma syksyllä, eikä tuubia ehdi käyttää loppuun. Saat vaalennettua sävyn, kun sekoitat voiteeseen ennen levittämistä seerumia tai kevyttä kosteusemulsiota. Kikka toimii myös, jos meikkivoide on liian paksua.

Vinkki! Sekoita meikkivoiteeseen emulsiomaista seerumia. Geelikoostumus saattaa alkaa rullata iholla.

Kypärälakka

Tuliko ostettua turhan tymäkkä hiuskiinne? Älä heitä purkkia pois, vaan kokeile suihkuttaa lakkaa niin kaukaa kuin kättä riittää. Mitä pidemmältä spreijaat, sitä hienojakoisemmin kiinne asettuu tukkaan. Voit myös säästää tujut hiuslakat kampauspäiviin – silloin ei haittaa, että tukan pinnasta tulee hieman kova.

Paksuuntunut kynsilakka

Lempilakka saa jatkoaikaa, kun sekaan pudottaa pari tippaa kynsilakanpoistoainetta ja ravistaa pulloa hyvin. Lakkaa voi myös pitää hetken lämpimässä vedessä. Loppumaisillaan olevan, jo hieman paksuuntuneen lakan saa käytettyä loppuun, kun sen yhdistää notkeampaan lakkaan. Lakkoja ja värejä voi sekoittaa keskenään aivan kuten huulipunia tai meikkivoiteitakin.

Vinkki! Uusi juhlamekko, eikä sopivaa lakkasävyä? Jos tuntuu turhalta ostaa uutta pulloa yhtä iltaa varten, saat kertakäyttökynsilakan miksaamalla lakkaan irtoglittereitä tai jauhemaisia luomivärejä kuten mineraalimeikkejä.

Klovniposket

Saat laimennettua liian tumman tai räikeän poskipunasävyn pyöräyttämällä pensseliä ensin puristepuuterissa ja vasta sitten poskipunanapissa.

Ja näin vältät hutiostokset:

Hajuvesi hakusessa? Pieleen mennyt hajuvesiostos voi olla tyyris moka, ja kaiken kukkuraksi siitä on vaikea loihtia parempaa. Hyvä sääntö on, että jos uusi tuoksu ei muistuta yleensä käyttämääsi hajuvettä, älä osta sitä ensinuuhkaisun perusteella. Tuoksu saattaa muuttua iholla paljonkin, joten odottele ainakin muutama tunti, ennen kuin kiiruhdat kempparin kassalle.

Etsi ikkuna. Sipaise kaupassa meikkisävyä kämmenselälle ja käy kurkkaamassa ikkunan vieressä tai ulkona, miltä väri näyttää luonnonvalossa.

Vie kotiin. Kun vaihdat käyttämäsi sarjan tuotteen hoitavampaan tai kokonaan toiseen merkkiin, pyydä näyte kotiin kokeiltavaksi. Näin varmistat, että tuote sopii varmasti, eivätkä rahat mene hukkaan.

Iso-Britannian prinssi joutuu maksamaan varsin pitkän punnan pitääkseen tukkansa lyhyenä.

Iso-Britannian kruununprinssi William, 36, on tehnyt sen, minkä moni kaljuuntuva mies tekee jossain vaiheessa taivaltaan: hän on vetänyt hiuksensa ihan lyhyiksi. Uutinen ei ole sinänsä millään tavalla merkittävä, mutta se, kuinka paljon William on saanut rahaa uppoamaan parturikäyntiin, saa kyllä pohtimaan.

Brittilehti The Sunin mukaan Williamin siilitukan leikkaaminen maksoi nimittäin 180 puntaa eli siis yli 200 euroa. Monet brittiläiset Twitter-käyttäjät ovat olleet tiedosta varsin hämmentyneitä.

– En ole koskaan maksanut enempää kuin kympin hiustenleikkuusta. Tämä mies on ryöstetty, Patrick Smith kommentoi muiden muassa Twitterissä.

Mutta, lähteiden mukaan kalliille hinnalle on kuitenkin selitys!

Ensinnäkin, William käytti hiustenleikkauksessaan puolisonsa herttuatar Catherinen suosimaa kampaajaa. Ja kuten monet tietävät, Katen hiukset ovat monien ihailemat, joten niihin ei taatusti pääse käsiksi ihan kuka tahansa kampaussaksien heiluttelija.

Toiseksi, hiustenleikkuu on mitä todennäköisimmin suoritettu Williamin kotona Kensington Palacessa. Kampaaja on siis joutunut raahaamaan kaikki kampaamotarvikkeensa (eli siis ainakin sakset) ja itsensä studion ulkopuolelle. Ei siis ihan tavanomainen leikkuukeikka kuitenkaan!

Kolmanneksi, kuninkaallisten varat eivät hevillä lopu. Ehkäpä William haluaa tukea kansakuntansa parturiyrittäjiä maksamalla vähän ylimääräistä?

