Vanulaput ovat saaneet haastajan.

Luomupiireissä kuhistaan musliiniliinoista, jotka on valmistettu luomupuuvillasta. Musliini tarkoittaa kankaan sidontatapaa. Kangas on hitusen karkeaa, joten se kuorii ihoa hellävaraisesti puhdistuksen yhteydessä. Ilmavat, väljästi sidotut liinat kuivuvat nopeasti, joten niihin ei pesiydy bakteereja.

Liinan käyttö sujuu näin: levitä puhdistusaine kasvoille ja kastele liina lämpimässä vedessä. Purista siitä ylimääräinen vesi ja pyyhi puhdistusaine kasvoilta hellästi pyörivin liikkein. Voit tarvittaessa huuhtaista liinan välillä. Silmänympärysihon puhdistamiseen liinaa ei suositella karheutensa vuoksi.

Huuhdo lopuksi liina vedellä ja ripusta kuivumaan. Liinan voi myös pestä koneessa valkopyykin seassa tai vaikkapa keittämällä.

Musliiniliina on yksi vaihtoehto monista, sillä tarjolla on myös muunlaisia liinoja ja pesusieniä. Yhtä kaikki liina on ekologinen vaihtoehto, sillä sitä voi käyttää moneen kertaan.

Kuvassa: No7 Radiance boosting Hot cloth cleanser -puhdistusemulsion mukana tulee kevyesti kuoriva liina, 9,90 €. Jane Iredalen Magic mitt -puhdistuskäsine toimii mikrokuituliinan tapaan, eikä veden lisäksi tarvita puhdistusaineita, 21,50 €. Brittiläisen luomumeikkisarja Pain tuotteet hemmottelevat herkkää ihoa. Pakkaukseen kuuluu musliiniliina. Camelia & rose Gentle hydrating cleanser, 30 €, www.candyshop.fi.

Hainhammas hiuksiin ja menoksi!

Hiusdonitsit, -pannat  ja rusetit tekivät jo paluun, mutta yksi menneiden vuosikymmenten klassikoista on pysytellyt toistaiseksi taka-alalla: hainhammas.

Tämä hiusklipsi näin:

Kuva: Colourbox
Kuva: Colourbox

Kaikenlaiset hiusasusteet ovat jälleen haluttua tavaraa, erityisesti retrotyyliset muovikapistukset 90- ja 2000-luvuilta. On siis enää vain ajan kysymys, milloin hainhammas putkahtaa näyttävästi katukuvaan.

Hiljaisia signaaleja on jo havaittavissa, ja hainhampaan ovat maininneet jutuissaan muun muassa tyylisivustot Marie Claire ja suomalainen Flounce.

Hainhammas ehkä menetti paikkansa kaikkein tyylikkäimpänä hiustenlaittovälineenä, mutta sen paluulle ei pitäisi olla mitään esteitä.

Hainhammas on nimittäin yksi kätevimmistä ja nopeimmista hiusasusteista: kokoa hiukset kasaan ja kiinnitä – valmista! Jopa sotkunutturan kasaaminen kestää ainakin kolme kertaa kauemmin.

Kysely

Käytätkö hainhammasta hiuksissasi?

Punaviiniglögi on kauden hitti niin mukissa kuin hiuksissakin.

Kun platinablondit ja pastellit on nähty, on jälleen syvän tummanpunaisen kuontalon vuoro.

Alkoholiteemaiset hiusvärit näyttävät jatkavan voittokulkuaan. Vielä kesällä trendihiusväri poimittiin olutsävyistä, mutta kauteen sopivasti paras värimalli löytyy tällä hetkellä punaviiniglögien maailmasta, Popsugar-sivusto kirjoittaa.

Instagramin perusteellakin vaikuttaa siltä, että hehkuviinin tai punaviiniglögin syvänpunainen sävymaailma inspiroi nyt monia.

 

LOVE this color😍😍😍🍷☀️ #socolor #matrix #hairartist #desiree_styles #prettyhair

Henkilön Desiree Henderson (@desiree_styles) jakama julkaisu

Tumma glögitukka sopiikin täydellisesti talveen, sillä yleensä kylmään aikaan suositaan syvempiä ja mausteisempia sävyjä – kesällä voi taas keventää ja iloitella kirkkailla väreillä.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että jos hiuksensa värjää kovin tummiksi, vaalentaminen on sen jälkeen taas oma operaationsa.

 

 

I'm in love with this color!! ➡️ swipe to see what she looked like before we started today. Crazy. #showponyhair

Henkilön Shelby Tymchuk (@shelbytymchuk) jakama julkaisu

Punaisen hiusvärin etuna on onneksi se, että väri haalistuu melko nopeasti. Jos hiuksia ei halua vaalentaa, takaisin klassiseen tummanruskeaan värjääminen onnistuu yleensä helposti, mutta sävyvalinnassa kannattaa käyttää apuna kampaajaa, jotta punainen häivyttyy hiuksista varmasti.