Prabal Gurung toi muoviset piikkihiuspannat muotinäytöslavalle. Kuvat: IMAXTree
Prabal Gurung toi muoviset piikkihiuspannat muotinäytöslavalle. Kuvat: IMAXTree

Vuoden 2018 hiusmantra kuuluu: nopeasti kiinni ja menoksi.

Vieläkö muistat, kun piikikäs hiuspanta tarttui kiinni suortuviin ja selvittelyyn meni minuutti jos toinenkin?

Se aika on taas täällä! Ysäri- ja nollaritrendit palaavat muotiin yksi kerrallaan, ja nyt on spiraali- eli piikkipantojen vuoro.

Venyvillä, kampamaisilla hiuspannoilla hiukset sai vedettyä tehokkaasti pois otsalta, mutta eiväthän ne maailman kätevimpiä ja mukavimpia kapistuksia koskaan olleet. Panta saattoi puristaa päätä, sen asentoa sai olla vähän väliä korjaamassa ja kuten jo sanottua, panta takertui helposti kiinni takkuihin.

Mutta tyyli ennen kaikkea. Piikkipannat tekivät paluun catwalkille New Yorkin muotiviikolla, jolla esiteltiin ensi talven trendejä. Prabal Gurungin muotinäytöksessä mallien rennosti taakse vedettyjä kampauksia koristivat vuosituhannen vaihteesta tutut asusteet.

Rennot ja arkiset hiustyylit vaikuttavat muutenkin olevan tulossa entistä vahvemmin muotiin.

Kerroimme jo aiemmin, että myös toinen takavuosien hiusasuste palaamassa muotiin, sillä hainhammas-nimellä tunnettuja hiusklipsejä on alkanut näkyä muodin edelläkävijöiden hiuksissa.


Hainhammaskampaus Alexander Wangin muotinäytöksen tyyliin.
Hainhammaskampaus Alexander Wangin muotinäytöksen tyyliin.

Hainhampaan paluu näyttää entistä todennäköisemmältä, sillä niillä oli kiinnitetty myös Alexander Wangin muotinäytöksen mallien hiukset. Hiukset nippuun ja takaraivolle – onko enää helpompaa?

Tosin olemme kuulleet, että moni nainen on myös ihmetellyt kaikkea tätä hössötystä siitä, että hainhammas on taas trendikäs – he eivät sitä koskaan unohtaneetkaan!

Ruskea spiraalipanta, 2,95 €, Ninja. Musta piikkipanta, 2,99 €, Glitter. Hainhammas, 10,90 €, Cailap.
Ruskea spiraalipanta, 2,95 €, Ninja. Musta piikkipanta, 2,99 €, Glitter. Hainhammas, 10,90 €, Cailap.

Harmaat tai siniharmaat silmät saa säihkymään esimerkiksi hopeanharmaan luomivärin avulla.

Harmaa on harvinainen silmien väri, ja yleensä harmaat silmät taittavat johonkin muuhun väriin, esimerkiksi siniseen.

Luomivärin sävy on syytä valita sopimaan harmaiden silmien pohjasävyyn – kannattaa kokeilla esimerkiksi erilaisia pastellisävyjä.

Oli pohjasävy mikä hyvänsä, silmien harmautta voi korostaa milläpä muullakaan kuin harmahtavilla sävyillä. Myös viileät metallisävyt tuovat silmien viileyden upeasti esiin.

Harmaiden silmien kanssa parhaiten sopivat sävyt:

  • Teräksenharmaa

  • Hopea

  • Ruskeanharmaa

  • Jäänsininen

Musta ja muut tummat sävyt saattavat näyttää hailakoiden silmien lähellä kovilta ja tehdä ilmeestä synkän. Toisaalta kunnon kerros ripsaria ja huolella häivytetty, tummahko luomiväri voivat tuoda kontrastia vaaleuteen.

Lähteet: Byrdie, StyleCasterThe Good Glow

Vaihtoehtoinen tapa kiinnittää ripset on perinteistä huomaamattomampi, mutta ei täysin riskitön.

Tekoripset ovat jälleen suosiossa, sillä niillä saa nopeasti ja kätevästi näyttävyyttä silmämeikkiin.

Jos muistelet kauhulla vuosien takaisia irtoripsikokemuksiasi, laadukkaille nykyripsille ja ripsiliimoille kannattaa antaa mahdollisuus. Niiden kiinnittäminen onnistuu kyllä, kun vain on kärsivällinen. Lue aikaisemmasta jutustamme ohjeet tekoripsien kiinnittämiseen vaihe vaiheelta.

Perinteinen ja se helpompi tapa on kiinnittää ripsirivistö omien yläripsien päälle, aivan tyveen.

Jos kuitenkin haluaa lisähaastetta, ripset voi liimata myös ripsien alapuolelle, neuvotaan muun muassa  XoJane-sivustolla. Silloin tekoripsiä yhdistävä nauha ei jää näkyviin yläluomelle.

Tekniikasta on hyötyä esimerkiksi silloin, jos silmissä ei ole luomiväriä ja tummia rajauksia, joiden joukkoon tekoripsien kiinnityskohta häivyttyisi. Myös omat ripset katoavat tehokkaasti tekoripsien taakse, jolloin feikkiripsilook ei välttämättä paljastu ihan niin helposti.

Vaarana silmään tökkääminen

Kun ripset kiinnittää alapuolelle, joutuu työskentelemään hyvin lähellä itse silmämunaa. Esimerkiksi Buzzfeedin kirjoittaja kokeili ripsikikkaa ja totesi sen aivan liian vaativaksi.

Ripsiliimat on toki lähtökohtaisesti tarkoitettu silmille turvallisiksi, mutta varovainen kannattaa silti olla. Myös tökkäämisvaara on todellinen.

Olennaista on saada ripset sijoitettua juuri oikeaan kohtaan, jotta ne näyttävät hyviltä ja silmien terveys ei vaarannu. Silmien terveyteen erikoistunut professori Hugh Taylor varoittaa Buzzfeedin jutussa, että tekoripset saattavat hiertää silmään haavauman, joka voi pahimmillaan tulehtua vakavasti.

Siksi kokeilemista kannattaa harkita, eikä tyyliä voi ehkä suositella kuin korkeintaan todellisiin spesiaalihetkiin – tosin silloinkin ripset kannattaa kiinnittää hyvissä ajoin, jotta menoihin ei tarvitse lähteä punasilmäisenä.

Tyyliä ei voi suositella kuin korkeintaan todellisiin spesiaalihetkiin.

Ripsien kiinnittämisen taidonnäytteitä voi ihailla esimerkiksi Beauty Insiderin julkaisemalla Facebook-videolla.

Sinänsä ripsien kiinnittämisessä ei ole mitään sen kummempaa kuin yläpuolellekaan laittamisessa. Ripset lyhennetään sopivaan mittaan, ja niihin levitetään liimaa. Yläluomea nostetaan hieman, ja ripset asetellaan varovasti paikalleen omien ripsien tyveen. Ripset voi leikata myös pariksi lyhyemmäksi pätkäksi, jotta asettaminen helpottuu.