Vitsiä pakenevasta hiusrajasta

Prinssi Williamin kaljuuntuminen on vuosien varrella noussut eräänlaiseksi kuninkaalliseksi vitsiksi. Williamin pikkuveli Harry, 33, on tasaisin väliajoin kiusoitellut Williamia vetäytyvän hiusrajan takia.

– Hän on taatusti fiksumpi kuin minä, me varmistuimme siitä jo koulussa – samaan aikaan, kun hän alkoi kaljuuntua, Harry on todennut.

William itsekin on vaikuttanut suhtautuvan kevyesti hiustensa hupenemiseen. Kun Williamin esikoinen George syntyi vuonna 2013, prinssi vitsaili:

– Hänellä on paljon enemmän tukkaa kuin minulla, kiitos luoja!

Tässä vielä havainnollistava kuva siitä, kuinka suuri muutos prinssin hiuksissa on tapahtunut: 


William hiustenleikkuun jälkeen.
William ennen hiustenleikkuuta.
 

 

Korvanlehdet somistetaan nyt useilla pienillä ja yhteensopivilla korvakoruilla.

Takavuosina teinit lävistyttivät innokkaasti korvanlehtiään – yksi reikä ei todellakaan riittänyt. Viime vuosina korvistrendeissä on kuitenkin suosittu näyttäviä, niin sanottuja statement-korvakoruja. Yhdet isot korut tai vain yksi iso koru toisessa korvassa ovat riittäneet.

Nyt pienet ja minimalistiset korvakorut ovat jälleen tulossa takaisin, mutta runsaina joukkoina. Ideana on stailata korvanlehti yhteensopivilla koruilla näyttäväksi. Yksittäiset korut voivat olla pieniä ja yksinkertaisia, mutta renkaiden, nappimallisten ja roikkuvien korujen yhdistelmästä syntyy kiinnostava kokonaisuus.

Mikäli korvanlehdessä sattuu olemaan enemmänkin reikiä (tai sellaisia innostuu ottamaan), yksi koru voi kulkea kahden reiän kautta.

 

The cartilage of this #CuratedEar is pierced in three places: the Conch, the Helix, and the Tash Rook. The Conch holds a Diamond Four Ball Trinity, the Helix a pair of Plain Rings, and the Tash Rook a glowing Diamond Trinity. Each is unique, but are linked by their patterns of three and unifying, rich, Yellow Gold setting. (Shop this Style - Link in our Profile)⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 📷: @kevinthepiercer⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #mariatash #earcandy #diamond #CuratedEar #Conch #ConchPiercing #Helix #HelixPiercing #TashRook #TashRookPiercing #piercer #earrings #jewlery #piercing Malachite Hinged Hoop by @missomalondon

Henkilön Maria Tash (@maria_tash) jakama julkaisu

Yksi ”curated ear” -trendin edelläkävijöistä on korusuunnittelija Maria Tash, jonka luomukset ovat bloggareiden ja somevaikuttajien suosiossa. Tunniste #earparty eli korvabileet on noussut suosituksi Instagramissa.

Lisää inspiraatiota löytyy Instagramista myös tunnisteella #curatedear. Myös Pinterestiin kannattaa kurkata.

 

This look showcases large, stunning White Gold shapes in the upper cartilage, while adorning the lobe with smaller, daintier Yellow Gold pieces. The Tash Rook houses a show-stopping Diamond Star Garland, which fills up the majority of the upper ear's flat canvas, while its partner, the Invisible Diamond Eternity, completes the helix. Pieces in all shapes and sizes decorate the lobe, including a Diamond Flower and Diamond Lightning Bolt. (Shop this Style - Link in our Profile)⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 📷: @prikdpeterrobin⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #mariatash #earcandy #diamond #CuratedEar #helix #helixpiercing #tashrook #tashrookpiercing #piercer #earrings #jewlery #piercing

Henkilön Maria Tash (@maria_tash) jakama julkaisu

Korvakorujen yhdistelyssä symmetria ei ole olennaista – vaikka jokainen korvakoru voi olla erilainen. Korut kannattaa valita niin, että ne sopivat omaan tyyliin ja yhteen toistensa kanssa.

Erilaisten kivien yhdistely näyttää hauskalta, kun korvanlehdessä on useampi vierekkäinen reikä.
 

The Odette earring via @billiefaricyhyett.✨

Henkilön NATASHA SCHWEITZER JEWELLERY (@natashaschweitzer) jakama julkaisu

Graafisia muotoja vai pientä ja herkkää? Enää ei tarvitse valita, sillä tyylit näyttävät sopivan hyvin yhteen.
 

Pierced. #miniearrings #earparty #fiveandtwo

Henkilön HOMBRE (@hombrejewelry) jakama julkaisu

Pikkuruiset ja yksinkertaiset korut näyttävät hauskoilta, kun niitä on useita.