Kuva Leena Aro
Kuva Leena Aro

Tällä helpolla niksillä meikistä saa hetkessä juhlavan.

Kun aika on kortilla, unohda monimutkaiset luomiväritaiteilut. Ota kynä käteen ja vedä näyttävä alarajaus ripsirajan sisä- ja ulkopuolelle. Kynän sijasta voit käyttää räväkkää luomivärisävyä, jonka levität litteällä siveltimellä ripsien alle.

Kevyt arkimeikki toimii tyylin pohjana loistavasti. Tehosteväri pääsee kunnolla oikeuksiinsa, kun silmissä on pelkkää ripsiväriä, kulmakarvat ovat luonnolliset ja poskipunaa on vain häivähdys.

Kokeile: Make Up Storen Blue pigment -rajauskynä, 15,50 €.

Lue myös:

Helppoa kuin mikä! Näin näppärästi loihdit trendikkään silmämeikin

Mitkä meikkivärit sopivat sinulle? Näin selvität sen sekunnissa

Käytätkö silmälaseja? Muista nämä meikkiniksit

Näyttelijä Oona Kareen hyväkuntoisten hiusten salaisuus on kookosöljy.

Näyttelijä Oona Kare leikkautti vuoden vaihteessa pitkät hiuksensa polkkamittaan.

– Se oli erittäin hyvä päätös. Pitkät hiukseni katkeilivat, kun niitä käsiteltiin töissä päivittäin. Olo on freesimpi, kun pitkät hiussuortuvat eivät kuumota niskassa. Hiusten leikkaamiseen tulee melkein himo: nytkin tekisi mieli lyhentää kunnolla.

Ahkera föönaaminen voi kuivattaa hiuksia. Siksi Oona välttää hiustenkuivaajan käyttöä. Hiustenhoidossa Oona luottaa perustuotteisiin.

– Kylpyhuoneestani ei löydy tyyriitä purkkeja. Kookosöljy on ehdoton suosikkini. Sillä saa palautettua kiillon hiuksiin.

– Olen huomannut, että stressi heikentää myös hiusten kuntoa. Sen vuoksi yritän huolehtia hyvinvoinnistani. Juon paljon vettä ja syön pähkinöitä, mutta eritoten nautin elämästä. Ajattelen, että kupoli kiiltelee, kun sisältä hohtaa positiivista valoa!

Raskausaika oli hyvä hetki totuttaa hiukset siihen, että pesen ne vain kaksi kertaa viikossa, Sofia Ruutu kertoo.

Malli ja bloggaaja Sofia Ruudun hiusfilosofiaan kuuluu pestä hiuksia mahdollisimman harvoin.

– Raskauden aikana totutin hiukseni siihen, että pesen ne ainoastaan kaksi kertaa viikossa. Mutta kun sitten pesen, toteutan homman aina huolella pitkän kaavan mukaan. Pesemisen jälkeen föönaan hiukseni kuiviksi ja taivutan latvat suoristusraudalla. Näin ne pysyvät muodossaan useampia päiviä, hän kertoo.

Sofia pitää luonnollisista hiuksista.

– Ajattelen, että useimmille ihmiselle sopii parhaiten mahdollisimman oman väriset hiukset, mutta hieman freesatumpana versiona.

– Koska hiuslaatuni on skandinaaviseen tapaan suhteellisen hento, tuon siihen volyymia sekä ryhtiä raidoittamalla hiukseni muutaman kerran vuodessa. Hiusten sävy pysyy luonnollisena, mutta tekstuuria antavat raidat helpottavat hiusten käsittelyä ja kirkastavat ilmettä, hän kertoo.